http://www.emta.ee/tuludeklareerimine
siin veidi rohkem infot vist
Tere!
Kandsin 8.2 Kasu või kahju väärtpaberite võõrandamisest (Eesti kroonides) - välismaalt saadud tulu
koondkontodena maksuametis ära, kuid "Minu tulud ja mahaarvamised" all ei ole neid näha. Näitab, et 0. Tuli suur kahjum ja tahaks, et need järgmisse aastasse edasi kanduksid...
Korra proovisin ka, et sain kasumit ja pealehel oli see kohe näha...
Kandsin 8.2 Kasu või kahju väärtpaberite võõrandamisest (Eesti kroonides) - välismaalt saadud tulu
koondkontodena maksuametis ära, kuid "Minu tulud ja mahaarvamised" all ei ole neid näha. Näitab, et 0. Tuli suur kahjum ja tahaks, et need järgmisse aastasse edasi kanduksid...
Korra proovisin ka, et sain kasumit ja pealehel oli see kohe näha...
ta näitabki, et 0, kui oli kahjum. Aga kahjum kandub ikkagi järgmisesse aastasse edasi.
VÄhemalt minul oli sedasi. Eelmine aasta sain kahjumit välismaalt. näitas 0-i, aga sellesse aastasse oli see kahjum ilusti edasi kantud.
VÄhemalt minul oli sedasi. Eelmine aasta sain kahjumit välismaalt. näitas 0-i, aga sellesse aastasse oli see kahjum ilusti edasi kantud.
eh, krt!
mulle väidab maksuamet, et olen 12.01.2009 müünud 1k ncn-i aktsiaid ja saanud selle eest vaid 19,558k eeku.
reaalselt ma sellist tehingut teinud ei ole.
oskab keegi selgitada?
mulle väidab maksuamet, et olen 12.01.2009 müünud 1k ncn-i aktsiaid ja saanud selle eest vaid 19,558k eeku.
reaalselt ma sellist tehingut teinud ei ole.
oskab keegi selgitada?
ok, kui saaks eelmise posti deletida.
leidsin vea üles.
leidsin vea üles.
Kindlasti on räägitud/küsitud, aga küsin veelkord:
1) Vorm 8.8 - on kellegil õnnestunud seda täita ka ja siis sisestatud ridasid hiljem näha? Minul nagu kohe üldse ei õnnestu - brauseriks IE7.
2) mida tähendavad vormi 8.8 kohal olevad numbrid 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ?
3) Kas vormi 8.2 võin sisestada LHV maksuraporti koondsummad (kaks rida, üks pikkade positsioonide koondsumma ja teine lühikeste positsioonide koondsumma) või pean iga tehingu sisestama?
Kirjutasin samad küsimused EMTA'le ka, aga neil läheb vastamisega alati aega... kui vastus tuleb, siis panen siia ka.
1) Vorm 8.8 - on kellegil õnnestunud seda täita ka ja siis sisestatud ridasid hiljem näha? Minul nagu kohe üldse ei õnnestu - brauseriks IE7.
2) mida tähendavad vormi 8.8 kohal olevad numbrid 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ?
3) Kas vormi 8.2 võin sisestada LHV maksuraporti koondsummad (kaks rida, üks pikkade positsioonide koondsumma ja teine lühikeste positsioonide koondsumma) või pean iga tehingu sisestama?
Kirjutasin samad küsimused EMTA'le ka, aga neil läheb vastamisega alati aega... kui vastus tuleb, siis panen siia ka.
täitsin 8.8 vastavalt LHV maksuraportile ja summad tulid kõik ilusti sinna
brauseriks oli siis FF 3.6
Kristj, mul jamas ka korra komade ja punktide pärast. Proovi punktide asemel komasid kasutada- äkki õnnestub?
Tõepoolest, vormi 8.8 puhul tuleb summade puhul kümnendkoha eraldajana kasutada punkte, mitte komasid. Milline IT firma selle fidek'i taga küll on?
Humoristid :)
Lihtsam on ümardada summa siis pole täppidega vaja jamada
MTA-st ei osatud öelda, kas Lätist saadud dividenditulult on tulumaks tasutud või on see tulumaksuvaba. Kas siin on keegi kursis, kuidas/kas toimub Lätis dividendide maksustamine?
Kas optsioonide ostu ja müügi pealt tuleneva kasumi pealt arvestatakse ka tulumaksu?
Loomulikult.
Ma pean tunnistama, et mind ajab see EMTA leht ikka korralikult segadusse.
1. Mis asi on ISIN kood ja kust ma seda näen?
2. Kas väärtpaberite võõrandamisest saadud tulu/kahjumit on kuidagi koondnumbritena võimalik esitada?
3. Kui vastuse 3 küsimus on positiivne, siis kerkib esile küsimus 1.
Help, anyone?
1. Mis asi on ISIN kood ja kust ma seda näen?
2. Kas väärtpaberite võõrandamisest saadud tulu/kahjumit on kuidagi koondnumbritena võimalik esitada?
3. Kui vastuse 3 küsimus on positiivne, siis kerkib esile küsimus 1.
Help, anyone?
Vaata LHV Maksuraportist. Seal kõik ilusti olemas. Võid ka koondsummana panna.
Aga mis ISIN koodist saab? Seda ei panegi? Vaatasin mitu korda LHV maksuraportit, seal ei olnud mitte midagi, mis mind aitaks. Seal on küll 'maksuametile esitamiseks' valik aga see ei anna mitte mingit lisainfot väljade täitmise kohta. See on mul esimene kord, seega ma natuke põen lollide vigade tegemist (a'la jätan ISIN koodi panemata).
https:///images/files/LHV_maksuraport_2007.pdf
ISIN koodi lahter tühjaks, Emitenti kirjuta LHV maksuraport, kuupäevaks 31.12.2009, summadeks koondsummad LHV maksuraportist samade numbrite alla nagu nad seal on (6.1 ja 8.2 jne) ja lühidalt RTFM :)