Olen huvitatud Leedu Telekomist, aga kuidas/kus saab aktsia olukorraga jooksvalt kursis olla? Leedu bõrsi koduleht on paras saast, mis venib infoga ja kust on üldse raske aru saada. Ja miks need tehingutasud Leedu aktsiatega peavad nii kõrged olema??? Damn, Gert Tiivas!!!
ei ole seal leedu börsi kodulehel viga midagi
http://www.nse.lt/nvpb/default_e.php
telekomil endal ka koduleht
http://www.telecom.lt/index.php?set_lang_id=en
http://www.nse.lt/nvpb/default_e.php
telekomil endal ka koduleht
http://www.telecom.lt/index.php?set_lang_id=en
Leedus on ka sellised online brokerid nagu www.finasta.lt ja www.jt.lt kus molemal peaks olema ka see "order book" naha, kyll 15 min. viivitusega - ja siis saab GDR hinda vaadat ka siit: http://www.prices.londonstockexchange.com/info.asp?sedol=5983894 Aga eks ta vist vaga ebalikviidne ole...
Kes Telekomase aktsiat aastases perspektiivis ostab, võib loota vähemalt 50%-le hinnatõusule. Ja ei ole need tasud väga kõrged midagi, tuleb lihtsalt osta vähemalt 25000 kr eest.
Garu, sa oled vist kyll pigem Pull (-; (nii hea nali tuli kohe hommikul valja!!!)
Aga akki oskab keegi midagi arvata ylevotmise reeglite kohta seal leedus? Kardan, et TeliaSonera voib squeezida aktsionarid valja oluliselt madalamalt tasemelt, kui see mulle meeldiks...
Usun ise ka, et 2x rahavoog kauplev ettevote, kes oma investeeringud teinud on (minu teada on ADSL roll-out finantseeritud pigem kliendi poolse liisinguga ja muudatused switchides mitte eriti kapitalimahukad - pealegi on ka CEO oelnud et yle 200m LTL see aasta ei investeerita) ei saa eriti odavamaks minna... Ma ei kujuta ette mida nad selle 300+ m LTL rahavooga aastas teevad, selle aasta lopuks on volg sisuliselt maas ja see 0.06 LTL per share dividend ei aita ka rahast lahti saada...
Fixed line on ilmselt jube unsexy investorite seas - samas sattusin lugema, et Verizon on just upgreidimas oma fiiber liinide tehnikat, ning plaanib uue teholoogiaga kuni 20 MB inimestele koju tuua (seda kyll siis, kui vaske yldse vahel ei ole) - sellega aga saab juba telekat vaadata!!! Mobiilis voivad kyll tana marginaalid suuremad olla, aga igal pool on ju 2-3 voi rohkem operaatorit, ja nende pricing pressure pikemas perspektiivis on tugevam - fixed line operaator Leedus on aga de facto monopol - ja seda ka edaspidi (eriti kui vaadata millised riismed TELE 2-st voi teistest potentsiaalsetest konkurentidest peale telekomi kriisi jargi jaanud on) - alternatiivsetel pakkujatel lihtsalt ei ole tana raha et reaalset konkurentsi pakkuda!!!
Aga akki oskab keegi midagi arvata ylevotmise reeglite kohta seal leedus? Kardan, et TeliaSonera voib squeezida aktsionarid valja oluliselt madalamalt tasemelt, kui see mulle meeldiks...
Usun ise ka, et 2x rahavoog kauplev ettevote, kes oma investeeringud teinud on (minu teada on ADSL roll-out finantseeritud pigem kliendi poolse liisinguga ja muudatused switchides mitte eriti kapitalimahukad - pealegi on ka CEO oelnud et yle 200m LTL see aasta ei investeerita) ei saa eriti odavamaks minna... Ma ei kujuta ette mida nad selle 300+ m LTL rahavooga aastas teevad, selle aasta lopuks on volg sisuliselt maas ja see 0.06 LTL per share dividend ei aita ka rahast lahti saada...
