Ma ei väidagi, et ühis on anomaalne nähtus- mitte ükski pank ei suuda nii väikese äri mahu juures korralikult omanikele raha teenida ilma suuremaid riske võtmata. Panganduses paraku on juba kord märkimisväärne mastaabi effekt.
on mastaabi effekt ja on ka suurest mahust või kasvust tingitud operatsiooniline risk et ei suuda kasvu või tegevust adekvaatselt kontrollida
YHIS ei lange minuarust kummagi alla ta on piisavalt suur et ära elada ning ei ole liialt suur et tekkiks mingeid süstemaatilisi probleeme (ka HP ei ole liiga suur)
YHIS ei lange minuarust kummagi alla ta on piisavalt suur et ära elada ning ei ole liialt suur et tekkiks mingeid süstemaatilisi probleeme (ka HP ei ole liiga suur)
tulles siiski hindamise teema jurde tagasi
on kyllaltki levinud seisukoht et erakorralisi tulusi kulusi ei võeta hindamisel otseselt aluseks ning et põhiosa hinnast annab siiski tegevuskasum ning erakorralisi asju võetakse aluseks adjust-imiseks vastavalt nende olemusele ning sinu (investeerimise)aja horisondile
sellest võiks väitta ,et YHIS peaks olema pikemas perspektiivis võimaline tegema ca. 2-3% ROA
on kyllaltki levinud seisukoht et erakorralisi tulusi kulusi ei võeta hindamisel otseselt aluseks ning et põhiosa hinnast annab siiski tegevuskasum ning erakorralisi asju võetakse aluseks adjust-imiseks vastavalt nende olemusele ning sinu (investeerimise)aja horisondile
sellest võiks väitta ,et YHIS peaks olema pikemas perspektiivis võimaline tegema ca. 2-3% ROA
ma ei saa aru.
miks yhise juhtkonda välja ei vahetata?
miks yhise juhtkonda välja ei vahetata?
Selline ülevõtmine on vastuolus põhiseadusega, teatavasti käib põhiseadus teistest, sh. äriseadustikust üle, nii, et kui selline ülevõtmisprotsess läbi viiakse toob see ilmselt hulga kohtuasju kaasa, milees kaotajaks jääb ülevõtja.Kui Eestis ikka põhiseadus maksab....
...no aga asja idu ongi ju, et PS ei maksa
leon, too siis fakte mis oigusi on rikutud?
ega sul endal pole eyp'd paarsada taskus?
ega sul endal pole eyp'd paarsada taskus?
Paragrahv 32. Igaühe omand on puutumatu ja võrdselt
kaitstud. Omandit võib omaniku nõusolekuta võõrandada ainult
seaduses sätestatud juhtudel ja korras üldistes huvides õiglase
ja kohese hüvituse eest. Igaühel, kelle vara on tema
nõusolekuta võõrandatud, on õigus pöörduda kohtusse ning
vaidlustada vara võõrandamine, hüvitus või selle suurus.
Igaühel on õigus enda omandit vabalt vallata, kasutada ja
käsutada. Kitsendused sätestab seadus. Omandit ei tohi
kasutada üldiste huvide vastaselt. Paragrahv 15. Igaühel on õigus pöörduda oma õiguste ja
vabaduste rikkumise korral kohtusse. Igaüks võib oma kohtuasja
läbivaatamisel nõuda mis tahes asjassepuutuva seaduse, muu
õigusakti või toimingu põhiseaduse vastaseks tunnistamist.
Kohus järgib põhiseadust ja tunnistab põhiseaduse vastaseks
mis tahes seaduse, muu õigusakti või toimingu, mis rikub
põhiseaduses sätestatud õigusi ja vabadusi või on muul viisil
põhiseadusega vastuolus.
Ma arvan riq, et vastus on ammendav.Õnneks ei ole ma Ühispanga aktsionär:).
kaitstud. Omandit võib omaniku nõusolekuta võõrandada ainult
seaduses sätestatud juhtudel ja korras üldistes huvides õiglase
ja kohese hüvituse eest. Igaühel, kelle vara on tema
nõusolekuta võõrandatud, on õigus pöörduda kohtusse ning
vaidlustada vara võõrandamine, hüvitus või selle suurus.
