USD läheb käest ära

Ei tahaks laskuda vaidlustesse Ameerika fundamentaalnäitajate üle, kuid mulle tundub, et dollari tugevus on rohkem seotud kapitali sissevooluga, kui nafta hinnaga. Euroopa firmad on hullult kuumad Ameerika ettevõtete järgi. Euroopa firmad on viimasel aastal paigutanud 165 miljardit dollarit rohkem Ameerikasse, kui Ameeriklased Euroopasse. Peamine küsimus seisnebki siin selles, et seoses globaliseerumisega tunnevad kõik vähegi tegijamad firmad euroopas, et neil tuleb konkurentsis püsimiseks laieneda Usa turule. Ehk siis nad ostavad seda nõnda nimetatud "kõrgemat produktiivsust". See jälle omakorda toetab dollarit. Samas on tugev dollar praegusel hetkel väga vajalik Usale, et soodustada kapitali sissevoolu, mis omakorda kataks hiigla-suurt kaubandusdefitsiiti. jne, jne. See on üks suletud ring aga arvatavasti siin enne ei muutu midagi, kui presidendi valimised on möödas...

Las igaüks otsustab ise

/images/files/usdoil_14313_image001.gif

TO : Viies
Ma olen igati nõus. Ise olen ka selle Euroopa firmade USA-lembuse üle veidi mures. Ega teisiti ei olekski USA majandus sellise jooksevkonto defitsiidi juures eksisteerida. Keegi pidi sealsetele ettevõtetele ja eraisikutele laenu andma. Ma olen tõesti veidi mures, et nüüd otsustavad Euroopa institutsioonid neid ettevõtteid ka üles ostma. Natuke vara veel.
USA jooksevkonto defitsiit ületab sel aastal 4% SKP-st.

http://www.bloomberg.com/bbn/econtop.html?s=AOb.bUhRKVS5TLiBF
Tundub, et interventsiooni tulemusena esimese hooga mingit olulist püsivat EUR-i hinnamuutust alles ei jää, sest praegu on kurss 0.8870 ja langev. Tipp oli vist 0.9040.
Samas olen ma just midagi sellist oodanud, mis näitaks keskpankade suhtumist valuutakurssidesse. Seetõttu olen võtmas 0.85... tasemelt järgmine kord juba positsiooni. Kuigi graafik peaks sel hetkel näitama pigem USD tugevnemise võimalust, arvan ma, et praegu on keskpankade arvamuse mõju tugevam. Kui nemad ikka tahavad lõpuks 0.90 tasemele jõuda, siis nad sinna ka 6-12 kuu jooksul jõuavad.
Ma küll ei julgeks spekulatiivset positsiooni keskpankade arvamuse vastu võtta, ikka samas suunas.
Tundub, et USD tugevnemise periood on tõesti jõudmas lõppfaasi, see peaks olema kuude küsimus. Kui aktsiaturud USA-s lühiajaliselt järsku langevad, siis see kaotab üldse igasuguse intressimäärade tõstmise võimaluse USA-s ja pigem hakataksegi vaatama intressimäärade alandamise ja rahapakkumise suurendamise suunas. See hakkab USA dollarit nõrgestama.
peab ütlema, et hästi ajastatud interventsioon.
oluline negatiivne euro nõrkusega seotud uudis USA-st ja kolme keskpanga interventsioon euro toetuseks.

Kui rääkida interventsioonide efektiivsusest, siis nii on mitmel korral saadud pidama jeeni liikumine: on ta siis liigselt alla või üles liikunud
Interventsiooni kõrgeim oli 0,9040 ehk siis 17,31. 9040 on ka väga oluline tehniline tase, millest üle saamine toetaks langustrendi murdmumise teooriat. Samas on Prantslased öelnud, et 0,9000 peaks olema euro õige tase. Seega ei saa veel midagi kindlat öelda.
Tänane päev näitab. Kui interventsiooni teist lainet ei tule siis on 9040 paigas ja alumiseks tasemeks jääb 8440. EEKu vastu ligikaudud
18,50-17,30. Kui aga täna saadakse kõrgemale, kui 9040 siis järgmine oluline tase on kuskil 0,9220 kandis.
vaadake mis USD teeb..
kahjuks väga haiget :(
minuarust langeva usdi korral on kasulikum yldse eemal olla.
Ma olen USA aktsiaturu osas muutumas päev-päevalt aina optimistlikumaks. Sellele annavad alust rahapakkumise jõhker kasv viimase 7-8 kuu jooksul ja langev USD. USD riski paneks ma ka tänasel päeval kinni ja moodustaks portfelli eksportööridest või ostaks kasvõi mingit üldist indeksit (S&P 500 näiteks).
Ma usun, et 3 aasta perspektiivis tasub selline samm ennast igati ära, aga poole aasta jooksul veel jõulist pööret ei julge pakkuda. Pool sellest ajast on niikuinii suvi.

US - dollari puhul on täheldatud 7 aastaseid tsükkleid.
täna praegu on alles esimene...
fwiw
Et siis nagu 7 aastat allapoole või ...? Ma ausalt öeldes nendesse ajalooliste tsüklite kordumisse ei usu. Eriti kui need on 7-aastased. Eks seal mingi tõde on, aga ma pean näiteks sõdasid jms kulukaid ettevõtmisi väga oluliseks valuutakursside mõjutajaks. Ma lihtsalt ei oska just selliste ajaloo küllaltki erakorraliste sündmuste tõttu aastakümnete pikkust teadmist tänasesse päeva panna. Ma kardan, et äkki just nüüd hakkab aeg, mille sarnast enne ei ole olnud.
Vend US! Kusjuures Poola suhtes oli sul yigus kui sa selgitasid Argentiina kriisi tipphetkel, et jyrgmine vyib olla Poola ning pyhjendasid oma seisukohta just current accoundi pyhjal. kusagil kuu tagasi see leidiski aset. Poola BELKAT devalveeriti ning lypuks vist poola central pank astus vahele. Vist oli mingi Argentiina teemaline foorum.

