Tartu

Tartus ei saa purjetada. See on väga oluline puudus.
Tartu plussiks on elav kesklinn. Seal toimub. Tallinna oma on surnuks reguleeritud ja parkimismaksustatud. Aga, noh, peletage transport ka Tartu kesklinnast välja ning küll ta välja sureb.
Aga, jah, kultuuripealinna aastal 13% kasvu turismi tippkuul on läbikukkumine, mitte edulugu. Täiesti võrreldav Pärnu lennujaama edulooga.
See läheb teemast välja ,aga lihtsalt tahaks heietada, see Viimsi chikk, leidsin internetist kuna mul parajasti midagi paremat teha polnud siis mõtlesin, eeh miks mitte, algus oli kena ja värki, esimene öö põrutasime nagu küülikud, järgmine päev viidi Viimsi peale jalutama ja värki. Ja siis tulid esimesed punased lipud, kui chikk pärast esimest sexikat ööd hakkas midagi elu armastusest rääkima, aga noh ma enamus ajast olin suht vindine ja rahuldatud :). Siis tuli ettepanek, et kuule läheks saare peale, vist oli Prangli, tal pidavat seal õde elama, jällegi midagi paremat taha polnud, hei miks mitte, polegi käinud seal. Ja kui ta seal saare peal hakkas armukadedus steene tegema, siis tuli hirm, ei tea kas enam pääseng sealt tulema (seal raisk käib laev mingi 2 korda päevas) Kuidagi õnnestus ennast mandrile moosida ja siis.. jooksin nii kiiresti kui jõudsin
Loo moraal, netist naist otsides leiate omale suure tõenäosusega psühhopaadi.
Lihtsalt teemaväline heietus
Härrasmehed sellistest eluseikadest ei räägi. Kultuurkihi küsimus.
1 Like
Lol, ma ei ole ka kunagi väitnud ,et ma kultuurne või viisakas oleks, see oleks igav, aga ära kahtle, vajadusel võin ma väga viisakas ja kultuurne olla, ainult mitte kunagi siin
"thargun"
Lol, ma ei ole ka kunagi väitnud ,et ma kultuurne või viisakas oleks, see oleks igav, aga ära kahtle, vajadusel võin ma väga viisakas ja kultuurne olla, ainult mitte kunagi siin

Sinu siiani postitatu alusel ei teki küll ühelgi vähegi ajumahtu evival indiviidil erilist kahtlust Sinu vaimse võimekuse suhtes...
Ma elasin tarus Pööraste Üheksakümnendate alguses ja väisasin seda hiljem ka mitmeid kordi. Mina isiklikult ütlen, et see, mis on saanud Kesklinnast (betoonkuubik), Rüütli tänavast ja Raekoja platsist, on Liht-salt Ma-Sen-Dav. Mingi kallis "viisakate inimeste" meka. Kus on joodikud, kus on punkarid, kus on kampsuniga intellektuaalid, kus on "karvased"?
Vanasti oli igast kraami igale maitsele. Olid Krooksud ja Zavoodid olid Illegaatorid ja need, kes olid lisaks Intellegentsile ka Rahakotiga lakkusid punast veini "Pisa torni" all keldris. Tasapisi hakkasid villaste kampsunite kõrtsid, kus igasugu huvitavaid inimesi võis kohata, aina linna serva poole taganema. Kuni kadusid sootuks. Kolemuusika sõpradest punkarid, karmid "pikajuukselised" ja vastanduvad skingheadid on aetud välja Pirogovi külmetama.
Ma ütleks et nagu... mmmmitte midagi pole järele jäänud :( See Rüütli tn. + Raekoja -- see on Tallinna Vanalinna hale koopia.
Pikkade juuste, narmendavate kampsunite ja huvitavate mõtetega jõrujaid tuleb Tartus tänapäeval taga otsida mööda linnaservasid ja siis pead ka Teadma, kus on Need Kohad, kus Viimased Mohikaanlased kogunevad.
Masendav. Karvaste Kaitsealast sai mingi poolpidune "tahaks kah tallinn olla" koht.
Lisaks on paljud Tartu Ülikooli õppeasutused linnast välja viidud kuhugi linna serva peale. Rautee taha, sealt kaugele-kaugele veel edasi. Omal ajal oli kõik seal käe-jala juures, ainult kerge jalutamise vaev.

Teeme head Tartumaal!

