sport!

No ei ole jah riiklik probleem. Kindlasti tõstetakse laste peale häält enamus kodudes. Aga enamasti mitte päris vist nii nagu nendel salvestistel kõlab, vähemasti nii ma tahaks uskuda.

Aga ülejäänuga nõus. Ma sinna väärkohtlemise teemasse ka ise ei läheks enam, seda tõesti politsei ja prokuratuur ei suutnud ära tõendada ja selle aegumistähtaeg on pealekauba ka juba ammuilma möödas, eks see jääb jah eelkõige selle perekonna taagaks.

Aga see ongi ju kriminaalmenetlus seal kohtus hetkel - vara ebaseadusliku omastamise süüdistusel, mida veab Põhja ringkonnaprokuratuur (täpsustus: selle lisaks ka muidugi Kelly Sildaru poole tsiviilhagi nende konkreetsete sponsorrahade üle, mis seal MTÜs kinni on). Sel juhul pole see ju “eetiline või esteetiline probleem?”

1 Like

“Me uurime sündmusi, mis on toime pandud perioodil 2018–2019 ehk siis peresisest kehalist väärkohtlemist. Ja samuti omastamist suures ulatuses,” kinnitas Põhja ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Sirle Melk toona “Pealtnägijale”. “Neid kehalise väärkohtlemise episoode oli mitmeid ja kahtlustuse kohaselt on ta siis need toime pannud nii oma elukaaslase kui ka tütre Kelly osas.”

“Kuivõrd kohtueelne uurimine ei tõendanud kindlaid vägivalla või ähvardamise episoode, mille alusel oleks saanud esitada süüdistuse, lõpetas prokuratuur selles osas kriminaalmenetluse,” ütles Kivioja.

Perekonnaseadus ütleb, et rahaliselt vastutab vanem kuni 21-aastaseks saamiseni.

Samas on hetkel valitsuses olevad ministrid rääkinud, et ka juba 7-aastane on piisavalt vana, et teha oma elu osas põhjapanevaid tulevikku muutvaid otsuseid.

Samas vaidlus käis selle üle, et sponsorrahad oleks nagu alaealisele sportlasele isiklikult mõeldud ööklubides jms laiaks löömiseks ja kogu treeningu peaks vanemad kuskilt mujalt kinni maksma.

Mis seal imelikku on, et suuremate sponsorrahadega opereerides tehakse MTÜ?

Eraldi teema on see, et “Tavakodanikust Naisterahvas” on mingisugune ülim autoriteet nüüd?

Äkki oleks üldse aeg justiitsreformiks, saadaks kohtud, prokuratuurid, advokaadid jms raharaiskamise laiali ja laseks mingitel roosapallikestel juutuubis otsustada, et kes süüdi on?

Huvitav oleks kuulda seda, milline sellele salvestisejupile eelnev vestlus oli? Et millele isa viitab selles eelnevas jutus? Kas Kelly karjus enne tema peale nagu tundub? Hetkel paistab see kõik manipuleerimise ja väljapressimisena.

5 Likes

Vähemalt Naisterahvas seletas selle pulli üksikasjalikult lahti. Eks see tagab ka “autoriteetsuse”, mida iganes selle sõna all nüüd mõeldakse. Muidugi on võimalik tulla ka teistel asjaosalistel ja sama üksikasjalikult asi lahti seletada.
Lisaks, võib ka arvata, et Naisterahvas ajas midagi segi või lihtsalt meelega valetas oma videotes. Mine võta kinni.
Lihtsalt on huvitav.

Kas keegi seadis seda kahtluse alla? Ei! Jutt oli sellest, et sellele MTÜ-le polnud peretütrel mingit ligipääsu, ka siis kui ta sai täisealiseks.

Kogu see tüli on seal kestnud vist juba 6 aastat? Või 5 aastat? Väga pikk aeg igatahes.

Ma arvan, et vaata see “Tavakodanikust naisterahva” video ära, siis ehk saad paremini aru, mille üle kohtumajas vaidlus käib. Ega muud polegi lisada mul siia…mis ma siin ikka vaidlen teemadel, kes on Eesti vabariigis alaealine ja kes mitte jne.

Lõppude lõpuks - ega minagi pole jurist, ja ma pole neid kõiki lepinguid näinud, aga juhul kui keegi pakub parema versiooni välja, “kuidas asjad tegelikult on” - no eks siis muudan oma arvamust. Kohus vist varsti teeb mingi otsuse niikuinii.

Kuidas neil suhtlus muidu mäe peal välja nägi? Ma pean silmas seda, kas seal päris treening olukorras samasugust sõnavara kasutas ülejäänud rahva kuuldes?
Minule tundub, et kõik need salvestused on tehtud mingis suvalises olukorras väljaspool treeningut…
Ja miks üldse sellise suhtlusviisi ja sõnavaraga “motiveerida”? Liiga vähe medaleid ja poodiumeid või liiga vähe pappi tõi sisse? Rahavaidlus käib vist miljoni euro üle täna?

Need lindistused olid kindlasti olemas proksi krim asja uurimise ajal. Kui nad olid edastatud proksile ja see siiski leidis, et tõendid on ebapiisavad, siis mis siin praegu jaurata. Kui neid proksile ei edastatud, siis ilmselt pidasid lindistajad ise neid ebapiisavaks. Oluline erinevus on, et krim asja ei saa panna selliselt jupitatud lõike. Lisama peab kogu lindistuse. Järelikult oli seal ikkagi juppe, “mis pilti täiendavad”.

1 Like

Ma ei tea täpselt, kas Tõnis Sildaru on viimastel päevadel väitnud, et tema jutt seal salvestustel oli jumalast ok ja nii peabki rääkima. Sest kui ta pole sellist arvamust väljendanud, siis jääb selgusetuks, kellega see Keskpärane Naisterahvas jt. oma kangelaslikku võitlust peavad. Juriidilisi järelmeid siin pole ju niikuinii.

1 Like

Madis Mihkels … tubli töö

Kui tihti muidu enda lapsi sõimate paremate tulemuste nimel?

Vaata mõne “tavaroosa kodaniku” video veel ära ja siis saad ka aru, kuidas reptiilid inimesteks moondununa meid valitsevad, maakera sees veel suurem maakera on ja kuidas vaktsiinide nime all meile jälgimiskiipe süstitakse. Offf võib linke anda. Ma arvan, et kohus on autoriteetsem kui miski juutuuber.

Kusjuures ma vist lugesin selle tavaroosa arvamust:

Lühidalt, nagu ka pealkirjagi mõte on, on tema seisukoht, et vanemad peavad tippsportlasest last oma taskust treenima ja kõik kinni plekkima, samas kui sponsorrahad jms peaks jääma lapsele ööklubis käimiseks. Aga sellest oli juba protsessimise alguses juttu.

Nõue on ju selline, et isa peaks 100% kõik rahad talle tagasi maksma. Kõik tehtud kulud peaks jääma isa kanda (huvitav, miks mitte ema?)

Lisaks on huvitav, et ta mõnes kohas rõhutab, et Kelly oli laps ja teises kohas, et ta oli täiskasvanu, täpselt kuidas talle sobib.

Salvestuste puhul on veider, kuidas Tõnis Sildaru mitmel korral viitab eelnevale jutule, aga seda eelnevat juttu pole kuskil. Täiesti ilmselt läks Kelly ise tüli norima ja isa endast välja viima ja siis lõikas endale sobiva jutu kokku. Ka näiteks keskmise näpu näitamine, mida ta ette heidab, on ju vastus millegile.

Arvestades, et ta oli see, kes salvestused lekitas, siis ma arvan, et ta selles asjas väga erapooletu pole.

Ek

1 Like

Kui täiskasvanud laps tuleb sõimama jms, siis ei tohi vastu sõimata?

Üks asi on, et kas ise teeks, aga kas selles on midagi seaduste või moraali (nagu see roosakodanik armastab rõhutada, nagu tolles looski) vastast?

Ma arvan, et see 8. koht on GC, ehk üldarvestuses. Aga päris pikka kõrt sealt lõpus ikkagi tõmmata ei õnnestunud kui rumal suure grupi kukkumine pudelikaelas tosinale mehele shansi andis.
“Hea meel, et kaosest puhtalt läbi pääsesin,” ütles Mihkels etapi järel. “Finišis magasin maha, kui Lund tagant momentumiga alustas ja kohe vahe sisse sai. Jalg oli siiski suhteliselt hea ja ootan järgmiseid võimalusi.”

Eesti on väga väike riik ja eestlasi on vähe, jalgrattasport aga maailmas üks populaarsemaid.

Niisuguseid välgatusi nagu Jaan Kirsipuul TdF 1.etapil 1999.a. ei juhtu sageli.
Erika Salumäe ütles kunagi, et kõige ilusam võit on kui võidad jalgratta kummi võrra joone peal ja siis kohtunikud peavad seda finishipilti hoolikalt nõiduma, kuid tema oli trekisõitja ja maanteemehed nii napiks ei taha seda asja jätta.

Ilus mälestus ikkagi

esimene joone peal

1 Like

No selge, ma ei hakka rohkem vaidlema. Panid selle ERR lingi ära, seal on jah kirjas, milles probleem on. Eks igaüks loeb ja saab aru asjadest nii nagu ta saab, või tahab.

