Kusjuures, kui läheb päriselt USA turgudelt ära kolimiseks (endal juba mõnda aega plaanis), siis kaotab LHV staar Trader oma kliendid ja LHV kauplemiskeskkond läheb tagasi investeerimisportfelli tasemele? Kas LHV võtab midagi ette oma klientide kaitseks dollarilanguse vastu tulles välja vastava tootega või vaatame pealt kuidas igakuine 5-20% tootlus (umbes nii kujutan keskmise Traderi kasutaja kasumit ette) nullitakse dollarilangusega ära ja JÄLLEGI ON AINULT TÜHJAD PIHUD!
On selge, et traderisse on toodud kliente, kes ise ei saa hakkama enda dollari languse vastu kindlustamisega ja kasutavad poolprofi tööriistu aga teadmiste tase ei ole piisav, et ennast kaitsta. Mina olen just selline kasutaja praegu.
tiitp
ise ei ole ka valuutafutuuride jms. spetsialist, aga enda Traderis olen kasutanud järgmist lihtsat varianti:
hoian enamuse rahast Trader konto EURis, kui ostan USDis asju ei toimu automaatset konverteerimist vaid USDi short lihtsalt, mis pärast positsiooni sulgedes kaetakse, intress ei ole siin erinevalt aktsia shordist mitte 12% aasta baasil, vaid mingi 3% kandis (USD Libor + 1,25%)
Trader kontole saabki raha kanda nii USDis kui EURis ... ja valuuta konverteerimine USD - EUR või EUR -USD maksab 3 USD kuni 25000 USD summa puhul
ise ei ole ka valuutafutuuride jms. spetsialist, aga enda Traderis olen kasutanud järgmist lihtsat varianti:
hoian enamuse rahast Trader konto EURis, kui ostan USDis asju ei toimu automaatset konverteerimist vaid USDi short lihtsalt, mis pärast positsiooni sulgedes kaetakse, intress ei ole siin erinevalt aktsia shordist mitte 12% aasta baasil, vaid mingi 3% kandis (USD Libor + 1,25%)
Trader kontole saabki raha kanda nii USDis kui EURis ... ja valuuta konverteerimine USD - EUR või EUR -USD maksab 3 USD kuni 25000 USD summa puhul
Tiitp, lisaks on LHV Traderi vahendusel võimalik kaubelda Euroopa börsidel ja EURis.
Lisaks - ma ise olen oma kauplemisportfelli USAs hoidmas ilmselt päris pikka aega. Seega on mul üsna ükskõik milline on dollari kurss täna. Oluline on see, milline on see kurss siis kui vahetama hakkan. Ja see võib juhtuda 3,4 või 5.a. pärast. Ärge unustage, et valuuta on nullsumma mäng - kursid kõiguvad üles ja alla, kuid dollar nulli ei kuku kunagi.
P.S. Lisaks töötame LHV klientide jaoks võimalust valuutariski kindlustada.
Lisaks - ma ise olen oma kauplemisportfelli USAs hoidmas ilmselt päris pikka aega. Seega on mul üsna ükskõik milline on dollari kurss täna. Oluline on see, milline on see kurss siis kui vahetama hakkan. Ja see võib juhtuda 3,4 või 5.a. pärast. Ärge unustage, et valuuta on nullsumma mäng - kursid kõiguvad üles ja alla, kuid dollar nulli ei kuku kunagi.
P.S. Lisaks töötame LHV klientide jaoks võimalust valuutariski kindlustada.
Henno, see Traderi raha EURis hoidmine tuli nüüd küll TOTAALSE uudisena. Krt, et sellest juttu ei olnud kui 12,77 pealt raha sinna kandsin kevadel!!! Minu olukord konkreetselt muidugi väga sellest ei oleks paranenud, vahetasin investeerimiskontol raha USDi aasta tagasi 13,05 pealt.
Oot-oot. Mingi info tundub tõesti olevat kaduma läinud. Ka teenustasude osas on novembri alguses toimunud väike muutus? Äkki teeks niimoodi, et kui mingid asjad muutuvad või tekivad uued võimalused, siis annaks klientidele sellest ka teada. Näiteks meili teel?
Selline väide on nüüd küll suhteliselt segane, paluks kommenteerida täpsemalt - Ärge unustage, et valuuta on nullsumma mäng - kursid kõiguvad üles ja alla, kuid dollar nulli ei kuku kunagi.
Rick, aktsiate puhul on pikajaline trend väga selgelt üles, seega kes aktsiaid ostab, selle kasuks on tõenäosus.
Valuutade puhul panustad lihtsalt ühe valuuta liikumise kohta teise suhtes. Erinevatel hetkedel on usk erinevate piirkondade/riikide suhtes erinevad, seega kõiguvad ka valuutakursid. Seega mingit väärtust juurde ei teki, kui keegi teenib raha, siis ainult kellegi teise arvelt. Vaatan analüütikud ja jube pop tundub praegu olla dollari suhtes negatiivne. Hakkab dollar kosuma ning ilmselt jutt muutub. Seepärast see dollari langus mind eriti muretsema ei pane. Mõne aasta pärast kosub suure tõenäosusega tagasi.
Velvo, milliste tasude osas on toimunud muutus? Ma küll ei tea, et oleks.
