Kodukindlustus on kodulaenuga kaasaskäiv nähtus. Aga neil kel pole kodulaenu, kui paljudel on kodud kindlustatud?
Kui siin minu elamise ümbruskonda vaadata, siis on väga palju on vanu inimesi, kes on jäänud oma vanadesse majadesse elama. Ma ei usu et nad kodukindlustust maksavad, sest pensionid või väike sissetulek lihtsalt ei võimalda seda. Pole samas küsinud ka…
Pakun, et kodu on kindlustatud palju vähem kui arvatakse, neil, kel pole kaelas laenukoormust.
Tuli, vesi ja torm võivad päris palju maksma minna. Nende tagajärgi omast taskust ei maksa, ja võtta laenu, kui tagatisväärtus on laksu saanud… intressi maksad rohkem kui kindlustust.
Nu meie peres lastena läks õe elukindlustus küll täie ette. Pidevalt teda õmmeldi v oli luumurd vms. Vanemad said kogu sissemakse tagasi. Minu kindlustamine oli puhas väljaminek kuigi just mina tegin sporti ja rallisin rattaga ja ujusin üle jõegede ja järvede… ei muhvigi.
Sellele vaatamata on mul terve eluaeg kindlustus tehtud olnud. Ja on olnud põhjust ka seda kasutada.
Eluaseme kindlustus on ju mingi 15 rutsi kuus. Suht hiirekas. Eriti kui võtta, et kui “kõik ja maani” (hoidku jumal selle eest) siis on ilma kindlustuseta ikka väga “hambad”
Ja kuidas see kõik puutub totalitaariasse? Autonumbrid, rehvid ja kuld? LHV autop…deminutid? Kas sind on röövitud kindlustusmaksega?
Kellel õnnestub kitse vältida see maksab kinni, nii kindlustus ju toimibki, et need kel ei juhtu maksavad kinni nende kahjud kellel juhtub. Muidugi sellised 20-25k aastased läbisõidud on ulme väiksed ka ilmselt suur osa põhimaanteedel või linnas, ega siis ei juhtugi miskit võimalus oluliselt väiksem. Endal pigem kipuvad läbisõidud 50000+ kanti minema ja ùsna suur osa sõitudes hämaral-pimedal ajal. Jah on aastaid kui kitsi ongi vähe, aga on aastaid kui nende arvukus on suurem. 30 aasta jooksul on veel saanud pihta saarmale, mitmele rebasele.
Vabandust teemavälise möla pärast, aga ei suuda vastu panna ja tahaks koledasti küsida, kas su eluasemel on rattad all ja transpordiameti poolt väljastatud numbrimärk peal?
Absull iga jumala päeva kohta keskmiselt 140 kilti sõitu = ca 1000 tundi aastas barankat kruttida. Karm. Siis võib küll kasko ära tasuda.
Teil seal Boltis kaskole mingit soodukas ka ikka on vä?
Kuidas see küsimus asjasse puutub. Siin oli risti-rästi nii eluasemekindlustuse kui sõiduki kaskokindlustuse äratasumise poste. Totalitaariaga oli seos… miisuke?
Riigühiskonna osad liikmed nügivad teisi inimesi ehk siis suunamudivad kindlustusi võtma, eriti veel igasuguseid kaskosid ja muid luksuskindlustusi, vaatamata sellele, et need tõenäoliselt ära ei tasu. Täiesti totalitaarne tegevus Eestis.
Milleks selline sildistamine?
Igapäevaselt tuleb rohkemgi, hind et elada kohas, mis midagi ihule ja hingele pakub, pool (mõtte)tööd saab hommikul ja õhtul autos ära teha. Ei pea kodus pereliikmetega tööst rääkima. Eluvalikud mida ei kahetse kohe ùldse mitte. Ùllatus ùllatus, aga Eestis on paljud kes sõidavad igapäevaselt 100+ km hommikul ja 100+km õhtul.
Eks sotsialistid ja peast sellised tahavad ikka sulle ette määrata mis hinnaga su auto võib olla, kui kaugele autoga tööle sõita tohid (kui üldse), kui palju võid kuus wc paberi peale kulutada ja muud nipet näpet. See et vabas ühiskonnas on igal inimesel vabadus otsustada kuhu nad oma teenitud raha kulutuvad on neile arusaamatu konstruktsioon.
Ma tõesti ei mäleta, mis see toonane makse aastas oli, aga katuse vahetus (oli paar aastat vana) oli kallis. Või kui tuua tänapäeva - väike veeavarii korteris, kahjustuse sai alumine naaber, hinnalipik 400 raha, vastutuskindlustus 23 raha aastas
Kindlustus on imho kalkuleeritav mitte ainult kahju, vaid ka meelerahu põhjal. Ma olen üsna agar kindlustustoodete tarbija ning mõnel puhul on see vältimatu (nt jahil peab olema vastutuskindlustus enamikes sadamates kuni 10miljoni peale), aga mõnel puhul ka lihtsalt meelerahu- ja mugavustoode — et kui midagi juhtub, siis lihtsalt kõne kahjukäsitlusse ja kõik veereb omasoodu ilma et peaksid oma aega või energiat panustama.
Kodukindlustus on maksumusega 10-20€. Kui tekib tulekahju (nagu mu ämmal-äial juhtus), siis kadu on sadades tuhandetes. Elementaarne riskihindamine ütleb, et kui 10€ väljaminek tagab rahuliku ööune, siis pole mõtet kooner olla
Riigil on vaja “ehitada kodanikega tänasest teistsuguseid suhteid”? Kodanikel äkki pole vajadust ega soovi ehitada “tänasest teistsuguseid suhteid” riigiga? Kas riik kodanikelt mandaati küsis politrukkide ajakirjandusse installeerimiseks? Keegi on jälle seeni söönud: