no endiselt ikka väga omamoodi käivad neil asjad:
http://www.postimees.ee/151205/esileht/majandus/186295.php
RTS täna hetkel + 1,71%, 1125 punkti. Wonderland.
RTS aastaga 83.3 protsenti. Wonderland tõepoolest. Minu usk põhines fondide erakordselt suurel soovil sinna raha panna (commodity play!). Tahaks teada, mis eelmise aasta alguse suurtel skeptikutel öelda on????
P.S. Viimane lause EI OLNUD ülbe tooniga. Ja Baltika pärast häbenen ka :-)
P.S. Viimane lause EI OLNUD ülbe tooniga. Ja Baltika pärast häbenen ka :-)
Vene keeras Ukraina gaasi vaiksemaks.
Kas keegi aitaks - millisel lehel oleks kõige mugavam jälgida olulisemate Vene aktsiate liikumist (nt Lukoil, Norilski Nikel, Yukos jne).
www.rts.ru
Tänan, carlos - aga siiski - kas mugavamat koondtabelit kuskil pole? Vabandan, kui nüüd liiga elementaarseid asju küsin aga kui keegi viitsiks seletada: mis vahe on RTS lehel eri turgudel "Klassitšeski rõnok" ja "birževoi rõnok" ning miks on tehingute arvud naeruväärsed - kokkuvõte näitab, et täna tehti Lukoili aktsiatega 10 ja Jukose aktsiatega 1 tehing - mida see tähendab? Milliseid numbreid uskuda?
ei ole otsinud
ülevalt nurgast saab ka English versioniks valida - leiab kõikide asjade kohta arusaadavad seletused
viimased tehingud tehti 30/12, eks sealgi olid juba korgid maha keeratud - nagu mujal maailmas
ülevalt nurgast saab ka English versioniks valida - leiab kõikide asjade kohta arusaadavad seletused
viimased tehingud tehti 30/12, eks sealgi olid juba korgid maha keeratud - nagu mujal maailmas
Vanaema, Venemaal on kasutusel nn market maker süsteem - ehk siis vahendaja teeb Sulle tehingu oma positsioonist ning neid diile börsil ei raporteerita. Börs on pigem selline indikatiivne hinnakujunemismehhanismi abi :-)
Kokkuvõttes võib öelda, et sageli teeb Eestis üks tegelane näiteks Lukoiliga rohkem diile, kui rts.ru leheküljelt üldse paistab.
Kokkuvõttes võib öelda, et sageli teeb Eestis üks tegelane näiteks Lukoiliga rohkem diile, kui rts.ru leheküljelt üldse paistab.
Kas see täherndab, et pean olema piirhindade märkimisel eriti ettevaatlik? St näiteks kui teen Ühispangas korralduse osta Lukoili turuhinnaga siis Ühispank võtab selle hinna suhteliselt laest oma suva järgi? Ja kui panen hinnapiiri paika, siis toimubki tehing selle hinnaga (või ei toimu üldse), mitte turuhinnaga, mis oleks odavam?
Vanaema, kas päris turuhinnaga, ei tea, aga piirhinnast odavamalt olen ühises ikka saanud (piirhinna panen tavaliselt ca. 1% üle turuhinna)
SEB Eesti Ühispangas Venemaa aktsiaid "turuhinnaga" osta ei saa - saab osta "soovitud" hinnaga. Ehk siis ei saa jätta mitte turu-, vaid ainult limiitorderit.
Hinda ei võeta mitte laest, vaid antakse see, mis maakler Venemaal annab. 95% juhtudest antakse seda, mis RTSi screen hetkel näitab ehk reaalset börsihinda. 5% juhtudes antakse paremini - st turu vahele. Väikestele kogustele küll kellelgi turu vahele anda tahtmist enamasti pole.
Hinda ei võeta mitte laest, vaid antakse see, mis maakler Venemaal annab. 95% juhtudest antakse seda, mis RTSi screen hetkel näitab ehk reaalset börsihinda. 5% juhtudes antakse paremini - st turu vahele. Väikestele kogustele küll kellelgi turu vahele anda tahtmist enamasti pole.
Tänan, Karumõmm.
Ma arvan et, kõige paremini saab Ühiskassast, kui vaid küsida söandaks...
Vene turg oli pikalt kinni olnud. Kas homme on oodata mingit suuremat liikumist tulenevalt vahepeal maailmas toimunust? Gaasisõda? Naftahinna tõusu mõju? Ise prognoosiks järgmiseks nädalaks liikumist üles, kuigi mitte väga tugevat.
Kui vaadata seda, mis ADRid Londonis teinud on, peaks tulema hea päev :-)
Üldisel heal foonil on Norilski Nikkel järsult kukkunud. Ega keegi põhjust ei tea?
AFAIK 1 jaanuari seisuga kinnitati nimekiri aktsionäridest, kes saavad osa Polyuse spin-offist. S.t. GMKN kaupleb nüüd sisuliselt ilma Polyuse osata.
lauris71 - tänan, kuid kas täpsustaksid veidi. Kui mul oli selle seisuga N Nikli aktsiaid, kas see tähendam, et sain veel mingi ettevõtte aktsionäriks? Ja kas võib väita, et sisulist aktsiahinna langust pole tegelikult toimunud?
Nornikul on möödunud aastast selline pressiteade:
http://www.nornik.ru/en/press/news/2088/
Ma saan sellest aru nii, et kuna mul oli 01/01 GMKN aktsiaid, jagatakse mulle millalgi kevadel välja Polyuse aktsiad. Norilski Nikli turuväärtus langes siis praegu Polyuse turuväärtuse võrra - aktsionärina ma aga midagi ei kaotanud (kui kõik ikka plaani järgi läheb).
http://www.nornik.ru/en/press/news/2088/
Ma saan sellest aru nii, et kuna mul oli 01/01 GMKN aktsiaid, jagatakse mulle millalgi kevadel välja Polyuse aktsiad. Norilski Nikli turuväärtus langes siis praegu Polyuse turuväärtuse võrra - aktsionärina ma aga midagi ei kaotanud (kui kõik ikka plaani järgi läheb).