Telia Lietuva (TEL1L)

9 mai 2018
stefan

Kui keegi on huvitatud sellest, mis hinda ma edaspidi ennustan aktsiale, siis prognoos on järgmine:

2018
mai: 1,10
juu: 1,11
juu: 1,12
aug: 1,13
sep: 1,14
okt: 1,15
nov: 1,16
det: 1,17
2019
jaa: 1,18
vee: 1,19
mär: 1,20
apr: 1,21

Teeme siis kontrollpäevaks 15ndal igal kuul, et mu prognoosi aegamööda hinnata.

"Õiged vastused":

2018
mai: 1,14
juu: 1,145
juu: 1,13
aug: 1,125
sep: 1,105
okt: 1,115
nov: 1,105
det: 1,105
2019
jaa: 1,14
vee: 1,13
mär: 1,145
apr: 1,20

mõtlen, et tuleb siis millalgi ülevõtupakkumine või ei tule .. enne dividendi vist ei ole loogiline, aga ..
ükspäev targutasin kaupsi foorumis kui inimesel oli mure ostukoha valimisega, nüüd olen ise analoogses silmuses
Loodaks väga, et ei tule.

Mina olin alati aru saanud, et squeeze out on võimalik 95% osaluse juures, samas OEG puhul jäi mulje, et see sai teoks juba 90% peal? Siin on Telial vaja mingi näkane 11 miljonit aktsiat saada, et 90%-ni jõuda (kas see Telia Lietuva kontekstis oluline lävepakk on, ei tea).

Siit tühine 10-15% preemia veel ja küll leitakse jälle müüjaid ning squeeze out lähemal.
misti
mõtlen, et tuleb siis millalgi ülevõtupakkumine või ei tule .. enne dividendi vist ei ole loogiline, aga ..
ükspäev targutasin kaupsi foorumis kui inimesel oli mure ostukoha valimisega, nüüd olen ise analoogses silmuses

See Telia võimaliku ülevõtmise küsimus on keeruline. Kui õigesti mäletan, siis viimane ülevõtmispakkumine oli aastal 2012 ja hind oli kuskil 60-70 senti. Seejärel on aga toimunud Omnitel/TEO liitumine. Pärast neid vaidlusi mis Eestis oli väikeaktsionäridega võiks üks teooria olla, et nad ei taha midagi teha mis kedagi ärritab, ja siis oleks äkki raske pakkuda kaks korda kõrgemat hinda kui 2012. Samas, seitse aastat on pikk aeg.

Mis puudutab rahastamist, siis muidugi ülevõtmine oleks Telial imelihtne. Samas ei saa välistada, et nad näevad teatud väärtust selles, et ettevõte on börsil. Iga juhtkond võib suhelda sellesse erinevalt. Praegune juht Dennelind ei pruugi mõelda nagu eelmine Nyberg.

Teatud risk/oht on ka selles, et nad kasutaksid ära hetke millal aktsiakurss on natuke all, ja vaikselt turult korjab kokku nii et osalus tõuseb 88%->90%, misjärel tuleks kehv (kohustuslik?) pakkumine väikeaktsionäridele. Aga selline trikitamine/ajastamine ma ei usu, et nad teeksid. Dividendipoliitika näitab, et neil on "fair play" väikeaktsionäridega.

Seega, ma usun, et väikeaktsionäridele oleks kõige parem kui pakkumine ei tuleks, kuna juhul kui ta tuleks, siis mingi suur aktsiakursi hüpe ei tule, olgugi mõistlik ühekohaline protsendipreemia äkki. Aga väikeaktsionäridel oleks raske leida samasuguse tootlusega uut investeeringut.

Aga tõenäoliselt tulebki siiski öelda, et varem või hiljem nad millegipärast väljaostu kasuks otsustavad.
Kui Eestis oskavad IoT-d kasutada, siis õpetavad ehk leedukatele ka. Näen võimalust käivet kasvatada.

https://digi.geenius.ee/rubriik/uudis/telia-teeb-metsikut-spurti-iot-seadmete-osakaal-kasvas-konkurendiga-vorreldes-3900-kiiremini/
Telia Company (Rootsi) on hetkel välja vahetamas nii nõukogu- kui ka juhatuse esimeest. Mõlemad uued (Lars-Johan Jarnheimer ja Alison Kirkby) on varem olnud Tele2 juhid.

Ei tea kas tõenäosus veidi tõuseb, et väljaostupakkumine Telia Lietuva suunas jälle tuleks... Viimane oli vist aastal 2012.

