Tartu

no sigalas sa ju ei muretse kui uusi emiseid mujalt tuuakse või muretsed? Ega jah, uus kult võib vanad välja tõrjuda ja siis on asjad halvad.
Aga muidu nõus, et see vanglate plaan ei ole hea plaan.

1 Like

Tõugu tuleb väga hoolikalt valida muidu saadki musta notsu.

Iseenesest polegi nii halba vangide toomises. Halb on nendega kaasuv väljaspool müüre. Tartus piisab tormist veeklaasi tekitamiseks ka ühest intsidendist. Üksainus hammaste näitamine valele tegelasele võib viia päris ja reaalsete seiklusteni. Ei ole see linn nii uimane nagu mõni võib arvata. Ja Tartus on slaavlased ning eestlased võimelised koostööd tegema. Ühise eesmärgi nimel. Paljud mõtlevad, et kas on vaja tikkudega heinaküünis mängida?

Kas need vangid saavade vahepeal puhkusele ka Tartu linna peale. Kohalikud saavad ?
Pole kogemust.

2 Likes

50% ajast on puhkus ja 2 mosheed tuleb ehitada, üks neist Raekoja ette.

1 Like

Teine võib tulla praeguse Ülikooli kohviku asemele. Tasuta kohv ja põrsapraad jääb alles.

Vanglates ruumi on, samal ajal kaupmehed:

Aga ei, tühja need kohalikud probleemid, tuleb minna idiootse skeemiga sente püüdma. Ja kriitikale totra naeratusega vastata "Tartu vaim!”

3 Likes

Need püütud sendid võivad Tartus võimu vahetada, ehk isegi kogu riigis.

Päris opakas kommentaar

1 Like

Kas on sellest vanglast midagi kuulda juba? Mida Taro arvab? Tea kas julgebki enam Lõuna-Eesti reisi kavandada, eriti lastega.

Minu Tartu tuttavate seas tehtud kiirküsitlus näitab, et sellest teemast kujuneb kõige kuumem tulevastel kohalikel valimistel. Niiet nõudke erakondadelt kindlat seisukohta. Mitu professorit on sellele vastu, isegi need, kes traditsiooniliselt EKREt valinud ei ole, siiani. Kõik on valitsuses pettunud ja hauduvad kättemaksu, mõned viivad tarbimise täiesti Lätti jm.

1 Like

Roheline Tartu.

Iga kord, kui Tartu tuleb välja mingi rohelise initsiatiiviga, meenub tsitaat filmiklassikast, kus narkodiiler võtab kokku oma moraalsed kõhklused seoses ebaseadusliku äriga: „All I care – money is green!” Seni on iga elurikutuse kampaania korral olnud näha mõne grupi majanduslikud huvid.
Näiteks siis, kui koolitoidule seati nõue panna menüüsse kindel protsent mahetoodangut, paistsid otsuse tagant kohe ühe konkreetse firma kõrvad. Tuntud mahetoodete importija ei saanud muidu oma ebakvaliteetsest ning ülehinnatud kaubast lahti, sest sihtgrupp oli väike ning mitte eriti jõukas. Aga tänu kohustuslikule kvoodile läheb äri hoopis paremini ning käibest enamuse moodustabki nüüd koolilastele mahetoodangu vahendamine.
Teine ilus näide on biojäätmete eraldi kogumise kohustus. Ühest küljest saab monopoolne prügimaffia nüüd lisaks olmejäätmete ja pakendijäätmete konteineri äraviimise eest küsida tasu ka biojäätmete eest. Nii palju oli linnakodanike virisemisest kasu, et erandina lubati biojäätmeid ka komposteerida. Aga selleks tuleb kompostrist teha foto ja saata see linnaviletsuse ametnikule, kes siis loa annab või taotluse tagasi lükkab, kui komposter ei vasta nõuetele. Aga ka see on win-win: on loodud sotsiaalne töökoht. Raske majanduslanguse ajal täiesti tervitatav initsiatiiv!

Aga nüüd on küll midagi veidrat toimumas. Hakatakse jagama sääskede kasvatamise toetust. Ma alguses mõtlesin, et keegi nomenklatuurist tahab oma aeda veesilma rajada ning loodab seda maksumaksjate raha eest teha. Aga summa tundub kuidagi väike: 1000 euro eest ikka küttega välibasseini ei ehita. Äkki sponsoreeris otsust sääsetõrjevahendite maaletooja? Või mõtleb mingi farmaatsiafirma pikemas perspektiivis ja loodab tulevikus malaaria ravimit müüma hakata? No löö või maha, mitte ei hammusta sellest skeemist läbi! Aidake, kogenud inimesed majandusfoorumist, kuidas sellest skeemist teenida ja kes selle taga küll on!

