nonoh Velikij, koalitsioonikaaslaste tegemisi siin arvustama...ai-ai-ai, suur vend ei maga ;-)))
Minu meelest pole küsimus kui plaju maksab m2 ehitushinnas või
sundüürihinnas...
lähtudes eluasemele kehtestatud min nõuetest ei ole võimalik
ehitushinda alla viia ja teistpidi mõjutab see üürihindu, tootluse soovi kaudu.
Arvestades keskmist ostujõudu so 5 tuhat kuus, millest 1/3 kulutada elamispinnale
so ~1600 st selle raha eest tuleb pakkudad'seda, mis turg on nõus andma
ehk
elamuehituses linnapoolne kohustus tähendaks ÜHISELAMU tüüpi majade rajamist
kuna pole õiglane anda mingite nimekirjade alusel turukeskmisest
odavamaid elamispindu.
Pealegi nii mõnedki sundüürnikud elavad ühisealamu sarnastes ühiskorterites,
mis on neile jõukohane.
Järeldus ehitage korralikke ühikaid siis jääb korteriturg solkimata aga ehitusturg saab hoogu
sellegipoolest...
:))
sundüürihinnas...
lähtudes eluasemele kehtestatud min nõuetest ei ole võimalik
ehitushinda alla viia ja teistpidi mõjutab see üürihindu, tootluse soovi kaudu.
Arvestades keskmist ostujõudu so 5 tuhat kuus, millest 1/3 kulutada elamispinnale
so ~1600 st selle raha eest tuleb pakkudad'seda, mis turg on nõus andma
ehk
elamuehituses linnapoolne kohustus tähendaks ÜHISELAMU tüüpi majade rajamist
kuna pole õiglane anda mingite nimekirjade alusel turukeskmisest
odavamaid elamispindu.
Pealegi nii mõnedki sundüürnikud elavad ühisealamu sarnastes ühiskorterites,
mis on neile jõukohane.
Järeldus ehitage korralikke ühikaid siis jääb korteriturg solkimata aga ehitusturg saab hoogu
sellegipoolest...
:))
Edgar & ta lühiajalised populistlikud ettevõtmised. Samas, eks teene vajab vastuteenet. Savikul on attitude'i, ehkki lühinägelikult.
Kinnisvaraturg on ka tõusmas enivei, las tõmbavad rihma koomale ja lasevad linnal toimetada.
Ja ega kallitel linnakodanikel poleks ka kahju linna üldiseks hüvanguks oma kukrut kergendada.
Kinnisvaraturg on ka tõusmas enivei, las tõmbavad rihma koomale ja lasevad linnal toimetada.
Ja ega kallitel linnakodanikel poleks ka kahju linna üldiseks hüvanguks oma kukrut kergendada.
Tallinna maksumaksjale oleks kõige odavam sundüürnikest vabanemise variant olnud asustada
nad ümber nendesse vabadesse korteritesse, mis odavalt "lehmalellepoegadele" erastamise sil-
di all maha parseldati.
nad ümber nendesse vabadesse korteritesse, mis odavalt "lehmalellepoegadele" erastamise sil-
di all maha parseldati.
raearu, kirume siis juba linna ka selle eest, et ta erastamise sildi all enamus Tallinna korteritest maha on parseldanud. Mis oleks kõikide mägede korterite hind praegu ja palju see üürituluna linnale sisse veel oleks toonud? Kõik selle on linn pea tasuta käest andnud :) Aga paraku nähakse kõigis tehingutes ainult halba, kui see endale otsest kasu ei too.
Seda nüüd küll, kuid mis läinud see läinud. Aga Tallinnas on piisavalt vaba elamispinda üle linna, mida saaks kätte küll tunduvalt odavamalt, kui 10000 krooni m2.
