Venemaal läheb olukord paremaks

Esmaspäev oli üpris sünge. Kas keegi teab mõnd konkreetset põhjust?
Kui me räägime süngest esmaspäevast Venemaal, siis kas mõtleme selle all seda, et RTS, mis on pidevalt rallinud, nüüd pisut langes?
Vägisi tekib tunne, et raha liikus täna Venemaalt ära muu maailma toorainesektorisse.
Spekulatiivsem raha võttis väikest aastaalguse kasumit Lukoili ja Sberpanga tõusudest. Üldpilti Venemaal see ei mõjuta. Ralli ei saagi ühe hooga lõpmatuseni kesta juu.
Ma pakun ka et esmaspäevane kasumivõtmine RTS ei mõjuta kuna see raha pannakse lihtsalt teistesse RTS aktsiatesse kohe kui raha laekub. Et siis paari päevaga peaks see esmaspäevane langus tasa olema jälle ja ralli jätkub ...
OK, ma saan aru, kui keegi eespool väidab, et nõneprotsendine langus on Venemaal tühiasi ja sellele ei maksa tähelepanu pöörata. Aga prognoosiks praegu, et mõneks ajaks läheb kõik langusse või on seal juba (USA-ga eesotsas, meile lähemalt Soome, Rootsi, Läti, Leedu, Eesti ...). Kas on põhjust arvata, et Venemaa jätkab tõusu, kui mujal kõik kukub? Või oleks tark lõviosa võidust välja võtta ja oodata soodsamaid aegu? Ka raha on positsioon, nagu öeldakse.

Mitte, et ma nüüd lauspessimist olen, aga prognoosin küll, wt kuu-kaks on raha üks suhteliselt hea investeering laiemalt võttes.
Ise eile-üleeile tulin venest kasumiosaga välja,kuna turg on hakanud ebalevalt käituma!
Ootaks langust 10-20%, kuigi on aktsiaid ,mis vene analüütikute arust on ülehinnatud ja samas on ka alahinnatuid. Parem varblane peos,kui...
Mina arvan, tundes vene bardakki, et suurim oht on nende raamatupidamine. Kui juba Ameerikas suudeti aktsionäre petta, mis siis Venemaast rääkida.
Võid võtta ka teistpidi - kui Ameerikas peteti inimeste usaldust, siis Venemaa suhtes on see usaldus algusest peale nii madal, et petta palju raskem.
Minu arust pole venelastel ja ameeriklastel mitte mingit vahet.
Ärikultuuris ja finantsjärelvalves asjus ikka on küll, imho.
to: MSM

See on vaid õhuke lakikiht, mis imperialistlikule, oma absoluutsele domineerimisõigusele peale tõmmatud. Mõlemad arvavad, et nad on 3. Rooma, mõlemad usuvad, et just nende tee on ainus õige. Ühed on lihtsalt natuke rikkamad.
Vene turul on praegu väike korrektsioon käimas vahelduva eduga juba terve nädala. Pole ju loomulik, et indeks iga päev 1% ja enam tõuseb. Vaiksem tõus oleks tegelikult parem, investroid hellitatakse ära. Languspäevad ei peaks veel tõmblema panema. Minu meelest tasub hoida ja juurde osta. Eesti pankade Vene-suunalised fondid on seni indeksist positiivsemalt liikunud. Mingeid järeldusi ühest nädalast teha ei maksaks, Lääne pankades meelitatakse fondidesse 6,5% aastas. Kah inimesed ostavad.
mis toodavad 6,5% näiteks möödunud aastal... tahtsin ma öelda. Vene fondid on samapalju tootnud viimase mõne nädalaga.
Alfa Bank soovitab oma veebruari ülevaates "ajutiselt sulgeda pikk positsioon ja võtta kasumit" . Alfa ennustab RTS korrektsiooni vahemikku 1,066-1,185 ehk 10-20%'st korrektsiooni hetketasemelt 1325.
Tänasel RTS indeksi graafikul on allapoole kaldega kiil tekkinud. (www.rts.ru)
Kas põhjuseks võib olla see 27. jaanuari uudis? (link)
Väga üldist laadi soovitus Alfa pangalt. Pika positsiooni sulgemine ajutiselt tähendab sisuliselt ju pika positisiooni lõpetamist. See pole tõsine jutt.
Mina seda korrektsiooni juttu ei leia kahjuks. Saaks viite? Leian jutu, kus seesama Alfa Bank mainib, et esimesel poolaastal viskab RTS indeks korraks ka üle 1400. Sellisel juhul ma vist ei viitsi eriti selle korrektsiooni pärast rapsima hakata.
Viide: http://www.alfabank.com/files/ab_monthly/ab_monthly_64.pdf