See on ikka sama uudis:
Tehingu väärtus Convertible hoidjatega tehti turu hinnaga 9.45x53.22=~503M
Sellega võeti 8.3M converti maha ja anti 9.45M aktsiat asemele.
See on ikka sama uudis:
Tehingu väärtus Convertible hoidjatega tehti turu hinnaga 9.45x53.22=~503M
Sellega võeti 8.3M converti maha ja anti 9.45M aktsiat asemele.
Hea siis ma mõtlesin, et jälle mingi uus pakkumine eriti kuna yahoo oli seda võlakirja kustutamis uudist juba mitu päeva varem avadanud.
X’s jäi silma ka keegi oli pannud Blue Origin video millega justnagu vihjati et äkki need AST sateliidid mida sinna suure veokiga transporditi?
See peaks olema Blue Origin’i MK1 projekt:
Blue Moon Mark 1
AST New Glenniga esimest korda ilmselt aasta lõpu poole.
FirstNet avaliku ettekande slaidid ja kommentaarid 26.juunist
Firstnet AST Satellite Webinar Update
AST SpaceMobile and Vodafone have established SatCo, a joint venture headquartered in Luxembourg aimed at delivering space-based mobile broadband across Europe.
The JV has already attracted interest from operators spanning 21 EU countries, with commercial service expected in 2026
Palju on igasugu koostöö uudiseid aga kuna stardivad uued sateliidid on vaikus.
Selle jutu, et H2 2025 mingi tulu hakkab tekkima võib vist ära unustada.
Ilmselt ootavad regulaatorite rohelist tuld. Also ASTS on varem teatanud, et viis BlueBird-i satelliiti on valmis startimiseks, kuid pole veel ametlikku kuupäeva… Vb on ikkagi lootust
Paar asja, mis ma viimaste aastatega olen õppinud, et mitte nö “üle mõelda”
ISROga 1 satelliidi üles saatmine on erinevatel põhjustel umbes 4 kuud hilinenud. Algselt projitseeriti Q1 lõpuks, praeguse seisuga ilmselt augusti alguses toimub. ISRO on test, millest ei sõltu järgmised üleslennutamised. See on minu isiklik tõlgendus, aga ISRO ei ole lihtsalt mingi igaks juhuks alternatiivne Launch provider, vaid ISROga saadetakse üles ekvatoriaalne konstellatsioon. See on ainuke tsoon gloobusel, kus on võimalik 100% kattuvus saavutada ca. 20 satelliidiga. Kui te esimest äriplaani loete, siis esmalt oligi plaan alustada ekvaatorist. Samas on tegemist vähearenenud turgudega ning strateegiliste partnerite ja DoD prioriteedid muutsid seda plaani.
Ettevõtte “guidance” on endiselt, et teisel poolaastal alustatakse suuremas mahus lennutamine ning esimene SpaceX paistab olevat umbes septembris (aasta alguses sihiti Q2 lõppu). SpaceX on küsinud luba antud missiooni raadiosageduste testimiseks alates 31.juulist.
H2 Käive, millele ettevõte on viidanud, tuleb erinevatest allikatest:
Kommertskäivet ei ole oodata enne 2026a algust.
AST SpaceMobile (NASDAQ:ASTS) on Thursday announced the closing of a $100M equipment financing facility
led by Trinity Capital (NASDAQ:TRIN).
This non-dilutive financing is designed to support AST SpaceMobile’s accelerated manufacturing and network
deployment goals during 2025 and 2026.
Alphabet (Google) acquired ~2.8% of ASTS this quarter (~8.9M shares worth ~$203M), making it a top-three holding in its portfolio.
Allikas: Marketbeat
Kas see mitte 6 kuud vana uudis pole? Seisuga 31.12.2024
krt vb kyll, vaatasin kuupäeva, millal marketbeatis toimetatud oli
See päris huvitav spekulatsioon, UBS teatavasti mingi paar kuud tagasi võttis AST reitingu maha, mida tavaliselt majad teevad kui nad on seotud mingi suurema tehingu vormistamisega. https://x.com/davidaburstein/status/1945790389769679234?s=46&t=oOJXFwqdROQOUmE4Xp2Xcw
12.08 oleks loogiline 2Q tulemuste avaldamiseks.
Loodetavsti on siis kõigele muule lisaks ka midagi suurt lauale panna.
Saan aru, et kohe toimub paar protsenti lahjendust, aga samas kaob 4+ % intressiga laen. Plus hiljem on võimalik veel lahjendust kui laen aksiateks konverteeritakse. ASTS kasutab osavalt ära üles hüpanud hinda. Seda on ilmselt veel oodata kui hind peaks tõusma, sest pikas perspektiivis on raha juurde vaja. Minu meelest on selline jupi kaupa raha kaasamine palju parem kui mõni suur investor korraliku dilutiga sisse tuua.
Või saan ma millestki valesti aru, mis arvate?
Carlose tsitaat aprillist.
“Aasta alguse seisuga on ca. 1B cashi, et vähemalt järgmised 45 sati üles lennutada.”
Minule tundub pigem et see aasta ongi ainult üks test launch. Siis jälle aasta testitakse nii et 2026 ei paista mingit kommerts teenust nagu varasemate plaanide järgi vōis oletada.
See on jah üsna madala lahjendusega struktureeritud laen. Täpsemad tingimused peaks tulema enne turu avanemist.
Capexi vajadused tuleb katta ka sealt edasi mingi aeg. Turg pakub hetkel häid tingimusi odavalt raha kaasata. Ma arvan, et CF positiivne ca 2027, millest alates saab omavahenditest kõik katta.
Sisuliselt samadel tingimustel, mis EXIM, millega läheb veel ilmselt aasta lõpuni. Võtmesõnaks on siin varem mitu korda välja öeldud “acceleration”.
Tingimused avaldatud: