Short hõbe
Kas lendasid stopiga välja või lükkasid stopi madalamaks ja plaanid edasi sees olla?
Keegi teab, miks semi sisse saab?
SNDK samuti…
Ohh sind ja sinu lühikesi… AG on tõesti pisut härga täis aga AU on väga viisakalt hoidnud ja toitnud. Ise ainult viimases ja suurelt sees.
Võibolla see:
https://www.reuters.com/technology/oracle-pushes-back-several-data-centers-openai-2028-2027-bloomberg-news-reports-2025-12-12/
Sul on väga vedanud. Nüüd miskit vist AG võis murduda.
Veel ei tea miks, aju ei põhjenda seda, aga vaadata mõnede instrumentide käibeid…siis ulme. See võib olla vabalt pööre.
Mis sellist tõusu edasi toetaks? Turg alati üllaytab, paneb sind graafiku visuaali peale uskuma asju, mis ei ole tõesed.
Ei. Ma ei tea mitte midagi hõbeda kohta punkt null. Tavaline metall, commodity. Ei huvita. Aga, kuld on mind 10-15 aastat väga huvitanud. Põnevus jätkub ning aina huvitavamaks läheb. Lähen välja alles siis kui hiina müüma hakkab. (ok, natuke võtsin kasumit vahepeal)
Venemaa on sunnitud müüma
Hiinale…
https://youtu.be/o178KmNdD9s - kukkuva noa püüdmine
Võta kohalikke. Ignitis, Elevr, Delfin, Artea, Merko, Telia Lietuva, riski korral ka Silvano…kust vbl tuleb hõpe aga vbl ka mitte)))
AVGO viitas marginaalide survele. See ilmselt siis
Out. Nagu plaan oli.
Ühes teemas on nutt ja hala kuidas Karotam nahka nülib ja teises juba promotakse teist potentsiaali. Hästi panete. Või oleks õigem küsida, millest te aru ei saa? Ma tahaks seda kino ise oma silmaga näha, kuidas Tool teid premeerib:)
Mis see on, mida te siin viljelete?
Ärge sodige kiviseinale gräfitit.
mulle tundub, et mõlemad on kehv variant Eesti kontekstis. ja vb ka skandinaavia.
viimased aasta või enam tundub, et kõik need toredad volta, noblessner, lahepea, merirahu, 400k+ hinnasildiga arenduste korterid mädanevad arendajate bilansis ja ei ole liikumist. pangalaenule ei joosta tormi. fomo on kadunud kv turult.
ei ole enam neid lihtsa raha(krüpto) miljokaid turul. keskklass on endale mingi 200-300k elamise ära ostnud ja hoiab hinge kinni, et töökoht säiliks.
ja viimastest rääkides pole täna nagu näha neid spekulante, kes kasvataks pankade laenuportfelle.
Kas sinu jutt siis ei vii justkui kv shordini? Ja mõni kuu tagasi võeti rekordiliselt kodulaene, mis riisus soodsamad pakkumised kv turul. Selletõttu on praegu kõrgema hinnaga pakkumised turul ja statistiliselt vist oleme kv tipus.
Kui euribor tõuseb, siis needsamad suve lõpus koduostjad maksavad panka rohkem, sellest ka positiivne vaade pankadel minu silmis. Uued laenuvõtjad peavad aga soodsama korteri ostma, mis võib ka hinnad langusse viia.
Ma ei tea, mida peaks potensiaalne kinnisvaraostja arvama, kui Lehe ühes nurgas on arendajate kinnisvara kuulutused 5-6kruut…ja teises otsas on Heremi sõnavõtt, kus ütleb, et Venemaal läheb aega umbes 4 kuud, et vajadusel Eestit rünnata… Aga, eks arendused on pikad protsessid. Ega arendajatel polegi midagi öelda, et kinnisvara on tõusuteel ja VIIMASED korterid veel järel jookske!
Herem võib natuke liiga hüsteeriline tüüp, nagu see Lehtme, võiks rahulikult kirjutada, andke raha, mitte nii räuskavas toonil. Kui juba varjendite nõue tuleb kortermajadele, äkki oleks mõistlik nõuda ka katusele soojendusega kuulikindlaid snaiperi pesasid ja 1-5 korruse aknad uutel tornmajadel plahvatuse kindlad.