Totalitaarne Eesti

Ma ei tea kas sellises demokraatias ma ka tahaks elada, kus iga kord kui kellegi reiting madalale langeb tuleb tagasi astuda. Mis me üldse siin raiskame aega valimistega? Reitinguagentuurid on olemas, annavad iga kuu seisu ja selle põhjal saab uusi koalitsioone jälle vorpida.

8 Likes

see oleks täielik shangri-la … pensionid-toetused nonstop tõuseksid ja maksud langeksid.

kraadiks igapäevaselt masside meelsust ja kui konjunktuur näitab, et pandeemiapiirangud ei meeldi, homode abieluvõrdsus ei sobi, haigeid sigu ei tohi eutaneerida jne, teeks kohe rahvale meelepärase avalduse (noh, umbes nagu reinsalu) ja reiting oleks pidevalt rekordkõrgel :sunglasses:

5 Likes

See poleks vist eriti hea variant: keerad mingi jama kokku, erakorralised valimised ja siis juba teised helbivad seda suppi. Praegu vähemalt peavad kuni valimisteni käima ‘häbi nägu ees’, kui seda mingiks vastutuseks saab pidada.

Erakorralised valimised käivad demokraatia juurde. 2024. a. olid erakorralised valimised näiteks Saksamaal ja Prantsusmaal. Hiljuti on olnud ka Soomes, Rootsi, Itaalias, Hispaanias jne.

4 Likes

Ja üheski nendest erakorralistest valimistest polnud triggeriks avaliku arvamuse reitingud…

3 Likes

Olid kehvad tulemused EP valimistel, mis on sisuliselt sama.

Eesti puhul on veel lisaks valimistel valetamise skandaal, mõlema praeguse võimupartei puhul.

6 Likes

Eesti põhiseadusega on tehtud erakorralised valimised äärmiselt haruldaseks nähtuseks, praktikas on neid võimatu saada kui parlamendi koalitsioon vähegi viitsib koostööd teha ja tahab edasi võimul olla

6 Likes

Vähemalt kaudselt on ikka.

Kui kõigi valitsuses olevate jõudude reitingud tõusevad, siis üldjuhul erakorralisi valimisi ei toimu.

Saksamaa valimised olid näiteks tagajärg 2023 alanud protestidele ja sotside populaarsuse langusele.

3 Likes

Noh uhhuud siin tahaks valitsust vahetada, pelgalt kuna parteide reitingud on nõrgad, mitte kuna koalitsioon kaotaks usaldushääletuse vmt. See ei käi nii, mitte kuskil.

Kas Soomes, Rootsis olid hiljuti erakorralised parlamendivalimised? Täpsustad ehk, millal?

Eks peale KOV valimisi ole näha, kui 200 laiali jooksevad ja keegi mihhailiga valitsust teha ei taha. Vb pannakse doominomees lavale? Üks on Eesti riigile meie laste tuleviku arvelt suured laenud peale võtnud, teine on sama Tartus teinud.

1 Like

OK, mälu vähe pettis. Mõlemas olid need õhus, Rootsis isegi kuulutati välja aga viimasel hetkel jäeti ära.

Edastate siin Kremli jutupunkte. Putin on rõõmus .
See, et REF on küsitluste järgi toetusega 9,6% on Kremli infooperatsioon .
Kui valimised toimuvad, siis selguvad tegelikud tulemused, milleks on ülekaaluks võit valimistel, ennustatavalt 65%. Ülejärgmistel valimistel ilmselt lausa 96%.

9 Likes

Kunagi oli Pikris analüüs, miks valimistel Kommunistliku partei toetus on langenud 99,98% pealt 99,92% peale?

1 Like

juba palju aega tagasi kirja pandud aga tänaseni nagu elust enesest ning kasulik ikka ja jälle meelde tuletada:
err/jupiter: audio-loomade-farm

2 Likes

PM: Eesti riigiamet lõi kinnisvara­huvilistele uue maksu

Senimaani on riigimaaoksjonid käinud väga lihtsa põhimõtte järgi: huvilised peavad maksma tagatisraha, mida oksjoni võitja saab kasutada sissemaksena ja mille teised pakkujad tagasi saavad.

Seetõttu tuli kõikidele turuosalistele üllatusena, et nüüd on maa- ja ruumiamet kehtestanud uue korra. Lisaks tagatisrahale tuleb hakata maksma osavõtutasu, mis on kuni kaks protsenti müüdava maatüki alghinnast, ning seda keegi tagasi ei saa, vaid raha läheb maa- ja ruumiametile.

Näiteks müüakse Lääne-Harju vallas kinnistut 15 450 euro eest, sellel oksjonil osalemise tasu on 309 eurot. Harjumaal Saue vallas aga müüakse kinnistut alghinnaga 768 770 eurot ning osalustasu on 5000 eurot. Kui maa- ja ruumiamet nõuaks suurimat võimalikku osalustasu, ületaks see 15 000 euro piiri.

6 Likes

suurte ja kallimate tükkide puhul on osavõtusummad säärased, mida lihtsurelik endale lihtsalt lubada ei saa

Mitte, et ma sellest tasust vaimustuses oleks aga selles lauses on minu jaoks suur loogikaviga. Kui lihtsurelikule valmistab probleemi 2% osalustasu siis kuidas ta veel 100% üldse suudaks tasuda.

1 Like

enamus maa-ameti poolt korraldatavatest oksjonitest on kirjalikud oksjonid - kas oleksid valmis riskima 15’000 € kaotamisega, selleks et teha a’la 800’000 eurost pakkumist, mis ei pruugi olla parim/viia tehinguni …
ma olen nõus, et osalemistasu võib natukene limiteerida pakkujate arvu - vabastada ametnike aega aga olen suht kindel te osalemistasu praegusel kujul ei anna võimalust maksimeerida lõpphinda (kuna vähendab osalejate arvu) ning on tugevalt üle võlli - pakun et nö. tegevuspõhine/tegelike kulude põhine nö. põhjendatud osalustasu on kuskil 100 ja 200 € vahel. Kohe kindlasti ei ole see neljakohaline number!

aga noh, kuna selline tasu jääb ameti omatuludesse - siis uhked suvepäevad - here i come! :smiley:

6 Likes

Siin on nüüd eriti kasulik omada siseinfot, et teha viimase minuti parim pakkumine ja ilmselt see ongi ametnike eesmärk. Suvaliselt hea õnne peale tehtud pakkumine, kui sa just kõvasti üle turuhinna ei tulista, päädib 2% kaotusega.

2 Likes

Kõlab nagu SCAM. Tee oma oksjonikeskkond, pane tingimus, et “pakkumise osalustasu” (mida ei tagastata) ja hakka mudaova hinnaga kraami pakkuma. “tasuta raha” nagu maast leitud? Ei? Huvitav, kaua läheks, et õiguskaitseorganid huvi hakkaks tundma?

1 Like