Minul on üks küsimus LHV-le maksuraporti asjus:
Nimelt punkti "6.1 Kasu või kahju väärtpaberite võõrandamisest" all peaks olema ju tehingud kodumaiste aktsiate/optsioonidega, ent minul figureerivad seal ka näiteks Mazeikiu optsioonid, näiteks "MNF1C9: MNF1L call Jan 2006 9".
Et kas see peabki mingil põhjusel nii olema? (a la et LHV on optsiooni müünud seega kodumaine?) või peaks tõstma need "välismaalt saadud tulu alla"?
Kohe tuli teine küsimus ka otsa - missugusele vormile paigutada USA aktsiatele saadud dividendid, millelt on 30% tulumaks juba kinni peetud? Kas "Välismaalt saadud tulu / Palk ja muud tasud, mida Eestis tulumaksuga ei maksustata" oleks õige koht?
Snip maksuameti abiinfost:
Siia tuleb märkida andmed välismaalt saadud tulude kohta, mida Eestis ei maksustata. ... Dividendi ei maksustata tulumaksuga, kui seda maksti maksustatud kasumist või dividendilt on tulumaks välisriigis kinni peetud. Tulu ja tulumaksu summa kohta peab olema välisriigi maksuhalduri või maksu kinnipidaja väljastatud dokument....
No vot seda dokumenti nüüd dividendidelt maksu võtmise kohta küll kusagilt võtta pole. Võib äkki ignoreerida :) (dokumenti).
Snip maksuameti abiinfost:
Siia tuleb märkida andmed välismaalt saadud tulude kohta, mida Eestis ei maksustata. ... Dividendi ei maksustata tulumaksuga, kui seda maksti maksustatud kasumist või dividendilt on tulumaks välisriigis kinni peetud. Tulu ja tulumaksu summa kohta peab olema välisriigi maksuhalduri või maksu kinnipidaja väljastatud dokument....
No vot seda dokumenti nüüd dividendidelt maksu võtmise kohta küll kusagilt võtta pole. Võib äkki ignoreerida :) (dokumenti).
Võta maksuraport LHV-st, seal punktipealt olemas, mis kuhu läheb (paragrahvipunktid isegi juurde märgitud)
Vastus viimasele küsimusele igaks juhuks (äkki pole LHV investor):
USA aktsiatele saadud dividendid, millelt on 30% tulumaks juba kinni peetud läheb punkti 8.8 alla
USA aktsiatele saadud dividendid, millelt on 30% tulumaks juba kinni peetud läheb punkti 8.8 alla
Küsimus. MTA raportis on väärtpaberitehingute kuvamiseks ca 8 välja ning nende juurdetekitamise võimalust ei leidnud. Kuidas deklareerida kui tehinguid on kordades rohkem?
Üldjuhul nii, et kui täidad olemasolevad ära ja salvestad, siis ta tekitab jälle teatud arvu ridu juurde.
Ei leidnud paremat teemat küsimiseks...
Kui soovin firma aktsiate seisu 31.12.2006, siis kustkohast ma selle leian? Proovisin nii ja naa, aga....
Kui soovin firma aktsiate seisu 31.12.2006, siis kustkohast ma selle leian? Proovisin nii ja naa, aga....
Argosgroup, kui on soov leida Eesti ettevõtte aktsiahinda, siis ajaloolisi kauplemispäevi on võimalik leida OMX Groupi leheküljelt. Näiteks Olympicu 2006. aasta viimane kauplemispäev.
USA aktsiate puhul on võimlaik kasutada yahoo finance't ja vasakul menüüst valida 'Historical Prices', kust omakorda on juba võimalik soovitud kuupäev valida ja vastav hinnainfo saada.
Tänud Joel - need sain ma ise kätte... seletasin ehk veidi kehvalt.
Aastaaruande jaoks on vaja teada ettevõtte kontol 31.12.2006 olnud aktsiate arvu. Kustkohast saan sellised numbrid - kas pean lappama läbi selleks kõik ettevõtte 2006.a. tehingud?
