Telia Lietuva (TEL1L)

Seni Eestit (ja varem Leedu Omniteli) juhtinud Dan Strömberg on uus Telia Lietuva CEO.
Pressiteade
Telia Lietuva avaldas reede hommikul 2018. aasta teise kvartali ja esimese poolaasta tulemused. Teises kvartalis oli ettevõtte käive 93,1 miljonit eurot, mida on 1,6% vähem kui aasta varem. EBITDA oli 31,4 miljonit eurot, mis on aastaga kasvanud 8,2%. Firma kasum oli 13,8 miljonit eurot, mis tähendab aastast kasvu 16,1%.
Esimesel poolaastal oli Telia Lietuva käive 183,8 miljonit (kasv aastatagusega võrreldes: 2,4%), EBITDA 62,4 miljonit (kasv 8,4%) ning kasumit teeniti 25,8 miljonit eurot (kasv 20,2%).
Kuna Telia dividendide maksmine sõltub just vabast rahavoost, siis tooksin ka selle näitaja välja "Free cash flow amounted to EUR 23.4 million (EUR 15.8 million a year ago)."
DNBV alt müüakse alates 1.08. (271244 seni läbi kärutatud). Leedu puhul pole muidugi aimugi, palju neil veel tagataskus on ja kunas ostukoht on. Just lisatud 30000 pakk kah samast riiulist.
Sellel Norra naftafondil ei tohiks Leedu Teliat olla. Niiet nemad ei müü. https://www.nbim.no/en/the-fund/holdings/holdings-as-at-31.12.2017/?fullsize=true
Muidu DNB oleks vist nende kapp küll.
stefan
(Tänan pealkirja parandamise eest!)

Kui keegi on huvitatud sellest, mis hinda ma edaspidi ennustan aktsiale, siis prognoos on järgmine:

2018
mai: 1,10
juu: 1,11
juu: 1,12
aug: 1,13
sep: 1,14
okt: 1,15
nov: 1,16
det: 1,17
2019
jaa: 1,18
vee: 1,19
mär: 1,20
apr: 1,21

Teeme siis kontrollpäevaks 15ndal igal kuul, et mu prognoosi aegamööda hinnata.

Suureks riskiks prognoosi vastu on muidugi, et Telia otsustab välja osta, aga see selleks.

Noh, päris nii pole läinud.

Siiski Q3-raport läheneb, ja äkki koos sellega 1-2 senti üles..
Telia Lietuva TEL1L käive ulatus tänavu kolmandas kvartalis 96,4 miljoni euroni, kasvades aastaga 6,7%, teatas ettevõte reede hommikul börsile. Sama perioodi EBITDA oli 33,9 miljonit eurot, mida oli 3,2% enam mullusega võrreldes. Ettevõtte puhaskasum oli 16 miljonit eurot, suurenedes aastavõrdluses 10,9%. Esimese üheksa kuu käive oli 279,7 miljonit eurot (+3,6%), EBITDA 95,7 miljonit (+5,9%), puhaskasum 41,2 miljonit eurot (+14,8%) ning vaba rahavoog oli 32 miljonit eurot (mullu samal ajal: 31,3 miljonit).

Ühtlasi kasvas nii klientide arv kui ka teenuste müügitulu kõikides segmentides. Ettevõtte teatel investeeriti tänavu esimese üheksa kuuga kokku 33,1% miljonit eurot (+28,8%) mobiili- ja muudesse võrkudesse ning ühtlasi tehakse ettevalmistusi 5G tarbeks.

Börsiteade.
Pärast Q2 ma olin natuke üllatunud, et "Related party transactions" all, "purchase of services" näitas:

Jan-Jun: 12,3 MEUR (eelmisel aastal 5,9 MEUR)

ja küsisin selle kohta. Räägiti, et oli mingi liisingu Teliaga kui õigesti mäletan.

Nüüd näen siiski:

Jan-Sep: 10,0 MEUR (eelmisel aastal 9,2 MEUR)

=> ehk ma oletan, et nad on pärast midagi korrigeerinud.

Ühesõnaga, ostud seotud osapooltelt oleksid aruannete järgi suurem Jan-Jun kui Jan-Sep.

Vaadake Lisa 10 Q2 vastavalt Q3.
Kas kaubamärgi kasutamise tasud jm. sarnased kasumivähendamise/emafirmasse liigutamise viisid on kusagil eraldi?
Kui vaadata Telia dividendipoliitikat Baltimaadel viimasel 20 aastal, siis on raske midagi kritiseerida. Pigem vastupidi, see väikeinvestor kes on investeerinud koos Teliaga on tõenäoliselt päris rahul.

Pole imelik, et on olemas kontsernisisest käivet, ja muidugi pole kõik täiesti läbipaistev. Ajalugu aga õpetab meid keda usaldada Baltimaade börsidel, ja keda ei. Aga jah, ma ei tea mis Q2 ja Q3 vahel aruannetes juhtus.

