Tehnika/IT-sektori kurilka

Nojahnoh… ei kommentaari.

Teen konkureeriva pakkumise - 160000 eurot.

1 Like

Foorumiteemast:

See on selline murettekitav trend tegelikult, et kogu tarkvara läheb üldiselt vigasemaks. “Geenius” arendajad tänapäeval vaid panevad mingeid “pakke” kokku ja sisuliselt ei oska programmeerida ega üleüldse läheneda.

“Muuda cssis värvikood” → “Issand, see on lausa 2 nädalat tööd, kuna see nõuab KODEERIMIST!”

Sama asja on näha ka Muski tiimi eilses fopaas, kus nende suurim kokkuhoid ja uhkus nende värskes portaalis oli vigane. 8000000000 USD oli tegelikult 8000000 USD.

Minu mõistus ei suuda aru saada, et kuidas selline viga üldse saab sellisesse kohta läbi minna. Esimene koht edetabelis, mida nad pressiteadetena laiali saadavad ja kõnedes kasutavad.

Samas need AI-geeniused seal räägivad, et kah suur asi - lihtsalt viga, pole midagi täheelgi panna! Mingit professionaalset uhkust nagu polegi.

Tavakasutaja on ka vigade suhtes nii tundetuks muudetud, et noogutab vaid kaasa.

2 Likes

Eile oli veel üks fopaa Muski geeniuste poolt - väidetavalt seoses Grok 3 väljatoomisega, olid nii Grok kui ka X kasutajaliides (kuhu Grok on sisse ehitatud) eile poolele maailmale ca 8h üldse katki. Sh maksvatele kasutajatele.

Huvitav hoolsus miljardeid maksva rakenduse puhul.

1 Like

Õela inimesena ma muidugi küsiks, et millal siis raulir viimati mõne päriselt hardcore vahendiga (ASM, C++/C, Haskell, Erlang, Go, Rust) mõnda päris asja proges, kodeeris või suisa arendas?

Päris asi on siiski see, mis teeb päris asja mõistliku ressursiga ja üldiselt õigesti. Ehk siis asi pole vahendis, vaid ikkagi tulemuse kvaliteedis.

Ma olen olnud sunnitud ka mõnda nn “päris asja” kasutama - nende vanemate “päris asjade” puhul on probleem produktiivsuses.

Ehk siis teatud kriitilistes kohtades on nad vajalikud, ülejäänud raamistik saab ka uuemate “päris asjadega” valmis. Samas sageli toodavad uuemad asjad ka paremat koodi.