Kes tahab aga lugeda, kuidas erakonnakaaslane Edgari ettepaneku vastu võttis, lugegu tänase Eesti Päevalehe lk.13 üleval olevat tsitaati! Kahjuks peaks seda elavalt nägema, sest trükisõna suudab sellest emotsioonist edasi anda vaid murdosa...
Minu soovitus kõigile eestimaalastele - lugege seda programmi ja mõelge veidi selle üle oma peaga. Arvutage ka ise ja tulemused on tõsist üllatust pakkuvad...
Kes tahab aga lugeda, kuidas erakonnakaaslane Edgari ettepaneku vastu võttis, lugegu tänase Eesti Päevalehe lk.13 üleval olevat tsitaati! Kahjuks peaks seda elavalt nägema, sest trükisõna suudab sellest emotsioonist edasi anda vaid murdosa...
Minu soovitus kõigile eestimaalastele - lugege seda programmi ja mõelge veidi selle üle oma peaga. Arvutage ka ise ja tulemused on tõsist üllatust pakkuvad...
Velikij, oled mõelnud, mida selline suur nõudlus turul hindadega võib teha? Keegi siin eespool tõstatas probleemi, et kas kohalik omavalitsus võib tulla ja turu pea peale keerata. Pindade kokkuostmine omaks kindlasti palju hullemaid tagajärgi, kuna kulutatud raha eest ei looda väärtust juurde ning abist ilma jääjatel (näit noored pered jne) oleks kallinenud hindade tõttu veelgi raskem iseseisvalt eluase soetada. Juurde ehitamine aga leevendaks mingil määral ka abist ilmajääjate olukorda kas siis kergelt langeva või stabiliseeruva eluaseme hinna kaudu.
Guru,
Olen küll mõelnud ja mitte vähe. Olen seda kurikuulsat elamuehitusprogrammi ka töögrupis väga põhjalikult analüüsinud ja nii mõndagi huvitavat leidnud...
Ma ei räägi praegu sellest, et see programm on üdini vigane ja igast otsast õhku täis. Räägime ainult turust ja nõudlusest!
Seega Sinu poolt väljatoodus põhilise juurde.
Kõigepealt eeldused:
Tallinnas on keskeltläbi 3500 sundüürnikku. Lisaks neile on veel umbes 350 000 maksumaksjat (siit on lapsed ja mittetöötavad pensionärid juba maha arvatud).
Demokraatia on enamuse võim vähemuse üle. 350 000 on enam kui 3500. Ja Eesti olevat muide demokraatlik riik.
Palun mõtle nende eelduste üle!
Olukord, kus linn asub maksumaksja raha eest korteriturule massiliselt juurde ehitama (kusjuures need ehitatud korterid ei lähe mitte üldiseks hüvanguks, milleks idee poolest peaks maksumaksja raha kulutama, vaid ühe protsendi elanike häälte püüdmiseks ülejäänud 99% elanike raha eest) on minu meelest turusolkimine. Sellest kaotavad kõik kinnisvaraomanikud kogu Tallinnas, elagu nad Mustamäel, kesklinnas või Nõmmel.
Kui Edgar jätaks need korterid munitsipaalpinnaks ilma erastamise õiguseta, siis täidaks see protsess oma ellukutsutud sotsiaalset rolli sealjuures ilma oluliselt (kuigi natuke, aga selle kannataks ära) turgu mõjustamata. Praeguse kontseptsiooni kohaselt aga võib tõesti oodata kinnisvaramulli lõhkemist...
Ma pean hädavajalikuks munitsipaaleluasemefondi suurendamist ja tekitatud sotsiaalse ebaõigluse likvideerimist. Kuid sellega ei saa nõustuda sellises vormis!
Olen küll mõelnud ja mitte vähe. Olen seda kurikuulsat elamuehitusprogrammi ka töögrupis väga põhjalikult analüüsinud ja nii mõndagi huvitavat leidnud...
Ma ei räägi praegu sellest, et see programm on üdini vigane ja igast otsast õhku täis. Räägime ainult turust ja nõudlusest!
