Rahvale miljonitrahvid kaela toovad ametnikud naudivad karistamatust
Rohkem ebakompetentsuse kui totalitarismi küsimus vist
Vähem draamat. Ei ole süvariik, ei ole politseiriik, ei toimu oma rahva genotsiidi, ei ole pärisorjust, suukorvistamist, sunnismaiseks muutmist ja mida veel.
Kui oleks ja toimuks, kuidas sa seda teaks? ERR ja Delfi kirjutaks?
Lihtne. Ma mõtleks oma peaga ja saaks aru. See peaks olema raudne argument, see oma peaga mõtlemine.
Kui sa usud parasjagu valitsevat ideoloogiat, seda et kõik opositsioon praegustele valitsejatele on vaenulik ja vale, et kõigis halbades asjades on süüdi rahvusvaheline imperialism ja neli aastaaega ning midagi valitsejatele vastumeelt olevat polegi sul plaanis mõelda ega näha, siis võib tõesti ümbritsevat totalitarismi mitte näha. Seda on näha igas totalitaristlikus riigis. Paljud noored eestlased 70ndatel-80ndatel võib-olla ei teadnudki midagi KGBst ning ei näinud valitsevas korras midagi ebatavalist…
Võtame siis järjekorras
Totalitarism on poliitiline süsteem, kus riik ei tunne võimu piire ning püüab reguleerida nii avaliku kui ka eraelu iga aspekti.
Liberaalid täna sekkuvad tavalistesse inimsuhetesse rohkem kui peaaegu ükski totalitaarne režiim ajaloos
Totalitaarsed režiimid püsivad võimul laiahaardelise propaganda abil, mida levitab riigi kontrolli all olev massimeedia.
Oleme täna keskmiselt rohkem propagandiseeritud kui 40 aastat tagasi
Võimul on ainult üks partei, teised parteid on keelatud.
Võimul on vaid väike valik erinevalt bränditud liberaalseid parteisid, millede poliitika (eriti välispoliitika osas) omavahel oluliselt ei erine. Seda enam et tegelik võim on permanentse ametnikkonna ja rahvusvaheliste organisatsioonide käes, poliitikud etendavad pigem niisama näitemängu.
Võimuloleva ainupartei tegevust iseloomustavad poliitilised repressioonid,
![]()
isikukultus,
Hetkel Zelinski oma
kontroll majanduse üle,
![]()
sõnavabaduse puudumine või selle piiramine,
![]()
järelevalve rahva üle
![]()
ja laiaulatusliku terrori kasutamine
Terror pole konkreetselt Eestis veel laiaulatuslik ning üleüldse eelistab liberaalne totalitarism otsese vägivalla asemel kasutada pehmemaid meetmeid, nagu töökohtadelt vallandamine, pangakasutamise keelamine, terror paramilitaarsete rühmituste (antifa) käe läbi jne. See vahe on.
Miks sa valetad, sigakoer?
Säärane mulje tekib siis, kui inimene ei suuda eristada oma poole propagandat tõest. Liberaalidega on keeruline vaielda, sest neid ei huvita objektiivne tõde, vaid ainult kas kõnealused väited klapivad nende inforuumi konsensusega.
Elad ikka Eestis veel või oled juba kuhugi “vabasse riiki” ära kolinud ?
Kui elad veel Eestis - tunnen kaasa, ju on su elu lämmatava totalitarismiterror koorma all päris kole. No vähemalt foorumisse lubavad jõustruktuurid sul “objektiivset tõde” kirjutada veel, siia ei ole terrorirežiimi käsilased veel jõudnud, aga on ainult aja küsimus…
Mind häirib tõsiselt kaasfoorumlaste üle ilkumine, kui nende seisukohad sinu omadega ei ühti. Olen seda korduvalt väljendanud, küllap ilmaasjata, sest mul puudub illusioon nende ilkujate mõttemaailma muutmise osas. Teen vaid endale mentaalse märke, et vot see on sihuke inimene.
