http://www.joker-inc.com/.joker?link=uselectioniq.gif
sry, väikese veaga see aadress oli, aga nüüd õige
noh vaadates spunk123 linki, moistame, kui vähetähtis se usa-iraagi s6da tegelikult on.
mao on ilmselt eelmise sajandi tropp.. suutes yksi tappa 80% teise maailmas6ja saagist!
1 maailmas6da oli wuss, 8milj on köömes. vt ka vene revolutsiooni.
2 maailmas6ja vastu ilmselt ei saa. ikkagi paneb imestama mao.. 41 miljonit maha tappa..
mu ema rääkis mulle, et Jeesus armastab meid
ja mida me vajame küll seda juba Jumal teab
meile on antud tuhandeid võimalusi, sadu teid
ma olen õnnelik, et inimesed on nii ilusad ja head
ja on ju tore elada siin ime-imelises ilmas
kus lihtsalt ei saa teisiti kui rõõmustama peab
ma nutan ainult siis kui miskit on mul silmas
mao on ilmselt eelmise sajandi tropp.. suutes yksi tappa 80% teise maailmas6ja saagist!
1 maailmas6da oli wuss, 8milj on köömes. vt ka vene revolutsiooni.
2 maailmas6ja vastu ilmselt ei saa. ikkagi paneb imestama mao.. 41 miljonit maha tappa..
mu ema rääkis mulle, et Jeesus armastab meid
ja mida me vajame küll seda juba Jumal teab
meile on antud tuhandeid võimalusi, sadu teid
ja on ju tore elada siin ime-imelises ilmas
kus lihtsalt ei saa teisiti kui rõõmustama peab
ma nutan ainult siis kui miskit on mul silmas
Ja spunki antud lingi põhjal on viimase 13 aasta jooksul aafrika konfliktides hukkunud ca 5.5 mil inimest. Rääkigem veel inimeste vabastamisest ja terrorist... või aafriklased ei olegi inimesed ja nemad surevad "rahulikult" terrorismita.
Võiks vist öelda nagu riq, see on köömes.
Sajandi pauguks nimetaks (hetkel, kui käidud on vaevalt 4 aastat) Osama bin Ladeni ja tropiks selle, kes sellise armee, tehnoloogia ja võimaluste juures ei ole SUUTNUD teda tabada.
"1984"?
Võiks vist öelda nagu riq, see on köömes.
Sajandi pauguks nimetaks (hetkel, kui käidud on vaevalt 4 aastat) Osama bin Ladeni ja tropiks selle, kes sellise armee, tehnoloogia ja võimaluste juures ei ole SUUTNUD teda tabada.
"1984"?
Ma miskipärast julgen kahelda spunk123 antud lingi autentsuses, seda just bolsevistliku korra tehtud kuritegude suhtes - võta kasvõi Ukrain näljahäda 20-ndate alguses, kus suri nälga miljoneid talupoegi - kahtlustan, et Stalin on eelmise sajandi osas konkurentsitult esikohal.
keegi ytles, et kui sureb 1 inimene, on se tragöödia, kui miljonid, on se statistika.
ses suhtes kui kord kellegi maha tapad siis on parem juba tappa hulgim.
lihtsam on surmanuhtlust saada 1 inimese tapmisest kui miljonite,
nagu korduvad kohtucased endiste diktaatorite kohta naitavad..
inimelud ei ole ka ratsionaalselt samaväärtuslikud,
vt näiteks 1 hiinlane vs 1 eestalane, voi bush vs. pantu v6saneeger,
v6i teadlane vs asotsiaal tänavalt. koik soltub, mis on m66tmise aluseks.
kui räägime universaalsest väärtusest, elu on pyha, siis saame elu väärtuseks 0.
sest loodus ise ei väärtusta elu, kyll aga elu jätkumist (st paljunemist).
ses suhtes kui kord kellegi maha tapad siis on parem juba tappa hulgim.
