TKM Grupp (TKM1T)

My bad:
Fondiemissioonis osalemise õigus on aktsionäridel, kes on kantud Tallinna Kaubamaja aktsiaraamatusse seisuga 13. juuni kell 8.00. Uued aktsiad kantakse aktsionäride väärtpaberikontodele ka 13. juunil.
kuidas neid dividende siiski makstakse, kas kõigile, kes 13.juunil omavad aktsiaid või on seal veel mingeid tingimusi, näiteks et ainult sellisel juhul makstakse dividende, kui olen omanud aksiaid juba mingi teatud arv päevi?
Makstakse kõigile, kes on ostnud aktsiaid hiljemalt 07.06. ning sellega pääsenud aktsionäride 13.06. nimekirja ning osalevad ühtlasi ka aktsia splittimisel (mis ka sama päeva aktsiaraamatu seisu alusel).
Aktsia hinda arvestades on dividend siiski väga väike, ainult pisut suurem kui BLT või SMN. Splitiga arvestades nt HAE või MKO näitel kukub hind rohkem kui 6 korda (oletan, et ca 3,2 EURile). Miks siis hind ikka tõuseb? Kas Kalevi effekt - arvuliselt rohkem on parem?
Kuidgi hiljapeale jäävad Q1 tulemused. Tavaliselt siiski mai algul või koguni aprilli lõpus. Tahetakse enne dividende ja splitti võimalikult vähe aega jätta? Miks? Arvamused?
Kõva puhaskasumi tõus Q1-s
Tasub mul vaid nokk avada ...

Head tulemused tõesti. Kuna ka paanika tundub läbi olevat on siin praeguse hinnatasemega võimalik järgmise kahe nädalaga üle 2,5 EUR aktsialt teenida.
Millest sa S.Niper järeldad, et nii palju on võimalik teenida. Ma ei näe küll sellist tõusu.
Elame - näeme!
Eelmine aasta oli ka Harju Elektris split ja peale seda on hind sisuliselt ainult langenud.
2 viimast kvartalit on olnud üle ootuste head. Aga ka kui ka Q1 oleks vaid vastanud ootustele, oleks minu arvestuste järgi "normaalne" hind enne splitti (07.06.) ca 21,1 EUR. Pärast seda ca 19,7 kuni Q2 tulemusteni, mis ilmselt on pigem samuti positiivsed. Seega ei usu HAE kordumist TKM puhul. Kuna aga tulemused on ületanud ootusi võiks tõus olla veelgi suurem.

Ei oma positsiooni!
Nõustun Niperiga - viimased kvartalid on ootusi ületanud. Aktsiahinnas see samas ei kajastu. Hea võimalus sisenemiseks.

Kui stefan või keegi on põhjalikumalt analüüsinud, siis võiks arvamust avaldada. Ise ei ole jõudnud veel.

Oman positsiooni alates tänasest.
Mis te sellest arvate, et kuna kogu Tallinna Börs on praegu nõrk siis kaubamaja hea käekäik ei pääse mõjule?
Ka Tallinna Kaubamajal tuleb likviidsust likvideerida.
Globalnet - Kaubamaja on tõesti korralikke tulemusi näidanud. Hinnas ei ole see kajastunud viimasel kahel kvartalil.

Samas vaadates TKM äri, eratarbimise ja sissetulekute kasvu, peaks siin olema upside küll. Rahvas ei hakka rikkamaks saades rohkem Säästumarketis käima, pigem kolitakse selle peale kodupood Selverisse. Samuti ei ole TKM-ile tema heade asukohtade tõttu võimalik pakkuda väga tõsiselt võetavat konkurentsi. Ja tarbija liigub järjest rohkem kaubanduskeskustesse.

Julgustav on ka tuumikinvestori maine. NG ei ole varem igatahes puukimisega kuulsust kogunud. Äri edukusest on ka väikeaktsionäril kasu loota. Mõne ettevõtte puhul seda paraku ütelda ei saa.
Varjatud kogus vist ees. Huvitav, mis aktsia hinnast siis saab, kui ta kaubeldavamaks muutub ehk peale 13.06.06
Kaubeldavamaks?
Kui 13.06.06 mõeldakse dividendipäeva siis see 3kr küll kedagi ei eruta, siinkohal peaks vist mainima, et viimane dividendiga kauplemispäev on 07.06.06 (parandage mind kui ma eksin?).
Selle pärast rohkem kaubeldavamaks (punkt 7)
Mõtlesin seda: Väljavõte üldkoosoleku otsustest:
7.1 suurendada aktsiakapitali 339 410 tuhande krooni võrra seniselt 67 882
tuhandelt kroonilt 407 292 tuhande kroonini, lastes välja iga olemasoleva
aktsia kohta 5 uut aktsiat, mis moodustab kokku 33 941 tuhat uut aktsiat
nimiväärtusega 10 krooni.
7.2 õigus fondiemissioonis osalemiseks on aktsionäridel, kes on kantud Tallinna
Kaubamaja AS aktsiaraamatusse seisuga 13.06.2006 kell 8.00 ning uued aktsiad
kantakse aktsionäride väärtpaberikontodele 13.06.2006.

Peale seda toimub ehk rohkem tehinguid ja spread jääb väiksemaks - muutub likviidsemaks