Seega Sinu poolt väljatoodus põhilise juurde.
Kõigepealt eeldused:
Tallinnas on keskeltläbi 3500 sundüürnikku. Lisaks neile on veel umbes 350 000 maksumaksjat (siit on lapsed ja mittetöötavad pensionärid juba maha arvatud).
Demokraatia on enamuse võim vähemuse üle. 350 000 on enam kui 3500. Ja Eesti olevat muide demokraatlik riik.
Palun mõtle nende eelduste üle!
Olukord, kus linn asub maksumaksja raha eest korteriturule massiliselt juurde ehitama (kusjuures need ehitatud korterid ei lähe mitte üldiseks hüvanguks, milleks idee poolest peaks maksumaksja raha kulutama, vaid ühe protsendi elanike häälte püüdmiseks ülejäänud 99% elanike raha eest) on minu meelest turusolkimine. Sellest kaotavad kõik kinnisvaraomanikud kogu Tallinnas, elagu nad Mustamäel, kesklinnas või Nõmmel.
Kui Edgar jätaks need korterid munitsipaalpinnaks ilma erastamise õiguseta, siis täidaks see protsess oma ellukutsutud sotsiaalset rolli sealjuures ilma oluliselt (kuigi natuke, aga selle kannataks ära) turgu mõjustamata. Praeguse kontseptsiooni kohaselt aga võib tõesti oodata kinnisvaramulli lõhkemist...
Ma pean hädavajalikuks munitsipaaleluasemefondi suurendamist ja tekitatud sotsiaalse ebaõigluse likvideerimist. Kuid sellega ei saa nõustuda sellises vormis!
Velikij,
1% hääli ehk sundüürnikud on kuki-muki võrreldes tublide ehitajata ja arendajate käest saadava papiga, mis (kurb küll) mitte linna, aga erakonna või isiklikku rahakotti rändab...
p.s. kas arvu 350 000 said nii, et korrutasid lihtsalt sundüürnike arvu 100-ga või on see õige arv?
1% hääli ehk sundüürnikud on kuki-muki võrreldes tublide ehitajata ja arendajate käest saadava papiga, mis (kurb küll) mitte linna, aga erakonna või isiklikku rahakotti rändab...
p.s. kas arvu 350 000 said nii, et korrutasid lihtsalt sundüürnike arvu 100-ga või on see õige arv?
gurmanka,
350 000 on hinnanguline suurusjärk, mis on tuletatud Tallinna üldisest elanike arvust ja valimisõiguslike elanike arvust. Selle juures on oluline ära märkida, et tegu on väga palju kordi suurema numbriga kui 3500!
Ja mis puutub saadavasse ja rändavasse pappi, siis sellele sai vihje antud ju juba vaakumpumpa puudutavas jutus siinsamas foorumis :-) Eks iga taibukas kodanik saab sellise programmi puhul isegi aru, millised rahad kuhu rändavad...
350 000 on hinnanguline suurusjärk, mis on tuletatud Tallinna üldisest elanike arvust ja valimisõiguslike elanike arvust. Selle juures on oluline ära märkida, et tegu on väga palju kordi suurema numbriga kui 3500!
Ja mis puutub saadavasse ja rändavasse pappi, siis sellele sai vihje antud ju juba vaakumpumpa puudutavas jutus siinsamas foorumis :-) Eks iga taibukas kodanik saab sellise programmi puhul isegi aru, millised rahad kuhu rändavad...
kas kuskillaiailmapääl mitte ei saa kompensatsiooni siis kui keegi su kinnisvara hinda vähendab?
muideks, ise olen ammu m6elnud miks ei ole talinas korralikku "yhikat". näiteks saaks
2000 eek kuus rentida omale 5x6 m2 koos korraliku dushi ja kööginurgaga. enamus noori
inimesi rohkem ei vajakski :)
hansapanga k6rvale lobudike asemele oleks ideaalne veerenni tänavale ju..
mis te virisete, tehke riigipööre
muideks, ise olen ammu m6elnud miks ei ole talinas korralikku "yhikat". näiteks saaks
2000 eek kuus rentida omale 5x6 m2 koos korraliku dushi ja kööginurgaga. enamus noori
inimesi rohkem ei vajakski :)
hansapanga k6rvale lobudike asemele oleks ideaalne veerenni tänavale ju..
mis te virisete, tehke riigipööre
ja riq kuningaks...