lihtsam on surmanuhtlust saada 1 inimese tapmisest kui miljonite,
nagu korduvad kohtucased endiste diktaatorite kohta naitavad..
inimelud ei ole ka ratsionaalselt samaväärtuslikud,
vt näiteks 1 hiinlane vs 1 eestalane, voi bush vs. pantu v6saneeger,
v6i teadlane vs asotsiaal tänavalt. koik soltub, mis on m66tmise aluseks.
kui räägime universaalsest väärtusest, elu on pyha, siis saame elu väärtuseks 0.
sest loodus ise ei väärtusta elu, kyll aga elu jätkumist (st paljunemist).
ja yldse, aeg on yle saada evolutsiooni eilsest päevast,
mis väärtustab yksikindiviidi ja just eriti tema keha.
inimm6istus on ammu teinud loodusele selgeks, et edaspidi ruulib m6istus.
seega tulevikus tuleks pigem m66ta, mitu ideed ja m6ttemaailma on hävitatud.
hulkraksed skafandrid ehk kehad hinge ymber on köömes. ja laste asemel hakatakse väärtustama idee järgijaid.
ehk siis elus loodus suhtestub eluta loodusesse nagu
mõistusega loodus suhtestub mõistuseta loodusesse..
ehk mõistusel on kehast suht pohh, kuid kuna ta ei saa ilma kehata eksisteerida,
siis otsekui teeb heateo ja hoiab seda elus. äkki mõistus pyyab hävitada kehasid?
st tapahimu m6nust pole muud kui konkurendi k6rvaldamine. st fyysiline keha on konkurent m6istusele. mõsituse tööriist, nagu loomad kuhjavad omale kividest ulualuseid. arvatavasti jääb elus loodus m6istuse k6rvale nagu ka eluta loodus on hetkel meie ymber, aga mis evolutsiooniprodukt tekib mõistuse sisse, ja hakkab mõistust tahaplaanile suruma, nagu mõistus hetkel fyysilisele kehale teeb?
ses suhtes on tapatalgud loomulik protsess, ja voib oodata et tulevikus lähevad need yha julmemaks. nagu ka seks läheb yha pervomaks. oodata on seega tapatalguid m6istuse tasandil.
mis väärtustab yksikindiviidi ja just eriti tema keha.
inimm6istus on ammu teinud loodusele selgeks, et edaspidi ruulib m6istus.
seega tulevikus tuleks pigem m66ta, mitu ideed ja m6ttemaailma on hävitatud.
hulkraksed skafandrid ehk kehad hinge ymber on köömes. ja laste asemel hakatakse väärtustama idee järgijaid.
ehk siis elus loodus suhtestub eluta loodusesse nagu
mõistusega loodus suhtestub mõistuseta loodusesse..
ehk mõistusel on kehast suht pohh, kuid kuna ta ei saa ilma kehata eksisteerida,
siis otsekui teeb heateo ja hoiab seda elus. äkki mõistus pyyab hävitada kehasid?
st tapahimu m6nust pole muud kui konkurendi k6rvaldamine. st fyysiline keha on konkurent m6istusele. mõsituse tööriist, nagu loomad kuhjavad omale kividest ulualuseid. arvatavasti jääb elus loodus m6istuse k6rvale nagu ka eluta loodus on hetkel meie ymber, aga mis evolutsiooniprodukt tekib mõistuse sisse, ja hakkab mõistust tahaplaanile suruma, nagu mõistus hetkel fyysilisele kehale teeb?
ses suhtes on tapatalgud loomulik protsess, ja voib oodata et tulevikus lähevad need yha julmemaks. nagu ka seks läheb yha pervomaks. oodata on seega tapatalguid m6istuse tasandil.
To Velikij: Ukraina näljahäda siiski 1933 ning see on vist pandud reale - 1936-37: Stalin's purges (13 million)
Üsna hea ülevaate kommunistide kuritegudest annab raamat "Kommunismi must raamat" . Sealt mäletaksin, et Mao on inimeste surmade arvult konkurentsitult esimene, aga oma rahva vastu tehtud kuritegudes saavutavad esikoha punased khmeerid, kes vist suutsid 10 aastaga viiendiku kambodzalastelt ära tappa.
