Tartu

Igatahes see on täielik banaanivabariigi tase, hakata kellegi teise vange vastu võtma.
Vaadake, mis riigid seda teenust osta tahavad ja mõelge, kas on tegemist banaanidega?

1 Like

Tartus peab Raekoja platsil iga nädal meeleavaldus selle vastu toimuma aga olete lambad?

2 Likes

Kas siin väike vastuolu ei ole? Minu arusaamist mööda ongi reaalne vanga koht tüüpidele, kes sooritavad raskeid isikuvastaseid kuritegusid või siis suures ulatuses varavastaseid kuritegusid korduvalt. Peksjad, vägistajad ja mõrvarid. “Elukutselised” korteri- või autovargad.
Roolijoodikad ja kihutajad saavad sinna ülemisse gruppi ikkagi alles siis, kui nad kellegi surnuks sõidavad või ka pärast viiendat vahelejäämist ei taltu.

Tekib küsimus, et millist suurt Eeti jaoks hetkel kriitilise tähsusega proobleemi selle välismaiste vangide importimisega Eestisse lahendatakse? Kas Pakostal ja teistel poliitikutel pole tõesti muid, hetkel kordades olulisemaid probleeme, millega tegeleda? Koos välismaiste vangidega tulevad meile ka nendega seotud ja meile vahest isegi tundmatud probleemid. Milleks meile veel mingeid probleeme juurde tuua?

6 Likes

Lahendame meie poliitilise kultuuri probleemi, kus väiklase juhmi jupijumala välja öeldud uitmõte tuleb iga hinna eest surudes teostada, sest muidu ta kaotaks avalikult nägu.

See vangiäri mõte on sama idiootne nagu vaguniäri Venemaal. Vastavalt inimliku kohtlemise põhimõtetele neid vange ju ümbritsevast absoluutses isolatsioonis pidama ei hakata. Vabatahtlikult loome tingimused, et kohalikud pätid saaksid luua rahvusvahelisi ärisidemeid, et väljamaa pätid omaksid põhjust siia oma kontoreid püsti panna kinniistuvatele kolleegidele toetuse vahendamiseks ja võibolla turistid üldse märkavad, et kohalik rahvas elab kuidagi naiivselt turvalist ja igavat elu, kus kõike ei pea ketiga kinni panema - tõeline puutumata rohumaa ootamas.

Lühidalt meelega tõmbame endale paska kaela. Mille nimel? Et keegi, kes varasemalt on käinud välja selliseid arusaamisest pakatavaid mõtteid nagu “Restoran töökuulutuses hoiatamas kõrgete pliitide eest on diskrimineeriv, eriti kui seda probleemi saaks väga lihtsalt lahendada kogu köögisisustuse madalama vastu välja vahetades.”, võiks lapselikult oma kabinetis käsi kokku lüüa nähes paari lisasenti riigieelarves ja hüüda ‘ISSAND, MA OLEN NII TARK’ samal ajal ühiskonna turvalisusega ruletti mängides.

5 Likes

Kui ma ei eksi, siis selliseks ületoomiseks peab olema ka vangi nõusolek. Päris nii see siiski ei käi, et vehid Londonis mõnelt lordilt taskukella sisse, karistust kandma hakkad aga kuskil pärapõrgus. Isegi eestlased ise suhtuvad tihti Tartusse kui mingisse heasse, aga mõttetusse kolkalinna. Mis siis veel rääkida suurlinna taustaga kurjategijatest.

Ainuüksi võimalus, et sind saadetakse karistust kandma kuskile Tartusse, peaks olema piisav heidutus ja kuritegevus langeks Ühendkuningriigis drastiliselt.

Üle väina saabuvatele põgenikele võib selline pääs ELi aga vägagi motiveeriv olla, hakkab neid Prantsumaalt veel rohkem üle ujuma. Tartu on neid juba nagunii pilgeni täis, minge loendage.

1 Like

UK kohtud teevad ka kohati täiesti absurdseid otsuseid. Ime pole kui seal kohus otsustab, et Eesti ei sobi vangis istumiseks, sest vaese kriminaali inimõiguste kaitse pole tagatud vmt.

1 Like

Asi võib jääda sööda st toitlustuse kvaliteedi taha.

Vabu vanglakohti võiks kasutada tudengite ühikana, vähekindlustate majutamiseks, mitte välismaalt pätte importida.

2 Likes

Loodetavasti Tartu inimesed nüüd ärkavad ja algavad laiaulatuslikud protestid.

Kahtlen nendes protestides. Palju olulisem on autovabaduse/ajuvabaduse puiestee ja inimõigus end jalgratta/elektritõuksi-liikuri(misiganes plönniga) autode vahel sodiks sõita

2 Likes

Nojah, see linn on siis ka juba mainstreami poolt ajuloputatuks muudetud, kahju.

See aasta ei tule autovabaduse puiesteed, millest on kahju, oli väga äge üritus, tervelt kuu aega oli raekoja platsi ümbrus nagu üks suur festivali ala.

Aga kui nüüd tõsiselt küsida, siis mis selles välisvangide toomises iseenesest halba on? Vangla seisab ju tühjana, endal meil nii palju pätte ei ole. Mis me siis teeme?

1 Like

Seiskugi tühjana.

Vangla tuleks anda tasuta üliõpilastele.

3 Likes

Peame poliitikute jaoks pinda vabana hoidma, neid võib vangi minna veel terve rodu ja pikemaks ajaks.

1 Like

Vangla on ju oma olemuselt üsna spetsiifiline asutus, seda mingi muu funktsiooni täitmiseks kasutada polegi nii lihtne. Mulle meenutab see vaidlus jällegi Eestis tüüpilist teemat, et mitte midagi teha ei tohi, eriti mitte minu tagaaias. Ja kui küsida, et miks siis tegelikult ei tohi, tuleb vastuseks lihtsalt hunnik sooja õhku. Vangid ei hakkaks ju mööda Tartu linna ringi patseerima. Minu jaoks pole ausalt öeldes üldse mingit vahet milline seltskond vanglamüüride taga kinni istub. Samuti ei hakataks neid vange ju Tartus vabaks laskma, enne viiakse ikka oma asukohamaale tagasi.

4 Likes

Nii naiivne ei saa ometi olla isegi e200 valija?

1 Like