Aaa, õigus Kärbes läks meelest juba, Hellraiser oli tõesti klass omaette, peaks üle vaatama.
Sci-fi horror filme ei ole nüüd väga palju, mida ei oleks piinlik praegust vaadata. Event Horizon, Alien,Aliens,The Thing, väga rohkem nagu ei meenugi.
Kas keegi suudab meenutada ühte vanemat sci-fi filmi, kus astronaut jäi mingil põhjusel üksi ellu suurel kasmoselaeval ja siis tuunis paarist töörobotist endale seltislised? Edasine oli nende kolme seiklus läbi kosmose
Ma ise meenutada ei suutnud, aga Copilot pakkus seda → https://www.imdb.com/title/tt0067756/
“Kõige tähtsam kunst on filmikunst” V.I.Lenin
Täna kütab Venemaa oma niigi kasinast eelarvest ULMEsummasid “Suurt Isamaasõda” ülistavate suurfilmide tootmiseks. YouTube on seda rämpsu paksult täis. Vaata tasuta. Um, sorrivaan, tasuta ka ei taha vaadata. Samas eriefektid ja massistseenid ei jää “Hollivuudi unelmatööstuse” toodangule sugugi alla.
Ja nii kinnistubki venelase teadvuses müüt “Suurest Isamaasõjast” ja “lihtsatest soldatitest-kangelastest” ja “fašistlikest röövvallutajatest”.
Eesti hädad
- Eesti oli olnud iseseisev ja iseseisvuse mäletajad elasid taasiseseisvumiseni välja
- Soome televisioon ja Ameerika Hääl imbusid sisse
- Vaatamata Glavliti pingutustele tõlgiti palju väliskirjandust, kus “kaudselt imbus sisse” kodanlik natsionalism (olen seda ühes teises teemas pikemalt käsitlenud)
- Seda päris raudset “Stalini aega” oli suht lühidalt.
Selleks, et korralikult ja tõhusalt ajusid pesta, tuleb muud infokanalid elimineerida.
Võtame kusagil padu-kesk-venemaa tasandikul külakese. Need kuulevad VAID seda, mida raadiost retransleeritakse, näevad VAID seda, mida telekast näidatakse. Internets? Nalja teete või? Kuidas neil seal pärap…ses SAT-TV-ga on, seda ma hästi ei tea.
Neid on ikka kordi kergem “pesta” ja “triikida” kui kusagil piiri ääres “rikutud materjali”
Tänud, just see
Ole tänatud! See on film, mida kunagi ammu-ammu Soome TV-st nähtud sai ning hea meelega vaataks uuesti
Ausalt ütelda üsna igav öko jura. Muidugi, igas kui viimases “unustatud 1970ndate Sci-Fi” see teos elab. Kui juba nostalgitseda siis:
“Soylent Green”
“Logan’s Run”
“The Omega Man”
“Rollerball”
“Dark Star”
“Black Hole”
ja kahtlemata ka “Uppund Alpinisti Hotell” ja “Navigaator Pirx”
ma soovitaks just noorematel vaadata algset
Okei visuaalset ei ole võibolla nii äge kui uusversioon, aga siin on midagi muud, õhustik, feeling, kogu maailm imeb sind sisse, soovitan, fantastiline filmielamus
ma soovitan, hunnik staare ja vaimukas
sisust: An abortion clinic worker with a special heritage is called upon to save the existence of humanity from being negated by two renegade angels trying to exploit a loop-hole and reenter Heaven.