Tegelikult sobiks üks korralik ühikas Olümpia vasta sellesse kavandatavasse torni...
mõned kahetoalised ja enamus ühetoalised
sinna võiks umbes mahtuda 1000 elanikku!! So 1/3 probleemist kadunud.
Lisaks peaks olema mõned väiksemad üle Tallinna mõisltikul kaugusel
ettevõtluspiirkondadest (töökohad)
aga minagi olen riq pakutu sarnase ühikale mõelnud, kus paras magamas, pesemas käia
ja arvuti (IT+TV broadband)võrk ja keldris võiks koht olla ka tsikli tartvis!!!
::-))
mõned kahetoalised ja enamus ühetoalised
sinna võiks umbes mahtuda 1000 elanikku!! So 1/3 probleemist kadunud.
Lisaks peaks olema mõned väiksemad üle Tallinna mõisltikul kaugusel
ettevõtluspiirkondadest (töökohad)
aga minagi olen riq pakutu sarnase ühikale mõelnud, kus paras magamas, pesemas käia
ja arvuti (IT+TV broadband)võrk ja keldris võiks koht olla ka tsikli tartvis!!!
::-))
AU ja KIITUS
AITÄHH TEILE! MINA OLEN ÕNNELIK.
See väike ilus projekt paistab lahendavat mitmedki kõverkohad kinnisvara businessis. Nagu sundüürnikud ja ...... Mõelge ise.
AITÄHH TEILE! MINA OLEN ÕNNELIK.
See väike ilus projekt paistab lahendavat mitmedki kõverkohad kinnisvara businessis. Nagu sundüürnikud ja ...... Mõelge ise.
Oleks ta siis väike ja oleks ta siis ilus? TNT, oled sa ikka seda dokumenti oma ihusilmaga näinud ja lugenud? Või oled ainult lugenud ajakirjanike refereeinguid pressikonverentsidelt? Ja ikka väidad, et ta on ilus? Maitse asi muidugi...mulle ei meeldi.
Riigi ja omavalitsuse ylesanne on tagada linnaelanike heaolu tootes avalikke kaupu ja hüvesid. Avalikud kaubad on sellised kaubad, mida turg ei taha toota või ei tooda piisaval hulgal. Ühel p2eval otsustas Tallinna linn, et ta yritab enamat..
Mind huvitab selles valguses ikkagi see, et kas t6esti suudab omavalitsus toota turust paremini ka mitteavalikke kauppu ning luua paremini 6iglust kui turg
Turg k2itub loodusseadustest l2htuvalt ja on ysna selge mida 6iglus selles kontekstis t2hendab: ellu j22vad need kes rohkem suudavad ja n6rgemad surevad v2lja v6i hakkavad rohkem pingutama. 2rimehed omandavad turul elluj22miseks aastakymneid kogemusi, kuid ikkagi h2vib suht suur osa nende projektidest ja see aitab turul vitaalsust s2ilitada.