Taas on kätte jõudmas jõuluaeg, mil igaühe kohus on oma sisemusse vaadata ja kui sealt midagi eriliselt jälki vastu vaatab, siis südametunnistust vaigistada, annetades oma raha mõnele emteütamise emteüle. Kuidas on siis läinud heategevusäril Tartu kandis? Tuleb tunnistada allajäämist Kilulinna rahvale. Kui Rävala ääremaadel lükkavad igasugused slava ukradinad ja mondod kilode kaupa klotsi kokku ning maksavad naiivsete annetajate ja pahaaimamatute makusmaksjate raha omale palkadeks, siis Tarbatu rahvas… Mnjah, meie kandi heategevusärikad varastavad koeri:
https://tartu.postimees.ee/8154010/pta-pole-koera-omanikult-aravotmiseks-kellelegi-luba-andnud
Võiks arvata, et kuna Tartu on ikkagi peaga linn ja selle elanikud erudiidid, siis kasutatakse mõnda paremat skeemi. Näiteks Šveik teenis ka omale elatist koertega, kuid tema varastas ikka tõukoeri, värvis ja pügas neid, jootis slivovitši sisse, poleeris hambaid liivapaberiga, meelitas praetud maksaga… Ühesõnaga: pingutas oma äri nimel. Tema juba suvalisi krantse taluhoovist autosse ei rebinud.

Ma üldiselt ei anna tasuta konsultatsioone, aga kuna Tartu on Tallinnast nii rängalt maha jäänud, siis kolkapatrioodina pakuks mõned hoopis tulutoovamad skeemid välja.

MTÜ Väärkoheldud Vask. Sõitke rooses Ford Transitiga mööda külavaheteid ringi ja otsige väärkoheldud vaske. Kindlasti vedeleb hoovides hüljatud elektrimootoreid, oksüdeerunud vaskkaableid või mingit muud värvilist metalli, mille puhul on kindlasti näha, et omanik ei hooli temast. Võtke see kraam omale ja viige varjupaika, milleks on lähim Kuusakoski esindus. Ja kui Politsei või kohalik rahvas teid takistada püüab, siis selgitage neile, et tahtsite vaid hüljatud ja väärkoheldud metalli päästa jõhkra ning hoolimatu omaniku küüsist. Kui veenmine ei aita, siis on abi verbaalsest rünnakust: „Kuidas Te julgete sekkuda heategevusse? Kas Te tahate, et see metall ära oksüdeeruks? Kas te teate, kuidas kannatab kaabel, kui sellest elekter läbi lastakse?!” Ja otse loomulikult ärge hoidke kokku aega ega raha enda promomiseks sotsiaalmeedias.

MTÜ Hüljatud Põnnid. Äriidee oleks turvakodu teenuse pakkumine. Selleks tuleb kõigepealt hea sõna ja altkäemaksuga ära rääkida mõned Sotsiaalministeeriumi töötajad, et nad annaksid teile õiguse sellist teenust pakkuda. Seejärel samal moel hankida Sisiministeeriumi abil vajalikud ruumid. Näiteks on Tartu Vanglas hulk konge vabad, kindlasti saaks need MTÜ käsutusse sellistel tingimustel, et teile jääks kõik tulud ja maksumaksjale kõik kulud (küte, elekter, ventilatsioon, toit, valve jne). Seejärel tuleks kuskilt hankida kliendid. Taas tuleb mängu eelmisest ärist tuttav roostes Ford Transit, ainult et seekord sõitke lasteaeda ja meelitage kommidega hulk lapsi endaga kaasa. Majutage need Tartu Vangla turvakodu tiiba ja jääge ootama vanemate reaktsiooni. Kindlasti tahavad nad oma lapsi tagasi, kuid kogu see protsess hakkab kafkalikult venima. Süüdistage vanemaid laste kehalises ja vaimses väärkohtlemises, kaevake nad kohtusse, küsige esialgset õiguskaitset ning kaevake isegi õigeksmõistvad otsused kuni Riigikohtuni välja. Samal ajal aga tiksub turvakodu üür kenasti teie heategeva MTÜ arvele. Ja kes julgeb teie heategevuses kahelda, need valage sotsiaalmeedias solgiga üle.

Lõpetuseks üks õppevideo Austraaliast, kus näidatakse, kuidas tegutseb „Feed the World”.
https://www.youtube.com/watch?v=0mX917kIgh8

6 Likes

Aitüma, ostius, heade soovituste eest.
Minul läheb alati süda haledaks, kui ma näen väljas, enamasti kusagil ehitustööde platsi kõrval külma käes kössitamas mõnda pisikest ekskavaatorikutsitkat või hüljatud traktoripoega. Nii kangesti tahaks neile Oma Kodu pakkuda. Anna, ostius, hääd nõu, kas saaks seda läbi MTÜ teha.
Pildid: Ekskavaatoritibu emmet ootamas ja kodutu buldooserikutsikas.

1 Like

Hüljatud ehitusmasinate adopteerimine käib lihtsalt. Võtke lahti Asjaõigusseadus ja pöörake erilist tähelepanu teise peatüki kolmandale jaotisele: leid. Põhimõtteliselt tuleb leitud asjast Politseid teavitada, kes siis püüab omaniku üles otsida ning leitud eseme talle tagastada. Kui see aasta jooksul ei õnnestu, siis saab aus leidja asja endale. Kui aga omanik leitakse, siis on leidjal õigus nõuda leiutasu maksimaalselt 1/3 eseme hinnast. Ehk siis: leiad pärast tööpäeva lõppu ehitusplatsilt kolm hüljatud masinat ja teavitad oma leiust Politseid. Tänutäheks saad ühe neist endale.

