USD läheb käest ära

Mr. Jeen (Eisuke Sakakibara) esineb 6 päeva pärast Tallinnas,

peaks minema ta käest autogrammmi küsima

http://www.ee/epbe/et/teated/20020605.html
Vend GRAAFIK! Kindlasti peaksid sa minema kui sul vyimalus on! Seal paistab pyris palju suuri poisse synavytvat. Milline suurepyrane vyimalus rahvusvaheliste tehingute kokkulepeteks ning ka kindlasti palju ideid ja mytteid tulevikust kyrva taha panna. Anna meile ka siis pyrast teada kuidas oli!
No sündmused on ülikiiresti toimuma hakanud. Ma ei saa aru, kuidas saavad keskpangad nii järske kursimuutuseid aktsepteerida. Minul on loomulikult ainult kasulik, kui USD kiiresti nõrgeneb, aga mul hakkab tekkima tõsine mure USA inflatsiooni osas. Kui nüüd ühel hetkel majanduslangus tõusuks hakkab pöörduma, siis ületab inflatsioon 5% taseme mängeldes ja kipub pigem 10% alla. Seda positiivse stsenaariumi korral. Kui käivitub negatiivne stsenaarium, siis on meil järgmise 10 aasta jooksul USA puhul tegemist 90. aastate Jaapaniga.
Viiesele tahaks muuhulgas kinnitada, et minu visioonid on üldjuhul tõeks pöördunud 2-3 aasta jooksul. See on ka minu arvates normaalne investeerimishorisont. Kinnisvara, aktsiad, valuutad - kõik on umbes selle aja jooksul oodatud suunas pöördunud. Ühes asjas olen küll nõus, et olin jänes maailma aktsiatrugude lühikeseksmüümise koha pealt - nimelt lubasin ma omal ajal, et aktsiaturgudel lühikeseks ennast ei müü, kuna üldjuhul on see kas lühiajalisele perioodile orienteeritud spekuleerimine, kus lepingu pikendamine on üpris kallis. Nüüd siis võib öelda, et maailma aktsiaturgude langusest ma kasu ei lõiganud. Samas olen ennast valmis seadnud suuremahulisteks investeeringuteks järgmise 3 aasta perspektiivis. Ma pean tõesti tänast ostmist õigeaegseks, kusjuures ostuobjektid ei ole IT kompaniid. Need on endiselt suhteliselt ülehinnatud.
Mis kellast on 1 USD = 1 EUR? Või jääb siiski homseks :))
Eks see ole suhtumise küsimus. Mõnel pool on homne päev juba käes, aga 26.06.2002 12:14 UK oli ühe euro hinnaks 0.9926

Paneb tõesti mõtlema... kardetavasti/loodetavasti ei ole tegemist ajutiste liikumistega, vaid nähtavasti ongi käes uus ajastu ja dollar saabki euroga võrdseks. Muidugi mitte miski ei välista, et kunagi 1 EUR = 2 USD :)))
Oi-oi-oi...see ei ole küll sobilik jutt nüüd LHV foorumitesse vist...dollar ikka ruulib ju tegelikult:)))
ei taha enam ollarilt tappa saada..
mida selle vastu ette võtta
kas $2000 kindlustmine mõtet omab
?
Päris hea. Pickid karuturul stocki, mis enam-vähem püsib ja siis vaatad, et FX sööb su vaevaga pigistatud protsendid käest ära...
US, sulle on tekkinud suurekaliibriline toetaja :)

George Soros said he wouldn't be surprised if the dollar loses a
third of its value during the next several years.
DW's oli intervjuu Sorosega meelde jäi kolm peamist asja: post soviettidele enam raha ei tilgu (siiani $500M), Meie (kes meie?suurusehullustus?) arvates on USA valel teel (kapitalism?), ja Soros on suur globaliseerumisefänn.

Kas kuskil on analüüsi, missugused USA firmad nõrgast dollarist enim võidavad?
Kuskil siin foorumites oli toodud küll see nimekiri nendest ettevõtetest, millel on ekspordi osakaal suur. Isegi tahaks seda uuesti vaadata.
Kunagi sai üks lugu sel teemal üllitatud
tsekkisin IEV vs. IVV
eino normaalne! valutsiriski nagu polekski..
samas on n6me osta usdide eest eurosid..
vend GRAAFIK! Arvan, et mister Suurkaliiber pani natukse myyda.

-----dollar loses a
third of its value during the next several years.---

Myningad aastad--- Myningate kuudega kaotas $$$ eurole ja jeenile juba kusagil 15%, seega jyrele jyynud on veel kusagil 19%. Jagades selle nyyd myne aastaga nyiteks 2 on see kusagil 9,5 %. aastas. Vytame, siis nyiteks euro vastu. See tyhendab omakorda intressi poliitikat ja fiscal poliitika muutmist mylemal pool lompi. Yhesynaga- Perfect Market.

lugesin tyna postimehe Areenist yhe EESTI Itaalias asunud diplomaadi kirjutist. Kahjuks kyis jutt ainult religiooni, kunsti ja looduse teemadel. Ma ei lugenud kordagi vylja, et keegi seal oleks teinud midagi EESTI majanduse hyvanguks. Selline poliitiline hoiak peaks samuti muutuma. Pyhiline point on selles, et sa pead ryykima inimestega looma kontakte viima inimesed kokku omavahel.

Ma ausalt yeldes ei kujuta ette mida kyik need majanduse, marketingi jne hariduse saanud vennad ja yed teevad?? Lehest loed midagi, siis tegelane ypib vyhemalt mingit business management formulat kusagil nyiteks kyrgemas kommertskoolis jne. What's the point! Asju ajavad ikkagi mitte asjatundjad, mis isegi tugeva tyy korral annavad vyikse kasuteguri.

Vend KALLAS peaks ju teadma kyll, et laenu saab GDP pyhjal kuid laen+intressid tulevad tagasi maksta net GDPst, mis on kahjuks loser. Lisaks kyigele tundub mulle, et kontroll raha yle on kuidagi lydvemaks lyinud. pidevalt on juttu mingitest toetustest nyiteks laeva firmadele, pyllumeestele jne.

Lugesin kuidas EESTI suured poisid jutustasid tugevast EEK poliitikast jne. Ma arvan, et kyigepealt peaks ikka omale selgeks tegema mida tyhendab kui yks valuuta myyakse alla teise suhtes. Rahasse, oma tegudess ja synadesse peab suhtuma yyrmise tysidusega.

LME brokeritel on yks hea ytelus! my word is my bond!

USD ja EUR said täna korraks pariteedi kätte, viimati olid kurss selline 2000 veebruaris
1.0028/29
Kõhutunne (irw) ütleb siiski, et küll ta tagasi põrkab. Kui veel alla lähebki, siis nii .95-ni (EUR/USD), see järel ilusti tagasi. Nii et: kõik konverteerima!
dollari nõrkust loetakse praegu ka aktsiate tönase väljamüügi ajendiks
ajee
venelased va dollari kummardajad vahetavad massiliselt usde eurodeks..
ma ei kujuta ette et venelastel miski NIIPALJU usde oleks et edaspidigi euro tugevneks,
aga kuna vene majandus on yldse usdip6hine siis ootaks vene aktsiaturgude langust..
(äkki on see juba toimunud?)