Totalitaarne Eesti

Henrikust pean ma väga lugu, aga see siin on süsteemne probleem, mis väljendub tegelikult juba selles, et AKI õpetab ajakirjanikke ja PR-inimesi ühel õppekaval (mille siinkirjutaja on ka lõpetanud).

See ei ole muidugi mingi Eestile eksklusiivne probleem, aga tekitab sellegipoolest olukorra, kus omavahel diametraalselt oponeerivaid huvisid teenindab sageli üks ja seesama inimene. Tekib arusaam, et pr-inimese ja ajakirjaniku vahel on mingi venni diagramm ja vähegi paremad ja karismaatilisemad populeerivad selle keskmise siilu koheselt.

Endine ajakirjanik on muidugi täiesti võitmatu PR-inimene — tal on lisaks vahedale sulele ka intiimsed teadmised toimetustest, tema sõbrad on ajakirjanikud, ta teab asju, mida PR inimesed ei tea. Aga PR-il on raha väga palju, kordades rohkem, kui ajakirjanikel, ja esimene reaktsioon ongi see et “whoaaa”. See on ka põhjus, miks mõned suured maitsvaid pelmeene ja nuudleid tootvad Aasia riigid väga edukalt suudavad neid ajakirjanike propagandatrippe teha.

Kuna ma olen ka päris palju näinud ja ka teinud seda “riigi suhtlust inimesega” asja, siis ma julgen öelda, et igal ajahetkel peaks riik seda kärpima, noh nii profülaktiliselt. Kogu aeg tulekski mõelda, et kuidas me saaks omada vähem kanaleid ja saata vähem sõnumeid ja lihtsalt rääkida vähem. Ma ei ilgu, see on päriselt nii. Esiteks on riigilt piiramatult vahendeid ja kui see armaada PR inimesi (eriti endiseid ajakirjanikke!) sellest aru saab, siis tekib lihtsalt infolaviin. See pole pahatahtlik, see on lihtsalt faktiline tagajärg. Toodetakse tohutul hulgal kampaaniaid, infomaterjale, tekste, veebe, portaale, onepagereid, valgeid raamatuid jnejnejenejnejne. Siis tehakse hästi palju igasugu strateegiadokumente, arengukavu, sõnumistrateegiaid jne. Aga kodanik tahab kahte asja:

1. oma elu segamatult elada 2) teada lihtsalt ja täpselt kui ta peab raha saama või maksma.

Tahab ausat, siirast ja ametlikku infovahetust. Et see oleks inimlik. Kantseliidist ei ole kasu mitte kellelgi, inimesed lihtsalt lõpetavad riigiinfo usaldamise.

Aga riik ajakirjanikke koolitamas? Siis ma juba küsiks, et mis riik ja miks just see ja millised riigid ja valitsused on lubatud koolitajate nimekirjas.

7 Likes

Väga õige jutt! Isegi mu enda õde ütleb, et kui ta omavahel mingit nügimise juttu hakkab ajama, siis tuleb tal karistuseks 20 kätekõverdust teha. Moitvatsiooni on. Ja ta on heas vormis ka, muidugi… :laughing:

Ütleme siis nii, et see arengusuund, mida simulaator Eestile soovitab on totalitaar-militaarne agressor. Uh-oh!

“Fantastiline” ajakirjanikutöö! On mainitud USA, UK, Venemaa, isegi Eesti ja Läti, kuid pole kordagi mainitud seda riiki, mille luureteenistuse kompraoperatsiooniga tegu oli! Bravo, seltsimehed, nii jätkata!

1 Like

Millise riigi?
Äkki polnudki tegu ainuõigusega, vaid teenusepakkuja võttis raha kõigilt kes soovi avaldasid?

