"angelp" "sovinistist targutajaid" (wtf siin see "sovinist" veel tähendab??)
angelp, selgitan ma viitasin siin konkreetselt sellele, kuidas "agressiivsetele naistele vastu tulles" on tungiv tahe säilitada sõnastuses oma üleolek.
see lause läheb suht samasse kategooriasse, kus riigikogus naisministritele "lilleke" öeldakse
Mu investeerimisstrateegia on ASTS puhul saada potentsiaalselt kasu täiesti uuest ja ülisuurest teenistust. Rakendan Nassim Talebi põhimõtet: piiratud kaotus vs eksponentsiaalne kasv. Seega olen täiesti sees pisikese summaga, sh enda ja laste kontolt, arvestusega, et nutma ei hakka, kui selle kaotan. See mu ainuke taoline bet. Põhjus lihtne: aktsia on väga suure riskiga. Peamisteks riikideks pean pankrotti v börsilt äraviimist marginaalse hinnaga. Järgmine risk: ASTS on küll pioneer, luues standardeid, kuid stardisirgel saab kütus otsa ja konkurendid riisuvad koore v aktsiat diluuditakse liiga palju, et hind saaks hakata kasvama. Kuna tegemist on käibe-eelse ettevõttega, siis iga olulise tähtaja nihkumine on paha uudis, sest lõhnab uue rahastuse järgi ja nagu siit foorumist läbi käinud, siis üha kehvematel tingimustel ASTS investorite jaoks. Mu prognoos hinna kohta aasta vaates seega -50 prossa praegusest kuni 8-10 EUR, kui kolmandas v neljandas kvartalis peaks tulema mingi käive. Aga kuna firma ise väidab, et käive saabub juba 2024 I kv, siis ma arvan, hind veel kukub. Üldiselt väga ei muretse, sest kui vaadata ülisuuri tõuse teinud firmade aktsiahindasid, siis paljud on neist olnud esimestel aastatel mõne dollari peal. Ka Tesla puhul spekuleeriti suht vahetult enne selle täielikku lendu pankrotti mineku üle. Seega asjaolu, et aktsia hind pole kasvanud 1,5 a jooksul, mind ei morjenda. Vastavalt sellele olen teinud oma panuse ja oma vigadest õppinud.
"kartb" Mu prognoos hinna kohta aasta vaates seega -50 prossa praegusest kuni 8-10 EUR, kui kolmandas v neljandas kvartalis peaks tulema mingi käive. Aga kuna firma ise väidab, et käive saabub juba 2024 I kv, siis ma arvan, hind veel kukub.
Midagi ei saa aru, mis 8-10 EUR? Hind täna $2.30. Kui prognoosid -50% 2.30-st siis miks hoida ja mitte müüa ning tagasi osta kui uus tõus...või on see 8-10€ portu väärtuses kui see pos. 50% peaks langema, kui nii siis...vau.
Käive teenuse osutamisest läbi MNO'de on suht unlikely enne kui BB1 üles lastakse. Kui tarne stardiplatsile on Juuli-august, siis +1 kuu üles saatmiseks ja julgelt 3 kuud seadistamiseks ja testimiseks. ehk siis enne 2025Q1 ma kardan mingit täiendavat käivet ei tule üheltki osapoolelt. va. Ground Station seadmete ostud, mida VOD ja T on lubanud teha.
Paistab, et turg hindab ATTga sõlmitud kommertslepingut kõrgelt. Oluline derisk istub nendes komponentides: - ATT on konservatiivne ja selliseid lepinguid ehku peale ei tee - ATT on ilmselt veendunud, et FCC annab market accessi sellele tehnoloogiale - "non-continuous service coverage" kui 5 satelliiti üles saadetud - st 2024 lõpp, 2025 algus. - 2024 jooksul mingit täiendava equity tõstmise plaani ei ole. - MNO'de lepingute struktuur saab olema sarnane ATT omaga - kõigilt küsitakse sõlmimisel ettemaksu.
erinevaid võimalikke katalüsaatoreid on veel torus järgmiste kuude jooksul tuleb pöidlad pihus hoida, et mõni non-dilutive riikliku fondi rahastus ka lukku saadakse (FirstNet, Dod, US Rural fund vms.)
Lugesin ka EC transcripti läbi, ajakava osas üks hea uudis lisaks: * the timing of the deployment of our Block 2 satellites, which could be either in late 2024 or the first quarter of 2025 st et lisaks BB1 5 satelliidile hakatakse aastavahtusel juba järgmist generatsiooni üles saatma. kui nad suudavad hoida lubatud tempot 4 satelliiti kuus, siis st continuous full US coverage 2025 lõpuks.
AST + Verizon leping: https://www.businesswire.com/news/home/20240529554741/en/ The $100 million Verizon commitment includes $65 million of commercial prepayments, $45 million of which are subject to certain conditions, and $35 million of convertible notes.
Verizoni leping on ka sellest vaatest märgiline, et USA turg sai potentsiaalsete D2D satelliidi operaatorite poolt ära jagatud ja Starlinkile jäi sellest väiksem osa 65/35%. rohkem kellelgi sinna selles segmendis väga asja enam ei ole
Millise mobiilioperaatori kaudu saab Starklink 35% turust? ASTS on nüüd lepingud sõlminud Verizoni ja AT&T-ga. Väidetavalt nende kahe kaudu on potentsiaal kogu USA turg ära katta teenusega. Ja no peamine küsimus, et mida see hind nüüd edasi võiks teha ja mis tasemel konsolideeruda. Igatahes mu portfellis aktsia tõusnud 170% ühe kuuga.
D2D ehk Direct 2 Device teenust saab osutada ainult MNO võrgu kaudu. See on siis tavalistele mobiiltelefonidele mõeldud satelliitühendus. Vastavad FCC reeglid hakkavad kehtima homsest.
USAs on 3 suurt MNO'd: ATT, Verizon ja T-Mobile, kelle vahel enamus turust on ära jagatud. Starlink partner on T-Mobile. ATT ja Verizoni kaudu suudetakse jah territoriaalselt kogu USA ära katta. Aga kliendid kasutavad seda teenust läbi mobiilioperaatori lepingu.
Mida Starlink Eestis või mujal maailmas pakub on teine teenus ja ei ole selle teemaga seotud.
Minu soovitus oleks oodata ja lasta neil oma äriplaani teostada. Olen seda varem ka siin kirjutanud, et minu sihid on 2030+ aastas. Kui AST teenuse käima saab, siis muutub see 3-5 aasta jooksul rahamasinaks, mis hakkab ka dividende maksma. Ehk ma ei oska anda mingeid lähiaja hinnasihte. Short interest on väga kõrge, mis võib volatiilsust tekitada. Lisaks on erinevaid võimalikke täiendavaid katalüsaatoreid tulemas, mille realiseerumist tahaks näha, näiteks: FCC litsents FirstNet Leping Block1 launch järgmised MNO'de kommertslepingud, VOD on veel sõlmimata ASIC chip tarne Block2 ajakava
Ja no peamine küsimus, et mida see hind nüüd edasi võiks teha ja mis tasemel konsolideeruda. Igatahes mu portfellis aktsia tõusnud 170% ühe kuuga.
Jagan Deutsche Bank research update, mis avaldati peale AT&T lepingut. Nendes numbrites on kirjeldatud võimalik potentsiaal ja miks tasub rahulikult lasta neil toimetada ja mitte rapsida turu ajatamisega. Binary bet with high risk-reward.