Praegu kipub siiski selline 2in1 situatsioon olema - tuleb nii muusikatellijatelt kui riigieelarvest. Näiteks taastuvenergia tasud ei ole puhta põllurammu pealt nii võimsaks vist ikkagi kasvanud.
Taator3a, aga vaata kui hea sul on praegu uurivat ajakirjandust teha. Ütle teistele kah, kes maksis, palju maksid ja mille eest.
Parteidele riigi raha jagamine on põhimõtteliselt üks sots.dem. vorme, poliitikute-ametnike tegevuse kinnimaksmine, et neil hea elada oleks. Sellise loosungi all, et ega ju see on parim võimalik variant.
hea sk, eelarve ei võimalda. võimeid napib. telefonivestlusi ei saa pealt kuulata. sotsiaalne tellimus puudub.
olen kujundanud oma arusaamise parteide rahastamisest eesti vaba ajakirjanduse põhjal.
kahjuks ei leidnud artiklit enam ülesse, aga see oli 10.11.2011 postimehes.
,,...ütlevad majandusministeeriumi ametnikud eravestlustes: ettevõtja ostis riigikogult rohelise elektri toetamise seaduse. Jutt käib üle-eelmise riigikogu koosseisu ühest viimastest seadustest, mis enne valimisi vastu võeti. Seda toetasid kõik erakonnad.,,(Postimees, A.Karnau).
Reform hoiatab,,... Reformierakonna ministrid rääkisid, et toetuste kärpimine rikub õiguskindlust ja toob pikad kohtulahingud. Postimeest nõustanud allikad aga kinnitasid, et kärpeplaan ei lähe läbi Reformierakonna rahastajate survel.,,(Postimees, A.Karnau).
olen kujundanud oma arusaamise parteide rahastamisest eesti vaba ajakirjanduse põhjal.
kahjuks ei leidnud artiklit enam ülesse, aga see oli 10.11.2011 postimehes.
,,...ütlevad majandusministeeriumi ametnikud eravestlustes: ettevõtja ostis riigikogult rohelise elektri toetamise seaduse. Jutt käib üle-eelmise riigikogu koosseisu ühest viimastest seadustest, mis enne valimisi vastu võeti. Seda toetasid kõik erakonnad.,,(Postimees, A.Karnau).
Reform hoiatab,,... Reformierakonna ministrid rääkisid, et toetuste kärpimine rikub õiguskindlust ja toob pikad kohtulahingud. Postimeest nõustanud allikad aga kinnitasid, et kärpeplaan ei lähe läbi Reformierakonna rahastajate survel.,,(Postimees, A.Karnau).
Taator3a, no ilma selle toetuseta oleks ju keskeraknd ammu pankrotis või siis puhtalt idarahapeal olnud, või mis ?
Jah, näen ka teemaalgataja poolt toodud punktides totalitaarsuse algeid. Need konkreetsed punktid näivad mulle põhiõiguste riivena § 26 osas.
Seega, peaks muuhulgas küsima:
1. Kas põhiseadus on meil nõrk?
2. Kas põhiseaduse kaitse meil nõrk?
3. Põhiõiguste riived on ju lubatud, kuid kas ülaltoodud riived on tõesti piisavalt põhjendatud?
Vastan ise. Põhiseadus on OK. Teder on tiba nõrk. Ülaltoodud riived ei ole põhjendatud. Kui kunagi õiguskantsleriks saan, siis ajan asjad jutti.
Seega, peaks muuhulgas küsima:
1. Kas põhiseadus on meil nõrk?
2. Kas põhiseaduse kaitse meil nõrk?
3. Põhiõiguste riived on ju lubatud, kuid kas ülaltoodud riived on tõesti piisavalt põhjendatud?
Vastan ise. Põhiseadus on OK. Teder on tiba nõrk. Ülaltoodud riived ei ole põhjendatud. Kui kunagi õiguskantsleriks saan, siis ajan asjad jutti.