Aastaaruande jaoks on vaja teada ettevõtte kontol 31.12.2006 olnud aktsiate arvu. Kustkohast saan sellised numbrid - kas pean lappama läbi selleks kõik ettevõtte 2006.a. tehingud?
Praegu oskaks välja pakkuda jah tehingute käsitsi kokkuliitmist. Kuid ehk on ka mõni teine võimalus...
LHV konto seisu ju tagasiulatuvalt võimalik vaadata
Konto vaate all vasakus nurgas selline koht - Portfell seisuga: seal kuupäev ära muuta ja noolel klõpsata
Konto vaate all vasakus nurgas selline koht - Portfell seisuga: seal kuupäev ära muuta ja noolel klõpsata
Näh... nii lihtne oligi - silmad tuleb lahti teha:) Tänud, Henno!
argosgroup
konto vaateid on muide 2 versiooni: konto seis ja konto positsioon - kohe üleval konto vaates võimalik valida
seis on settlemendi ja positsioon tehingute järgne olukord, näiteks kui ostsid aktsiaid 30.12, siis positsioonis olid need 31.12. olemas, kuid seisu ilmuvad alles 3.01. ehk T+3 printsiibil
ei oska öelda hoobilt, kumb variant firma aastaaruande jaoks sobib
konto vaateid on muide 2 versiooni: konto seis ja konto positsioon - kohe üleval konto vaates võimalik valida
seis on settlemendi ja positsioon tehingute järgne olukord, näiteks kui ostsid aktsiaid 30.12, siis positsioonis olid need 31.12. olemas, kuid seisu ilmuvad alles 3.01. ehk T+3 printsiibil
ei oska öelda hoobilt, kumb variant firma aastaaruande jaoks sobib
Kas valuutaturul kehtivad samad juriidlise isiku tulumaksu tingimused, nagu aktsiaturulgi või on ka midagi erinevat?
aktsiaturul ei ole erilisi jur-isiku tulumaksu tingimusi, samamoodi nagu ei ole ka valuutaturul
Kas keegi on teinud umbkaudseid arvutusi, mis summast alates tasub aktsiaturul kasutada juriidilist isikut?
Kunagi kui ise alustasin, siis tegin kalkulatsiooni, et alates ca 50,000 kapitalist 12% tootluse juures on mõtet firma teha. See sõltub muidugi sellest, kas teed ise või ostad, hinnavahe on ligi kahekordne.
Nii, 1. oktoober läheneb ja vaja oma eelmise aasta tuludeklaratsioon täita. Maksuametist saadeti juba hoiatuskiri ka. Ise arvasin, et kui teenin alla 24 000 eegu tulu aastas, siis midagi esitama ei pea. Suureks üllatuseks avastasin, et LHV saatis minu aktsiate ostuandmed MA-le, aga müügiandmeid mitte, seega tuli kogu tulu natuke alla 100 k. Ok, trükkisin siis LHV Maksuraportist müügiandmed ka sisse ja tulu sulandus alla 5 kilo. Nii, aga aasta alguses kauplesin ma veel Hansa alt ja nemad pole minu andmeid MA-le saatnud. Väärtpaberikonto sulgesin ma Hansas juba ammu ja enam tehtud tehingute juurde ma ligi ei pääse. Üle jääb aga konto väljavõte. Sealt aga ei näe ma 2005. aasta andmeid. Nimelt ostsin Mazekui Naftat 2005. aasta detsembris ja müüsin 2006. aasta alguses. Enam ainult ei mäleta, mis hinnaga ma nad ostsin. Küsisin ka Hansast järele:
"Hanzas tegin eelmine aasta väärtpaberitehinguid. Kust oleks kõige parem võimalik
vaadata, mis aktsiaid ostsin, palju nad maksid, mitu tk jne? Vaja täita nimelt
eelmise aasta tuludeklaratsioon. Oma väärtpaberikonto panin ma kinni.
2005. aastal ostsin ma ühe aktsia ja 2006. aastal müüsin. Konto ülevaatest aga
2005. aasta ostutehingut vaadata ei saa ja seepärast ei tea ma ka täpselt, palju
see maksis. Loodetavasti saite probleemist aru."
