Telefonikõned kosmosest - AST Spacemobile (ASTS)

WB: AST shares trade at 45 times our 2030 revenue estimate… blaa-blaa.blaa.

Siin palju tstiteeritud (kuni oli bullish) Scotiabank eile: downgrading ASTS to sector underperform, PT pool tänasest laias laastus.

Hetkel ei ole siin tegu millegi muu kui maaniaga, mida ei karistata ära, lihtsalt turg ongi selline. Tõehetk tuleb millalgi aastate pärast, kui selgub, et aiapeo tagumises nurgas portreefotode tegemine ei ole eriti tulus ettevõtmine. Ära tal surra tõenäoliselt ei lasta, sest keegi peab selle musta töö ära tegema. Võlakirjad/aktsiad/konverteerimine, ehk neg stsernaariumi puhul ka restruktueerimine. Selline tore armas billion share business.

3 Likes

Mina lasin täna lahti. 107% tootlust on piisav, et tunda end positiivselt.

3 Likes

Hindan su arvamusi kõrgelt (ilma irooniata), aga seni pead tunnistama, et carlose sekti liikmed on siit hea noosi teeninud:

ASTS

Arvan ka ise, et su point on õige ja metsas neti pakkumine pole lõpuks nii tulus kui unistatakse, aga so far on olnud võimalik siit rasvaselt vahelt teenida. Fakt.

6 Likes

Sellepärast ei olegi ma kunagi seda öelnud, et punktist a, b või c on see short. No revenue story ei saa kuidagi ümber lükata. Delay ei aja seda kuidagi kraafv. Tuleb hiljem, siis tuleb. Minu uskumatus tuleb äritegevuse kasumlikkusest. Et seda lihtsalt ei ole seal nurgas. Kui keegi ütleks täna, et ta teadis tänase GPU funding GDP olemasolusse, siis ma oleks väga kahtlev, kui sellest pole screenshot tehtud. Varem.

1 Like

Ma arvan, et endiselt alahinnatakse ASTi potentsiaali.
Selles valdkonnas on maailm muutumas drastiliselt ning AST on selle muutuse üks peamistest key-enabling tehnoloogiatest. Seda räägiva valdkonna liidrid, mitte majade analüütikud.
Briljantne ärimudel, kus globaalne haare on saavutatav ilma CAC’ta.
Kihiline Moat nii tehnoloogilisel, regulatiivsel kui ärimudeli tasandil.

Sellest võiksite juba aru saada, et eesmärk ei ole piltide jagamine metsas ära lahendada :slight_smile:
Paari aasta jooksul olen jaganud piisavalt viiteid, mis aitavad natuke süveneda. Teema nagu pakub huvi, kui ma õigesti aru saan.

7 Likes

Mujal maailmas ei ole 99% mobiilside kattuvust, millega meie harjunud oleme ning inimesed on valmis maksma raha, mitte metsa mineku eest, vaid selleks et neil oma igapäevasel teekonnal oleks ühendus tagatud. Konsuumeri äri on ainult üks ärisuundadest.
Lisaks on DoD signal tracking, jamming tehnoloogia, PNT jne
Hädaolukorra 112 valdkond. Backup ühendus katastroofide või sõja korral.
Autonomous tehnoloogiad, mis ei saa töötada ilma kõikjaloleva ühenduseta. Droonid, kuhu kogu militaarvaldkond on liikumas.
Loomisel on täiesti uus võrgukiht, mis võimaldab aplikatsioone, mida täna ei ole isegi veel välja mõeldud.
Ehk nõudlust saab siin olema piisavalt.

6 Likes

Kõike saab läbi tornide hoopis parema kvaliteediga ja kui keegi on tornidest kaugel, siis võib ta olla selle valiku just selle tõttu teinud. Sõnajalg võttis ka noore pruudi, ometigi lendas ilma temata. Pakkumine ei too igale poole nõudlust.
Mujal maailmas ei ole raha. Mujal maailmas lahendab nende sideprobleemid ära mingi hiina teenusepakkuja, kellega eiu ole kohalikul võimul kana kitkuda. Seega lõviosa TAM-st läks kohe minema. Ja Muski teenus on kollektiivselt võttes tulevikus otstarbekam.

Pole küll spetsialist, kuid need mõned laperdised ei coverda ära globaalselt mitte midagi.

1 Like

Kes sügavamale kaevavad arvavad teisiti :slight_smile:
Jagan värsket kirjutist, kus on üsna hästi erinevad non-comm aplikatsioonid lahti kirjutatud.
what AST really sells is photons

Sa oled seda Hiina tulemist ka enne maininud, aga sa ei ole kordagi lahti seletanud, et kuidas täpsemalt see Hiina teenuse pakkuja nende probleemi ära lahendab?

Muski teenus siis Broadband teenusena ? Jah, ilmselt see teenus skaleerub aja jooksul taskukohasemaks. Võimaldab neil isegi fikseeritud sidega konkureerida.
Mobiilsides on neil oluliselt keerulisem ja pilt teine.

1 Like

Ma ka carlose pundis, müünud veel pole, dippe vaikselt nokkinud. Hetkel 446% üleval.
image

9 Likes

Ilus! Müüsin ise aprillis kogu positsiooni maha (olude sunnil). Nüüd on “tore” jälgida.

