Ma ka olen isa-Sildaru poolt, aga ärme nüüd vast sellist juttu oma sümpaatia väljendamiseks ka aja. See ei ole Eesti õigussüsteemis teema. Jääme soliidseks.
Juba algusest peale oli selge, et moraalselt võib isa-Sildarul ju õigus olla (minu meelest ongi), aga et lapsega kokkulepete paberid tegemata, siis seadusandluse silmis on ta üsna kehvas positsioonis.
Pane lühidalt paari lausega, mida Tõnis oleks pidanud tegema alates Kelly treeningute algusest, et Eesti seafus temaga rahul oleks olnud?
Ai annab päris koleda pildi, et vajalik kohtu poolt määratud lapse esindaja, kes lapse nimel hakkab vanematega lepingud sõlmima. Pmst 4-5 aastasest alates oleks pidanud ära tegema.
Alustaks ehk sellst otsast, et kui palju TS tütrele üldse pappi nagu “kätte” jättis? Ja kui suure osa teenitud rahast oleks olnud soliidne eralda tütre peronaalsele kontole?
Milline seis oleks olnud Kelly kontol, kui nad ei oleks mitte midagi ette võtnud? Kui nad oleks koos emaga kõrvad lontis peale lahutust üüripinale läinud?
Maja ja kõik EMMTEEÜÜDel olev raha oleks pidanudki jääma isale?
Aga võib ka arutada nii, et mis seis on Tõnis Sildaru kontol nüüd, mis vara või kodu tal üldse on ja kuidas ähvardab isegi reisikeeld, mis sportlastele / treeneritele on saatuslikum kui tavakodanikule, kes võib vabalt kodukamaral elada aastaid ilma siit lahkumata ?
Ma eeldan, et niisuguste vara / rahavaidluste puhul, kus ka inimestevahelised suhted endiste pereliikmete vahel on väga vaenulikuks läinud, ei saagi kõiki osapooli rahuldavat lahendust olla.
Kuid see võiks olla ikkagi niisugune, mis nii treeneri kui ka teise noorsportlase / olümpimedalisti, keda ta ikkagi edasi treenib ( või vähemasti tahab seda teha ) - nende karjääri põhjani mülkasse ei tambi.
Ma arvan, et õiglane kohtuotsus sellistes asjades on niisugune, millega mõlemad pooled rahul ei ole.
Kõrvalseisjana vaadeldes sellist mõlemad pooled pole rahul olukorda ma siin küll ei näe
Ainsad, kes rahul on advokaadid, kes selle protsessi pealt kenasti teenisid ja võib olla veel edasi teenivad
Sellest juhtumist saab teha ainult ühe järelduse hoiatuseks ja õpetuseks tulevastele talentidele ära treeni oma lapsi kui nad võivad saada nii heaks selle trenniga, et hakkavad teenima niisugust sissetulekut, et sul muud tööd pole vajagi ja saad sellega end ära elatada. Ja kui treenid, siis tee seda kehvasti nii et keegi ei taha temale ega sulle selle eest sentigi anda, saad sellise treenimise eest ainult mõnitust ja pilkamist ja su treenitav ei pääse isegi Eesti meistrivõistlustele, sest ta oleks tõeline spordi häbiplekk ja käkk
Sa ikka ei saa aru, et kohus tegi selle otsuse. Polnud issand jumal taevas. Kohus on teinud ka Kersti Krachti otsuseid ja muid, mis on laineid löönud, mismoodi neil süüdimõistetuil läks, kes seal tegi ?, kes on süüdi, et kohtualune isegi vangis istus, mida Sildaru papa minu teada pole veel teinud ?
Mis see elukaaslane siia puutub? Kohus tegi otsuse, milles asus varavaidluses ühe poole seisukohale. Kas sa siis kah oled happy kui selline otsus tehakse sinu kahjuks ?
Üldiselt I dõnt give fjukk enam, kõik see on võõras mure.