Üsna hea ülevaate kommunistide kuritegudest annab raamat "Kommunismi must raamat" . Sealt mäletaksin, et Mao on inimeste surmade arvult konkurentsitult esimene, aga oma rahva vastu tehtud kuritegudes saavutavad esikoha punased khmeerid, kes vist suutsid 10 aastaga viiendiku kambodzalastelt ära tappa.
Vihjasingi sellele, et 13 miljonit tundub olevat ikka ebaõiglaselt väike number - uskudes veidi kohalikumaid allikaid peaks seda vähemalt kahega korrutama.
Velikij,
Ma ei tea, missugustele allikatele Sinu andmed tuginevad (vahemalt 2x13 milj.), kuid minu meelest tundub 13 milj. kull usnagi toeparane number.
Netis veidi otsides leidsin numbreid 3st kuni 11 miljonini, koos Kaukaasia ja Kasahstaniga, kus Stalin talurahva kallal samasugust taktikat rakendas, arvatakse ohvrite arv olevat kuni 14 miljonit.
Veebruaris 2003 vaitis ka toonane Ukraina asepeaminister Dmõtro Tabatnuk Ulemraada ees vastavasisulisel arutelul esinedes, et naljahada vottis elu enam kui 10 miljonilt inimeselt.
Ja ka Stalin ise olevat Churchillile nende Moskva kohtumisel 42.a. augustis küüniliselt öelnud, et 1930. aastate alguses hukkus või suri NL-is nälga umbes 10 miljonit talupoega.
Seega pean lingis esitatud andmeid paris toelahedasteks, norida voib vaid aastaarvu ule.
Aga 13 v 26 milj, 20. saj. tropp #1 on ka minu meelest Stalin. Tosi, mitte konkurentsitult, vaid Mao tihedalt kannul. Ja #3 loomulikult Hitler.
Ja korvutame nende miljonitega nuud Bushi ohvreid Iraagis...sona "inimlik" on kull veider soja iseloomustamiseks kasutada, kuid hukkunuid on siiski suhteliselt vahe, sellega peavad leppima ka koige paadunumad patsifistid ja moorlased.
Ma ei tea, missugustele allikatele Sinu andmed tuginevad (vahemalt 2x13 milj.), kuid minu meelest tundub 13 milj. kull usnagi toeparane number.
Netis veidi otsides leidsin numbreid 3st kuni 11 miljonini, koos Kaukaasia ja Kasahstaniga, kus Stalin talurahva kallal samasugust taktikat rakendas, arvatakse ohvrite arv olevat kuni 14 miljonit.
Veebruaris 2003 vaitis ka toonane Ukraina asepeaminister Dmõtro Tabatnuk Ulemraada ees vastavasisulisel arutelul esinedes, et naljahada vottis elu enam kui 10 miljonilt inimeselt.
Ja ka Stalin ise olevat Churchillile nende Moskva kohtumisel 42.a. augustis küüniliselt öelnud, et 1930. aastate alguses hukkus või suri NL-is nälga umbes 10 miljonit talupoega.
Seega pean lingis esitatud andmeid paris toelahedasteks, norida voib vaid aastaarvu ule.
Aga 13 v 26 milj, 20. saj. tropp #1 on ka minu meelest Stalin. Tosi, mitte konkurentsitult, vaid Mao tihedalt kannul. Ja #3 loomulikult Hitler.
Ja korvutame nende miljonitega nuud Bushi ohvreid Iraagis...sona "inimlik" on kull veider soja iseloomustamiseks kasutada, kuid hukkunuid on siiski suhteliselt vahe, sellega peavad leppima ka koige paadunumad patsifistid ja moorlased.