See selline pilt, et kuuga 60 pole ka miskit üllatavat, sõit selline, nagu vanasti Rinxi hiina autodel, varem või hiljem, lastakse õhk välja. Järgmise +60 saaks, kui teha uudis, et ostekase paar kaarti ja AI hakkab sateliidi sõitu juhtima.

Link

1 Like

AI on mingis võtmes täiesti teema, aga siin samuti on AST pigem key-enabler
ASTS: Satellite Tech as the Undervalued Catalyst for AI-Driven Content Optimization

Selle kartuses, et õhk kohe välja lastakse olen ise ka liiga vara müünud ja tagasi ostnud ja kaotanud võrreldes sellega kui oleks hoidnud alg kogust tänaseni.
Nüüd kui peaks 50 juurde tagasi tõmbama siis kavatsen hoida nii kaua kuni neil see 60 sateliiti üleval. Mis senist praktikat arvestades võtab mitu aastat neil aega ja laseb haibi najal hinda veel mitu korda kõrgemaks kruvida.

1 Like

Ma olen pikalt mõelnud, kas ketserina kirjutan siia teemasse või mitte. Nüüd ei pidanud vastu ja avaldan oma sügavalt isikliku arvamuse. Ma olen endise telco insenerina ehitanud 3G,4G ja 5G võrke erinevate operaatorite jaoks ja töötanud ka mobiilside seadmete tootja juures. Ja ma siiani ei osta ASTi ideed tehnoloogia seisukohalt ära, et hiigelsuur antenn kosmoses toimib edukalt signaali võimendajana, et suudaks simuleerida tavalise laiatarbe mobiiltelefoni jaoks tugijaama antenni. Jah katseid on tehtud, isegi mingi videokõne saadi püsti jne. Teadupärast telo reguleerib oma signaali väljundvõimsust e piltlikult mida kaugemal tugijaam ja sitem signaal, siis seda tugevamini ta huugab. Kahtlustan, et ASTi puhul telo huugab täisvõimsuselt ja noo ma ei tahaks seda pikalt tervise huvides kõrva ääres hoida. Kusjuures ma ise oleksin täiesti potentsiaalne klient, sest minu krundini sisuliselt mitte ükski operaator ei levi, rääkimata võimalusest veel saada mingit levi majas sees. Minu lahendus oli Starlink alllaadimiskiirusega ca 300Mbps, mille WiFi levib toas, kus kasutan digiTV-d, striimingu teenuseid ja teloga helistamist. Ruuteri külge ühendatud väline WiFi AccessPoint, mis katab mu ca hektari suuruse ala, kus mul levi vaja nii kaamerate jms IoT seadmete ning ka telo jaoks kui õues viibin. Kõne käib üle WIFI Calling ja kõik toimib super hästi. Ma kasutajana ei näe vajadust ASTi teenuse järele, tundub mulle pigem kui kuskil mägedes v kõrbes matkava nomaadi kitsas nishitoode. Aga jah teenida on siiani olnud kenasti võimalik kuniks on, kes usuvad asjal võiks kunagi potentsiaali olla.

9 Likes

Mulle hakkas kasutaja woodkaku insider stoorist enim silma miskipärast hoopis aus ülestunnistus, et riiklike bürokraatia-ametite tempel “täiesti ohutu (kõrva ääres hoida)” ei pruugi pärismaailmaga just liiga tugevas seoses olla…

2 Likes

AST on patenteerinud tehnoloogia, millega telefon ära “petetakse” ehk kompenseeritakse viivitust ja doppler effekti. Sellest räägib Avellan siin artiklis, mida olen ka varem jaganud:
https://urgentcomm.com/satellite-direct-to-device/-life-saving-technology-ast-spacemobile-ceo-outlines-capabilities-of-direct-to-smartphone-leo-satellite-service

Telefoni jaoks paistab see signaal samasugune, nagu mõni lähedal seisev mast.

1 Like

Viivitus ega viivituse delta (doppler) ei võrdu kiirgusvõimsus. Ka maine mast võib olla lähedal ning samas signaal nõrk hajutavate ning-või peegeldavate suur(t)e objekti(de) tõttu näiteks, üks ei välista teist.

@woodkaku väga hea kui mõni insener siin rohkem oma mõtteid ja tarkust selle teema osas jagaks. Kui sul on mingeid konrkeetsemaid viiteid vaja tekkinud küsimuste osas vms. anna julgelt märku. Kogu teema on tehnoloogiliselt keeruline ja uus ning sp laiemale üldusele raskelt hoomatav.

2 Likes

Värske artikkel, nagu tellitud
Opinion: D2D will be bigger than you think

Arvan, et Elon mõjub paradoksaalselt ASTS aktsiahinnale hästi - toob kogu D2D teema suurde pilti. Kõik kes süveneda viitsivad saavad kohe aru kellel on tehnoloogiline eelis. Kui Starlink hiljuti Echostarilt spectrumit ostis ja ASTS aktsia korraks alla 40 kukkus võitsin mitmele erinevale kontole juurde, nüüd on muidugi kahju, et rohkem ei võtnud, 1 kuuga 2x. Aga üldiselt ei saa kurta - odavaim positsioon sai võetud hinnaga 2,7ga poolteist aastat tagasi. Sweet!

8 Likes