Valuutade puhul panustad lihtsalt ühe valuuta liikumise kohta teise suhtes. Erinevatel hetkedel on usk erinevate piirkondade/riikide suhtes erinevad, seega kõiguvad ka valuutakursid. Seega mingit väärtust juurde ei teki, kui keegi teenib raha, siis ainult kellegi teise arvelt. Vaatan analüütikud ja jube pop tundub praegu olla dollari suhtes negatiivne. Hakkab dollar kosuma ning ilmselt jutt muutub. Seepärast see dollari langus mind eriti muretsema ei pane. Mõne aasta pärast kosub suure tõenäosusega tagasi.
Velvo, milliste tasude osas on toimunud muutus? Ma küll ei tea, et oleks.
Mis siin segast on? Kord vestman peal ja piibeleht all... Nii on olnud ja nii jääb SUURTE valuutadega. Dollar ei kao niipea maamunalt, et valuutariskist portfell nulluks
Ma ei usugi et kaob, aga momendi seis on selline et dollar on kukkund 18.3 eegi pealt 12 eegi peale ja analüütikud näevad veel kukkumiseks ruumi, mis on ka üsna õigustatud. Tahaksin teada, milles peitub see suur tõenäosus, et ta tagasi kosub ?
Puhkuse, õige.
Rick, USD on krooni vastu tagasi aasta 1995 tasemetel. Ma mäletan, et siis ennustati ka suurt edasist langust.
Veel parem graafik (EEK ajalugu on liiga lühike) - EUR/USD aastast 1977. Maailma majanduses väga palju vahepeal juhtunud, kuid täna oleme praktiliselt samas seisus, mis aastal 1977.
EUR kurss aastast 1977???
eurotsooni majanduskasv 3. kvartalis oli 1.2%, kvartal varem 2% ja kvartal enne seda 2.8%. majanduse kosumine sai läbi enne kui alata jõudis..
$ intressid on juba kõrgemad kui euro intressid..
PPP järgi võiks EURUSD kurss olla 1.12
$ intressid on juba kõrgemad kui euro intressid..
PPP järgi võiks EURUSD kurss olla 1.12
Luuser
EUR on endiste Euroopa valuutade korv, võttes nende valuutade ajaloo, saab ka EUR ajaloo tuletada ...
EUR on endiste Euroopa valuutade korv, võttes nende valuutade ajaloo, saab ka EUR ajaloo tuletada ...
Eks see on tõenäoliselt DEM-i baasil kuni tuli ECU. Vahet pole.
Aga mis puutub USD edasisse kursimuutusse, siis valuutaturud on minu jaoks sama oluline investeerimise osa kui aktsiatesse investeerimine. Mulle on äärmiselt oluline, et oleks ka visioon valuutade liikumise osas. Ma ei usu, et dollar langeb rohkem kui 15% tänaselt tasemelt, aga enne kui ma oma positsioone dollari osas muudaksin, tahaksin näha peamiselt jooksevkonto defitsiidi osas positiivseid arenguid. Sellest piisaks. Praegu on miinus niivõrd suur, et tarbimisvõimest tuleb lihtsalt õhku välja lasta (ehk siis dollar odavamaks ja võime importi osta väiksemaks).
Aga mis puutub USD edasisse kursimuutusse, siis valuutaturud on minu jaoks sama oluline investeerimise osa kui aktsiatesse investeerimine. Mulle on äärmiselt oluline, et oleks ka visioon valuutade liikumise osas. Ma ei usu, et dollar langeb rohkem kui 15% tänaselt tasemelt, aga enne kui ma oma positsioone dollari osas muudaksin, tahaksin näha peamiselt jooksevkonto defitsiidi osas positiivseid arenguid. Sellest piisaks. Praegu on miinus niivõrd suur, et tarbimisvõimest tuleb lihtsalt õhku välja lasta (ehk siis dollar odavamaks ja võime importi osta väiksemaks).
Kristjan,
Traderi miinimumtasu tundub olevat $7?
Traderi miinimumtasu tundub olevat $7?
Kui Te ei kavatse kroonis või euros kahe aasta jooksul tarbima hakata ja kasvatate selle aja jooksul investeeringutega oma dollarite hulka, siis on täitsa suva, mis dollar hetkel maksab. Kahe-kolme aasta pärast on suure tõenäosusega USD=EUR, seega tänane seis on suurepärane aeg odavate dollarite juurdeostmiseks.Kes kavatseb aasta pärast tarbima hakata ja investeerib dollaris, tehku swap peale ja asi lahendatud - seega dollar pole mingi koll, pigem võimalus tänastelt tasemetelt paari aasta perspektiivis korralikult teenida
To US: Jooksevkonto defitsiidi osas positiivseid arenguid lähema aasta jooksul on raske ette näha. 31. detsember 2004 lõppeb senine kvoodisüsteem tekstiilitööstuses ning USA ja Euroopa peavad oma turu avama Hiina ja teiste maade odavale toodangule. Suurim võitja sellest on esmajoones Hiina, kes suudab toota nii odavalt kui kvaliteetselt.
Eestis pole antud probleemiga pead vaevatud, kui Kreenholm juba praegu tohutult kahjumeid saab, siis mis saab järgmisel aastal. Elcoteq ostab firma, et saada rutiiniga harjunud nobedaid töökäsi?
Eestis pole antud probleemiga pead vaevatud, kui Kreenholm juba praegu tohutult kahjumeid saab, siis mis saab järgmisel aastal. Elcoteq ostab firma, et saada rutiiniga harjunud nobedaid töökäsi?
rick12, millega sa põhjendad languse jätkumist?
Jooksevkonto defitsiit eelkõige ja kodanik põõsa poliitika