Igaühel on õigus enda omandit vabalt vallata, kasutada ja
käsutada. Kitsendused sätestab seadus. Omandit ei tohi
kasutada üldiste huvide vastaselt. Paragrahv 15. Igaühel on õigus pöörduda oma õiguste ja
vabaduste rikkumise korral kohtusse. Igaüks võib oma kohtuasja
läbivaatamisel nõuda mis tahes asjassepuutuva seaduse, muu
õigusakti või toimingu põhiseaduse vastaseks tunnistamist.
Kohus järgib põhiseadust ja tunnistab põhiseaduse vastaseks
mis tahes seaduse, muu õigusakti või toimingu, mis rikub
põhiseaduses sätestatud õigusi ja vabadusi või on muul viisil
põhiseadusega vastuolus.
Ma arvan riq, et vastus on ammendav.Õnneks ei ole ma Ühispanga aktsionär:).
ilmselt tõesti rikutaks siin kahte seadust
põhiseadust > tulenevalt õigusest omada asju ja õigusi > siinkohal vastuolu äriseadustikuga
äriseadustiku > õiglane hüvitis > õiglane hüvitis johtub sellest kellele seda tuleb maksta > sellele lisaks ei ole audiitorid suvatsenud analüüsida ega kinnitada õiglast hinda/hüvitist > mida nad peaksid vastavalt äriseadustikule tegema
põhiseadust > tulenevalt õigusest omada asju ja õigusi > siinkohal vastuolu äriseadustikuga
äriseadustiku > õiglane hüvitis > õiglane hüvitis johtub sellest kellele seda tuleb maksta > sellele lisaks ei ole audiitorid suvatsenud analüüsida ega kinnitada õiglast hinda/hüvitist > mida nad peaksid vastavalt äriseadustikule tegema
Sõltumatut ja mõlemale poolele usaldusväärset eksperti õiglase hinna määramiseks pole samuti kaasatud.
mnjah, aru ma ei saa, millest selline ruigamine Ühise aktsiate "sundvõõrandamise" üle. OK, hind ei meeldi - palun, seadus annab võimaluse kohtus hinna üle vaielda, aga aktsiaid tagasi nõuda ei saa. tundub nagu mõned inimesed peaksid Ühise aktsiat mingiks eraldiseisvaks väärtuseks ning raha neid kui investoreid ei huvita - ma ei taha kunagi Ühise aktsiast tulu saada, tahan olla lihtsalt aktsiaomanik.
minu arust on praegustel väikeaktsionäridel praegu veel variant olemas mängust mingigi tõenäosusega vähem kollaste hammastega välja tulla. on vähemalt variant kohtus hinna üle vaielda. teine stsenaarium oleks see, et ühis näitaks kahjumit, vähendaks kahjumi katteks aktsiakapitali aktsiate tühistamise teel, seejärel teeks suunatud emissiooni ja nii korduvalt kuni kõik väikeaktsionärid välja puksitud saavad. meeldiks see variant rohkem? seaduslik ja puha...
minu arust on praegustel väikeaktsionäridel praegu veel variant olemas mängust mingigi tõenäosusega vähem kollaste hammastega välja tulla. on vähemalt variant kohtus hinna üle vaielda. teine stsenaarium oleks see, et ühis näitaks kahjumit, vähendaks kahjumi katteks aktsiakapitali aktsiate tühistamise teel, seejärel teeks suunatud emissiooni ja nii korduvalt kuni kõik väikeaktsionärid välja puksitud saavad. meeldiks see variant rohkem? seaduslik ja puha...
gurmanka, raha on tühine, põhimõtted ei ole. põhimõtted on alati ajaloos näidanud mis mehega tegemist on
Yde GURMANKA in the house! Mida suurem kahjum seda vyhem kliente, vastavalt sellele vyhem kyivet jne. Ja selle nydala winner is- "kollased hambad" hahha.
ja ikkagi ma väidan, et väikestel meestel tõmmatakse kott pähe.
esmalt puhastatakse bilanss pasast (ehk siis kõik viimseni, et väikestele tegijatele asjad ikka väga jubedad tunduksid)
siis antakse praegusele kuningale kinga.
ja vot siis hakatakse kõvat pappi teenima.
