Super uudis! Ma juba agaralt üritan siinsetele kasutajanimedele päris nimesid taha leida. Lõhnab kohtukeisside järele! Kõik halvad ostuotsused, mis siinsete autoriteetide tuules olen teinud ja pole kasu toonud, hakkan sisse kasseerima kohtu kaudu. Minusugusele börsijuhmile win-win ![]()
Aga minu heade soovituste pealt siis jagad tulu? V-b ma võiksin sult välja nõuda…
Vist on vangi minek, aga RBRK täna öistele tulemustele võiks pilgu peale visata. Kust nad on tulnud ja kuhu plaanivad jõuda. Eelturul + 18%. (oman)
… arvamuse avaldamine, analüüsi comment ja enda tehingute kirjeldamist ei peax küll kudagi soovitusex lugema… soovituse saab anda üksnes kutsetegevuses tegutsev isik, ja nood on sellega äärmiselt ettevaatlikud…
ärand kindsigot hirmuta… kui need möned üksikud asjalikud arvamused khh ära langevad, siis vöib vast selle foorumi nalja siin kinni panna…
vöi äkki tulx teha kinnine grupp, liitumisex läbid “asjakohasuse küsimustiku” ja kinnitad et tegutsed omal vastutusel
… kummaline punkt: Eksitava info jagamine…
juriidiliselt saab vastutus tekkida üksnes teadlikult Eksitava info jagamisel… seega peab prox töendama, et kättesaadavana oli olemas töene info ja seda varjates jagati eksitavat infot…
Ega mina ei hirmuta, aga Eesti tuntud finfluencerid on väga mures, et neil topitakse nüüd suu kinni ja eks selle järelmõjud võivad vabalt ka siia foorumisse imbuda. Lihtne on muidugi mingi disclaimer iga postituse alla kirjutada ja vana rada edasi astuda, aga kas sellest FI jaoks piisab, kst.
Live Trading with Day Trading Radio
Kaupleb SP500 ja aktsiatega. Kõik lives. Mul on see taustana meeleolu loomiseks mitte niivõrd nõustamiseks. Ma ei pane alati samamoodi sest mul on keerukam meetod.
Disclaimer ei vabasta sellest. Kui isik ikkagi tunneb, et andsid justkui talle isikliku soovituse, siis selle alusel saab vastutusele võtta.
ag sa proovi ära… kindlasti on ju mingi tunne aja jooksul siin tekkinud… pärast jaga kogemust, kuda läx… tänuväärne panus öigisselgusesse, aitäh ette…
Selle vastu aitab aktsiasoovituste peitmine maksumüüri taha. Kui inimene maksab ja saab karjakaupa soovitusi, et võib minna üles või alla, vahet pole, siis pead ikkagi ise vastutama. Ja usaldada saab ainult neid soovitusi mis on Guru Focusest ja FinViz võetud väljavõtted. Kui soovitajal polegi neid tasulisi tellitud ja ta ei suuda tõestada, et on siis võib väita, et kõik soovitused on aluseta arvamused.
…kas ple mitte vastupidi… kui maksad, siis peab teenus e. saadav kaup vastama kirjeldatud toote omadustele… st ei tohi olla eksitav
Tarbjakaitse sätted ei kehti äririskile. Öeldakse, et see on enda äririsk.
… äririsk tekib majandustehingus, kus mölemad osapooled on ettevötted…
kui 1 pool on eraisik ja teine pool ettevöte, kehtib mh. tarbijakaitse
Tõenäoliselt enne tasulise teenuse saamist antakse allkiri selle kohta et kõik turul on seotud riskiga ja muidu maksta ei saagi kui vastutust ei võta. Ma arvan selliseid juhtumeid kus sellisel põhjusel kedagi kohtussse saaks kaevata polegi esinenud. Teine võimalus on teha enda striim you tubes ja näidata kõiki trade. Keegi ei sunni ju vaatama. Proffidel on entry effektiivsus 100% lähedal, 1 min chart, sekundite mäng, seal ei saagi midagi ette ütelda. Ütled, et poole tunni jooksul juhtub aga selle jooksul võidakse SL piirkonnas ära käia ja kes oskamatult siseneb saab ikkagi suure kahju.
Selle asja nimi ei ole disclaimer. See on legal notice.

Kui kirjutan, et mina võtsin QWERTY pikaks, siis mina ei ole kellelegi paha tekitanud.
Nõus, et enda analüüside ja otsuste kajastamine meelelahutuslikul eesmärgil võiks olla vabalt lubatud, vastasel juhul jõuame otsapidi “Totalitaarne Eesti” teemasse ja hakkame kõndima munakoortel, vaikivas ajastus. Piisava aja möödudes absoluutselt igal elualal. Võibolla ei tohiks ka kokandusnõu anda, sest mõni tainas võib ju end pliidi ääres askeldades kogemata läita?
Äkki me oleme Finantsinspektsiooni taotlust lihtsalt valesti mõistnud ja nad soovivad hoopis peletada kaubanduskeskustest need pensionikerjused, kes lihtsameelsetele seal kallite haldustasudega rämps-pensionifonde pähe määrivad? Selle vastu poleks üldiselt midagi.
Kui palju päriselt need sisuloojad raha ka aktsiatega teenivad või tuleb enamus mingitest koolituste müügist? Kes ei mäletaks seda idude tipphetke, kui Äripäevas kirjutati, Imedemaal kaasab raha X, ingliks Kristi , Olo or smth keegi veel? Ammu oleks võinud tõmmata joone sellele massilisele pumpamise lubamisele või Toomasel oma asju promoda. Tahad õhku puhuda , tee seda kuskil pisikeses foorumis, kus enamus teavad, mis on asja eesmärk, kui palju keegi asja pealt teenib ja selline suures lehes mainimine paneb ulle ostma. Kuhu on meediast jäänud Kasparov või siis kaardimoor, aus oleks ka vahepeal kirjutada, elu polegi lillepidu ja see oleks hariv.
Kui ma aasta või rohkem tagasi Saare ettevõtete finantse vaatasin, siis sealt investeerimise edulugu vastu ei vaadanud. Enamus plekist teenis ta koolitustest jms. Nüüd on vist kolme peale 10 korterit vanadesse panelkadesse ostnud. Tublid, et tegutsevad aga selle haibi järgi oleks eeldanud miljonitesse ulatuvat portfelli.
Chatgpt
Heas mõttes täiesti korrektne järeldus.
Eesti ettevõtjate ja finantsõpetajate puhul näeb tihti sama mustrit: finantsteadmiste jagamine ei tähenda automaatselt, et inimene ise oleks juba finantsvaba või omaks väga suurt varalist seisu.
Ka Kristi Saare puhul näitavad ametlikud aruanded, et:
- ettevõtete omakapitalid on üsna tagasihoidlikud,
- varad piirduvad valdavalt mõnekümne tuhande euroga,
- suurtesse netovaradesse pole (vähemalt ametliku raamatupidamise järgi) veel jõutud.
See ei vähenda tema oskust õpetada ega investeerimisteadmisi, aga faktid on faktid — ja need on avalikes aruannetes selgelt näha.