Venemaal läheb olukord paremaks

Kogu maailma toorainesektor on 2006 aastal rämedalt tõusnud, ega Venemaa saand sellest kõrvale jääda. Seepärast arvan ka, et tõsisem korrektsioon (> 200 RTS punkti) saab toimuda ainult koos muu maailma metalli-, kaevandus- ja naftaaktsiatega - v.a. kui on mingi poliitline jama.
Pikemas perspektiivis tohutu kasvuruum, kas pole?

Küsitlus: 41 protsenti venemaalastest ei kasuta pangateenuseid

MOSKVA, 8. veebruar, Interfax-BNS - Venemaa elanikest 41 protsenti ei kasuta mitte mingeid pangandusteenuseid, selgus kolmapäeval avaldatud arvamusküsitluse tulemustest.
Pangahoius või -arve on olemas vaid umbes kolmandikul (32 protsendil) riigi elanikest. Ülejäänud 68 potsendil ei ole ei hoiuseid ega arveid, ent seejuures kasutab neist 27 protsenti
pangateenuseid - tasub panga kaudu kommunaalmakseid või teeb muid rahaülekandeid.
Küsitluses osalenutest kinnitas 60 protsenti, et pankade pakutavates teenustes on raske selgust saada, 52 protsenti leiab, et raha paigutamine panka on riskantne ettevõtmine.
Seejuures peab enamus küsitletuist pangahoiust kõige vastuvõetavamaks ja kergeks võimaluseks koguda raha tarbimiseks lähitulevikus, mitte hoiuste loomise instrumendiks.
Samuti selgus küsitlusest, et pärast hoiuste tagamise süsteemi juurutamist kasvas usaldus pankade vastu 16 protsendil inimestest.
Hoiuste Tagamise Agentuuri tellimusel korraldatud uuringu käigus küsitleti 1750 täiselalist Venemaa elanikku.
Mõned Vene suunalised Eesti fondid, mida siin ilus reklaamida ei ole, panid jaanuari raportid välja. Korrektsiooni ei mainita. Ootame edasi.
Täna RTS hetkel +2,3% ja hakkab vaikselt taas 1370-le lähenema.
www.quote.ru ootab RTS-i suurt langust!
vabandust kui nüüd tundub mu küsimus loll, aga mida see RTS tähendab? Ning kuipalju see vene fondi hinda mõjutab?
RTS on Venemaa Talse elik börsiindeks. Fond liigubb tavaliselt sarnases graafikus indeksiga.
mu venekeel ka selline kehv. Et kas on ka mainitud seal aadressil mis novits andis et kui suurt langust siis ootab see www.quote.ru? Ma panin ka veidike vene fondi raha mitte küll LHV vene fondi vaid sinna hansa venefondi, ning praegu on 17% kasvanud. Et ei tea kas siis välja võtta või mitte. Mingi aja jooksul ilmselt ju hakkab uuesti see RTS tõusma? Et äkki jätan hoopis sisse. Sest nagu hansa vene fondi graafikust näha on neid langusi enne ka olnud ning mingi aja jooksul on uuesti hakanud tõusdma.
Aafrika ja Aasia linnugripi, moslemite märatsemise, ameerika kinnisvarabuumi jahtumise kõrval on Venemaa toorainetööstus ehk praegu siiski suhteliselt stabiilne koht. Mis võiks üldse praegu olla kindel koht raha paigutuseks? Ravimfirmad? Kuld? Sõjatööstus?
Saan vene keelest hästi aru :))) Artikkel ei meeldinud, põhilised argumendid - turg on nii palju tõusnud, samas kõik teised turud ju langevad, toorainete turg mujal maailmas languses, järelikult on oodata korrektsiooni ka Venemaal heal juhul kuni 1250 punktini. Viidati kaudselt halbadele uudistele, mis pidid aktsiaid negatiivselt mõjutama, kuid spekulatiivne turg reageeris hoopis tõusudega. Ühtegi konkreetset näidet ei olnud. Kuidagi demagoogiline tundus...
udna3, üldjuhul kui üritad turgu üle kavaldada, jääb su pikaajaline tootlus kehvemaks. Isegi fondijuhid ei suuda enamasti indeksit lüüa - miks sa arvad, et suudad põhje-tippe paremini tabada kui nemad.
Iseasi, kui sul on seda raha lähitulevikus vaja - siis tasub välja võtta. Kui aga investeerid pikaajaliselt, siis mina küll passiks (tähendab passingi, sest mul on ka pikaajalist raha samas fondis)
15-20% korrektsioonid on Venemaal reeglipärased, pikaajalise nägemuse ja fondiosakutega pole mõtet rabeleda - sisenemine väljumine kokku kulutab ca 5%
ei ole mul seda raha vaja praegu ning ega ilmslet ka niipea mitte, võibolla alles mitme aasta pärast. See raha sai pandud sinna fondi nii et sellega ma ei arvesta oma toiminguid tehes Ma ise mõtlesin ka et investeeriks pikemaks ajaks aga kui nüüd seda languse juttu lugesin siis mõtlesin et äkki võtta välja ja panna mingiks ajaks mõnda teise fondi, et äkki õnnestub siis selle languse ajal kuskilt mujalt teenida. Aga samas mõelda et vaja jälle tulumaksu maksta, et äkki tõesti oleks mõtekas seda seal hoida. Ning iga korraga veel need müümis ja ostmiskulud. Et äkki tõesti hoian seda lihtsalt edasi. Ning üritan mitte paanikasse sattuda
Väikseid kasumivõtmisi võib tulla, nagu siin isegi nädal tagasi oli, kuid tasub arvestada, et Venel on, mida müüa. Ja Vene ei müü mitte kaubamärki või õhku, vaid asja. Ning teenuste turg saab seal ainult tõusta, mis peaks hakkama toorainepoolt omakorda toetama. Kõik langusele orienteeritud artiklid on olnud siiani sisutühjad.
Näiteks on Vene hetkel oma energia ekspordi paisutamise faasis: tegeletakse Aasiaga, aga ka Euroopaga (UK, Türgiga, Kreeka). Tulud sellest alles hakkavad tulema.
Veidi pikemas perspektiivis võib riskifaktoriks olla uue Venemaa presidendi valimine, mis kindlasti suurendab volatiilsust.
See on jah selline huvitav riik,kus poliitikast sõltub kõik,eeskätt aga majanduse areng.On ainult kaks võimalust: "ili pan ili propal" st. tõlgituna umbes "kõik või mitte midagi"
Mina samuti kavatsen Venemaa fondi veidi pikemaks ajaks jääda. Kas keegi oskab öelda, mis aga näiteks juhtub siis, kui Eesti peaks krooni devalveerima või eurole üleminekul kurssi muutma? Kas selle võrra fondi osaku hind arvestatakse ümber või läheb asi "ujuma"? Ujumise korral võiks ilmselt hind langeda, sest inimestel on vaba raha vaja. Ärge lööge, kui lolli küsimuse esitasin :-)
Presidendivalimised on 2008. Kuid ilmselt ka seekord president tehakse, mitte ei valita. Putini klann leiab kedagi omade seast ja Partei (Ühtne Venemaa) toetusel vormistatakse asi suurema kärata ära.
to: taksidermist

Mis moodi krooni devalveerimine mõjutab dollari ja/või rubla põhiseid varasid? Kui devalveeritakse 20%, siis sinu fondiosakute väärtus kroonides tõuseb 20%.
Suffiks, väga lihtne, 2006 on juba Eestis presidendivalimised ja uus president esimese asjana devalveerib krooni, kuna soovib vastu tulla rahva ootustele. Sa ei ole kuulnud siis?