Igaüks, kes “teenust” ostis, on kaasosaline…

Tundub tõesti, et tähestiku seest on üks täht lihtsalt riigisaladuseks kuulutatud:

Siinkohas oleks ehk kohane meenutada nõuka-aegset nn. “telefoniõigust”. Kindlasti on tore mämmutada, et MEIL sellist asja kohe kindlasti ole, me oleme Demokraatlik Õigusriik. Nn. “määrustikuvälised” või “mitteformaalsed” suhted on eksisteerinud alati, kõigi riigikordade ajal, alates antiik-demokraatiatest ja Impeerimidest kuni tänapäevani välja.
“epsteinimine” ja “sidemetega kauplemine” ja “mõjutamine” oli, on ja jääb IGAVESEKS. Kui me just “robteid” ennast valitsema ei kutsu.

1 Like

Ma mõistan su pessimismi, kuid teiseltpoolt väitsid kunagi ka hobuvankriteenusepakkujad, et hobused ja sõnnik on hea äri igavesti…

Riiklikud struktuurid, mis maksumaksja raha eest pedofiiliavõrgustikke loovad või toetavad, kus lapsi röövitakse, vägistatakse, piinatakse ja tapetakse, kaotavad vahelejäädes maksumaksja silmis igasuguse legitiimsuse ja mandaadi sõltumata sellest, millise geopoliitilise vajadusega sellist äärmuslikku sammu õigustada üritatakse. Õigustust lihtsalt pole ega saa olla.

1 Like

Sa vist saad valesti aru. Gravitatsioonile ka õigustust ei ole, aga ometi ta on olemas ja hoiab meid Maa gravitatsioonikaevus kinni ja ei lase vabalt kosmosesse lennata.
Muide, on proovitud ka “määrustikuväliseid suhteid” välja juurida. Just totalitaarsetes režiimides. Esiteks - kaadri PIDEV roteerimine, et ei saaks tekkida “isiklikke sidemeid koha peal” ja teiseks “aeg ajalt laseme mõned huupi maha” – puhastus. Jah, see töötas. Sidemeid ei tekkinud. Aga eriti efektiivseid töötulemusi ka ei näinud.
Jebsteini puhul pole ju asi selles, et kes keda v. kui mitu korda pani. Küsimus on selles, et muu hulgas oli tegemist “alli kardinaliga” kes usinalt “niite tõmmas”.

Gravitatsiooniga võrdlemine on meelevaldne “analoogia”, sest füüsikaseadused kehtivad garanteeritult kõigile võrdselt, kuid juriidikat loovad ja jõustavad inimesed.

Ei ole meelevaldne. Meta-seadus, et inimeste loodud seadused EI KEHTI kõikidele ühtemoodi, kehitib ühtemoodi kõigis ühiskonnakorraldustest. V.a. ehk ainult “koriluskommunismis” a la Aafrika bušmanid, kellel ei ole tõesti mitte midagi hinge taga, peale selle, mis “emake loodus täna andis” ja kes jagavad kõike võrdselt. See on ehk ainus võimalik ühiskond, kus ühed ei ole “natuke võrdsemad kui teised”.
Kommunismi võib ihaleda, aga tsivilisatsioon ja kommunism on alati vastandid.

Su jutukesed jätavad mulje seisukohast, justkui tsivilisatsioon ilma laste vägistamise, piinamise ja tapmiseta polegi võimalik, järelikult kõik OK ja üldpopulatsioon ei tohigi teada mis toimub. Vastukaaluks saab öelda, et degeneratsioonimäär pole must-või-valge boolean eksju, vaid protsent populatsioonist, mida on võimalik vähendada ilma, et kogu tsivilisatsioon sellest kohe kokku kukuks.