Asjalik teema. Paljugi, mis tulnuks juba ammu ja avalikult välja öelda, on siin välja toodud. Ütleks siis ise ka sõna sekka.
Kust siis pihta hakata? Eks ikka tuleb kriitikanooli meie poliitika suunas saata. Minu arust võiks ikka poliitikud enam kaasata rahvast otsustamisse, mida pole minu meelest kunagi õieti tehtud. Ei oleks ju eriti raske kaasata vastavaid kodanikuühendusi nii täidesaatva kui ka seadusandliku võimu tegevusse, tagamaks, et vastu võetavad otsused oleksid ka reaalselt kooskõlas rahva tahte ja vajadustega.
Teiseks võiks minu meelest märksa enam lasta rahval ka otse kaasa rääkida rahvahääletuste ehk referendumite näol. Eestis on neid häbiväärselt vähe olnud - vaid kaks 20 aasta jooksul: 1992. aastal põhiseaduse muutmisel ning 2003. aastal EL-iga liitumise osas. Ometi võiks nimetada veel nii palju olukordi, kus oleks pidanud korraldama refendumi. Ma olen jätkuvalt seisukohal, et valitsusel üksi ei ole õigus võtta vastu otsuseid, nagu näiteks euroalaga liitumine (lubades seejuurs taevaid ja maid kokku) või selles uues n-ö eelarveliidus kaasa tegemine. Sügav kummardus muidugi Rootsi ja Taani ees, kes väga selgelt on välja öelnud, et euro ei tule mingil juhul enne, kui selleks on rahvapoolne mandaat saadud.
Nojah, võib-olla on minu sõnad osalt lihtsalt kibestunud euroskeptiku omad, kes ei hakka kunagi mõista valitsuse eurolembust ja pugemist Brüsseli ees. Kunagi olime nõus kartulikoori sööma, peaasi, et oleks vaba riik, nüüd aga teeme kõik, et iseseisvusest loobuda? Aga olgu, see juba teine teema, aitab kah virisemisest.
Kust siis pihta hakata? Eks ikka tuleb kriitikanooli meie poliitika suunas saata. Minu arust võiks ikka poliitikud enam kaasata rahvast otsustamisse, mida pole minu meelest kunagi õieti tehtud. Ei oleks ju eriti raske kaasata vastavaid kodanikuühendusi nii täidesaatva kui ka seadusandliku võimu tegevusse, tagamaks, et vastu võetavad otsused oleksid ka reaalselt kooskõlas rahva tahte ja vajadustega.
Teiseks võiks minu meelest märksa enam lasta rahval ka otse kaasa rääkida rahvahääletuste ehk referendumite näol. Eestis on neid häbiväärselt vähe olnud - vaid kaks 20 aasta jooksul: 1992. aastal põhiseaduse muutmisel ning 2003. aastal EL-iga liitumise osas. Ometi võiks nimetada veel nii palju olukordi, kus oleks pidanud korraldama refendumi. Ma olen jätkuvalt seisukohal, et valitsusel üksi ei ole õigus võtta vastu otsuseid, nagu näiteks euroalaga liitumine (lubades seejuurs taevaid ja maid kokku) või selles uues n-ö eelarveliidus kaasa tegemine. Sügav kummardus muidugi Rootsi ja Taani ees, kes väga selgelt on välja öelnud, et euro ei tule mingil juhul enne, kui selleks on rahvapoolne mandaat saadud.
Nojah, võib-olla on minu sõnad osalt lihtsalt kibestunud euroskeptiku omad, kes ei hakka kunagi mõista valitsuse eurolembust ja pugemist Brüsseli ees. Kunagi olime nõus kartulikoori sööma, peaasi, et oleks vaba riik, nüüd aga teeme kõik, et iseseisvusest loobuda? Aga olgu, see juba teine teema, aitab kah virisemisest.