Niisiis, Offf. Põhimõtteliselt saad mõlemat skeemi kasutada. Esimese puhul on plaani nõrk koht selles, et ehitusmasinad on enamasti firmade arvel ja juriidiline isik niisama Männiku karjääri põhja ei vaju. Füüsilise isikuga on muidugi lihtsam, aga ka siis võib komplikatsioone tekkida, kui ilmuvad välja pärijad, kes leitud eset omale nõuavad. Teise skeemi puhul on tarvis väga head advokaati, sest leiutasu lepitakse kaotaja ja leidja vahel kokku ning kui kokkuleppele ei jõuta, siis langetab otsuse kohus.

2 Likes

Turvaline Tartu

Ja hakkabki teoks saama Tartu vangla muutumine rahvusvahelise haardega rehabilitatsiooniasutuseks. Kuna asutus on kodumaiseid kurjategijaid nii hästi ümber kasvatanud, et kongid on tühjaks jäänud, siis lähemal ajal on oodata import-kriminaale Rootsist ja Hollandist. Kõik puha selle nimel, et oma enneolematu kogumusega muuta nende kuningriikide eksinud alamad uuesti täisväärtuslikeks ühiskonna liikmeteks. Ilmselt nende endi kodumaal vastav kompetents puudub. Muidu poleks neil vanglad pungil täis korduvalt karistatud kurjategijaid.
https://tartu.postimees.ee/8210344/valitsus-andis-tartusse-valisvangide-toomisele-rohelise-tule-linn-soovib-kaasamist
Paistab olevat win-win olukord: meie saame kinnipidamise ja ümberkasvatamise eest raha; nemad saavad pärast karistuse ärakandmist tagasi korralikud inimesed. Ideaalne maailm!

Probleem on aga selles, et keegi ei tunne huvi, miks Tartu vanglas kongid järsku tühjaks jäid? Tuttavad vangla töötajad rääkisid, et juba aasta tagasi hakati kergemaid kuritegusid sooritanud kliente ennetähtaegselt vabastama: kihutajad, autovargad, petturid jne. Probleem tekkis siis, kui tuli aeg pedofiilid lahti lasta. Selleks oli vaja psühhiaatri kinnitust, et need on vaimselt terveks saanud. Psühhiaater aga teatas, et mingit rehabilitatsiooni pole toimunud ning vara on neid lahti lasta. Juhtkond katsus küll heaga veenda: „No mis nad ikka seal väljas halba teha saavad?” kuid psühhiaater jäi endale kindlaks. Peagi tehti tal aga töökiusuga elu nii põrguks, et pidi „vabatahtlikult” avalduse lauale panema. Ja nii need kongid tühjaks tehtigi. Sest raha ei haise.

6 Likes

Aitab vast valitsuse vahetus Ekreks?
Seniks meeleavaldused ja streigid?
Kui neid ei toimu, siis väärivad oma juhte.

EKRE oli valitsuses. Nad ei kasutanud oma sülle langenud võimalusi mitte kuidagi ära. Miks arvatakse, et järgmine kord nad üldse teevad midagi?

1 Like

Mis nipiga EKRE üksi valitsuse moodustaks?

2 Likes

Kui ma räägin Ekrest, siis pean pigem silmas päris uut erakonda, kuhu on mõned Ekre liikmed teretulnud, aga mitte kõik.

Kokkuvõttes soovmõtlemine, ei muud, aga endal hea tulevikus vaadata, et ma vähemalt hoiatasin ja pakkusin võimalusi.

Ekre valitsuses oli täielik läbikukkumine ja häbiplekk pikaks ajaks.

Tulles tagasi Tartu juurde, siis trükkige välja, paljundage ja hoidke alles Tartus välja kleepimiseks see pilt plakatiks, kui linn on juba elamiskõlbmatuks getoks muudetud.
Kas ei aita juba sellest, et akadeemilised asutused impordivad kõiksugu karvalisi ja sulelisi?
Poliitiku suust sellist lapsejuttu kuulata on ikka eriti hale.

1 Like

Ekrest rääkides, siis neil on vast reaalne võimalus mõnes kohalikus omavalitsuses ainujuhtimist praktiseerida, ei muud. Pigem lagunemisele määratud erakond.

Valgustage mind palun - kas see vangide importimine tähendab, et pärast karistuse kandmist võivad nad Eestisse jääda? Või mis mehhanism seda “getoks muutumist” peaks toimetama?

3 Likes

Linnaload, põgenemised, vabanemisel Eestisse jäämised, see katab umbes 50% vangidest ära.

1 Like

Lisaks hakatakse Tartusse tooma illegaalseid põgenikke, keda sihtriik ei ole tahtnud vastu võtta, a la UK näitel. See saab olema suur äri, Reformierakond ja E200 ärikad juba hõõruvad käsi.

2 Likes