7 Likes

Äkki seekord ei olegi mingit skeemi? Ei ole võimalik? Ja ma arvasin et mina olen küünik…

1 Like

Veesilma loomise toetus linnas, millest läänes on Alam-Pedja ja Kärevere LKA ja idas Emajõe suursoo, linna läbiv Emajõgi aga omab päris suuri luhtasid. Kindlasti mõistlik toetus!

3 Likes

Jajaa, vanaisa oleks ‘vihmapeenra’ kohta öelnud ‘niitmata kraav’…

Igastahes see veesilmade rajamise toetus tekitab küsimusi. Soojeneva kliima ja selle mõjul juba meile päris lähedale jõudnud sääsehaiguste tõttu on EU igast veesilmadele vaikselt viltu vaatama hakkamas, et kas ikka tasub keset inimesi anda kohta haiguskandjatele sigimiseks.

1000 euri toetust, et rajada. Varsti 1000 euri, et kinni ajada.

3 Likes

Paneme mõlemad taotlused sisse. 2000 jälle käes.

2 Likes

Lisaks on mul hea idee nende vangide rekreaktsiooni jaoks, aga seda ma siin ei jaga, võib miljoniäriks osutuda. Kui muidugi Kuldar seda ära ei riku.

Loodame, et see tõesti nii on.
Enamasti kipub kõrgemates sfäärides reaalsustaju kuidagi ähmastuma ja kui ventikast midagi põsele tagasi paiskub, siis no kes võis seda teada? Mind polnud valitsuseski jms jutud. Minul isiklikult on vaid hea meel kui kõik korras on. Suva, kes v mis selle eest hoolitseb.

Tagurlik Tartu

Alles tuli hea uudis, et uus tööstusharu on Tartust sirgumas, kui juba kamp tagurlasi seda tampima asus.

Milles probleem? Senimaani on kõik ülikoolid võtnud raha vastu kui viisavabrikud ja immigratsioonipumbad, kuid nüüd järsku enam Rootsi kuningriigi alamad ei kõlba. Kas nad ikka teavad, et erinevus rikastab? Otseselt saab küll tööd kõigest 250 vangivalvurit ning raha antakse 30,6 mln aastas. Aga see on kõigest jäämäe veepealne tipp. Vaatame, keda Tartus veel erinevus rikastama hakkab.

1. Sotsiaalteadlased saavad grante integratsiooni, rehabilitatsiooni ja retsidiivsuse uurimiseks.
  2. Elukutselised aktivistid saavad kirjutada kuhjade kaupa avaldusi inimõiguste rikkumise kohta Tartu vanglas.
  3. Kultuuritegelased saavad uusi projekte taotleda a la „Avatud vanglate päev”, kus on võimalik mekkida halal toitu ja võtta osa töötubadest nagu näiteks naiste kividega loopimine ja põlema panek.
  4. Tartu kutsekool saab korraldada uusi kursusi nagu näiteks „IED algajatele”
  5. Relvapoed saavad lõpuks ometi kliente juurde, sest politseinikud tegelevad ju meil teedemaksu kogumisega ega soovi oma nahka mängu panna.
  6. Tõlgid saavad tööd juurde.
  7. Teoloogidel on lõpuks ometi võimalus murda välja oma Vana-Testamendi vaimsest ikkest ja asuda uurima šiia ja sunni eripärasid.
  8. Jne
4 Likes

Vanglakohtade defitsiiti on ka rikastes riikides, sest nad pole osanud täpselt prognoosida. Kui mina olin Brüsselis Euroopa Komisjonis, siis Belgia rentis 620 vanglakohta Hollandis Tilburgi linnas. Samal ajal rentis ka Norra Hollandis Norgerhaveni vanglas 650 vanglakohta. Ja keegi ei saa öelda, et Hollandis oldi rumalad, et vanglakohti välja renditi ja keegi ei nimeta Hollandit odavaks vanglariigiks. Mulle on inimeste hirmutamine üdini vastumeelne. Ma ei saa öelda, kas vanglakohtade rentimine on hea või halb, aga tegevus peab põhinema objektiivsel analüüsil," rääkis Ansip.
Keegi ei lase neid vange Tartu peale lahti, karistuse ärakandmisel viiakse minema.