Loomulikult täpseid numbreid ei tea keegi ja netileheküljed on üksnes suuremad või väiksemad spekulatsioonid, mis enamjaolt kahjuks piiri tagant koostatud. Nii et ei hakka rauda raiuma selle üle, kas 13 või 26 miljonit, lisan lihtsalt mõttekäigu:
Kui umbes 10 miljonit talupoega suri nälga vms Ukraina sundkollektiviseerimisel (ehk siis NEP-ist loobumise järel), arvestame juurde, et stalinlikud repressioonid kestsid ka mujal NSVL territooriumil. Võtame Lääne-Valgevene, balti riigid, Venemaa enda kulakluse eksproprieerimise programm, Kaug-ida rahvaste sundümberasustamine jne, sõjajärgne sakslastega koostöös süüdistamine jne jne. Sisuliselt toimus oma, nõukogude rahva püsiv hävitamine kuni Hrustovi amnestiani, lihtsalt lainete kaupa, millest Ukraina näljahäda oli üks markantsemaid, kuid tundub, et Lääne-Valgevene jälle kuulsaim (sümbol Hatõn).
Kui umbes 10 miljonit talupoega suri nälga vms Ukraina sundkollektiviseerimisel (ehk siis NEP-ist loobumise järel), arvestame juurde, et stalinlikud repressioonid kestsid ka mujal NSVL territooriumil. Võtame Lääne-Valgevene, balti riigid, Venemaa enda kulakluse eksproprieerimise programm, Kaug-ida rahvaste sundümberasustamine jne, sõjajärgne sakslastega koostöös süüdistamine jne jne. Sisuliselt toimus oma, nõukogude rahva püsiv hävitamine kuni Hrustovi amnestiani, lihtsalt lainete kaupa, millest Ukraina näljahäda oli üks markantsemaid, kuid tundub, et Lääne-Valgevene jälle kuulsaim (sümbol Hatõn).
Rick12?
See, et ma ainult seda lõiku sinu jutust tsiteerin, spunk, tähendab, et olen demagoog. Aga ikkagi:
Ja korvutame nende miljonitega nuud Bushi ohvreid Iraagis...
Ja korvutame nende miljonitega nuud Bushi ohvreid Iraagis...
Ja Sinu point, demagoog?:)
ja paneme sinna korvale 2 eestlast kelle ned iraaklased maha tapsid!
eestlaste-iraaklaste surma suhe on palju vingem.
jee,
oleme kvaliteetrahvas!
eestlaste-iraaklaste surma suhe on palju vingem.
jee,
oleme kvaliteetrahvas!
spunk, pole mõtet vaielda. See, kas Bush on tropp või mitte on samavõrd religioosne küsimus kui see, kas Arafat oli terrorist või vabadusvõitleja. Kumbki pool ei muuda ka ülikvaliteetsete argumentide alla mattudes oma seisukohti ning lõpuks hakatakse frustratsiooni tõttu demagoogiliselt tatti pritsima.
Ma võrdleksin seda olukorraga, kus vaidlus, kas London on ilus linn, on täiesti normaalne - samas kui vaidlus, kas London on Prantsusmaa pealinn, on täiesti ebanormaalne... Bush on postmodernistlikus New Age paradigmas võõrkeha ning ei ole mingi ime, et valdav enamus kommenteerijaid lähevad kaasa sooviga end intellektuaali ja humanistina identifitseerida ja leida, et GWB on jube inimene.
Ma võrdleksin seda olukorraga, kus vaidlus, kas London on ilus linn, on täiesti normaalne - samas kui vaidlus, kas London on Prantsusmaa pealinn, on täiesti ebanormaalne... Bush on postmodernistlikus New Age paradigmas võõrkeha ning ei ole mingi ime, et valdav enamus kommenteerijaid lähevad kaasa sooviga end intellektuaali ja humanistina identifitseerida ja leida, et GWB on jube inimene.