Hansa vastus:
"Soovitud informatsiooni on Teil võimalik vaadata internetiaadressil
www.e-register.ee valides Investor/Minu konto."
Mina näen aga sellel leheküljel ainult Eesti börsilt ostetud aktsiaid.
Kõige hullem on see, et Hansas tegin oma paarkümmend tehingut ja dollareid vahetasin ma ostmisel mitu korda, seega on iga kord kurss erinev. MA-st küsisin ka, et kas peab alla 24 k deklaratsiooni esitama ja nad vastasid, et nende andmetel sain ma üle 24 k tulu ja kui esitan kõik oma andmed, siis selgub. Õnneks alustasin ma eelmine aasta kauplemist 8 k pealt ja aasta lõpuks sain umbes 29 kilo täis. Vahepeal ma raha välja ei võtnud, vaid lisasin natuke iga kuu juurde. Nii et 24 k ei tule kuidagi moodi täis. Mida teha? Kas kuradile saata ja las nad uurivad ise välja või saan ma MA vaeva lühendada ja kuidagi need andmed Hansast kergemalt kätte? Lähen nimelt 1. oktoobril kaitseväeteenistusse ja siis mind vast vaevalt keegi kätte saab...
Sai pikk jutt, aga loodetavasti keegi oskab aidata.
Tänud ette!
"Hanzas tegin eelmine aasta väärtpaberitehinguid. Kust oleks kõige parem võimalik
vaadata, mis aktsiaid ostsin, palju nad maksid, mitu tk jne? Vaja täita nimelt
eelmise aasta tuludeklaratsioon. Oma väärtpaberikonto panin ma kinni.
2005. aastal ostsin ma ühe aktsia ja 2006. aastal müüsin. Konto ülevaatest aga
2005. aasta ostutehingut vaadata ei saa ja seepärast ei tea ma ka täpselt, palju
see maksis. Loodetavasti saite probleemist aru."
Hansa vastus:
"Soovitud informatsiooni on Teil võimalik vaadata internetiaadressil
www.e-register.ee valides Investor/Minu konto."
Mina näen aga sellel leheküljel ainult Eesti börsilt ostetud aktsiaid.
Kõige hullem on see, et Hansas tegin oma paarkümmend tehingut ja dollareid vahetasin ma ostmisel mitu korda, seega on iga kord kurss erinev. MA-st küsisin ka, et kas peab alla 24 k deklaratsiooni esitama ja nad vastasid, et nende andmetel sain ma üle 24 k tulu ja kui esitan kõik oma andmed, siis selgub. Õnneks alustasin ma eelmine aasta kauplemist 8 k pealt ja aasta lõpuks sain umbes 29 kilo täis. Vahepeal ma raha välja ei võtnud, vaid lisasin natuke iga kuu juurde. Nii et 24 k ei tule kuidagi moodi täis. Mida teha? Kas kuradile saata ja las nad uurivad ise välja või saan ma MA vaeva lühendada ja kuidagi need andmed Hansast kergemalt kätte? Lähen nimelt 1. oktoobril kaitseväeteenistusse ja siis mind vast vaevalt keegi kätte saab...
Sai pikk jutt, aga loodetavasti keegi oskab aidata.
Tänud ette!
rivo20
Ma arvutussüsteem arvutab sulle umbes krediitkaardi taolist intressi õigeaegselt tasumata tulumaksult. Seda ka tagantjärgi, kui see ilmneb. Seetõttu tee oma deklaratsioon kiiresti korda.
Ma arvutussüsteem arvutab sulle umbes krediitkaardi taolist intressi õigeaegselt tasumata tulumaksult. Seda ka tagantjärgi, kui see ilmneb. Seetõttu tee oma deklaratsioon kiiresti korda.
Sain oma tuludeklariks vanad andmed Hansas telefonipanga kaudu, seal näevad vanu väljavõtteid, loodetavasti sul leping tehtud.