Totalitaarne Eesti

Kogu selle asja juures häirib see, et homodest on tehtud PÜHA LEHM.

13 Likes

Mitu tasandit, palun mitte kinni jääda pealiskaudsesse sugu, isa, halvustamine jne. See reffierakondlik pealiskaudsus on pandeemiline. Üks plaan, üks mõte ja see ka kinni kiilunud.
*homondus ei ole eestis põlu all. Keegi ei kiusa neid taga
*lapsed on ostetud. Selles peres kergelt aksessuaarid, enese näitamise objektid
*isadepäeva traditsionaalsus, valdav osa 97…98% on mees-naine peremudeli algus. Sellel päeval on auditooriumi ootus samasugune. Sinna ei oodata väga erandlikke kooslusi, kellele Anu silmad säramas peas kaasa õhkab, itsitab ja erilises positiivsuses kuvab. See jätab provokats maigu. Kergelt “surume teile” peale mõtteviisi. Kaudselt vaimne vägivald. Sa pead tunnetama, sots närv peab hea olema. Üks lahendus oleks olnud: esmalt näidata mõnd väga tubli tavapere, isa, ema, rõõmsad lapsed. Ja hiljem nt…et meil on erandlikke kooslusi…mehed. Vbl. siis oleks pehmem maandumine olnud. Ideaalis üldse teisel päeval. Tavasid ei tasu kõiki lammutada. Võltsliberitel pole absull mingeid põhimõtteid ega printsiipe. Nad ei teagi, kuidas orienteeruda. Ainus, mis neil silme ees põleb - vabadus. Ja see ka sisulise rõhumise, tsensuuri, piiramiste, jälitamiste kavala katte all.
*Vana maha võtmine loob signaali: meie ideoloogia on ainuõige ja vastu haukujad me allutame. Või eemaldame. Inimesed ju saavad aru, tunnetavad alateadvuses, et see on vale ja tsenseeriv. Aina sulgeme ühiskonda. Enesetsensuur. Aga hullud hõiskavad - Vana ei sobi enam ametisse, meie saime jagu!

Näe…päris mitu tahku sain juba kokku :smiley:

13 Likes

Puhttehnilises vaates on siretchil öigus - ERR nõukogu ei ole toimetuse kontrollorgan, kelle pädevuses oleks nõuda toimetuselt poliitilist sõltumatust ja mittekallutatust, mida võiks eeldada kõigi riigi kodanike rahakotist ülal peetava uudisteagentuurilt. See aga ongi põhiline põhjus, miks tuleb ERR põhjalikult reformida, et tagada see ootus apolitilseeritusele ja neutraalsusele.

Sellist selge poliitilise suunitlusega agendat, mida saab lubada endale mõni erarahastusega organisatsioon, nagu Avatud Eesti Fond, ei saa lubada teha ERR-il. ERR ei tohi olla valitseva koalitsiooni mõttekontrolli aparaat. Kui selle saavutamine pole võimalik, tuleb ERR lihtsalt laiali saata ja kõik.

Sooviks näha, et ERR-i apolitiseerimise küsimuse lisaks oma valimisprogrammidesse ka mõned teised erakonnad peale EKRE.

12 Likes

Siin te teete küll ränga loogikavea. Need “väikesed lapsed” seal stuudios ei olnud seal omal vabal tahtel ja teadlikul valikul. Kui nad olnuks, siis nad poleks “väikesed lapsed”. Sa oled kas mammut või opossum, mõlemat korraga ei saa. Kas täisteo ja otsustusvõimeline või on sul “esindaja” kes otsustab ja vastutab. (Lapsevanem nt.)
Ja tassida oma “väikesed lapsed” stuudiosse, nii nagu koeraomanik tassib oma lemmiku näitusele medaled korjama… on juba olemuslikult moraalselt küsitav. Aga see on omaette teema.
Konkreetselt oli stuudios 2 täiskasvanut… ja kõik otsused, vastutus, sobilikkus ja mittesobilikkus on puhtalt nende pihta.
Mõtiskleme natuke:
Kui stuudios oleks näiteks jõhker sarimõrvar koos oma alaealise lapsega, kas siis ei võiks ka ütelda “ei sobi” (sest süüta ja alaealine lapsuke, kes pole milleski süüdi?!?)
või das gentotsiidi-natsidoktor koos a-laealiste lastega? Laste puhul pole sobilk ütelda, et ei sobi. Nad pole ju midagi paha teinud. Ja meie ühiskonna tulevased liikmed?
Keegi ei peaks mitte kuidagi reageerima?

16 Likes

siretsch, mis sa siin “Valli Baaris” üldse kommenteerid?

