Selveri käive Q1-s +76%. Lubav eelmäng kvartali kasuminumbritele, võiks vist oodata ostupoole tugevnemist Kaubamajas lähipäevil.
Kui käive oli ainus positiivne näitaja, mida I kv tulemustena välja tuua, siis ei näe küll põhjust hetkel ostma tõtata.
World B. Free
Oled Sa kursis palju sellest on võrreldavat käivet? Vahepeal on ju Tirsi ostetud Tartus ja ehk ka mõni uus Selver lisandunud maakondades.
Oled Sa kursis palju sellest on võrreldavat käivet? Vahepeal on ju Tirsi ostetud Tartus ja ehk ka mõni uus Selver lisandunud maakondades.
Selveri 2005 aasta aruandest: kokku lisandus aasta jooksul 13 541 ruutmeetrit müügipinda ning aasta lõpuks oli kogu müügipinna suurus 37 773 ruutmeetrit
Tirsi ost + uued selverid Võrus ja Pärnus, ainult Võru neist jookseb napilt 2005 Q1 käibesse sisse (avatud märtsis 2005).
Tirsi ost + uued selverid Võrus ja Pärnus, ainult Võru neist jookseb napilt 2005 Q1 käibesse sisse (avatud märtsis 2005).
kahjuks praegu mitte, Kaubamaja ei ole mul just eriti fookuses. Eeldatavasti saab Q1 raportiga see pilt selgemaks ning tõepoolest peituvad tulemused ilmselt paljuski nii Tirsis kui vist ka Tartu uues kaubamajas. Kui Tartu kaubamaja vast kasumi ja kasumlikkuse numbreid muudab ülejäänud grupiga samas taktis, siis Tirsi on suurem küsimärk. Positiivsust peaksid head käibenumbrid looma, aga saame näha.
"Selveri käive müügipinna ruutmeetrile oli esimeses kvartalis 6,3 tuhat krooni
kuus, mis on 14% rohkem kui eelmise aasta samal perioodil. Efektiivsuse kasvu
mõjutasid ENNE 2005. AASTAT AVATUD KAUPLUSTE HEAD MÜÜGITULEMUSED. Käibe kasv
antud kauplustes oli 22%."
Sellest võib välja lugeda, et 2005.a avatud kaupluste müügitulemused on pigem pettumus ning pdurdanud üldise efektiivsuse kasvu?
kuus, mis on 14% rohkem kui eelmise aasta samal perioodil. Efektiivsuse kasvu
mõjutasid ENNE 2005. AASTAT AVATUD KAUPLUSTE HEAD MÜÜGITULEMUSED. Käibe kasv
antud kauplustes oli 22%."
Sellest võib välja lugeda, et 2005.a avatud kaupluste müügitulemused on pigem pettumus ning pdurdanud üldise efektiivsuse kasvu?
ei näe paanikaks põhjust. Ilmselt suuremaid projekte on Tartu kaubamaja, mis tahtis/tahab alguses sissetöötamist ning eriti veel Tirsi, mis hoopis teiste omanike käes olnud ning ilmselt erinevates aspektides TKM-i strateegiatest erinev, polegi oluline, kas seda positiivses või negatiivses mõttes. Sissetöötamist ning harmoniseerimist grupiga vajab Tirsi nad igal juhul ning kohe supertulemusi oodata oleks patt. Vast paugutab Tirsi juba mõne raporti pärast täiega?
S.Niper
Kui 2005 märtsis avatud Vilja Selver jookseb eelmise aasta Q1 ruutmeetritesse sisse, aga käibesse vaid vähem kui 1/3 kvartali ulatuses, siis see moonutab pilti efektiivsuses osas vist mõnevõrra?
Kui 2005 märtsis avatud Vilja Selver jookseb eelmise aasta Q1 ruutmeetritesse sisse, aga käibesse vaid vähem kui 1/3 kvartali ulatuses, siis see moonutab pilti efektiivsuses osas vist mõnevõrra?
Henno
Kust seda infi saab kui palju mingi kauplus oma ruutudega kuskile keskmisesse arvu sisse jookseb ning kuidas Selver keskmist arvutab? Oletasin, et nt antud Vilja Selveri ruutmeetrite arv keskmise arvutamisel samuti võetud 1/3, muidu on pilt tõesti pisut kõverpeeglist:)
Kust seda infi saab kui palju mingi kauplus oma ruutudega kuskile keskmisesse arvu sisse jookseb ning kuidas Selver keskmist arvutab? Oletasin, et nt antud Vilja Selveri ruutmeetrite arv keskmise arvutamisel samuti võetud 1/3, muidu on pilt tõesti pisut kõverpeeglist:)
to: World b.Free.
Tirsi ost oli ikka sundkäik Tartusse sisenemiseks - lihtsalt poleks mõistliku maalappi enam olnud. Loomulikult tänavad Tirisi endised konkurendid Selverit tirsi ostu eest, hinnad on Tartus vaikselt tõusnud ja mina näiteks võin südamerahuga oma kodulähedalt kõik kraami osta, sest ei paina enam, et Tirsis niipalju odavam. Seega mina olen oma ostudega pigem Konsumi klient, vahest Selver, Rimi kui mujal linnas vaja shoppata.