Ei, no tere tali! See kabinetivaikuses, paberile kukkuva tindipleki heli lummuses, mille varukaga laialimäärimise hõõrdumine ekstaasini viib, valminud määrus. See sisuliselt tähendab tootearendusega tegeleva ja olematu sissetulekuga ettevõtte sunnitud seisu panemist. Ma küll ei taba, millist finantskeemiat Raamatupidamis Toimkond üritab välistada, kuid nad on siiani olnud mõistlikud oma otsuste tegemises. Nüüd selgub välja, et sa oled sunnitud välist investorit otsima.
Uued raamatupidamise eeskirjad sunnivad üleöö omakapitali tõstma
Raamatupidamise Toimkonna plaanide kohaselt uue aasta alguses rakendatavad raamatupidamiseeskirjade muudatused avaldavad olulist mõju paljude väikese ja keskmise suurusega äriühingute finantsaruannetele.
Seejuures vähendavad immateriaalse põhivaraga seotud uuendused juhendite jõustumisel või vahetult peale jõustumist paljude Eesti head raamatupidamistava rakendavate äriühingute omakapitali. Kõige suurema löögi alla sattuvad seejuures kõrge lisandväärtuse loomisele suunatud alustavad ettevõtjad tehnoloogia, farmaatsia ja muudes sarnastes innovatsioonile pühendunud sektorites, mis on senise tegevuse käigus RTJ (Raamatupidamise Toimkonna juhendi) alusel arendusväljaminekuid kapitaliseerinud. Uuendatud RTJ eelnõu keelab arendusväljaminekute kapitaliseerimise ning esitatud rakendusjuhiste kohaselt tuleb kapitaliseeritud arendusväljaminekud bilansist välja kanda hiljemalt 1. jaanuaril 2012.
Uued raamatupidamise eeskirjad sunnivad üleöö omakapitali tõstma
Raamatupidamise Toimkonna plaanide kohaselt uue aasta alguses rakendatavad raamatupidamiseeskirjade muudatused avaldavad olulist mõju paljude väikese ja keskmise suurusega äriühingute finantsaruannetele.
Seejuures vähendavad immateriaalse põhivaraga seotud uuendused juhendite jõustumisel või vahetult peale jõustumist paljude Eesti head raamatupidamistava rakendavate äriühingute omakapitali. Kõige suurema löögi alla sattuvad seejuures kõrge lisandväärtuse loomisele suunatud alustavad ettevõtjad tehnoloogia, farmaatsia ja muudes sarnastes innovatsioonile pühendunud sektorites, mis on senise tegevuse käigus RTJ (Raamatupidamise Toimkonna juhendi) alusel arendusväljaminekuid kapitaliseerinud. Uuendatud RTJ eelnõu keelab arendusväljaminekute kapitaliseerimise ning esitatud rakendusjuhiste kohaselt tuleb kapitaliseeritud arendusväljaminekud bilansist välja kanda hiljemalt 1. jaanuaril 2012.
Tegemist on veel eelnõuga, mis on saanud juba päris palju kriitikat ning mis loodetavasti sellisel kujul siiski kasutusele ei võeta.
Lisaks välisinvestori kaasamisele on tegelikult veel mõned (siiski suhteliselt ebamugavad) lahendused olemas.
Lisaks välisinvestori kaasamisele on tegelikult veel mõned (siiski suhteliselt ebamugavad) lahendused olemas.
raulir
Kohus eraldas kuus väikelast töötutest vanematest kaheks aastaks
Isa Heikile määratud advokaat selgitas kohtule, et vanemate hoolimatus oma laste suhtes on täielikult tõendamata, vanemad ei ole sõltuvuses ei narkootikumidest ega alkoholist, ei põe vaimuhaigust, neil ei olnud ka üürivõlga ega muid võlgasid.
Kui see nüüd tõesti nii on, siis on tegemist ikka üsna kummalise looga.