Fixed line on ilmselt jube unsexy investorite seas - samas sattusin lugema, et Verizon on just upgreidimas oma fiiber liinide tehnikat, ning plaanib uue teholoogiaga kuni 20 MB inimestele koju tuua (seda kyll siis, kui vaske yldse vahel ei ole) - sellega aga saab juba telekat vaadata!!! Mobiilis voivad kyll tana marginaalid suuremad olla, aga igal pool on ju 2-3 voi rohkem operaatorit, ja nende pricing pressure pikemas perspektiivis on tugevam - fixed line operaator Leedus on aga de facto monopol - ja seda ka edaspidi (eriti kui vaadata millised riismed TELE 2-st voi teistest potentsiaalsetest konkurentidest peale telekomi kriisi jargi jaanud on) - alternatiivsetel pakkujatel lihtsalt ei ole tana raha et reaalset konkurentsi pakkuda!!!
Muidu on nii, et Tallinna börsi leheküljelt saab ka Läti ja Leedu hindu vaadata.
Kahju ainult, et LHV vahendusel osta ei saa...
kurb jah
milliste turgude varasid saavad lhv läti ventuuri kliendid kaubelda?
Täna avaldati Telekomase I kvartali tulemused: revenue 204 (247.9), EBITDA 101.7 (134.4), net profit 2 (8.5). Ei midagi head! Aga endiselt on tugev rahavoog (32.7) ning investeeringud on suuremalt jaolt tehtud, seega on oodata nii investeeringute, kui ka selle tulemusena amortisatsiooni vähenemist. Võlg on ka vähenenud, mistõttu ka finantskulud langevad. Pikaajaliselt ma endiselt usun ettevõtesse, eriti just sellepärast, et tegu on nn rahamasinaga ja valuatsioon on ikka väga madal. Täna läks aktsia vabalangusesse, selle peale võtsin LTEL call`i. Niiet väikestviisi olen aktsias pikk.
Kassavoog on tõesti muljetavaldav ja kui nii edasi läheb on aasta pärast kogu võlg bilansist läinud. Kui keegi suudaks vaid prognoosida millisel tasemel tulude pool lõpuks stabiliseerub.
Nii, Garu & Alvar, võtsin 1 LTL tasemel positsiooni sisse, nii et loodame, et teil oli õigus telekomase helgema tuleviku suhtes ;)
kuuldavasti olevat leedu ka dividendide tulumaksu 15% peale lasknud sellest aastast, mis on hea, sest jääb ära see tagasiküsimise vaev
Te olete vist päris agressiivsed mehed et julgete lühiajalisi nägemusi võtta nii ebalikviidses aktsias... Sest see lühi-ajaline nõudlus ja pakkumine vist väga etteaimamatu... Samas käib vist mingi debatt nende 10% aktsiate müügi osas mis riigile kuuluvad - neid tahetakse kuuldavasti pensiokatele kompensatsiooniks anda, kes siis omakorde seda kohe müüma tulevad??? Või on ehk keegi targem inimene selle teemaga kursis?
Kas oskaks keegi kommenteerida, kuidas see tulumaksu tagasinõudmine Leedust tehniliselt käib? Kellelt kysida ja mis pabereid vaja?
See tulumaksu tagasisaamine leedust on üks paras mess ja parem on juba aktsiad enne dividendide maksmist maha müüa ning hiljem tagasi osta. Õnneks on selleks korraks dividendi list fiksitud ja seega üks aasta dividendide pärast muretu.
peale selle, et paras mess, kas on nõuandeid?
ei ole see midagi nii keeruline, hansa pakub, et 300 kr eest ajab ise asja korda vaja vaid avaldus ja volitus teha panka ja maksuametist residentsustõend võtta sinna juurde, tagasi saab nõuda 3a tagasiulatuvalt
lhv-l on kell vale
Hansa plaanib aktsiatootlusega võlakirja emissiooni LTL peale mahus 10 mio EEKu märkimistähtajaga 14 mai. huvitav, kuidas selle emissiooni õnnestumine aktsia hinda mõjutab? Hansa enda target price on 2 LTL, kui aktsia praegu kaupleb kuskil 1,06-1.08 peal. tundub, et on strong buy hetk.