Pakun, et prognoositav dividend 2-3 aasta pärast võrrelduna intressimääradega eurotsoonis.
Cynic siis pakub intressimäärade olulist kerkimist eurotsoonis või et Telia hakkab koonerdama? Variant ka, et aktsia hind tõuseb 3 EURni? Divikad võiks lähiaastatel muidu 8-10 sendi vahel olla küll.
raikalaika
Cynic siis pakub intressimäärade olulist kerkimist eurotsoonis või et Telia hakkab koonerdama? Variant ka, et aktsia hind tõuseb 3 EURni? Divikad võiks lähiaastatel muidu 8-10 sendi vahel olla küll.
Isegi kui oleks 5-6% dividend, siis portfelli tasakaalustamiseks ka 2% intressimääradega täiesti adekvaatne madalama riskiga aktsia.
raikalaika
Vot nüüd ei saanud halligi aru.
Mina näiteks ei saanud teist kummastki aru :)
TaivoS
Mina näiteks ei saanud teist kummastki aru :)
Kuidas sa siis aru ei saanud? Cynic ütles, et tekib ekviliibrium ja raikalaika selgitas lahti, et kuidas see tekib. Lihtne ju. :P
(Ma ei saanud ka tegelikult kummastki aru :P)
Ok, minu prognoos on, et dividend suureneb ja on 2-3 aasta pärast 9-10c ja kui see number jagada tänase aktsia hinnaga ja võrrelda tulemust intressimääradega siis tundub aktsia väga atraktiivne. Seda muidugi rahulikule vanainimesele mitte bitcoini kauplejale.
Kui 6 senti on divikad, siis 2 % eurotsooni intressimäärasid tähendaks aktsia hinda 3 EUR :). Kui Telia maksab edaspidi ainult 2 senti divikaid, siis on see kah sinna 2 % kanti. Ja kui eurotsooni intress tõuseb 6%... Ühesõnaga pakun lihtsalt, et divikad hakkavad lähiaastatel olema seal 8-10 sendi kandis. Palju aktsia ise maksma hakkab, pole aimugi. EDIT. alles klar
Ma vist kunagi juba korra küsisin, aga...
Telia on Telia Lietuvast kõvasti laenu võtnud. On ta midagi ka tagasi maksnud? Ja kui ostab väikeaktsionärid välja ja börsilt lahkub, siis ei peagi tagasi maksma. Leedu riik jääb maksudest ilma.
Telia on Telia Lietuvast kõvasti laenu võtnud. On ta midagi ka tagasi maksnud? Ja kui ostab väikeaktsionärid välja ja börsilt lahkub, siis ei peagi tagasi maksma. Leedu riik jääb maksudest ilma.
Telia Lietuva parkis likviidsust Rootsis siis kui raha üle oli, sest grupi likviidsust juhitakse ühest kohast. Pärast Omniteli ostu raha ülejäägi probleem mõneks ajaks kadus. Ja Leedu riigi maksud sellest ei sõltu kuna Leedus on tavaline tulumaks mitte selline nagu meil.
Vahepeal oli LHV kontol lahe süsteem, kus näitas enne dividendide laekumist "Tuleviku laekumine" ja see kajastus ka varade väärtuses. Miks seda enam ei kajastata?
Panin küsimuse Telia teema alla, kuna Telia puhul on just see olukord, kus ex-date ja reaalse laekumise vahele jääb päris pikk aeg.
Panin küsimuse Telia teema alla, kuna Telia puhul on just see olukord, kus ex-date ja reaalse laekumise vahele jääb päris pikk aeg.
Nüüd on need dividendid ootel dividendide alla lisatud. Me kasutame korporatiivsete sündmuste kohta info kuvamiseks kolmada osapoole tarkvara, mis paraku ei pruugi tulevikus laekuvate dividendide kohta alati täpset tulemust anda.
Sander, saan ma õigesti aru, et ootel dividendi all näidatakse siiski brutodividendi, millest 15% veel Leedu piiri taha jääb?
PS! Minu jaoks on see 15% kinnipidamine veider. On see üldine rahvusvaheline tava? Kas Läti või Leedu investor saab Eesti börsiettevõtte dividendi ka nii kätte, et sellest on Eestis midagi kinni peetud?
Mulle jääb arusaamatuks, miks peab Eesti resident Leedu dividendimakse pealt mingi raha sinna jätma.
PS! Minu jaoks on see 15% kinnipidamine veider. On see üldine rahvusvaheline tava? Kas Läti või Leedu investor saab Eesti börsiettevõtte dividendi ka nii kätte, et sellest on Eestis midagi kinni peetud?
Mulle jääb arusaamatuks, miks peab Eesti resident Leedu dividendimakse pealt mingi raha sinna jätma.
Ma erainvestorina liiga palju ei vinguks selle 15% üle, mis Leedu kinni peab. See 15% kinnipidamist tagab kõrvalefektina seda, et Eestis sellelt summalt enam tulumaksu kinni ei peeta.
Muidugi on variant, et hetke ülisegase tulumaksuarvestuse ja muude detailide (ntx kas kasutad investeerimiskontot või mitte) korral oleks arvutuslikult kasulikum tasuda tulumaks Eestis, aga üldiselt on see 15% suht OK.
Igatahes way parem, kui Saksa 26% või USA 30% (Swedis).
Muidugi on variant, et hetke ülisegase tulumaksuarvestuse ja muude detailide (ntx kas kasutad investeerimiskontot või mitte) korral oleks arvutuslikult kasulikum tasuda tulumaks Eestis, aga üldiselt on see 15% suht OK.
Igatahes way parem, kui Saksa 26% või USA 30% (Swedis).
Tegime korda, ekslikult oli sinna jäänud ainult brutosumma. Üldine tava on selline, et tulumaks peetakse kinni riigis, kus see teeniti. 15% on tulumaksumäär, sest Eesti ja Leedu vahel on sõlmitud vastav maksuleping.
Kas seda näidatakse ainult valitud aktsiate puhul? GRG1L dividendipäev ära olnud, aga ootel dividendide all pole nende kohta midagi. Mitte, et see nii oluline oleks, aga veider dissonants.
Sander Pikkel
Me kasutame korporatiivsete sündmuste kohta info kuvamiseks kolmada osapoole tarkvara, mis paraku ei pruugi tulevikus laekuvate dividendide kohta alati täpset tulemust anda.
Põhjus sama.
Näis, kas dividendilaekumisega on jälle nii minemas, et leedukad saavad enne teisi shoppama asuda.
Swed laekus :)
Telialt tänaseks ehk juba vana uudis (30/05/2018) ja hoopis teise uudise valguses, aga selline lause on seal: Luiga said Telia, which wants to make acquisitions in its Nordic and Baltic core markets, is considering several deals and has enough cash to act fast. https://www.reuters.com/article/us-telia-m-a/telia-cfo-reassures-investors-on-share-buybacks-despite-ma-plans-idUSKCN1IV18D