Jukose väikeaaktsionärid kaebasid USA -s Vene Föderatsiooni ja kaaskostjatene Gazpromi , Rosnefti kohtusse . Huvitav , mis RTS täna teeb. Võimalikud ju varade arestimised jne.
Kas keegi teadjam isik võiks seletada, kuidas see Venemaa börs töötab? Nt http://www.rts.ru/index.cfm?id=3091&issue=LKOH&idh=1495 näitab et Lukoili aktsiaga tehti täna 19 tehingut, aktsia kukkus 2,53%. Oletame, et mina tegin ühe tehingu. Absurdne on mõelda, et ülejäänud maailm tegi neid vaid 18. Milles iva?
Miks Trigon KIE fond näitab täna -39.75% ????
Kunagi näitas Hansa KIE fond +382%. Kahjuks oli tegemist veaga.
midagi on trigoniga juhtunud miks naitab seda miinust?
Venemaal on täna mingi pidu vä? Kas juba revolvripühad?
Jepp, revolvripühad algasid peale ja kestavad lakkamatu viinaviskamisega kuni teisipäevani.
Suur Oktoober Neeva vete käärus
Tõusis tormiselt kui äiksehoog...
Suur Oktoober Neeva vete käärus
Tõusis tormiselt kui äiksehoog...
RTS taas üle 1000 punkti! Na zdarovje!
Karumõmm, ma tean et Sa oled Vene turu alal proff, aga viimasest kommentaarist on siiski päris palju aega möödas ... 04/10/05 14:37 oli see, vahepeal käis RTS ka 900 punkti all ära
Ilus oleks ka turule rasketel aegadel kommentaare anda :)
P.S. Inimlikult arusaadav, eks me ise ka seda viga teeme kogu aeg ...
Ilus oleks ka turule rasketel aegadel kommentaare anda :)
P.S. Inimlikult arusaadav, eks me ise ka seda viga teeme kogu aeg ...
ura! nüüd võib viinuski külmikust jälle välja võtta.
Enda kiituseks mainin, et tabasin õieti viimase languse põhja ära, vt kommentaari 21/10/05 19:40, RTS 873 punkti. Omast lollusest tegin ikkagi ka vigu ja kaotasin selle viimase langusega kuskil 5% oma portfelli väärtusest RTS-i viimast languseelset tippu arvestades, ehk ei tulnud õigel ajal välja ja ei sisenenud jälle päris õigel hetkel. shit happens.
Enda kiituseks mainin, et tabasin õieti viimase languse põhja ära, vt kommentaari 21/10/05 19:40, RTS 873 punkti. Omast lollusest tegin ikkagi ka vigu ja kaotasin selle viimase langusega kuskil 5% oma portfelli väärtusest RTS-i viimast languseelset tippu arvestades, ehk ei tulnud õigel ajal välja ja ei sisenenud jälle päris õigel hetkel. shit happens.
RTS on kõigi aegade tippu tegemas, hetkel üle 1050 punkti. Eesti Vene-suunalised fondid ei ole aga minu meelest suutnud indeksi tõusuga sarnast tõusu kaasa teha...
Põhjus mu meelest selles, et Venemaa läheb üles aga päris palju muu Ida-Euroopa läheb aga alla ja need lihtsalt tasakaalustavad teineteist.
Kui Ida-suunalisi fonde vaadata siis need ei ole ju otsustavalt nina alla pööranud samas ei ralli ka Venemaa rütmis...
p.s ei liha ega kala!
Kui Ida-suunalisi fonde vaadata siis need ei ole ju otsustavalt nina alla pööranud samas ei ralli ka Venemaa rütmis...
p.s ei liha ega kala!
täna paugutas RTS peaaegu 1080-ni välja..
infinite
Milliseid Eesti Vene-suunalisi silmas pead?
Milliseid Eesti Vene-suunalisi silmas pead?
Hansa Vene näiteks võiks paremini performida, SEB Kasvufond oli ka Vene turul varem tegija, kuid peale oktoobrikuist langust on osa positsioone Venemaal sulgenud ning nüüd kõigub kasv pikemat aega 0% ümber, kuigi RTS rallib. Varem tähendas 1% RTS-i tõusu vähemalt 0,5% tõusu SEB Kasvufondi puhul. Praegu ei ole sellist seost üldse näha.
Yukose adr on viimasel ajal tugevalt tõusnud ja tundub et tõusurumi veel jätkub.
Long in YUKOY
Long in YUKOY
Otsustasin ka vaadata, kuidas see YUKOY käitub. Nasdaqi kodulehe FlashQuotes näitab eilseks tulemuseks miinus 82,63%. Samal ajal joonis seda ei kinnita, on jah tõusutrendis. Huvitav millest selline viga.
Henno, tõepoolest olen süüdi. Viimasel ajal on mu sõnavõtud suht karmi töömahu tõttu tõepoolest harvaks jäänud. Ja tõesti oleksin pidanud oma Venemaa seisukohti veidi ilmselt lahkama. Enamasti on Venemaa korrektsioonid kiired, sügavad ja lühikesed - tagantjärgi tarkus on täppisteadus, kuid umbes seda ma ka eeldasin viimaselt korrektsioonilt.
Samas eeldasin ma seda, et indeks kukub kuhugi 850 punkti juurde, kuid seda ei juhtunud. Praegu olen mõõdukalt bullish, sest raha tahetakse Venemaale panna ning Gazpromi ümber LÕPUKS toimuvad protsessid hoiavad turu sentimendi ilusti positiivsena.
Samas eeldasin ma seda, et indeks kukub kuhugi 850 punkti juurde, kuid seda ei juhtunud. Praegu olen mõõdukalt bullish, sest raha tahetakse Venemaale panna ning Gazpromi ümber LÕPUKS toimuvad protsessid hoiavad turu sentimendi ilusti positiivsena.
rts 1105 - millal siis järgmine korrektsioon?
Lühiajaline nõks allapooole võib tulla nagu oktoobris, kui spekulatiivsem raha tahab kasumit välja võtta. Samas on Vene turg jätkuvalt vägagi tugev, nii et osade Vene analüütikute hinnang RTS 1200 aasta lõpuks võib isegi reaalne olla. Kui vaadata tipptasemel huvi Vene äri vastu, siis näiteid pole kaugelt vaja otsida: endine Saksa liidukantsler juhatab toruehitust, endine USA kaubandusminister Bushi tiimist läks Rosnefti etteotsa. Kui turg oleks perspektiivitu, siis selliseid samme ette ei võeta. Naftahinna kõrget taset hakkab toetama Iraani ümber lahti minev jama, mis pingestab parajalt olukorda Lähis-Idas. Iraani uus liider peab ennast pan-islamismi uueks jutlustajaks, pinged Iisraeliga hakkavad alles õigeid tuure koguma. Vene majandusele on see ainult kasuks. Kuigi Vene on Iraani suur sõber, liitlane ja eestkõneleja. Saame näha.