No kuulge, on ammu teada ju, et külma õlle soojendamine kehatemperatuurini nõuab rohkem energiat kui selle õlle seest võtta on!
// tõsi küll, selle tõestamisel vahetati mingi tehte juures mustkunstniku kombel kalorid džaulidega ära, aga vähemalt legend on ilus.
On küsimus, mida ikka olen tahtnud küsida.
Sipelgas on loll,
inimene on ka loll, kuigi mitu kraadi suurem, aga Universum on suur ja meie tajumisvõime piiratud.
Teadus oli see, mis andis meie tajumisvõimele väga palju juurde. Tedys oli juhtiv jõud Euoopas 16-19. sajandil. Siis saabusid taas religiooniajad.
Uitan: meil on bakteriparv miskis katseklaasis, kui neid veidi häirida, liigub see parv häiritud suunast eemale. Omaette kõlakoda, millel ei ole mingit teadmust selle kohta, mis välismaailmas toimub, aga on isekeskis - ja oma kõlakojas asjade suhtes kokku leppinud.
19-sajandiks oli teadus paisunud suureks ja loonud piisavalt nišše, milles saaksid ka parasiidid elada. Marx oli üks esimesi parasiite, kes lõi "üldtuntud teadusliku teooria", elik juhmi ja ebateadusliku teooria. Rohkem lugenud ütlevad, et asi sai alguse Hegelist, aga ma ei tea.
Me saame mõelda sellele, miks meie maailmas on ruum kolmemõõtmeline, või miks Cantori hulk on sama võimsusega kui reaalarvude hulk. Muidugi on nii tegemine kasutu, ma ei teeni selle pealt sentigi. Aga samas oleme hetkeks reaalsuses, väljaspool meie taseme lolle.
Viimasel nädalavahetusel lugesin esmakordselt Foucault. Nagu Marx enne teda, tegemist on äärmusliku teadusevastase reaktsionääriga. Tegemist on erakordselt juhmi, või siis laiahaardelise inimesega, kelle silmis ongi inimkond bakterikoloonia. Ta ei välju hetkeksi kolooniast, vaid räägib oma poliitilsest staatusest ja inimkonna orjapõlvest.
Seda enam tundub mulle, et ma ise olen Boltzmanni aju. Matemaatiliselt ongi see tõenäolisem,vaesed teie.
Küsimus ka lõpuks - kas mu kirjeldatu on tõene.
Sipelgas on loll,
inimene on ka loll, kuigi mitu kraadi suurem, aga Universum on suur ja meie tajumisvõime piiratud.
Teadus oli see, mis andis meie tajumisvõimele väga palju juurde. Tedys oli juhtiv jõud Euoopas 16-19. sajandil. Siis saabusid taas religiooniajad.
Uitan: meil on bakteriparv miskis katseklaasis, kui neid veidi häirida, liigub see parv häiritud suunast eemale. Omaette kõlakoda, millel ei ole mingit teadmust selle kohta, mis välismaailmas toimub, aga on isekeskis - ja oma kõlakojas asjade suhtes kokku leppinud.
19-sajandiks oli teadus paisunud suureks ja loonud piisavalt nišše, milles saaksid ka parasiidid elada. Marx oli üks esimesi parasiite, kes lõi "üldtuntud teadusliku teooria", elik juhmi ja ebateadusliku teooria. Rohkem lugenud ütlevad, et asi sai alguse Hegelist, aga ma ei tea.
Me saame mõelda sellele, miks meie maailmas on ruum kolmemõõtmeline, või miks Cantori hulk on sama võimsusega kui reaalarvude hulk. Muidugi on nii tegemine kasutu, ma ei teeni selle pealt sentigi. Aga samas oleme hetkeks reaalsuses, väljaspool meie taseme lolle.
Viimasel nädalavahetusel lugesin esmakordselt Foucault. Nagu Marx enne teda, tegemist on äärmusliku teadusevastase reaktsionääriga. Tegemist on erakordselt juhmi, või siis laiahaardelise inimesega, kelle silmis ongi inimkond bakterikoloonia. Ta ei välju hetkeksi kolooniast, vaid räägib oma poliitilsest staatusest ja inimkonna orjapõlvest.
Seda enam tundub mulle, et ma ise olen Boltzmanni aju. Matemaatiliselt ongi see tõenäolisem,vaesed teie.
Küsimus ka lõpuks - kas mu kirjeldatu on tõene.
Täna on loomulikult tõene, Aga homme on pohmakas
Boltzmanni ajul ehk ei ole pohmakat, homme uurin.
Boltzmanni aju juures on huvitav see, et universumil on hästi palju aega.
Piisavalt et luua äärmiselt ebatõenäolisi üllitisi. Tõenäosus,et juhtub mingi naljaks kõrvalekalle, ja ma elan oma elu läbi miskis kvantreaalsuses, on suurem, et maailm on reaalne ja ma kohtuksin kohvikus stigheidega. Reaalselt on nii, et inimene elab oma elu läbi lõputus kvantreaalsuses on suurem kui see, et tekkib maailm, kus ma saaksin stigheidega kohtuda. Mõlemad on vähetõenäolised, aga reaalne maailm vs mu enda aju on kaugelt tõenäolisem.
See selleks. Arvatavasti on kõige taga süsteem ja sisalikud.
