Kas tänaane info Kaubamaj kohta ei oleks pidanud mitte enne börsile tulema
teatatakse käibe kasvustjaanuaris jne.
Olulised andmed ju. Mis toimub?
Tavaline lugu
huvitav et see on nii tavaline juba vist et keegi ei pööragi tähelepanu
finantsinspektsioon saab nüüd näidata kas on midagi ka paremuse poole muutunud järelevalve osas
varemgi lhv foorumist nii mõnigi asi alguse saanud
finantsinspektsioon saab nüüd näidata kas on midagi ka paremuse poole muutunud järelevalve osas
varemgi lhv foorumist nii mõnigi asi alguse saanud
kaubamaja juhtkond punnitab kõigest väest. ilmselt on juhtkonna optsioonide tähtajad saabumas, et avaldatakse juba kuu tulemusi lootuses hinda natukenegi üles rääkida.
Äripäeva geeniused on suutnud täna kaubamaja rahalaenamisest positiivse uudise meisterdada:
Tallinna Kaubamaja teenib vabalt rahalt ligi 7% suurust intressi
Tallinna Kaubamaja teatas täna Tallinna börsile, et ettevõtte allkontsern on hoidnud oma vabu vahendeid peakontserni käsutuses, teenides paigutusest 6,95% intressi, mis on isegi suurem ettevõtte võõrvahendite intressimäärast.
Kõlab ju positiivselt, eks ole. Tegelt on ju see tegevus täielik susserdamine jüri käo huvides. Sisuliselt saab suhteliselt madala riskitasemega ettevõte oma riskitasemele vastavat raha ja annab seda turuhinnast (mis kehtiks ng investeeringutele) odavamelt edasi. Ilmselt on eesti raudtee erastajaks tallinna kaubamaja mitte mingi varifirma. huvitav kas kaubamajale antakse ka edaspidi endistel tingimustel laenu?
Tallinna Kaubamaja teenib vabalt rahalt ligi 7% suurust intressi
Tallinna Kaubamaja teatas täna Tallinna börsile, et ettevõtte allkontsern on hoidnud oma vabu vahendeid peakontserni käsutuses, teenides paigutusest 6,95% intressi, mis on isegi suurem ettevõtte võõrvahendite intressimäärast.
Kõlab ju positiivselt, eks ole. Tegelt on ju see tegevus täielik susserdamine jüri käo huvides. Sisuliselt saab suhteliselt madala riskitasemega ettevõte oma riskitasemele vastavat raha ja annab seda turuhinnast (mis kehtiks ng investeeringutele) odavamelt edasi. Ilmselt on eesti raudtee erastajaks tallinna kaubamaja mitte mingi varifirma. huvitav kas kaubamajale antakse ka edaspidi endistel tingimustel laenu?
Lõpuks otsustati ka aktsionäre toetama hakata - juhatus tegi ettepaneku maksta aktisa kohta 10 krooni dividende.
Dividenditootlus on MEGA:
tervelt 16%.
Müstika.
tervelt 16%.
Müstika.
jaa, kaubamaja meestel on vaja kuidagi hinda üles viia. ei tea kas mingit ostjat oodata:)
pigem ühekordne tehing- võimendusega soetatud raudtee eest tuleb ju millegiga maksta. Küll pärast on aega Kaubamaja bilanssi lappida.
Agressiivselt laienev ettevõte maksab 16% dividende. :)
Ma ütleksin, et Kaubamaja on pisut libe ettevõte...
... petab kliente varjatult - vastupidiselt Stokkmannile!!
_ _
0/\0
. .-.
midagi müstilist siin pole, omanikel on raha vaja. nõus cynicuga. väärakalt kõrge dividend on praktiliselt alati negatiivne märk ettevõtte jaoks.
Aga inimestele meeldivad dividendid. See on reaalne cash, mitte mingi umbmäärane raamatupidamislik + ebakindel tuleviku väärtus.
kas LHV kaudu on võimalik kaubamajale puti teha või shortida?
vaatasin seda kaubamaja põhjalikumalt ja ise plaanin tegelikult sisse minna. avastasin pärast numbritega tutvumist, et praegusel hetkel on ta küll üsna odav. ja dividendid meeldivad mullegi:)
rightsaid,
võibolla põhjendad?
võibolla põhjendad?
eelmine aasta teenis 5 krooni kasumit. sama mis telekom. yle-eelmine 8 krooni. natuke jah tagasi, aga siiski hea. ma arvan, et 74-80 tuleb ara. sobib mulle
Ma küll nii suurt tõusu ei näe, vähemalt majandustulemusi ja üha suuremat konkurentsi vaadates. 10 kroonise dividendi-joovastuses võib hind küll üles minna, aga peaks varsti ka alla tulema.
Kaubamajal on küll konkurentide ees vast väike eelis (soomlased), aga üldiselt näen kaubandusturgu üha mustemates toonides ja arvan, et kaubanduskeskusi on liiga palju ning neid ehitatakse järjest juurde.
Kaubamajal on küll konkurentide ees vast väike eelis (soomlased), aga üldiselt näen kaubandusturgu üha mustemates toonides ja arvan, et kaubanduskeskusi on liiga palju ning neid ehitatakse järjest juurde.
ABC,
võib olla põhjendad ka?
:))
võib olla põhjendad ka?
:))
alvar, see ongi ju nii, et yhed peavad odavaks ning teised mitte. kui nii ei oleks, siis oleks aktsiatel yks hind:) ma enne pidasin ka kaubamaja kalliks tegelikult, aga tana ma muutsin oma arvamust. ma arvan, et, kui veab, siis 60-nega saab katte.