Kui sa pole tähele pannud, siis KÕIK hüved, mis meil täna on, ja kõiksugu ajaloolised “imed”, on meile andnud nn. “karmid ajad”. Alates Egiptuse ja Mesoameerika püramiididest ja Tadj Mahalist, lõpetades üüratute irrigatsiooni- ja kanaliprojektidega. Ebavõrdsus. Kannatused. Orjade töö. Suur hulk tänastest “imedest” – need mida me hetkel naudime – Internet, sidesatelliidid, arvutid – MS II ja Külm Sõda. Inimkond pole ilma kannatuste ja suure ebavõrdususe ja surmaohuga silmitsi seismiseta suutnud mitte kunagi mitte midagi fundamentaalset ja kestvat ja tõeliselt “hiiglaslikku” luua.
Jah, tsivilisatsioon tähendab ebavõrdsust, kannatusi, konflikte…
Mis nüüd puutub sellesse, et mõned rumalad, aga see eest ahned tütarlapsed ennast “müüki panid”. SEDA juhtub meil OFis ometi igas sekundis. Ega sa SEDA ometi millekski tähelepanuväärseks ei pea?
See, et üks “richelieu” seda osavalt ära kasutas… well. Eks aeg-ajalt võetakse ka mõnel makjavellil ja borgial nupp maha. Ikka juhtub, kui ämblik oma võrkudega liialt hoogu läheb.
OK, Jebstein läks liiale, sai liialduste eest karistada. Ikka juhtub. Järgmine on ettevaatlikum.
Aga põhimõtteliselt sellised “jebsteinid” OLID, ON ja JÄÄVAD… kusagile kardinate taha “niite tõmbama”. Senikaua kuni kestab meie tüüpi tsivilisatsioon.
Kui sulle ei meeldi, kutsu AI ennast valitsema. AI-l ei ole inimlikke nõrkusi, himusid, sõltuvusi. Isiklikke suhteid ka ei ole. 100% ratsionaalne “psühhopaat”. Sa proovi… vaata kuidas meeldib.
NB! Muide, on ka proovitud “pühakute valitsust”… kõik valitsejad peavad olema tsölibaadis, ilma inilike ihade ja nõrkusteta. Ordu (kiriku)riigiks kutsutakse. Well… “kohalikel elanikel” oli ikka üpris kibe. Ei?
P.S. ja kui sa ikka aru ei saanud. ma ei väida, et see on OK. Ma väidan, et see on tavapärane ja paratamatu. Sellele, mida nad “tegid” ei maksa erilist tähelepanu pöörata. Inimlikud nõrkused. Pigem maksab tähelepanu pöörata sellele, mida nad “veel tegid” – mida neid tegema mõjutati.

1 Like

ERR vaikib täiesti tuima näoga maga meie tillukese Taavi Rõivase suhtluse ja ilmselt siis teenuste kasutamise läbi Epsteini. Küll aga näidatakse suurelt -suurelt Trumpi pilti . Suurelt ! muu jutu taustaks. Astrid Kannel päriselt vihkab Trumpi koos välisilma toimetajatega. Mõttetud tegelased. Ja rumalad.

4 Likes

See seltskond seal ei saa vist endiselt aru, et ilma USA toetuseta oleksime juba ammu Venemaa oblast ja Välisilma asemel oleks nad mingis teises Russki Mir nimelises saates ja kiidaks vigases vene keeles oma kodumaa suurt võimsust. USA-d ja Trumpi lubataks neil vast ka samamoodi edasi kiruda.

3 Likes

Kuna ma pole teemaga kursis ja nii täpselt ei tea, siis uurin, et kas Kas Trump kasutas teenuseid?

Inimlooma meta-seadused on samavõrd ebatäpsed, kaootilised ja voolitavad nagu inimlooma seadusedki; vastupidiselt gravitatsioonile, mis on inimlooma skaalas täpne, deterministlik ja vältimatu ühtmoodi kõigile. Võrdlus meelevaldne.

Vähemasti ei ole “vabas looduses” leitud mitte ühtegi ühiskonda v.a. mõned primitiivsed “koriluskommunismis” elavad suguharud, kus mõned ei oleks natuke võrdsemad kui teised. Kui sa suudad meile mõne nimetada, oled sa mu väite ümber lükanud.