300; 500 milli aastas. krt võib olla isegi miljard - ei tea sellest raha asjast midagi aga numbreid saab alati väänata.
3 aastag võiks miljardi kokku küll saada
ja 38 EEKU on ikka siga vähe küll
esmalt puhastatakse bilanss pasast (ehk siis kõik viimseni, et väikestele tegijatele asjad ikka väga jubedad tunduksid)
siis antakse praegusele kuningale kinga.
ja vot siis hakatakse kõvat pappi teenima.
300; 500 milli aastas. krt võib olla isegi miljard - ei tea sellest raha asjast midagi aga numbreid saab alati väänata.
3 aastag võiks miljardi kokku küll saada
ja 38 EEKU on ikka siga vähe küll
Avastasin täna, et minu YP aktsiad on omavoliliselt lahkunud.Tasuks sain muidugi 38 kr tüki eest.Mind ei häiri mitte hind, vaid see, et aktsiad vastu minu tahtmist võõrandati. Täiesti arusaamatu ja pahameelt tekitav?! Ma ei olnud kuskil avaldanud soovi neist lahti saada, eesmärk oli pikaajaline investeering. Lugesin, et LHV läks juba kohtusse YP vastu ja veel mõned.Mul ei olnud aktsiaarv küll võrreldav, kuid selline käitumine tekitab tahes tahtmata tunde- kus on ÕIGUS EESTI RIIGIS!!!!! Kui palju on veel kaaskannatajaid? Yhineme!
Nõus eelkirjutajaga, et selline käitumine pole õiglane ehkki on (kahjuks) seaduslik. Loodan, et nimetet pangal ja eriti tema omanikel läheb lõppeks halvasti (väga ebaratsionaalne emotsioon minu poolt) ning et omal viisil saan ma neile kunagi ja kuidagi ka varba peale astuda. Muuseas ennustan, et varsti räägib SEB et EYP on kasumis jne...
Seaduslikkuses tasub ka kahelda. Minu arust on see seadus, mille alusel aktsiad võõrandati, põhiseaduse vastane. Keegi lihtsalt pole veel seda kohtus vaidlustanud.
Machiavelli, minu meelest räägib ta seda juba jupp kvartaleid...või olen ma millestki valesti aru saanud?
Tõesti, EYP on igal aastal vähemasti 2-3 kvartalit kasumis olnud. Ainult neljandas kvartalis kipuvad tulema erakordsed kulud ja ülikonservatiivsed laenuprovisjonid mis eelmiste kvartalite ülihead tulemused olematuks muudavad.
Nagu ennustatud- päev pärast aktsiate sundvõõrandamist on YP teeninud rekordilise kvartalikasumi!
Minu toetus kõigile aktsioonidele selle institutsiooni ja tema omanike vastu ka väikeomanike õiguste taastamiseks. Kui väikeaktsionäridega ei taheta kasumit jagada, siis palun väga- ärgu saagu ka suuraktsionär midagi.
Jälle üle-emotsioneeritud, aga asi hakkab muutuma põhimõtteliseks ja ei oma enam kainelt kaalutletud investeeringu staatust.
Minu toetus kõigile aktsioonidele selle institutsiooni ja tema omanike vastu ka väikeomanike õiguste taastamiseks. Kui väikeaktsionäridega ei taheta kasumit jagada, siis palun väga- ärgu saagu ka suuraktsionär midagi.
Jälle üle-emotsioneeritud, aga asi hakkab muutuma põhimõtteliseks ja ei oma enam kainelt kaalutletud investeeringu staatust.