Peatati vist ka aktsiate tagasiostu (Telia Company).
Q4 avaldatud täna.

Aasta kohta:
"•Free cash flow amounted to EUR 59.9 million, an increase by 19.3 per cent over free cash flow of EUR 50.2 million a year ago."
https://cns.omxgroup.com/cdsPublic/viewDisclosure.action?disclosureId=919182&messageId=1158319

=>
Kui dividendipoliitika püsib, ja mullu maksti 8 sent/aktsia, siis peaks ka tänavu hea dividend tulema.
Mullu küll maksti välja umbes 100% vabast rahavoost, kuigi dividendipollitika on 80%. Siis oli aga net debt/EBITDA juba langenud kuskile 1, seatud piir dividendipoliitikas on 1,5. Samas praegu on ta juba langenud kuskile 0,7. Ehk peaks olema võimalik, et nad ka tänavu maksaksid 100%, sel juhul isegi 10 senti/aktsia, aga otse dividendipoliitika järgi oleks ka tänavune dividend 8 senti.

Nagu öeldud on toimumas ka Telia Companys muutusi juhtkonnas, mis võib-olla teeb olukorda pisut ebaselgemaks. Siiski imestaksin kui mõeldaks väga teistmoodi tänavu kui mullu. Endine CFO on siiski kohusetäitev CEO Telia Companys.
Kummaline, seda kontorit enam polegi. LHV ei analüüsi juba ammu ja Äripäev ei kajasta lehes isegi aktsia hinda, aga eestlased hoiavad ja saavad dividende.
ka sina langed, vana sõber, kuigi kodudesse/hotellidesse suletud inimesed ilmselt sinu teenuseid kasutada saaksid, vist, kui see aeg peaks tulema
14 veebruar
Telia Company divests its interest in Moldcell
“I’m happy to announce the completion of our journey to exit Eurasia allowing us to fully focus on the Nordic and Baltic markets."

4 märts
"As previously announced, Allison Kirkby has been expected to assume the position of President and CEO of Telia Company during the second quarter of 2020. We can now confirm that she will take up her position on May 4, 2020."

https://www.teliacompany.com/en/news/

=>
Äkki on aeg strateegiliselt jälle kaaluda 88,15% osaluse suurendamist Telia Lietuvas...
Dividendi teatamise päev eelmisel aastal: 3 aprill.
Dividendiettepanek: 9 sent/aktsia

https://cns.omxgroup.com/cdsPublic/viewDisclosure.action?disclosureId=933132&messageId=1175521
stefan
Dividendiettepanek: 9 sent/aktsia

https://cns.omxgroup.com/cdsPublic/viewDisclosure.action?disclosureId=933132&messageId=1175521

Super. Kes ikka hetkel mega raha teenivad kui mite telkod. Ise olen väga positiivne ka NOK ja ERIC suhtes.
Eks näis kas tuleks veel müüa ja üliodavad aktsiad Tallinna Börsilt osta...

Telia Lietuva aktsia hind on peaaegu kriisieelsel tasemel tagasi.

Aga kes tahab müüa kui dividenditootlus on hetkel (9/130) 6,9%. Hea küll tuleb ka kogu aeg võrrelda Tallinna Veega mis on paljuski samasugune investeering.
Telia on see aasta ilmselt parem investeering kui vesi. Kaugtöö ja muu IT mudru lendab mis kole.
siim susi
Telia on see aasta ilmselt parem investeering kui vesi. Kaugtöö ja muu IT mudru lendab mis kole.

Mõneti on risk neil sarnaselt äriklientide poolel.
ElCato
siim susi

Tihti jah unustatakse ära, et äriklient toob rohkem raha sisse ja eks seal tuleb kokkutõmbamisi, aga eks ta ole hetkel üks stabiilsemaid ärisid vist. Kuigi võiks aktsia ikka veidi alla tulla, aga hetkel näha pole.
Mis alla! Ülevõtupakkumist pole ammu olnud. Kas on meid ära unustatud?
ants88
ElCato
siim susi

Tihti jah unustatakse ära, et äriklient toob rohkem raha sisse ja eks seal tuleb kokkutõmbamisi, aga eks ta ole hetkel üks stabiilsemaid ärisid vist. Kuigi võiks aktsia ikka veidi alla tulla, aga hetkel näha pole.

Nimeta üks ÜKS põhjus miks Telkod peaks alla minema....