Omavalitsus k2itub erakondlikest poliitikatest l2htudes arvestades riigis kehtivaid seadusi ja on ysna selge mida 6iglus selles kontekstis t2hendab: minnakse vastuollu loodusseadustega. Aidatakse elule n6rgemaid tugevamate arvelt. Selle tulemusena LANGEB K6IGI OSAPOOLTE MOTIVATSIOON PINGUTADA ehk lisav22rtust luua. N6rgad hakkavad arvama et selline poputamine ongi normaalne ja neil on sellele 6igus. Tugevamatel langeb motivatsioon pingutada kuna tekib ebakindlus, et kunagi ei tea, mis sinu pingutusega loodud lisav22rtusest sulle j22b ja mis 2ra v6etakse ..yldiseks hyvanguks.. Seega on tegemist pikaajaliselt kaotus-kaotus tyypi lahendusega. Lisaks sellele on omavalitsused ja riik reaalsetel turgudel V2GA SAAMATUD mida n2itab ka riigihangete ymber toimuv trall ja petmine
Kordan l6petuseks yle: iga institutsioon on ellu kutsutud oma eesm2rgi t2itmiseks ja nende saavutamiseks usaldatakse institutsioonidele vahendeid ehk t88riistu. Tallinna linn eksisteerib selleks, et tagada pikaajaliselt linnakodanike heaolu. Talle on usaldatud oma funktsioonide t2itmiseks linnakodanike piiratud hulk raha. Mina leian et enne uute ja "huvitavate" eksperimentide l2bi viimist v6iks Tallinn oma v6lad tagasi maksta ja tagada enam-v2hemgi oma p6hifunktsioonide toimimise (kasv6i need mis kohe silma hakkavad nagu augulised teed v6i katkised t2nava laternad) ja peale seda v6iks kolm korda .. m6elda, m6elda, m6elda... enne kui oma volitusi hakatakse yletama
Mind huvitab selles valguses ikkagi see, et kas t6esti suudab omavalitsus toota turust paremini ka mitteavalikke kauppu ning luua paremini 6iglust kui turg
Turg k2itub loodusseadustest l2htuvalt ja on ysna selge mida 6iglus selles kontekstis t2hendab: ellu j22vad need kes rohkem suudavad ja n6rgemad surevad v2lja v6i hakkavad rohkem pingutama. 2rimehed omandavad turul elluj22miseks aastakymneid kogemusi, kuid ikkagi h2vib suht suur osa nende projektidest ja see aitab turul vitaalsust s2ilitada.
Omavalitsus k2itub erakondlikest poliitikatest l2htudes arvestades riigis kehtivaid seadusi ja on ysna selge mida 6iglus selles kontekstis t2hendab: minnakse vastuollu loodusseadustega. Aidatakse elule n6rgemaid tugevamate arvelt. Selle tulemusena LANGEB K6IGI OSAPOOLTE MOTIVATSIOON PINGUTADA ehk lisav22rtust luua. N6rgad hakkavad arvama et selline poputamine ongi normaalne ja neil on sellele 6igus. Tugevamatel langeb motivatsioon pingutada kuna tekib ebakindlus, et kunagi ei tea, mis sinu pingutusega loodud lisav22rtusest sulle j22b ja mis 2ra v6etakse ..yldiseks hyvanguks.. Seega on tegemist pikaajaliselt kaotus-kaotus tyypi lahendusega. Lisaks sellele on omavalitsused ja riik reaalsetel turgudel V2GA SAAMATUD mida n2itab ka riigihangete ymber toimuv trall ja petmine
Kordan l6petuseks yle: iga institutsioon on ellu kutsutud oma eesm2rgi t2itmiseks ja nende saavutamiseks usaldatakse institutsioonidele vahendeid ehk t88riistu. Tallinna linn eksisteerib selleks, et tagada pikaajaliselt linnakodanike heaolu. Talle on usaldatud oma funktsioonide t2itmiseks linnakodanike piiratud hulk raha. Mina leian et enne uute ja "huvitavate" eksperimentide l2bi viimist v6iks Tallinn oma v6lad tagasi maksta ja tagada enam-v2hemgi oma p6hifunktsioonide toimimise (kasv6i need mis kohe silma hakkavad nagu augulised teed v6i katkised t2nava laternad) ja peale seda v6iks kolm korda .. m6elda, m6elda, m6elda... enne kui oma volitusi hakatakse yletama
Taavi, sa oled populist :)
kuidas saavad 6ismäel korterid maksta 800 000 krooni?