Ausalt öeldes las onu george olla, USA on langev impeerium mis kunagi kaob ajaloo hõlma nii nagu kõik impeeriumid on tulnud ja läinud, ja selle fakti vastu ei ole saanud ajaloos ühegi jõu poliitikagaq nii et parem toidame ta ego kuni lämbub.
to mandraeste
Meie eluajal veel USA kui langeva impeeriumi kaardi peale mängida on ikka väga julge samm. Olen nõus üsna palju selle peale panema, et ka järgmise 50 aasta jooksul tuleb maailmal väga tõsiselt USA kui superpoweriga arvestada. Järgmine ja praktiliselt ainukene riik, kes suudab jõutasakaalu maailmas paika kallutada on Hiina, kuid ma ei ole 100% kindel, kumba riiki ma eelistaksin näha suuremate sõjaliste koalitsioonide eesotsas. Kõige rohkem olen ma aga masenduses EU kui poliitilise ühenduse pärst - sellist hambutut ja poliitiliselt enesehävituslikku tegevust ei suudaks ma isegi mõnelt Aafrika koalitsioonilt oodata. Lihtsam on Bushi sõimata kui oma kodus kord majja lüüa.
B.
Meie eluajal veel USA kui langeva impeeriumi kaardi peale mängida on ikka väga julge samm. Olen nõus üsna palju selle peale panema, et ka järgmise 50 aasta jooksul tuleb maailmal väga tõsiselt USA kui superpoweriga arvestada. Järgmine ja praktiliselt ainukene riik, kes suudab jõutasakaalu maailmas paika kallutada on Hiina, kuid ma ei ole 100% kindel, kumba riiki ma eelistaksin näha suuremate sõjaliste koalitsioonide eesotsas. Kõige rohkem olen ma aga masenduses EU kui poliitilise ühenduse pärst - sellist hambutut ja poliitiliselt enesehävituslikku tegevust ei suudaks ma isegi mõnelt Aafrika koalitsioonilt oodata. Lihtsam on Bushi sõimata kui oma kodus kord majja lüüa.
B.
se fukken pride rikub k6ik ära, uhkus ei luba vigu tunnistada, n6rkust näidata, 6igeid otsuseid teha. ei saa teha oigesti kuna see oleks allajaamine konkurendile :(
prantslased on uhked oma mineviku yle, great nation, eksole, kes nendega koos töötanud,
kes belgias elanud, see teab misvärk on.. inglased ei suuda kahest kraanist ja valepidisest liiklusest lahti saada, vist on neil naelad ja untsid ka alles eksole? portugal on hullem kui setomaa, hispaania tegeleb maiteamillega. s6da ei oska euroopas keegi vist pidada.
euroopa ainus lootus on saksamaa.
natuke kuiv ja stagnantne, aga sellist tööarmastust ja kohusetunnet tihti ei kohta.
usas ei ole k6ik paha, seal on ka palju head. tuleks pride alla suruda ja kainelt m6elda.
inimesed peaksid loobuma egost. keskenduma eesmärgile.
prantslased on uhked oma mineviku yle, great nation, eksole, kes nendega koos töötanud,
kes belgias elanud, see teab misvärk on.. inglased ei suuda kahest kraanist ja valepidisest liiklusest lahti saada, vist on neil naelad ja untsid ka alles eksole? portugal on hullem kui setomaa, hispaania tegeleb maiteamillega. s6da ei oska euroopas keegi vist pidada.
euroopa ainus lootus on saksamaa.
natuke kuiv ja stagnantne, aga sellist tööarmastust ja kohusetunnet tihti ei kohta.
usas ei ole k6ik paha, seal on ka palju head. tuleks pride alla suruda ja kainelt m6elda.
inimesed peaksid loobuma egost. keskenduma eesmärgile.
riq, "inimesed peaksid loobuma egost. keskenduma eesmärgile" sounds a lot like üks riik, kus ma kahjuks ka elanud olen. Ainult, et see oli selline riik, kus suurimaid valesid ära trükkinud ajalehe nimi oli "Tõde," riigi eesotsas olnud tegelased köhisid tolmu ning paari vale arvamuse kõvahäälse avaldamise eest võidi sind halli Volgaga vestlusele viia.