Veel täiendust sellele loole: http://www.epl.ee/news/online/kommentaar-kadri-ibruse-loole-kuus-vaikelast-eraldati-perest-mis-neist-edasi-saab.d?id=57786532
Linnaosa valitsuse lastekaitsetöötajate kinnitusel polnud raskes olukorras oleva ja tõenäoliselt tagasihoidlikuma sotsiaalse suhtlusega vanemate lasteaiaealistele lastele põhjustki lasteaiakohta otsida, sest “järjekord on pikk”.
Et siis lapsed võeti vanematelt ära põhjusel, et Lasnamäe Linnaosa valitsus ei suuda täita endale seadusega pandud kohustust tagada lasteaiakoht igale omavalitsuse halduspiirkonda kuuluvale lapsele?
Õiguskantsler tahab mesilased põhiseadust austama panna
http://www.saartehaal.ee/index.php?content=artiklid&sub=62&artid=29201&sec=13
Lang kinnitab täna kohustusliku kirjanduse näidisnimestiku
http://www.maaleht.ee/news/uudised/eestiuudised/lang-kinnitab-tana-kohustusliku-kirjanduse-naidisnimestiku.d?id=63517408&com=1&no=0&s=1
http://www.maaleht.ee/news/uudised/eestiuudised/lang-kinnitab-tana-kohustusliku-kirjanduse-naidisnimestiku.d?id=63517408&com=1&no=0&s=1
PeaLiK
Et siis lapsed võeti vanematelt ära põhjusel, et Lasnamäe Linnaosa valitsus ei suuda täita endale seadusega pandud kohustust tagada lasteaiakoht igale omavalitsuse halduspiirkonda kuuluvale lapsele?
See eest leiti lastekodukoht.
Ma olen vist imelik, aga ma pean t2iesti normaalseks, kui riigi poolt tehakse sellistele paljulapselistele v2lja nii elukoht kui ka transpordivahend. Ka vaba turu yheks aluseks olev suhtelise eelise teooria v2idab, et kasulikum on lasta muus suhtes v2hev6imekatel v2hemalt rahvastiku uuenemise eest hoolitseda.
Nende laste 2rav6tmiste artiklite p6hjal tundub, et sotsiaalt88tajad l2htuvad tuletusk2igust:
paljulapseline => asotsiaal => lapsed 2ra v6tta
http://majandus.delfi.ee/news/kinnisvara/karistusregister-muutub-tooandjale-avatuks.d?id=63675278
Kah üks samm totalitaarse riigi poole.
Väidaks, et mitte. Kohtulahendid on avalikud, lihtsalt saad kompaksemalt info kätte.
€4 per päring on röövimine :)
Pigem kassaaparaat kui repressioonimasin. :)
€4 per päring on röövimine :)
Pigem kassaaparaat kui repressioonimasin. :)
Truu tankist Pevkur. Kasvõi oma elu hinnaga (loe: ministritooli) ustav parteisõdur teeb seda, mida isand peaminister ütleb. Mitte reserve pidanud käiku laskma, vaid reservide nimel kärpima eelarvet 2,1% ulatuses. See on viimase 3 nädala sees teine tõsisem juhtum, kus sotsmin tõendab oma jumalikku olemist (loe: kuseb laias kaares pähe).
Tervishoiutöötajate liit: minister meedikute lahkumise pärast ei muretse
«Sotsiaalminister võttis ootamatult külmalt vastu arstide liidu ja tervishoiutöötajate kutseliidu pöördumise arstiabi kättesaadavuse parandamiseks. Selle arutamist valitsuse istungil ta tõenäoliseks ei pidanud. Hanno Pevkuri sõnul ei ole arstide töökoormus sugugi suur ja tema arvates praegu Eestis arstidest puudust ei ole. Minister möönis siiski, et õdede puudus tekitab probleeme,» seisab toimetusse saadetud kirjas. Arstide liidu ja tervishoiutöötajate kutseliidu soovi reguleerida töökoormust ja viia palgad 2008. aasta tasemele pidasid minister ja haiglajuhid ülepaisutatuks. Esmakordselt kollektiivlepingu läbirääkimiste ajaloos keeldus haiglate liit lepingu tingimuste sisulisest arutamisest.