kas see ongi turu iseregulatsioon? siit ka avalik kaup kui m6istliku hinnaga elamine..
kusjuures mu sommist s6ber imestab ikka meie yyrihindu siin tallinnas :)
turgu v6ib mitmeti käsitleda, kuid ammu on j6utud järelduseni et turg ei suuda
iseennast reguleerida. ja see kuidas turg ennast reguleerib ei ole jätkusuutlik.
eriti selliste lyhikesearuliste nagu nö. eesti ärimeeste puhul.
lisaväärtust ju ei looda, ainult kanditakse..
Velikij, kust seda dokumenti naha saab?
kes siis rohkem pingutavad? need kes suudavad? äkki hoopis need kel on v6imalus pingutada?
äkki ei ole riik ja omavalitused saamatud vaid hoopis korrupteerunud? see mis meile paistab lollusena on lihtsalt kehvalt maskeeritud korruptsioon? jah, see ajab s keema.
kas eestis ON ikka tingimused normaalseks äritegevuseks? kas kehtib konkurents,
kas toimib tururegulatsioon? ma arvan et ei toimi.
kas eesti ärieetika on tasemel,
kas inimeste eetika on tasemel,
et riigilt och linnalt seda n6uda?
mind häirib hoopis see, et kui palts tahtis laenu v6tta et asjalikke asju teha,
siis linnavalitsus kukutati. miks nyyd linnavalitsust ei kukutata?
Lisaks: inimlikkus ongi see et hoolitsetakse ka n6rgemate eest, kaastundest.
ja tallinna linn peaks raha kasutama eelk6ige elanike turvalisuse t6stmiseks.
miks näiteks ei v6iks tallinn ehitada nende miljardite eest hoopis vangla,
palgata juurde poliise, tuua s6javägi tänavale, suruda läbi seadused pisipättide
ohjeldamiseks, toetada 6hku vähem saastatavate transportide kasutamist?
eesti/tallinna probleemid on palju sygavamal kui turu solkimises.
need p6hinevad rohkem ideaalide puudumises ning isikliku kasu tagaajamises.
kuidas saavad 6ismäel korterid maksta 800 000 krooni?
kas see ongi turu iseregulatsioon? siit ka avalik kaup kui m6istliku hinnaga elamine..
kusjuures mu sommist s6ber imestab ikka meie yyrihindu siin tallinnas :)
turgu v6ib mitmeti käsitleda, kuid ammu on j6utud järelduseni et turg ei suuda
iseennast reguleerida. ja see kuidas turg ennast reguleerib ei ole jätkusuutlik.
eriti selliste lyhikesearuliste nagu nö. eesti ärimeeste puhul.
lisaväärtust ju ei looda, ainult kanditakse..
Velikij, kust seda dokumenti naha saab?
kes siis rohkem pingutavad? need kes suudavad? äkki hoopis need kel on v6imalus pingutada?
äkki ei ole riik ja omavalitused saamatud vaid hoopis korrupteerunud? see mis meile paistab lollusena on lihtsalt kehvalt maskeeritud korruptsioon? jah, see ajab s keema.
kas eestis ON ikka tingimused normaalseks äritegevuseks? kas kehtib konkurents,
kas toimib tururegulatsioon? ma arvan et ei toimi.
kas eesti ärieetika on tasemel,
kas inimeste eetika on tasemel,
et riigilt och linnalt seda n6uda?
mind häirib hoopis see, et kui palts tahtis laenu v6tta et asjalikke asju teha,
siis linnavalitsus kukutati. miks nyyd linnavalitsust ei kukutata?