16 aastase lapsega nii sõimata on minu arvates jah ebanormaalne. Nii lapsevanema kui ka treenerina - kui lähed nii kaugele, siis oled jah läbi kukkunud ja peaksid abi otsima. Isegi kui provotseeris, siis peaks niipalju elukogemust ja närvi olema, et mitte nii kaugele minna.

Mis seal enne oli ja pärast, ega me jah ei tea…aga mis lindil, see lindil ja hr. ise ka seda ümber ei lükka.

Kui keegi arvab, et roppröökurist isa tasuta tööd tegi, siis see ei päde küll kuidagi! Ärra sai treeneritöö eest legaalselt palka ja ka toetusi. Tütre teenitud raha on tütre oma. Sellise käitumisega isa käest tuleks eraldi moraalne kahju välja nõuda.
Kahju on nüüd väikevennast. Lootus sureb viimasena, lugedes (väidetavalt)tema enda postitusi, ehk isamaterjal suudab end ohjeldada. Liiga paljud silmad jälgivad neid nüüd ekstra.

1 Like

Kas roppröökurist isale maksti treeneripalka kohe treeningute algusest või siis kui tulemused ja sponsorrahad tekkisid?

kõik kuradi evelynsepad, zuzuizmailovad, tavakodanikust naisterahvad ja teab kes veel lõikavad sellest õnnetust perekonnaloost isiklikku feimi ja sulli … suunamudijast jurist kanal2 hommikusaates, raadiotes, igalpool, kibestunud edgari tütar evelyn sepp tervet sotsiaalmeediat ülisapiselt täis kommenteerimas, uhuu-agendadega poliitintigrant izmailova feministe barrikaadidele ajamas, konjunktuuri nuusutavad spordikommentaatorid näppu viibutamas, mõned võpsikust väljakaranud ‘pedagoogiliselt vastutustundlikud isad’ moraali lugemas… küsiks, et mida perset te kõik torgite? kas kellelegi on politsei kutsutud, kas kedagi on kohtus süüdi mõistetud, hullarisse või turvakodusse viidud, kas ema-tütar kolisid nende kohatiste krõbedate repliikide ja väidetava psühhoterrori pärast kodust välja ja pere läks nende mõnede fakkide-türade pärast lõhki? … okei, nõus - tipptreenerist isa rääkis õrnas eas tippsportlasest lapsega koledasti, aga uskuge mind - juhtub palju hullematki. nii tippspordiga seotud, kui tavalises kodus. kuna selline monokroomne käitumine on paljude suhete purunemisel läbiv muster, siis küsiks kellylt ja tema emalt, et kas selle 17 aasta jooksul midagi head, isaga seoses õnnelikke hetki ka oli, kas isa hoolitses pere ja tütre eest, õpetas ta nii hästi suusatama, võimaldades talle läbi saavutuste sellise elu, mida ta nüüd elab, kas te olete talle millegi eest tänulikud? … või oli kõik ainult üks lakkamatu vägivald, terror ja kannatus, mille eest on vaja inimene nüüd ühiskonnas tühistada ja rahast lagedaks teha?

teemast kergelt mööda, aga kogu see ühepoolne tampimine, lindistuste valikuline avaldamine ja vaimsete kannatuste väljatoomine tegeliku, olgem ausad - rahavaidluse kattevarjuna, meenutab ülekantud tähenduses veids tüüpilist naisteajakirja kannatuslugu teemal ‘kuidas ma väljusin nartsisstlikust ja vaimselt ebavõrdsest, kannatusi täis suhtest, leidsin enda jaoks retriitide maailma, taro kaardid, teetseremooniad, ekstaatilise tantsu, tädikeste kirjandusklubi, vabastava hingamise, kosmoseenergiad ja kitarril kahte keelt tõmbava ilusa hingega brasiilia hulguse’ … see, et lahutusadvokaat tõstis kunagisest ideaalmehest eksabikaasa majast ja rahast välja, too elab nüüd paneelika üürikas ja on igasmõttes omadega perses, jäetakse moraalsete kannatuste taustal rääkimata )

17 Likes

Ei hakka hämama, täpselt ei tea.

??? Pisut torkides, muurek???, ehk tütar leidis hedonismimaailma? Tema jaoks väljendub see narkotsi, urgaste ja kalamarja asemel veids teistes versioonides? Igale oma. Ja sa EI SAA tõsiselt mõelda seda, et isa VÕIMALDAS tütrele midagi läbi saavutuste? See oli ikka teisipidi, tütar VÕIMALDAS isamaterjalile sellise perspektiivi, mida too häbematult lüpsis!!
Sinu hoomamatu viha teemaarenduse vastu on kuidagi lausa patoloogiline?