4 Likes

Läks Kauri ju toetama … :slight_smile:

4 Likes

“Meil on küll sõnavabadus, aga me ei saa garanteerida vabadust peale sõnavõttu!” - Idi Amin, UGANDA riigijuht, diktaator. Veidemannnil läks ikka pagana hästi, et peale lahtilaskmist kinni ei pandud :slight_smile:

12 Likes

Ime et 14 aastat ei saanud…

2 Likes

Ma muidu pean siretsch arvamustest lugu, aga see siin on jampsimine. RV ei keelanud ajakirjanikku. Ja loogilise järeldusena - ei ole see mõttevabadusse sekkumine

13 Likes

Lalugem kaasa:
Karsson istus Valli baaris, aeg oli igav oota,
nägi Siretit tulemas seal mööda mereranda…

8 Likes

toonik, õige osutus, ma väljendusin ebaselgelt. See oli mõeldud vastusena selles osas, et ühelt poolt peaks nagu ERR piirama “selliste asjade” näitamist, aga teiselt poolt ei tohi piirata Veidemanni sõnavõtte :slight_smile: Selguse mõttes, et Veidemann ajakirjanikku ei keelanud (ja kui nüüd täiesti täpne olla, siis ta tolles saates ka võttis sõna “isa, vanaisa ja ajakirjanikuna”. See arutelu ilmselt sellele taandubki, et mis on selliste rollide puhul ühiskondlik vastutus ja ootus.

Olen PeaLiKuga igal juhul igati nõus, et ERR peaks olema apoliitiline, tegelikult nõukogus mulle see meeldib, et esindatud on kõik erakonnad, aga jah, sisu osas peaks olema täiesti apoliitiline.

raulir, kommenteerin peamiselt seetõttu, et tahan. Ja natuke seetõttu, et on raske nii pikast ajaloost lahti lasta.

Selle kohta ma küll ei oska midagi öelda, et ma kuidagi “Kauri kaitsen”. Kui jutt käib varasemast karlssonist, siis ma küll ei suuda meenutada ühegi tema arvamuse eest ambrasuurile viskumist, et raske aru saada mida sellega öelda tahetakse.

märksõnad meenutamiseks , reddit, rattaterrorist…

1 Like

Nõukogus võivad ju olla kõik erakonnad, aga see ei puhu pilli, sest seal on ka valitsuse määratud “spetsialistid”, kes hääletavad just nii nagu partei käsib.

3 Likes

Ah et rattaterroristike läks redditisse nutma, et Suured Poisid LHV voorumis kiusavad.
Nokaspoleirmusasi! Vanasti, kui mina veel noor olin, oli BBSis sysadmin jumal… ja kui ta sulle kinga andis, siis olidki kinga saanud ja halada polnud kusagile. Tema masin, tema keskkond, tema otsus.
Jah, LHVs on natuke mingi “krupitimukraatia” … ja aeg-ajalt lõigatakse lintšikohtu otsusega mõnel rattaterroristil keel suust. NOKASPOLEIRMUSASI!
Võtab kohe mõtlema, et kui rattaterrorist satub kusagile peole, läheb petroolipeade ja õlinäppude seltskonna juurde oma “agendat” ajama ja nood on suisa NII viisakad, et kas lihsalt keeravad selja ja jätavad ta juturingist kõrvale või paluvad tungivalt ja veenvalt lahkuda, siis kas minnakse ka kusagile kaeblema…
Kaur79 on saanud üsna selge tagaside – tema mulinat lingispammi ei taheta näha. Aga vist mõnele ei jõua kohale :frowning:
EDIT: Muuseas on LHV olnud VÄGA ja VÄGAGI tolerantne. Kalev Jaik sai omaenda mammutteema ja püsis seal. Vaatamata oma muidu jäärapäisusele suutis ta hoida ennast oma teema piires, kes tahtis see jägis, kes ei tahtnud see ei jälginud.
See uus Tatikjaan-814-elektritsaabtasuta suudab ka täiesti mõistlikult oma “hullumeelsuse” teemas püsida. Seda teemat saab vältida, kui ei soovi uute vaimsete häirete ilmingutega kursis olla.
Aga Kaur … MITU KORDA on talle viisakalt soovitatud kogu oma lingispamm ühte kohta konsolideerida. korduval. Väga korduvalt. On ta seda kuulda võtnud?!?

10 Likes

OH ÕUDU!?!

1 Like

Tema isik oli algusest peale teada, kui ta siin foorumis oma esimesi propagandasõnumeid postitas, mitu aastat tagasi.
Vaja oli ainult veidike googeldada.

Tema (suure algustähega) isik, nimi ja praegune asukoht (paremal käel) on teada juba vähemalt 2000 aastat :slight_smile: Meie väikesel evangelistil on sinnamaani veel pikk tee minna. Kuigi 12 andunud jüngrit on ta vist kokku koguda suutnud. Ristilöömine on ka ära olnud. Edasi ootame Ülestõusmist Ja Taevaminemist.

1 Like

Ma pole kohanud ühtegi väikese evangelisti jüngrit. Vähemalt pole nood jälgegi maha jätnud, isegi kui nad kusagil nurgas käsitpõsakil kükitavad.

Seal ühes kohas olles ei täida spämm seda eesmärki, mis sellele seatud on. Tüütu propagandaga on lood nii nagu on - see peab sul kogu aeg silma alla tulema vastu sinu tahtmist.

2 Likes

Automaks jäi tähtajaks tasumata 60 000 isikul
Kööp ütles, et teisipäeva hommiku seisuga oli 60 000 inimesest, kel tähtaeg ületatud, maksuvõla ajatanud ligi 2500 isikut enam kui 517 000 euro ulatuses

Eesti edulugu

1 Like