Samas on Tirsi/Selveri asukohad väga head seega puht asukoha pärast ei tohiks nüüd kallimate hindade tõttu väga suur kukkumine turuosas/käibes olla.
Mina igatahes jälgin huviga Kaubamaja hinnaliikumisi, sest leian et selline aktsiahind pole kuidagi õigustatud - näen aktsiat oluliselt madalamal.
Aga eks palju sõltub üldisest maj. seisust( loe. kuna intressid laenuvõtjatel üleüldist tarbimist pitsitama hakkavad)
Tirsi ost oli ikka sundkäik Tartusse sisenemiseks - lihtsalt poleks mõistliku maalappi enam olnud. Loomulikult tänavad Tirisi endised konkurendid Selverit tirsi ostu eest, hinnad on Tartus vaikselt tõusnud ja mina näiteks võin südamerahuga oma kodulähedalt kõik kraami osta, sest ei paina enam, et Tirsis niipalju odavam. Seega mina olen oma ostudega pigem Konsumi klient, vahest Selver, Rimi kui mujal linnas vaja shoppata.
Samas on Tirsi/Selveri asukohad väga head seega puht asukoha pärast ei tohiks nüüd kallimate hindade tõttu väga suur kukkumine turuosas/käibes olla.
Mina igatahes jälgin huviga Kaubamaja hinnaliikumisi, sest leian et selline aktsiahind pole kuidagi õigustatud - näen aktsiat oluliselt madalamal.
Aga eks palju sõltub üldisest maj. seisust( loe. kuna intressid laenuvõtjatel üleüldist tarbimist pitsitama hakkavad)
Ning tegelikult tahtsin üldse tähelepanu sellele juhtida, et tihti on olulisem see, mida ütlemata jäetakse ning minu arvates öeldi Selveri avaldatud tulemustes välja suht vähe selleks et mingit optimismi tekitada. Isiklikult ootan eelmisest aastast oluliselt paremaid tulemusi alles II kvartalis.
Kaubamaja loksub olematute käivete juures peris kenasti, aga kas mingeid uudiseid ka on kuskil kuulda olnud või ehk on isegi dividende loota (jaotamata kasum suurenenud nii 100milj eek).
Eelmine aasta tuli koosoleku ettepanek dividende mitte jaotada alles 25.05.2005 ja üleelmine 04.05.2004
Eelmine aasta tuli koosoleku ettepanek dividende mitte jaotada alles 25.05.2005 ja üleelmine 04.05.2004
Hämmastav, 3 kr dividendi ja 1:6 fondiemissioon koos. Peaksid ilusti tasakaalustama üksteist (turuhinda) enne 13.06. Pärast seda aga ... :)
Kas on oodata splitti?
loe börsiuudist
tegemist ongi sisuliselt aktsia splittimisega 1:6, kuigi uusi aktsiaid mitte lihtsalt ei splitita nominaalväärtusest tulenevalt, vaid väljastatakse uusi aktsiaid jaotamata kasumi arvelt
antud juhul peavad ilmselt emissioon-eligible aktsionärid ka mingi summa uute aktsiate eest juurde maksma
antud juhul peavad ilmselt emissioon-eligible aktsionärid ka mingi summa uute aktsiate eest juurde maksma
Vabandust lolli küsimuse pärast. Enne küsisin, siis lugesin börsiteadet. Kaubamaja aktsia võiks ju nüüd natuke tõusma küll hakata. Mul poleks midagi selle vastu.
Kuid dividendide kohta küsimus. Lugesin välja et kui mul on üks TKM aktsia, siis saan 3 eeku selle eest. Fondiemissiooni käigus lisatavad aktsiad ei saa dividendi enne aasta möödumist? 3 eeku on ikka naeruväärselt vähe, 20-eurise aktsia kohta...
Kuid dividendide kohta küsimus. Lugesin välja et kui mul on üks TKM aktsia, siis saan 3 eeku selle eest. Fondiemissiooni käigus lisatavad aktsiad ei saa dividendi enne aasta möödumist? 3 eeku on ikka naeruväärselt vähe, 20-eurise aktsia kohta...
World B. Free,
kas siis kõik aktsionärid ei saagi täiendavaid aktsiaid? Mina lugesin välja, et sissemakseid tegemata, emiteeritakse iga aktsia kohta 5 uut. Jaotamata kasumi arvelt.
kas siis kõik aktsionärid ei saagi täiendavaid aktsiaid? Mina lugesin välja, et sissemakseid tegemata, emiteeritakse iga aktsia kohta 5 uut. Jaotamata kasumi arvelt.
tõlgendasin valesti, tundub, et ei pea maksma jah
Milllal spliti (1:6) date on? Ja millal on aktsionäride määramise date dividendide jaoks?