Lisaks: inimlikkus ongi see et hoolitsetakse ka n6rgemate eest, kaastundest.
ja tallinna linn peaks raha kasutama eelk6ige elanike turvalisuse t6stmiseks.
miks näiteks ei v6iks tallinn ehitada nende miljardite eest hoopis vangla,
palgata juurde poliise, tuua s6javägi tänavale, suruda läbi seadused pisipättide
ohjeldamiseks, toetada 6hku vähem saastatavate transportide kasutamist?
eesti/tallinna probleemid on palju sygavamal kui turu solkimises.
need p6hinevad rohkem ideaalide puudumises ning isikliku kasu tagaajamises.
prioriteedid, prioriteedid, prioriteedid. selmet, et ehitama kukkuda, võiks linn oma olemasolevate regulatsioonide kooskõla seaduste ja põhiseadusega üle vaadata ning paigutada pappi nende täitmise kontrollimisse. ja see oleks asi, mida ei peaks outsource'ima, vaid millega peaksid vastavad ametnikud tegelema. ja neile ametnikele (mitte abilinnapeadele, vaid neile, kes rohujuure tasemel tööd teevad) tuleks ka korralikult palka maksta või vajadusel lahti lasta. aga ametnike palkade arvelt ei saa midagi kõrvale nahistada, küll aga on see võimalik igasuguses ehitustegevuses.
krt, kas kellelegi ei käi närvidele, et avalik-õiguslik piirang - parkimistasu. Linn saab sealt väga tatise raha selle suure jama eest, mis see kogu ühiskonnale kaasa toob. Põhi papp rändab ESSi kukrusse, lisaks nuumatakse kohtutäitureid ja koormatakse kohtuid.
Velikij, tee ometi midagi ses suhtes!
krt, kas kellelegi ei käi närvidele, et avalik-õiguslik piirang - parkimistasu. Linn saab sealt väga tatise raha selle suure jama eest, mis see kogu ühiskonnale kaasa toob. Põhi papp rändab ESSi kukrusse, lisaks nuumatakse kohtutäitureid ja koormatakse kohtuid.
Velikij, tee ometi midagi ses suhtes!
Vastan lyhidalt sinu kysimustele
>kuidas saavad 6ismäel korterid maksta 800 000 krooni?
>kas see ongi turu iseregulatsioon? siit ka avalik kaup kui m6istliku hinnaga elamine..
Jah riq, see ongi turu iseregulatsioon, et hinnad on seal kus nad (v6ta ntx kasv6i aktsiaturg kui sulle elamispindadeturg kauge tundub). M6istlikku hinnaga elamist ei ole olemas.. see on suutlikuse ja kultuuri küsimus kas sa elad iglus, mere p6hjas, lasnam2e tornmajas v6i kuningalossis. M6istliku hinnaga elamine EI OLE AVALIK KAUP !
>turgu v6ib mitmeti käsitleda, kuid ammu on j6utud järelduseni et turg ei suuda
>iseennast reguleerida. ja see kuidas turg ennast reguleerib ei ole jätkusuutlik.
Minu arust on j2llegi loodusseadused ennast miljonite, et mitte 8elda miljardite aastate jooksul t6estanud. T6esti esineb kataklüsme, aga see et miski suudab pikaajaliselt eksisteerida on parim t6end iseregulatsiooni toimimise kohta.
>kes siis rohkem pingutavad? need kes suudavad? äkki hoopis need kel on v6imalus >pingutada? äkki ei ole riik ja omavalitused saamatud vaid hoopis korrupteerunud?
Ok sunnitakse mind j2lle targutama :). Selleks et edu saavutada on vaja kahte tingimust a) et oleks soodne keskkond b) et oleksid oskused selles keskkonnas hakkama saada. Tallinn oma k6nealuse otsusega destabiliseerib nii yldist keskkonda kui ka v2hendab inimeste oskusi ja motivatsiooni selles keskkonnas hakkama saada. Lahendusena n2en ma riigi ja omavalitsuse funktsioonide t2psemat (soovitavalt kitsamat) piiritlemist ja v2iksemat isetegevust v2ljaspool neid piire.