Piisavalt et luua äärmiselt ebatõenäolisi üllitisi. Tõenäosus,et juhtub mingi naljaks kõrvalekalle, ja ma elan oma elu läbi miskis kvantreaalsuses, on suurem, et maailm on reaalne ja ma kohtuksin kohvikus stigheidega. Reaalselt on nii, et inimene elab oma elu läbi lõputus kvantreaalsuses on suurem kui see, et tekkib maailm, kus ma saaksin stigheidega kohtuda. Mõlemad on vähetõenäolised, aga reaalne maailm vs mu enda aju on kaugelt tõenäolisem.
"Fredegunde"
Õige rubriik. Sisalikke vist pole, spiraal on loogiline. Aeg kordab ennast, lõputu loop. Deem, mullid ja batteri… triipu ei tee juba 10 a. ….trenni teeme
Tulin jälle saunast, täispeast pole veel aimugi(aga jõuab), aga mulle meeldib seda foorumit lugeda ja oma p.. ka ka siia lisada, kuigi pärast tihti häbenen.
Terve see vaba foorum on üks delfi, kes tõestab oma ja kes ajab vastu. Tegelased on teada ja jätkuvalt oma kiindumustes kindlad. Ja kuidas saabki, näiteks eilses valimistuudios rääkis isamaa esindaja, kuidas teist sammast ja kolmandad tuleb ehitada.....
ah, pikaks läks, peab õlut võtma, muidex leffe, mis hea õlu, aga pange tähele, seda toodetakse venemaal.....
Terve see vaba foorum on üks delfi, kes tõestab oma ja kes ajab vastu. Tegelased on teada ja jätkuvalt oma kiindumustes kindlad. Ja kuidas saabki, näiteks eilses valimistuudios rääkis isamaa esindaja, kuidas teist sammast ja kolmandad tuleb ehitada.....
ah, pikaks läks, peab õlut võtma, muidex leffe, mis hea õlu, aga pange tähele, seda toodetakse venemaal.....
Mõlemad on vähetõenäolised, aga reaalne maailm vs mu enda aju on kaugelt tõenäolisem
parandan end, tõenäosus, et tekib ainult mu kujutelm ja reaalsust ei ole olemas - see on kaugelt tõenäolisem.
Ma ise väga loodan, et meie foorumis tõenõosused ei kehti ja elan ikka reaalsuses, kuigi selle tõenäosus on pigem null.
"Fredegunde"
Aga tee väike katse nagu Neo Matrixis tegi:)
https://youtu.be/9cL7HVU-uU4
Ma ise väga loodan, et siin tõenäused ei kehti ja elan ikka reaalsuses, kuigi selle tõenäosus on pigem null.
See on hea lause(mõte lõigatud), kehtib kogu selle vaba foorumi kohta.
See on hea lause(mõte lõigatud), kehtib kogu selle vaba foorumi kohta.
decibel
Nalja teed, nagu aru saad, võtan asja tõsiselt. Ma tean, et miski ei eelda, et suudan 30m hüpata. Samas, kui saan 70, ja muu ei ole enam tähtis, siis kindlasti teen.
Tuleb lusikad üle lugeda ja homme tulemust kontrollida
Liiga diip! Vaata kuud…maa kaaslast. On raisk suht kaugel ja samas mõnikord nii suur ja lähedal. Saan aru vektor matemaatikast aga …
Fredegund(e), huvitav nimi(rahu sõja ajal) või ?
Ehk siis tugev naine, nimed ütlevad palju, või mitte midagi.....
Ehk siis tugev naine, nimed ütlevad palju, või mitte midagi.....
ja vanaema, olevat mees,aga mis meie ka tänapäeval teame, ajab vanu uusideid siia ja kuulab endiseid kgb-snikuid, aja märk?
"Fredegunde"decibel
Nalja teed, nagu aru saad, võtan asja tõsiselt. Ma tean, et miski ei eelda, et suudan 30m hüpata. Samas, kui saan 70, ja muu ei ole enam tähtis, siis kindlasti teen.
Ma tavaliselt kokalaksu all hüppan 70 ära, alkoga ei sa 10 ka hüpatud.
Ma ei suuda hetkel õiget linki leida, aga meie vana vaenlane on ehk ikka ootel, meie vaakumi energia on kõrgem kui tasakaalu oma. Kui kusagil universumis leiab aset tasakaaluolek, siis jõuab see meie juurde valgusekiirusel ja muudab meie olekut (meie jaoks elus, surnud).
Mul laps rääkis anektoodi, ammune, ammune.
hüppas narkar lasna 9 korrulise 9 -ndalt alla, maandus kõnniteel,rapsis riietelt tolmu maha, aga jalakäija kõrvalt küsis, mis juhtus, ei midagi, jäin ise ka vaatama......
hüppas narkar lasna 9 korrulise 9 -ndalt alla, maandus kõnniteel,rapsis riietelt tolmu maha, aga jalakäija kõrvalt küsis, mis juhtus, ei midagi, jäin ise ka vaatama......
Bliin .. ostin WN posti järgi 1000 nt osakut.
winston1984
Bliin .. ostin WN posti järgi 1000 nt osakut.
Kuuga on ka suur mure, ta on läbimõõdult meie taevast vaadatuna täpselt sama suur kui Päike.
Kui suur on sellise sündmuse isetekkeline tõenäosus. Vahel on ta suurem kui Päike,vahel väiksem, näeme erinevaid varjutusi.
Tõenäosus selle jaoks on kindel NULL.