to Kuldar1: väärtpaberivahendust ei saa tõepoolest tegevusaladesse lisada ilma litsentsi omamata.
to: Blaze
Ma tean seda ja sellepärast räägingi kogu aeg väärtpaberitega kauplemisest ehk nagu riskija soovitas nimetada - investeerimistegevusest.
Ma tean seda ja sellepärast räägingi kogu aeg väärtpaberitega kauplemisest ehk nagu riskija soovitas nimetada - investeerimistegevusest.
Küsimus: Millises tuludeklaratsiooni alapunktis tuleb kajastada läbi LHV tehtud USA väärtpaberitehingud, kas 6.1 või 8.2?
to riskija: mina panin 6.1
mina panin 8.2 :o)
mina ka 8.2
Ja väärtpaberi, mitte tehingukaupa.
Ja väärtpaberi, mitte tehingukaupa.
FIE ei saa tegeleda väärtpaberite kauplemisel ettevõtlusega!
Pealegi FIE saab arvuti ja sidekulusid maha arvata muude tulude
s.o tegeliku ettevõtluse arvelt.
Teiste raha enda nimel investeerimine!!! ei ole ettevõtlus,
NB kehtib majandustehingu printsiip.
s.t formaalne tehingute vormistamine ei oma tähtsust,
selle kohta on juba mitmed kohtulahendid.
Pealegi FIE saab arvuti ja sidekulusid maha arvata muude tulude
s.o tegeliku ettevõtluse arvelt.
Teiste raha enda nimel investeerimine!!! ei ole ettevõtlus,
NB kehtib majandustehingu printsiip.
s.t formaalne tehingute vormistamine ei oma tähtsust,
selle kohta on juba mitmed kohtulahendid.
to: rakuc
Kas on tegemist sinu isikliku seisukohaga või mõne ametkonna (MA, rahandusmin. vms.) seisukohaga, mis puudutab väärtpaberitega kauplemist versus ettevõtlus?
Tehingud USA aktsiatega läbi LHV- kas tuludeklaratsiooni osa 6.1 või 8.2
OOTAKS LHV ENDA SEISUKOHTA.
Kui lähtuda LHV maksuraportist, siis nagu rohkem 6.1
Edasi arutledes tekkis järgmine mõttekäik: Aktsiaid teglikult klient kunagi ei oma. Puudub võimalus kontrollida, kas LHV need kliendi korralduse peale ka tegelikult ostab või müüb. Seega on tegemist kogu aeg ainult nõudeõiguse muutumisega LHV vastu, kes teatavasti on Eesti resident. Kokkuvõttes oleks mõistlik deklareerida punkt 6.1 all ainult see tulu, mis on LHV kontolt rahas välja kantud miinus sisse makstud summad. Ülejäänud on realiseerimata kasum/kahjum, sest see võib jääda ka saamata (LHV pankroti korral näiteks :) )
Mida asjast arvata?
Kas on tegemist sinu isikliku seisukohaga või mõne ametkonna (MA, rahandusmin. vms.) seisukohaga, mis puudutab väärtpaberitega kauplemist versus ettevõtlus?
Tehingud USA aktsiatega läbi LHV- kas tuludeklaratsiooni osa 6.1 või 8.2
OOTAKS LHV ENDA SEISUKOHTA.
Kui lähtuda LHV maksuraportist, siis nagu rohkem 6.1
Edasi arutledes tekkis järgmine mõttekäik: Aktsiaid teglikult klient kunagi ei oma. Puudub võimalus kontrollida, kas LHV need kliendi korralduse peale ka tegelikult ostab või müüb. Seega on tegemist kogu aeg ainult nõudeõiguse muutumisega LHV vastu, kes teatavasti on Eesti resident. Kokkuvõttes oleks mõistlik deklareerida punkt 6.1 all ainult see tulu, mis on LHV kontolt rahas välja kantud miinus sisse makstud summad. Ülejäänud on realiseerimata kasum/kahjum, sest see võib jääda ka saamata (LHV pankroti korral näiteks :) )
Mida asjast arvata?
Kuldar1,
Sinu omanduses olevad väärtpaberid ei ole LHV bilansis vaid sinu nimelisel väärtpaberikontol Väärtpaberite keskdepositooriumis. Kui ma ei eksi, siis isegi raha ei ole LHV käsutada. Seega, LHV pankrott ei mõjuta sinu varasid kuigivõrd.
Sinu omanduses olevad väärtpaberid ei ole LHV bilansis vaid sinu nimelisel väärtpaberikontol Väärtpaberite keskdepositooriumis. Kui ma ei eksi, siis isegi raha ei ole LHV käsutada. Seega, LHV pankrott ei mõjuta sinu varasid kuigivõrd.
