Venemaal läheb olukord paremaks

Velikij,

isegi tulnukad Aldebaranilt ei saa krooni devalveerida ilma Riigikogu vastava otsuseta.
Velikij postitus oli ilmselt mõeldud irooniana. Aga kui leidub tõsiseid huvilisi-niiditõmbajaid ja leitakse piisavalt hea põhjendus, küll siis Parlament selle ära teeks. Rahvas söögu heinu (nagu alati).
Tahaks jubedalt siseneda täiendava hunniku papiga. Korrektsioon enne seda oleks väga abiks.

Olemasolevat positsiooni realiseerima ikka ei hakka. See on kobedas plussis niikuinii.

Niiet, palun tehke üks korrektsioon, hr. Venemaa.
Korrektsiooni tuleks paluda ikka sm. Putinilt. -50% pole mingi probleem.
Mõni mees pole vist endale selgeks teinud mis asi on fond. Fond koosneb erinevatest aktsiatest ja kui fondihaldur arvab, et tuleb korrektsioon, siis ta müüb need aktsiad maha. Teie osak koosneb siis suuremas osas nn sularahast. Teie ei pea oma aju vaevama sellega, kas müüa aktsiaid maha või osta juurde - selleks on fondihaldur.
See, kui suures osas koosneb teie osak rahast ja erinevatest aktsiatest, on näha näiteks Hansa Vene omasid HP leheküljel. Vanasti tuli aruandeid koju ka posti teel.
MSM - kas see ikka on nii? Fond peab raha paigutama teatud reeglite järele ja valdavalt ikka hoiab raha aktsiates. Nt kui on mõni Venemaa suunaline fond, siis vaevalt et fondihaldur mingil hetkel kõik aktsiad maha müüb ja nt paar kuud rahahunniku otsas istub. Investor peab ikka ise otsustama, millal Venemaa aktsiatest raha välja võtta, st antud juhul fondi osakud müüa. Või ma eksin?
Olen nõus Vanaemaga. Fond peab olema investeeritud (reeglina 90-95% ulatuses).

Viimati meenub mulle Trigoni fond, mis investeeris Balti riikide aktsiatesse ja kus nad ise soovitasid raha teise fondi ümber tõsta, sest aktsiad polnud enam atraktiivsed. Nad mainisid korduvalt, et nad peavad olema investeeritud, kuigi aktsiad olid kõvasti ülehinnatud. Lõpuks fond likvideeriti.
Selles mõttes tasuks valida pigem paindlik fond. SEB Kasvufond näiteks, niipalju kui ma aru saan, saab liikuda Vene turult välja ja investeerida selle asemel koheselt Kesk-Euroopasse. S.t. paindlikkus on suurem, sest pole üksnes ühe turuga laulatatud. Korrigeerige mind, kui olen valesti aru saanud.
Hansal on Ida-Euroopa ja Vene lahus. Ida-Euroopa fondi tootlus investorit rõkkama just ei pane, kuigi on päris hea. Vene oma on väga tore, aga riskid on võrreldes Kesk-Ida-Euroopaga suurusjärgu suuremad. Mingi balanss tasuks end ära. Spetsialiseerumine toodab muidugi pikemas perspektiivis omamoodi väärtust, võib-olla on Hansal isegi õigus.
Kes teab.
MSM
Ka praegu tuleb aruandeid koju posti teel,täna just sain HAIF-st.
RTS ründab uusi tippe (hetkel 1385).
Niikaua, kui enda raha sees istub, on sellised liikumised muidugi toredad :)
Kas keegi viitsiks võrrelda RTS'i 2005H2 - 2006 graafikut TALSE '97 omaga? Või teab keegi "Venemaa Preatonit", keda jälgida?
Peaks vist käima korra venemaa suurlinnades ja kuulama, mida rahvas räägib. Kas taksojuhid on juba oma viinaäri vahetanud uue äri vastu, või ootavad veel?
tom74, huvitav, miks mulle enam ei ei tule? Äkki ise loobusin metsade hävitamisest?

Aga peale selle ülalpool esitatud küsimuse, et äkki peaks fondi maha müüma, esitamist, on fondi osaku hind jälle tõusnud. Ei ole teist pikemas plaanis indeksi ja fondi lööjat. :-/

Venemaa Preatoni on Putin. ...ja mina kardan veel raamatupidamislikku pettust. See on neil vist veres - kiirelt rikkaks, suur auto, maja Rubljovkasse ja Küprosele või Hispaaniasse, raha Belize saarele, jne
Ei usu et mõnda aega keegi julgeb riiki petma hakata ... Ühe naftafirma üks juhte midagi natuke üritas ... praegu on ametis õmblejana ühes riigi allasutuses ...
Aga oligarhid kandivad turvalisuse huvides pidevalt osa raha riigist välja (ja meie, lollid - sisse).
Putini majanduslike eesmärkide hulka näib kuuluvat RTS 2000.
MSM
Ei oska Sulle kahjuks ütelda,uuri Hansast järgi :)
Tundub et täna murtakse 1400 ära ...
On jah krd-d optimistid!
Ma väljas ja närin küüsi aga siseneda ka enam sellel tasemel ei julge.
koto, mis siin põdeda ... kõigest raha ju :) pealegi, kui putin uuesti presidendiks tehakse, sis rts tõuseb, kui ta aga hoopis gazpromi juhtima pannakse, siis ikkagi rts tõuseb ... kokkuvõttes - rts tõuseb enivei ...

ja pane siis natsa vähem, ära kõike pane :)
Eks see võitlus teise "minaga" on raske jah aga ootan veel....
koto
olen oktoobrist kenasti sees, kuid ootan samuti, et siseneda järjekordse portsuga