Jaura iseendaga edasi siin
Ja ma seda vigursuusa värki ei vaata kah, võiks ka hoopis olemata olla nii kõrgel tasemel kui olümpia
Järgmiseks tulevad sinna mingi saapaviskamine ja naisekandmine, iidsed rahvuslikud Eesti spordialad Harju KEKi suvepäevadest saadik
Ega bürood ongi siin ainukesed võitjad:
" Menetluskuludena mõistis kohus Tõnis Sildarult välja sundraha teise astme kuriteo toimepanemise eest summas 1419 eurot ning kannatanuKelly Sildaru menetluskulud summas 95 235 eurot. Tõnis Sildarul kriminaalmenetluse käigus tekkinud kaitsjatasu summas 81 183 eurot jättis kohus tema enda kanda. Mart Nöpsil ja Rainar Paavol tsiviilhagi menetlemisest tingitud kulud kogusummas 18 130 eurot mõistis kohus välja Kelly Sildarult võrdsetes osades, nimelt Mart Nöpsi kasuks 9155 eurot ja Rainar Paavo kasuks 9155 eurot."
mis viinamarjad ? Mis hapud ? Ma ei taha ülesmäge suusatamistki enam vaadata kiku ja andruse jampsi pärast. Sihuke tunne, et tehti just pealtvaatajale sohki ja tehti pealtvaataja lolliks.Lemps muudkui hõiskas, et maailma kõige täiuslikum klassikalise suusatamise samm
Kellele see siis meeldib, niisugune tüng ?
Kui ma tahaks, et mulle tünga tehakse, ma läheks kasiinosse ja laseks neil minu raha ruletis endale võtta täiesti ausate ja avameeelste statistiliste reeglite kohaselt. Pole ammu kasiinops käinud, kuid nüüd vaatasin, ettnutud Eesti kasiinokett on ruletile lisandanud selle ameerika double zero., mis teeb maja eeliseks 5,26 % . Hästi tehtud! Rumalatelt tulebki raha kiiremini ära võtta !
Rohkem põnevust muuseas kui telkarit vaadates igatahes. Ja ega niisugust vedamist nagu Dostojevski Mänguris naljalt ei tule. Hea jutustus ja film on kah, Kel igav võib vaadata
Kuid sedalaadi põnevus oma rahaga riskida on personaalne eelistus.
Kui sulle meeldib mingi rennisõit vm iganes krt see on, eks vaata edasi . Järgmise olümpiani lumel ja jääl on veel mitu aastat, ka kõige rajumatel fännidel võib huvi jahtuda
Ma pakun, et suurem pasatorm on alles tulemas.
Kui TS süüdimõistev otsus jõustub siis tekib kindlasti nii mõnelgi sponsoril küsimus, et miks sa kutt omale uut treenerit ja mänedseri ei võta? Me ei taha väga oma pappi “kriminaalile” maksta…
Mis moodi EOK jagab treeneri toetust inimesele, kes on kriminaalkorras karistatud sportlase tagant raha tuuri panemises?
USAs ju asi toimib, oluline on selle juures see, et kohtunik või määratud esindaja lihtsalt vaatab, et kulutatud raha osakaalud oleksid vastavuses summade ja tegevusala teatavate keskmistega (a la sport 15% lapsele ja 15% elamiseks ja 70% treeninguteks, näitlemine 70% lapsele ja 15% elamiseks ja 15% arenguks jne), ning et raha ka tegelikult niimoodi on liikunud. Pmst nagu lihtsam finantsaudit. Mitte midagi jubedat.
Ei, alustama peaks sellest, kui palju teenitud rahast kulus selle raha teenimiseks. Kui TS võttis sponsorraha ja ostis selle eest KS’ile lennukipiletid, hotelli, söögi ja varustuse… Siis kas see on TS kui vanema isiklik kulutus ja KS peab selle raha tagasi saama?
Kui reaalsed kulud on maha arvatud, siis saab alles hakata rääkima rahast, mis üle jäi, ja kuidas seda peaks jagama.
Mina ei tea, võib-olla kohus tegi need arvutused ära. Võib-olla ei teinud. Lugema ma ka ei lähe, mul on selle perekonna omavahelisest ussitamisest juba täiesti kopp ees.
Delfi kirjutas, et milkust 400K kulus spordi tegemise peale
Kohtus käsitleti peamiselt perioodi vahemikus 2014–2019. Sel ajavahemikul treenis Kelly Sildaru isa käe all ja osales ka rahvusvahelistel võistlustel. Tõnis Sildaru sõnul olid sel perioodil kõik spordiga seotud tulud natuke üle ühe miljoni euro. Spordiga seotud kulu aga üle 400 000 euro
Oleksid lugenud siis poleks põhjust olnud sul ka kirjutada? Kusjuures ERR ist saab ilmselt sama infi tasuta ka kätte