Täna avaldatud "free cash flow" viitab sellele, et Telia Lietuva liigub taas 7 senti dividendi suunas, aga muidugi ei saa milleski kindel olla.
Eelmise aasta Q3 vaba rahavoog oli märkimisväärselt tugevam, aga ei viitsinud uurima minna, kas olid toona mingeid ühekordseid tegureid (millalgi lähiminevikus müüdi kinnisvara). Q3 järel siiski selle aasta 9 kuu FCF grammi võrra suuremgi, aga kas dividend jätkub 7 sendi tasemel, jääb vist Q4 määrata.
stefan
stefan
(Tänan pealkirja parandamise eest!)

Kui keegi on huvitatud sellest, mis hinda ma edaspidi ennustan aktsiale, siis prognoos on järgmine:

2018
2019

Suureks riskiks prognoosi vastu on muidugi, et Telia otsustab välja osta, aga see selleks.

Noh, päris nii pole läinud.

Siiski Q3-raport läheneb, ja äkki koos sellega 1-2 senti üles..

Endiselt suht nõrk prognoos minu poolt. Ma arvan, et dividendipoliitika järgi oleks nüüd võimalik 6,4 senti võrreldes 7 eelmisel aastal, ja äkki sellepärast nõrgenenud huvi.

Samas ongi Telia dividendipoliitika natuke veider kuna põhineb rahavoogudel ja mitte kasumitel. Hea küll lühiajaliselt niimoodi saab, ja tehakse samamoodi Telia Company-ga Rootsis. Aga kuna 2018 tegi (Telia Lietuva) suured investeeringud immateriaalsesse varasse (SAP), siis paraku on oodatud dividend tänavu madalam kui mullu.
17,2 mEUR tarkvara(arendu)sse on telekomiettevõtte puhul tõesti päris palju investeeritud kui koguinvesteeringud olid 55 mEUR. Igasuguste SAP-i vidinate ekspluatatsioonikulud peaksid ka päris soliidsed olema, kuigi ettevõtte kogukuludes see ehk märkimisväärset tõusu ei tähenda.

Tehnoloogiline võidujooks käib alati. Huvitav, kas 2018. aastal nähtavasti rauda tehtud mõnevõrra väiksemad investeeringud tähendavad vajadust järgnevatel aastatel hoogsamalt investeerida.

Mina eri aegadel Lietuvos Telekomase ajast in ja out olnud - kas siin on üldse mingit pooliku sendiga dividendi maksmise kogemust? Seega äkki on siiski küsimus 7 senti (või pigem) 6 senti dividendi?

Stefan, Sa viimasel ajal üsna vaikne olnud ja postitad Telia Lietuva teemasse 2x aastas. Balti aktsiates näed võimalusi vähevõitu?
TaivoS
Stefan, Sa viimasel ajal üsna vaikne olnud ja postitad Telia Lietuva teemasse 2x aastas. Balti aktsiates näed võimalusi vähevõitu?

Ma näen, et mul on hetkel 25 962 postitust LHV foorumis. :-)

Peaksin äkki vaatama rohkem, aga pole jah viimati midagi uut huvitavat/odavat Baltimaadel leidnud. Vanu lemmikuid muidugi on.
mis see akadeemilise finantshariduseta inimese "investeerimine" muud on kui aeg-ajalt peale tulev tunne, et nüüd peaks midagi tegema, tunne oli tugevalt TEL1L ja pigem pessimistlik, viskasin kulli-kirja, aga kuna olen sellesse aktsiasse armunud, siis .. ei teinud midagi
keegi pole ammu mõlgutanud ka temakese teemal
mul endal asjalikke mõtteid ei ole, lihtsalt postitan, et tõuseks teemade loetelus ettepoole ja jääks ehk silma mõnele sellisele, kellel on
Noh, eelmisel aastal tuli dividendiinfo 28 märtsil, ehk lähinädalatel ehk selgub kuidas tänavu dividendiga on. Vist arvutasin, et (rahavoopõhise) dividendipoliitika järgi oleks maksimum 6,4 senti, TaivoS tõdes, õigesti ma arvan, et tõenäolisem on täissentides, ehk siis 6. Samas mullu oli 7, ja kasum/aktsia sellest ikka tunduvalt suurem.
Dividendiettepanek 0,08€ ehk dividend yield 6,8% praegust aktsiahinda arvesse võttes (1,17€)
stefan

2018
2019

Loodame siis, et mu aastatagune aktsiahinna ennustus lõpusirgel paraneb.
Monte
Dividendiettepanek 0,08€ ehk dividend yield 6,8% praegust aktsiahinda arvesse võttes (1,17€)

Ex-dividend on tootlus praeguse hinna juures 0,08/(1,17-0,08) ehk 7,3%.

Tundub, et hoolimata sellest, et dividendipoliitika on maksimum 80% vaba rahavoost (kui õigesti mäletan), otsustati maksta 100%. Siiski madalam kui kasum/aktsia.
Huh?
"Telia Lietuva Group revenue for the year 2018 amounted to EUR 376,494 thousand and profit for the period amounted to EUR 54,700 thousand"

"...46,609 thousand for the payment of dividends for the year 2018"
Announcement

Payout is 85.2%. And yes, according to dividend policy, that is tied to FCF, dividend proposal should have been lower.