Nyhtavasti myjutasid USA eksportyyrid ikka niipalju valitsust, et muudeti lypuks seda pikaajalist tugeva $$$ poliitkat. mina isiklikult ei ytleks et $ otseselt nyyd nyrgeneks kuid pikaajaline stabiilne tugeva $$ poliitika on muutunud volatiilseks.

Vend RIQ! Hea teema leidsid kuid, mis pagana lahenduse sa pakkusid!---minuarust langeva usdi korral on kasulikum yldse eemal olla???????

Milles ma siis short vyi long peaks olema? put, calls straddle, strangle, condor, bull vyi bear spreadid. comon!

Kas tyesti on siis nii raske yppida oma vigadest??

JJ, dont push it. see et sa minu jutu peale kunagi solvusid.. selle asemel
et vinguda v6iksid learnida ise yx weikke lesson ja olla ise parem inimene, even just for me :)
tule tagasi eestisse ja tee sellest better place for living. restep!
asjast:
lisaks tururiskile veel valuutarisk (vaevalt et keegi väikeinvestor hakkab seda kinni panema)
ja m6tle palju sa teenima pead et valuutalangusest tekkiva kahju tasa teenida.
kui usd langeb 5%, ja riskfree rate on 5%, siis pead tegema yle 10% plussi et kasumis olla.
tasub vaeva? eriti indeksitesse investides..

lisaks sellele - n6rgenev dollar tähendab seda et teenustasud usdides lahevad "kallimaks",
mist6ttu teenutasude osakaal eriti optsioonides läheb veelgi suuremaks ning profitable spread laheb samuti laiemaks. veelgi hullemad riskid!

kui mina yldse midagi "soovitaks" siis palmis longterm short ja apples longterm long.
samuti usun endiselt ericysse. ja amd'sse. intelile shortike :) aga noh ma ainult arvan sest ma ei pane sinna kus mu raha on, ostan parem syia selle eest.

praegu on niigi segased ajad. ja hetkel keskendun sekvenserifirmale.

samas, miks keegi pole meil russell small cap indexi spets?
tundub loogiline et segastel aegadel on small cap ettev6tetes rohkem potentsiaali..
samas ei tea keegi kuhu usd langeda v6ib ja nagu eile yhes foorumis arvati, voivad usas ikka suuremadki probleemid olla. äkki on kellegi finantsskeen, nö äriprojekt? yakuza?
japsid pidid ju kogu usa kokku ostma.. alguses myysid dx7 synte ja siis odavat lektroonikat ning autosid.
Vend RIQ! Ma pole kunagi solvunud sinu vyi kellegi jutu teise jutu peale. Like I said- meil kyigil on oma arvamus ning selleks on meil tyelik yigus. Ma lihtsalt proovin aidata niipalju kui suudan ja vyimalik on. Sinu teadmised pole loomulikult vyiksed kuid samas see ei tyhenda, et nad oleksid myrkimisvyyrselt suured. Pean silmas investeerimis maailma.

Idee jyrgi peaks ynneks teenustasud just odavamaks minema kuna 1$$$$ eest saad sa nyyd ju vyhem EEK ja vice versa. heheh

US- ma olen alati imetlenud sinu julgust ennustada miljoni aasta peale ette.
7 aastat on selle kõrval nohu :)
Vabandan, et tülitan teie rutiinset vestlust, mis tegelt on suhteliselt huvitav, kuigi ma olen sellel alal täielik võhik.
Kuid, kui te mulle suupeale ei löö, siis mina väidan, et USD langus on tingitud sellest, et USA pumpad meeleheitlikult naftat maa-alla, kuna valmistub n.ö. OPEC-ist mitte sõltuma(õigemini vastupidi).
Mis asi on olnud siiamaani USA suurim import?
Varsti vist on oodata, et Venemaa hakkab eksportima oma naftat USA-le!
Seega USA teeb meeleheitlikke liigutusi, et hoida oma turg tasakaalus. Hetkel on veel nendel ju bensiin nii odav, et osta ja vala maha nagu oli ka "kuldsel" NSV ajal meil siin.
Nii kaua, kui nafta asemele ei ole mingit muud energia varu välja mõldud, siis on USD käsist ja jalust seotud naftaga. Aga noh see on >50 aasta teema ma vähemalt arvan nii ;).

Jään huviga ootama, kuidas mulle koht kätte näidatakse! :)
Vend MRQ! Esiteks sa ei pea vabaandama kuna sa pole midagi ebakorrektset teinud. Teiseks sinu koht on algajate investorite esiridades ning oldschool-i tagumistes ridades.

Olen seda ennegi yelnud, et siia on kyik asjast huvitatud alati oodatud. It all adds up! Kas sa seda kohta mytlesidki vyi mytlesid sa midagi muud? hehe. Kui mytlesid midagi muud, siis proovi uuesti!
Aga mida sa mõtled "selle" koha all?
ic ic ma ikka mõtlesin nagu "SEDA" kohta. ;)

Ma lihtsalt spekuleerisin ja lootes, et asi läheb täkke ;)