Põhimõtteliselt ma saan aru, kust sigakoera linnukesed tulevad. Välja arvatud sõnavabaduse puudumine… seda ei osanud välja mõelda. Minuarust võib meil täiesti igasugust paska suust välja ajada.
Põhimõtteliselt saan mina ka nendest linnukestest aru, aga siis mõtlen edasi oma peaga ja ütlen “Vähem draamat. Sa leiad ikka seda, mida sa otsid”
Aga palun kui on arusaam, kust need linnukesed tulevad, siis ootan selgitust. Näiteks seda, kas meil mõni võimul olev erakond viib ellu poliitilisi repressioone ? On siin tuua mingeid näiteid ?
Mille üle me arutleme ? Kas selle üle, et meil on Eestis midagi halvasti ja midagi peaks muutma. Või selle üle, et meil Eestis on sisuliselt stalinlik 1940-1950 aegne hirmuolustik, ainukese vahega et “terror pole konkreetselt Eestis veel laiaulatuslik.” Sellist aega kirjeldasid mulle mu vanavanemad. Tõmmata võrdusmärk selle aja ja tänase Eesti vahel…kui oleks see kuidagi argumenteeritud, siis võiks veel rääkida seisukohtade mitteühtimisest. Aga kui argumente ei ole, on minu arvates tegu täiesti groteskse võrdlusega, kus parimal juhul puhutakse mingid üksikud pooltõed naeruväärseks üldistuseks (“Oleme täna keskmiselt rohkem propagandiseeritud kui 40 aastat tagasi”), halvimal juhul aga konkreetselt valetatakse (“sõnavabaduse puudumine”).
40 aastat tagasi suutsid minu absoluutselt eestimeelsed vanaisad tolleaegset AKd vaadata ja seal nähtu üle irvitada, täna mina AKd vaadata ei suuda, mihhaiilid, alendrid, riisalod ja ligid ajavad lihtsalt oksele.
Decibel, aga vahel näeb ju Trumpi ja Muski ka. kas selle peale läheb su näol lai juhm naeratus läikima ja käsi sirutub iseenesest natsitervituseks? maailm on ju must/valge, eksole?
Kui me siin nüüd tagajärg-põhjus seoseid otsime, siis võib oletada, et sinu vanaisad vaatasid 40 aastat tagasi vaimustunult AKd, kirusid Reaganit ja Ameerika imperialiste, läksid õnnelikuna magama ning tõusid hommikul ergastunult üles, et asuda partei ja valitsuse suuniseid ellu juurutama.
Eks põhjus ole selles, et 40a tagasi teadis igaüks: AKs on hampelmannid. Keegi tõmbab nöörist, käed vehivad ja suu liigub. Tänapäeval oleks need justkui meie oma valitud esindajad.
Kelle süü? Peeglisse tuleb vaadata. Nendel, kes midagi väärt, sai ühel hetkel poliitilisest sitaloopimisest kõrini. Jäigi lahinguväli hampelmannidele js põhulõugadele.
Seltsimees S. Koer natuke overexxxagerateb, aga tegelikult… kui sa oled mingi “võll” siis ega ikka väga ei saa püüne pealt kuulutada, et “pistke rohepööre, 66 sugu ja DEI endale käepärasesse pimedasse kohta”. Või saab? Saaks selle “linnukese” selgeks.
Ma nii algajana küsin, et kui wolti kaudu tahad süüa tellida ja lisad tellimusse paar ipat, siis nüüd tulebki mingi audentimine teha jms? Mul pole kunagi vaja läinud smart id?
Parem jäta need woldid kust seda ja teist.
Paari ipa lisamisel pead kinnitama, et võtad ise tellimuse vastu. Äpp genereerib koodi, mida peab näitama kullerile ja sellega on asi piirdunud.