>kas eesti ärieetika on tasemel,
>kas inimeste eetika on tasemel,
>et riigilt och linnalt seda n6uda?
Millisele neist punktidest nyyd k6nealune otsus positiivselt m6jub?
>eesti/tallinna probleemid on palju sygavamal kui turu solkimises.
>need p6hinevad rohkem ideaalide puudumises ning isikliku kasu tagaajamises.
Tead yhelt poolt riiki/linna polegi kerge juhtida seep2rast ei tahaks meie juhte rumalateks tituleerida, kuid lyhiajalise perspektiivigatundega tehtud otsused n2itavad eelk6ige populismi ja/v6i visiooni puudumist.
>kuidas saavad 6ismäel korterid maksta 800 000 krooni?
>kas see ongi turu iseregulatsioon? siit ka avalik kaup kui m6istliku hinnaga elamine..
Jah riq, see ongi turu iseregulatsioon, et hinnad on seal kus nad (v6ta ntx kasv6i aktsiaturg kui sulle elamispindadeturg kauge tundub). M6istlikku hinnaga elamist ei ole olemas.. see on suutlikuse ja kultuuri küsimus kas sa elad iglus, mere p6hjas, lasnam2e tornmajas v6i kuningalossis. M6istliku hinnaga elamine EI OLE AVALIK KAUP !
>turgu v6ib mitmeti käsitleda, kuid ammu on j6utud järelduseni et turg ei suuda
>iseennast reguleerida. ja see kuidas turg ennast reguleerib ei ole jätkusuutlik.
Minu arust on j2llegi loodusseadused ennast miljonite, et mitte 8elda miljardite aastate jooksul t6estanud. T6esti esineb kataklüsme, aga see et miski suudab pikaajaliselt eksisteerida on parim t6end iseregulatsiooni toimimise kohta.
>kes siis rohkem pingutavad? need kes suudavad? äkki hoopis need kel on v6imalus >pingutada? äkki ei ole riik ja omavalitused saamatud vaid hoopis korrupteerunud?
Ok sunnitakse mind j2lle targutama :). Selleks et edu saavutada on vaja kahte tingimust a) et oleks soodne keskkond b) et oleksid oskused selles keskkonnas hakkama saada. Tallinn oma k6nealuse otsusega destabiliseerib nii yldist keskkonda kui ka v2hendab inimeste oskusi ja motivatsiooni selles keskkonnas hakkama saada. Lahendusena n2en ma riigi ja omavalitsuse funktsioonide t2psemat (soovitavalt kitsamat) piiritlemist ja v2iksemat isetegevust v2ljaspool neid piire.
>kas eesti ärieetika on tasemel,
>kas inimeste eetika on tasemel,
>et riigilt och linnalt seda n6uda?
Millisele neist punktidest nyyd k6nealune otsus positiivselt m6jub?
>eesti/tallinna probleemid on palju sygavamal kui turu solkimises.
>need p6hinevad rohkem ideaalide puudumises ning isikliku kasu tagaajamises.
Tead yhelt poolt riiki/linna polegi kerge juhtida seep2rast ei tahaks meie juhte rumalateks tituleerida, kuid lyhiajalise perspektiivigatundega tehtud otsused n2itavad eelk6ige populismi ja/v6i visiooni puudumist.
riq & all
Ma küll ei tea milline versioon see on, aga põhjusmõtteliselt on see dokustaat kõigile linnakodanikele saadaval aadressil:
http://www.tallinnlv.ee/aktalav/Eelnoud/Dokumendid/ddok1089.htm
Ma küll ei tea milline versioon see on, aga põhjusmõtteliselt on see dokustaat kõigile linnakodanikele saadaval aadressil:
http://www.tallinnlv.ee/aktalav/Eelnoud/Dokumendid/ddok1089.htm