Soovitage häid aktsia graafikuid (tehniline pilt)

Tubli töö.

Eiei, nii see küll ei käi, et igas teemas võib vaid hosiannat kaasa laulda ja kriitikud kadugu mujale. Sa oled foorumi mõttest valesti aru saanud.

1 Like

No anna minna siis. Ära hoia ennast tagasi.
Promptige @ROIC’iga võidu edasi.
Edu.
:sunglasses:

Aga põhjenda ära, miks sa arvad, et just sina selle paari % seas oled. Mis on su trumbid, mis sind teistest paremaks teeb?

Miks ma pean sulle, kallis inimene, midagi tõestama? Miks? Ma pole väitnud, et ma teistest parem olen. Et midagi tõestada, on vaja väidet. Ja alati … alati on keegi, kuskil veel parem, aga teda ei ole hetkel siin ja me ei tea kus ta on.
Kõike kaunist.
Mine rattaga sõitma. Hoolitse oma tervise eest.

Lisa:
Ausalt öeldes neid prompte ei viitsi väga lugedagi. Sest ma ei tea, mida sa väitsid ja küsisid. Kui kaua näiteks nendest uurimise all olnud 1000st kauplejast olid tegutsenud? Korduvalt on ilmnenud, kus AI moonutab või mõtleb ise miskit välja. Ma ei väidagi, et see tekst poleks hoiatuseks.

Klassika küsitlustest. Kehtib ka prompiste puhul.

2 Likes

M.O.T.T. Mulle ei pea sa midagi tõestama, vaid need on need küsimused, mida pead ise endale esitama. Aga see eeldaks tõenäoliselt ka veidi kõrgemat intelligentsust, kui su kirjutistest välja kumab.

Te ei kujuta ette, kui rumal on üks keskmine maailma aktsiaturgudel omapäi käkerdaja. Minge lugege vastavasisulisi redditi või yahoo finance teemasid. Aju hakkab valutama. Enamuse siinsete foorumlaste jaoks peaks esidetsiili kuulumine olema enesestmõistetavus, mitte saavutus.

Kindlasti.
Ilusat sulle ka.

Kunagi tehti katse, kus ahvil lasti osta suvalisi aktsiaid. Ja ahv osutus edukamaks, kui enamik fondijuhte.

Šimpans Raveni juhtum (1999)

1. ​aastal, Interneti-mulli (dot-com mulli) tipus, otsustasid finantstoimetajad korraldada eksperimendi. Nad lõid indeksfondi nimega MonkeyDex.
  • Meetod: 6-aastasele šimpansile Ravenile anti nooled ja ta viskas neid laua pihta, kuhu oli märgitud 133 internetiettevõtte nimed. Raven tabas 10 ettevõtet.
  • Tulemus: Vaid mõne kuuga tõusis Raveni valitud portfell 213%. Ta edestas sellega enamikku Wall Streeti professionaalsetest fondijuhtidest ja umbes 6000 ametlikku internetifondi. Raven sai sellega isegi Guinnessi rekordi kui maailma edukaim šimpansist börsimaakler.
2 Likes

Oleks nagu karjääri nõustamisel. Vähe valesse foorumisse oled sattunud?

1 Like

Temast on raamat ka kirjutatud: Turgude isand – Turgude isand – Äripäeva E-pood.

Jubedalt ameerikalikus stiilis ja eestlase jaoks paras piin lugeda, aga annab väga hea ajastulise taustaülevaate algode algusaegadest, kus AI-d ei olnud, aga esimesed arvutid olid. Algus oli väga raske, aga mõned tippmatemaatikud pühendasid sellele oma karjääri ja edasine on juba ajalugu. TA töötab, seda pole vaja tõestada. Aga kõik ei saa võitjate leeri kuuluda. Sellest ka tihti mulje, et TA ei tööta.

Ju siis see kehtib su enda kohta ka.

Polegi vaja AI käest küsida. Mitte et see TA saamatust kirjeldaks, aga illustratsiooniks ikka.

2 Likes

Pigem vast ikka reedab sedalaadi postituse tegemine, et “kauplemine on mõttetu sest ainult x% on edukad”, et postitajal endal selle x% kirkamate kriitide hulka asja pole.

1 Like

Polegi kunagi sellise astroloogiaga tegelenud. Minu ajahorisont on min 6 kuud ja põhimõte, et osta häid ettevõtteid hea hinnaga, mitte mingite umbluu joonte vahtimine. Kui küsida suvaliselt inimeselt, kas ta on hea autojuht, vastab 90%, et loomulikult. Kuigi tegelikult enamus seda ei ole. Sama ka kauplemisega. Ei ole mõtet endale ette kujutada asju, mida nagunii ei eksisteeri - a’la just mina olen see 1%, kes endale kauplemisega suudab pikaajaliselt raha teenida. Ja kui suudakski, ikka ei näe pointi nii palju ajaressurssi selle alla panemises.

:+1:

Äripäeva investeerimismängul kauplemisega väga tegeleda ei saanudki, sest positsioone sai muuta üpris suure viitega - täna tehtud tehing kajastus portfellis alles homme. Seega nimetatud võistlus kauplemist ei soosinud. Aga paljud “eksperdid” suutsid siiski kasumisse rebida, 10 000 EUR-ga alustati ja lõpus oldi sealmaal:

1 Like

Lapse viid ka jalkatrenni ikka toetava lausega, et käi, aga ega sinust mingit proffi nagunii ei saa. Miks peaks, vaata statistikat… :wink:

2 Likes

Naljakas, et kauplejaid vihkav kodanik peab 6 kuust ajahorisonti investeerimiseks…

1 Like

Mina just täpselt sellise sõnumiga oma last jalkatrenni saadangi. Ta ei käi trennis selleks, et profiks saada, vaid sest talle meeldib sõpradega jalkat mängida. Mis selles valesti peaks olema?

6 Likes