Väga palju teenivad. Ma tunnen sellised eemalt ilma rääkimatagi, lõhna järgi. Hea näide ,üks siin https://www.youtube.com/@the.rumers. Sellel mehel on praktika taga. Mitte teooria. You Tubes on lihsalt sellepärast, et hakkab ju igav lihtsalt raha kokku ajada. Kommuun on lihtsalt igavuse peletamiseks, mitte raha teenimiseks.
… no eks reegel kinnitab ka erandit… kel börsil teenida nii hästi ei õnnestu, teenivad öpetades teisi, kuidas teenida… peaasi et kudgimoodu sissetulek tuleks… eriti pärast seda ajahetke kui enamus on välja lännu… öpetamisega on see eelis, et maja teenib alati, tehku see börs mida iganes tahab… töenäosus ja juhuslikkus toimivad mingil hetkel alati…
Sama on nende kõiksugu coachidega.
Kõik aktsia soovitused Ghat GPT- st läbi ajada ja siis saad aru kui keeruline on aktsiatega kaubelda ja võibolla tõesti aktsiate asemel tegeda ühe teemaga süvitsi, näiteks indeksiga, üks kindel teema mida tunned läbi ja lõhki.
Millest järeldad, et YT pole raha teenimiseks? Miks tal see tasuline on kui raha teenimine pole oluline?
Kui mõtled äripäevaga diilitamisest siis ma käisin seal, ma ei hakka nimesid nimetama, aga tegu oli ATR kauplejate koolitusega , Elderi meetod, vana kooli meetod. See on tegelikult eilne päev ja proffid nii ei kauple. Üldse on palju koolitusi kus õpetatakse pooltõdesid. Ja kui suudad olla kasumlik , milleks koolitada et oma edge kaotada.
The Rumersit mõtlesin.
Kui kauplemine/investeerimine hästi läheb, ei tähenda, et rohkem teenida ei tahaks. Internet annab võimaluse teenida vaga suuri summasid. Tal näitas 260k subscribe. Isegi 10€ kuus küsides teeb see 2,6 milli. Ilmselt lisaks veel mingid reklaami diilid.
Eks ta saab sealt ka kui naisega koos teeb. Aga ma saan kohe aru kui on praktik ja ei kui ei ole teoreetik. Paljud õpetavad aga neil on see lihtsalt teooria.
Jah, subscribe tegi oma teadmiste jagamise huvitavaks ka väga edukatele. Kui kuskil saalitäiele huvilistele esinemise eest makstav tasu ei olnud piisavalt atraktiivne, siis kümnetele ja sadadele tuhandetele YT või mõnel muul platvormil info jagamine on väga tasuv ja huvitav.
Võib-olla natuke ülekantud tähenduses, aga treeneri analoogia sobib siia hästi. Gerd Kanteri treener ei pea olema Kanterist tugevam kettaheitja või meie vehklemisnaiskonna treener ei pea olema sportlastest parem vehkleja. Oluline on see, et nad oskasid panna sportlased enda eesmärke saavutama.
Jääme siin aktsiate juurde. Saab teha eraldi teema “Kas soovitada häid aktsiad?”
ostsin ORCL ca 200, kogus tavaline 8-9% portust.
Ellison on jätkuvalt üsna terav kriit, on muidugi oht, et over compensatib, kuna cloudi teema magas maha. Kui üldine mulli jutt välja jätta, siis HW tasandil käib ju hull andmine edasi, kes saab esimesena mahu ülesse.
Ma ei jaga piisavalt softi teemast, aga kui Google ja Open AI oma syteemid upscalivad, siis migratsioon kuhugi mujale, muutub väga keeruliseks, kui mitte võimatuks.
Ja päeva lõpuks, kui kogu see AI mansaft Trumpi juurde läheb ja ütleb, et me hakkame Hiinale alla jääma, kyll siis ka raha leitakse, palju vaja.
Ärge siis palun kodus seda järgi tehke, ORCL CDS.id panid just komosesse ja firma keerab homme kõhu ülesse ilmselt.
stop 193.- , kui aga jääb siia 200 juurde saagima, siis ilmsel kannatus katkeb varem.
Võlakoorem ei hirmuta?
Kui see Larry Ellisoni ei hirmuta, kes on hetkel maailma 4.s edukaim ärimees, miks see peaks mind hirmutama?
Who the f I am?
Ma olen üsna kindel, et ta teab oma ärist miljon korda rohkem, kui mina ja 2x miljon korda rohkem, kui need analüütikud, kes kisavad, et võlga on palju.
Kui sul on valida kahe paadi vahel.
- failinud traderid/investorid, nyydsed analüütikud
- L fkn Ellison, nr4 edukaim mees maailmas, kes ütleb, “thats it”, we go all in!
kumma sa valid?
P.S Alati on võimalus, et 81 aastane LE on oma teravuse kaotanud, aga selleks ongi mul stop loss 193.-, ega ma laulatatud stokiga pole, kui ei liigu soovitud suunas siis out ja next. Nii nagu VZ-ga juhtus.
Sai eile jupp spekulatiivselt Iren võetud, kõik muu taastus, välja arvatud tema, minu arvates väga ok liigutus, kuidas ohtlikud võlakirjad ära korjati, odavamad asemele, et küll täna rallib ja siis kohe laks -1.5 k vahib vastu tänu üleval mainitud tegelase -15% vastapäevale (shortimise keeld lendas seal varakult peale, aga paanika müük kogus tuure edasi). Päeva lõpuks vedas 0 tagasi, ju homme siis ralli päev, pakun SPY 7000 pannakse ikka enne jõule proovile, nats jäänud.
Mnjah, EPS on vist aegade kõrgeim ja prognoos +10% ja stokk ikka läägib.
Ma üldjuhul üritan vältida stokke, kus ma olen eksinud, aga see siin on nii vihatud…
AI on tore, aga kui sa tahad saada garanteeritud tulemust ootustele, siis on ADBE ikka tegija.
Eks näis, 2-3päeva, siis vast saab aimu, mis trend on, tänane PA tundus üsna lubav.
ADBE puhul tõesti väga ilusad fundamentaalid ja guido, samalajal hind täitsa potist alla lastud, ise istun patoloogilise langevate nugade kokkuostjana tükk aega sellega punases juba (hetkel -22% punases, allokatsiooniga 2.8% portust) ning muudkui ootan ja ootan ja ootan… Fundamentaalid ei luba nagu lahti lasta ka sellest
Eks tuleb siis ära oodata.
Ma ei pidanud silmas niiväga ostmist kui sellist, vaid allokatsiooni suurust, st. 8% portust on ikka päris julge allokatsioon jaeinvestori jaoks…
Brazil’s Eike Batista, Onetime The World’s 7th Richest, Is No Longer A Billionaire
https://www.forbes.com/sites/andersonantunes/2013/09/02/brazils-eike-batista-onetime-the-worlds-7th-richest-is-no-longer-a-billionaire/
Kuidas keegi, mina isiklikult ei suuda hallata ja jälgida 30 stokki korraga, et 3% osakaale hoida, selleks oleks juba meeskonda vaja. 10-12 tk on juba korralik kaos, 5-7 ideaalis.
Lisaks, ma ostan asju, kus ma eeldan, et vähemalt 1-2n tuleb liikumine. Ja kui ei liigu mulle sobivas suunas, siis 9/10 tähendab see seda, et ma olen olukorda valesti hinnanud ja pole ühtegi head põhjust seal edasi istuda.