Kuidas need USA aktsiad küll minu EVK kontol saavad olla? See on ainult Eesti aktsiate puhul nii.
rauno,
lhv maksejõetus mõjutab sind ja mitte vähe (kui oled nende klient). oma raha oled sa kandnud lhv kontole ning see on lhv pankrotivara. kuidas lhv oma klientide usa pabereid hoiab - seda ei tea, kui klient oleksin tunneksin huvi...igaljuhul, kui sa oma paberid maha müüd, siis raha laekuks pankrotipessa s.o. lhv kontole ja haldur paneks sellele käpa peale. peaksid avama endale ise usas väärpaberikonto või leidma mingi muu kontohalduri ja papred sinna laskma kanda. aga ega seegi lihtne pole, sest ilma lhv volituseta sa "oma" usa paberitele ligi ei pääse. võibla ajan jama - pole raisakotkas, s.t. pankrotihaldur.
mis puutub siin investeerimistegevuse nimetamisse ettevõtluseks, siis uskuge rakuc'i - see on jama.
lhv maksejõetus mõjutab sind ja mitte vähe (kui oled nende klient). oma raha oled sa kandnud lhv kontole ning see on lhv pankrotivara. kuidas lhv oma klientide usa pabereid hoiab - seda ei tea, kui klient oleksin tunneksin huvi...igaljuhul, kui sa oma paberid maha müüd, siis raha laekuks pankrotipessa s.o. lhv kontole ja haldur paneks sellele käpa peale. peaksid avama endale ise usas väärpaberikonto või leidma mingi muu kontohalduri ja papred sinna laskma kanda. aga ega seegi lihtne pole, sest ilma lhv volituseta sa "oma" usa paberitele ligi ei pääse. võibla ajan jama - pole raisakotkas, s.t. pankrotihaldur.
mis puutub siin investeerimistegevuse nimetamisse ettevõtluseks, siis uskuge rakuc'i - see on jama.
Olen LHV klient ja minu teadmiste põhjal on lood nii nagu ülal kirjutasin.
Aga mis tühja targutada - äkki keegi LHVst kirjutab täpselt kuidas asi on?
Aga mis tühja targutada - äkki keegi LHVst kirjutab täpselt kuidas asi on?
gurmankal on õigus - raha kannad ju samuti lhv'le ja samuti maksab sulle raha välja lhv. kui tekib pankrot, siis ongi ju põhjuseks see, et pole plekki oma kohustusi täita ja olukord pole ajutine e. sulle raha välja maksta. kogu vara läheb pankrotipessa ja siis hakatakse tähtsuse järjekorras nõudeid rahuldama - pandiga tagatud nõuded, töötasud jne. põhimõtteliselt oled sina viimane, kes oma pleki saab. vist?
Blaze,
Oled LHVst?
Oled LHVst?
Kuskil räägiti küll, et isegi kontol olev raha ei kuulu LHV-le.
rauno, ei ole. sina?
To: Kuldar1 28/03/02 12:41
Kutselist väärtpaberite investeerimisteenust võivad osutada Rahandusministeerium, investeerimisühingud(fondid, AS) ja krediidiasutused...
p.s esindan MA kliente!
Tutvudes lepinguga selgub: mõlemad variandid on võimalikud s.t halbades olukordades
kaotab klient,
põhjus teenust osutatakse nii maakleri nimel kui kliendi nimel ja igal juhul kliendi arvel
tagajärg pankrotis, kui tehing kliendi nimel siis ei ole pankroti vara ...
aga kes määrab, milline tehing on kliendi ja milline maakleri nimel???
::))
Kutselist väärtpaberite investeerimisteenust võivad osutada Rahandusministeerium, investeerimisühingud(fondid, AS) ja krediidiasutused...
p.s esindan MA kliente!
Tutvudes lepinguga selgub: mõlemad variandid on võimalikud s.t halbades olukordades
kaotab klient,
põhjus teenust osutatakse nii maakleri nimel kui kliendi nimel ja igal juhul kliendi arvel
tagajärg pankrotis, kui tehing kliendi nimel siis ei ole pankroti vara ...
aga kes määrab, milline tehing on kliendi ja milline maakleri nimel???
::))
Mu meelest on ysna imelik, et viimase aja yleskutsed LHV-le kommenteerida, kuidas siis ikkagi on selle tulude deklareerimisega ja voimaliku LHV maksejouetusega, on jooksnud liiva. Ilmselt puudub LHV-l endalgi teadmine, kuidas need asjad siis ikka olema peaksid. Sestap ongi foorumites peamiselt esindatud "ekspertnouanded" koikidelt teistelt peale LHV, stiilis "kuskil raagiti kyll..." ja "kui ma ei eksi...". Mu meelest on investoritel tosine mure nende asjadega ja LHV poolne jaanalinnupoliitika kyll usaldust ei sisenda.
...on muidugi võimalus, et LHV ei huvitu kolumnides toimuvast!!!
badash Re: Väärtpaberitulu deklareerimine 12/03/02 01:30
minuarust on see kohe esimene leht kus sul nimi ja aadress jne on kirjas
siis seal all on miski kirje..
minuarust on see kohe esimene leht kus sul nimi ja aadress jne on kirjas
siis seal all on miski kirje..