Tallink (TAL1T)

ex see tlnk läheb nyyd siis vabalangusesse
viskasin ka nüüd viimase tüki maha, neljapäeval sai 75% maha lykatud ja Baltikasse pandud ja vähemalt enamus lossist tagasi teenitud.
Minu ja tanelisugused on ka lõpuks loobunud, kas võiks tõusu oodata :)?
kas just vabalangusesse, aga seda vaikset 0,2% kõikumist ilmselt enam ei toimu jah... natuke psüholoogilist hirmutamist veel ja usun, et varsti aktsia 4,5-4,6 kandis... midagi head pole ju Tallinkil hetkel ülitada... kui siis pigem kollast inffi...
algajail tasub vaadata asja vähemalt kahe-kolme mätta otsast :)
Üks ja paraku prevaleeriv on see, et "aktsia ei täitnud lootusi ja on kogu aeg langustrendis, järelikult kõik on jamps" (mhm, aktsia alles kuu aega turul olnud).

Teine tõsiasi oleks see, et "aktsiaturg ei ole lihtne rahaautomaat, et münt sisse-papirull välja", pigem peaks vaatama pikemas perspektiivis (vähemalt 6 kuudki).

Kolmas soovitus oleks - "mis halvasti, see uuesti".
Näiteks USA tehnoloogiaaktsiate hulgas on praegu selliseid, millega Tallinki kahjumi kenasti tagasi teenid. Ühe kuuga kindlasti.

Norutamine ja raha seiskamine ei paranda asja kindlasti.
See on jah julgustav märk et valu hakkab juba liiga tugevaks minema :)
Aga kas täna palju enam langebki. 4.78 ehk jääb madalaimaks tasemeks. Müümine on nagu aeglustunud võrreldes päeva alguspoolega. 4.78 peal ainult 6,5k aktsiat müüdud ja 1h15min kauplemise lõpuni.
Njah, mina müüsin peale IPO-t maha ja nüüd ootan et alt tagasi osta. Praegu küll veel sellist tunnet ei ole et langus peatuks ja asi võiks pikemalt tõusutrendi minna.
"Näiteks USA tehnoloogiaaktsiate hulgas on praegu selliseid, millega Tallinki kahjumi kenasti tagasi teenid. Ühe kuuga kindlasti."

tüüpiline tallinki aktsionär ei ole USA tehnoloogiaaktsiatesse investeerija. Ta ei suuda isegi leida ühtegi tehnoloogiaaktsiat, ammugi siis valida nende seast, millega oma tallinki kahjum tagasi teenida.
Hetke hind seisab ju ainult SUP najal.
Kuna Hansa Ida-Euroopa fond on ka jälle 420k osaluse taastanud, siis ei mõju Tallinki langus viimase perioodi üpris normaalsele kasvule sugugi hästi!
Küll nad veel ostavad odavamalt juurde :)
Hansa ladus just välja veidi suuremad ostusoovid 4.78 peale ning hetkega söödi need ära.

Müügisurve on ikkagi korralik.
Müüsin 4700 ühikut ära just 4.78 pealt.
Jäin küll kahjumisse aga hea tunne, et lahti sain.
Saab midagi tulusamat ette võtta.
selloff tuleb järgmistel päevadel kui enamus pisemaid saab tänasest langusest teada ja tõttab iga hinna eest myyma. ei näe kyll yhtegi uudist mis seda tlnk yles liigutaks. kui vaid citigr annaks soovituse strng buy :) target ...
Ära sa märgi. Turuhinnaga osteti 14,3k aktsiat. Kohe näeb peidetud koguseid ostul ja müügil.
Kui neid näidatakse.

Isiklikult ma küll usun, et täpselt teati, mis kogus seal taga on.
Selge see et enne oli kõne maaklerile. Tegelikult ma mõtlesin kohe algavat oksjonieelset perioodi, kui suuri orderid aegsasti ära ei koristata, on ikka näha palju peidetud orderite taga tegelikult peitub.
36 640@4,78 OST vs 24 130@4,8 MÜÜK
Huvitav, et see(15k aktsiat) hoiti viimaseks hetkeks...
Kas jàrgmisel pàeval tuleb sama suur myygisurve vòi stabiliseerub?
Supremal on tõesti päris tugev huvi kaitsta endiselt.

Igastahes ootaks homme surve jätkumist, eks kambapeale söödaks lõpuks see 36k pakk ka läbi.
Minu arust ei tohiks enam väga kõvasti kukkuda! Tundub, et hetkel müüvad need, kes on väheke tugevama närvikavaga, kuid ei viitsi enam oodata, sest kasumilootus on IPO hinnaga tõesti suhteliselt nutune. Iseasi muidugi, kas enne poolt aastat ka tõusma hakkab! Ise müüsin õnneks 5.12 ja ostsin Pfizerit, Mercki ja Googlet, mis tänaseks päris hästi tõusnud on. Arvan, et 4,50 ostaks Tallinkit tagasi küll!