PeaLiK
Õiguskantsler tahab mesilased põhiseadust austama panna
Ma hetkeks mõtlesin, et tahetakse isamesilased ka korjele saata, et emamesilasi kogu aeg ei diskrimineeritaks.
luarvikluarvik
http://majandus.delfi.ee/news/kinnisvara/karistusregister-muutub-tooandjale-avatuks.d?id=63675278
tsitaat artiklist:
"Kogu Siseministeeriumilt ülevõetav registri andmestik loodetakse põhjalikult üle vaadata ja korda teha aasta jooksul. Selleks eraldatakse RIK-ile justiitsministeeriumi eelarvest ligi 200 000 eurot lisaraha, andmete kontrollimise ja korrastamisega hakkab igapäevaselt tegelema kuni 20 inimest."
Kohvimüüjad rõõmustavad, maksumaksja kirub... :)
See teema läheb juba siia alla. Tänase EPL ja Postimees artiklite põhjal võiks juba väita, et KAPO sisekontrolli Indrek Põder ja PPA sisekontrool Meelis Taniel juhtum võtab Herman Simm vol 2 mõõtmeid. Infot tilgub kõikjalt nii Postimehele kui ka EE grupile. Elamislubade skandaal on selle kõrval poisikeste tongipüstolitega vehkimine.
EPL:
-- Tallinna Vanglla kohtusse viidud endine juht Bergman väitis, et Põder käis survestamast, keda pigistada ja keda puutuda ei tohi.
-- Politsei Narkokuriteode uurija Veiko Kulla (oli Kulla?) seose avastamine ja kohus võis olla KAPO juhtimisel (ühe isiku juhtimisel).
-- Ajakirjandus tõstatas üles küsimuse, kas viimaste aastate mõned uurimised ja kohtud ei olnud mitte suunatud ja fabritseeritud tõenditega.
Postimees:
-- Krediidipanga omanike ringi jõuga muutmine Venemaa Keskpanga nõudmisel ja Krediidipanga uute omanike enda kehtestamise soovi tulemusena jõuti Põdrani. Nad nimelt teadsid, et neil on "omad" struktuurides.
-- Rahapesu büroo andmete põhjal käidi valimas "kliente" ja kelle kinnipeetuid summasi vabastatakse ja kelle mitte. -- Raha vabastamise teenustasu oli 15% summast, ja minimaalne altkäemaks €100 000.
PM : Kapo uurija võis luubi alla sattuda seoses pangatüliga
EPL:
-- Tallinna Vanglla kohtusse viidud endine juht Bergman väitis, et Põder käis survestamast, keda pigistada ja keda puutuda ei tohi.
-- Politsei Narkokuriteode uurija Veiko Kulla (oli Kulla?) seose avastamine ja kohus võis olla KAPO juhtimisel (ühe isiku juhtimisel).
-- Ajakirjandus tõstatas üles küsimuse, kas viimaste aastate mõned uurimised ja kohtud ei olnud mitte suunatud ja fabritseeritud tõenditega.
Postimees:
-- Krediidipanga omanike ringi jõuga muutmine Venemaa Keskpanga nõudmisel ja Krediidipanga uute omanike enda kehtestamise soovi tulemusena jõuti Põdrani. Nad nimelt teadsid, et neil on "omad" struktuurides.
-- Rahapesu büroo andmete põhjal käidi valimas "kliente" ja kelle kinnipeetuid summasi vabastatakse ja kelle mitte. -- Raha vabastamise teenustasu oli 15% summast, ja minimaalne altkäemaks €100 000.
PM : Kapo uurija võis luubi alla sattuda seoses pangatüliga