Rootsi kunn lasi Estonia põhja

Lastele müüakse mängu-detektiivikomplekte väikese kübara ja luubiga :)

Tekkis ärimõte, et hakkaks sarnast asja Estonia-kogukonna jaoks müüma. Laevamudel, mida igaüks saab kodus malmvannis ujutada. Mudelil oleks võimalik rampi avada, lukupolte eemaldada jpm. Et iga Marii Karell ja Hando Tõnumaa saaks punnis silmadega lasta tõel paista, kahvaturohelised vannitoa seinaplaadid tunnistajaks. Eraldi saaks veel juurde osta allveelaevu jt. lisasid vastavalt oma lemmikteooriale. Kes ehedat merepõhja tahab, sellele müün vanni valamiseks 50kg kotid savi ja kuivbetooni.

Tuleks sellega turule ning käiks samal ajal jõuksis ja hakkaks kuldketti kandma. Siis teeks IPO. Hiljem saan anda IPO enda kohta välja mänguasjade seeria, see oleks midagi Monopoly/mängupoe moodi, kus saaks uurida erinevaid investorite raha kadumise teooriaid.

Hööh!
Häbi ei ole sel teemal ilkuda?
Kindlasti valib Reformi ka? Poliitikud ju ei valeta kunagi.
"pahurik"

Kle ei ole. Iga krdi aastapäev ilmub järgmine nägu meedias seda õnnetust enda ämbrisse lüpsma. Mitte midagi uut või asjalikku lauale ei tooda. Seekord siis miski wannabe-võsapets keerutab tolmu 'uuuuh mul on midagi a vat lapsed aasta aega peate ootama'. Kõige selle peale ütlen nagu ütles poeet E. Hoke kodanikupalgalise elu kohta:
'I WANT MY SHARE'
Kui nemad võivad sellisest mõttetust keerutamisest elatuda, siis miks mitte mina.

Tahate asja kohta kuulda, siis tol ajal päästjateks olnud õpetavad praegu ametit järgmistele. Minge loengusse. Mõnikord mainivad kogemust - kuidas pinge all tehnika andis järgi, kuidas tuli inimesi merre jätta, sest kütus hakkas lõppema. Ja ma arvan pole vaja, et mingi kaasaegne kusikust ajakirjanik, kes oleks end 10x täis pasandanud enne kui logiseva vene kopteriga tormiselt merelt inimesi päästma oleks lennanud, hakkaks ohvrite peredelt nüüd totaka naeratusega küsima 'MIS TE ARVATE :):):) Kas see võis olla teie tütar, kes sealt vintsi vahelt merre tagasi libises? :):) MINA küll arvan, et võis olla'

Ahjaa küsimustega pered on privaatse Q&A kohviõhtu USAs saanud.
Sa ise ju oled ju just see järjekordne kusik, kes surnute ja nende omaste üle irvitab.
Kui sa seda USA asja ja mis tegelikult juhtus, nii täpselt tead, räägid ehk meile ka
Karelli osas pean paraku nõustuma -- jättis väga labase ja mageda mulje. Iseasi, kas ma oleks nii... ee... trafaretselt väljendanud nagu Lord B seda tegi.

Aga teine asi on omaste meeleheide. Kogu selle asja tuum on ju selles, et kui katastroof juhtus, siis alguses räägiti veel mõned tunnid isegi õhumullist, kust inimesi võiks kätte saada; ning pärast seda räägiti laeva ülestõstmisest, et hukkunud saaksid rahu ja pered saaksid nad maetud. See muutus äärmiselt järsult keeldudeks ning betoneerimise üleskutseks. Polegi eriti vist vahet, mis seal täpselt juhtus, leinas lähedastele mõjus see -- ja mõjub ilmselt tänaseni -- laastavalt. On ilmne, et kui vastuseid pole, siis samamoodi nagu ärevuse puhul hakkab aju otsima kõige lähemat lahendust, lihtsalt, et saada kasvõi korraks leevendust. SELLE üle mina kindlasti ilkuma ei hakkaks, see oleks ebainimlik. Kui kellegi laps on merre jäänud, siis muidugi ei peatu ta kunagi mõtlemast, mis tegelikult juhtus.

Kõige suurema prioriteediga peaksidki olema hukkunute omaksed, ja see, et nad seda mingitel hetkedel olnud pole -- eks see panigi sellele usalduskriisile aluse. Aga jah, see et praegu hüppavad välja väga arrogantse tooniga ajakirjanikud ja hakkavad laamendama, see pole ka minuarust ilus.
See, et meedia üritab antud asjast kasu lõigata, ei tohiks nüüd küll kellegile mingi eriline üllatus olla.
Kogu vahutamise algpõhjus seisneb ju lihtsas asjas -- hulk materjali on salastatud. See, et vene kola läände veeti, ei tohiks kah kellegil kulmu liikuma panna -- tol ajal oli see täiesti normaalne. Lisaks segadus kadunud inimeste teemal ja ongi kõikvõmalike vandenõuteooriate jaoks suurepärane komplekt koos.
Kogu jamale on ainult üks lahendus -- võtke salastatuse tempel maha ja tehke arhiivid lahti. Mis seda takistab? 30 aastat on möödas...
Lord Bogdanoff, mis Sa arvad, kas võiks ära teha?
"siretsch"
On ilmne, et kui vastuseid pole, siis samamoodi nagu ärevuse puhul hakkab aju otsima kõige lähemat lahendust, lihtsalt, et saada kasvõi korraks leevendust. SELLE üle mina kindlasti ilkuma ei hakkaks, see oleks ebainimlik. Kui kellegi laps on merre jäänud, siis muidugi ei peatu ta kunagi mõtlemast, mis tegelikult juhtus.

Nõus. Minu meelest ajakirjanikud käituvad nagu pendlimehed. Küüniliselt kasutavad inimeste meeleheidet ära. Lubavad kõige lahendamist kokku, et saada kaamerasse kannatanute pisarate pealt müüv lugu ja kui 'purgis', siis liiguvad edasi.
"pahurik"
Sa ise ju oled ju just see järjekordne kusik, kes surnute ja nende omaste üle irvitab.

Pole mõtet seda concern-trollingut üritada, et kes õnnetuste pealt teenida üritajaid sõimab, on kuidagi surnute üle irvitaja.
"ziff"

imho pole mõtet. kogu tõde ei saa kunagi teada ja võigastest üksikasjadest tehakse vaid järjekordne tsirkus,m is saavuta muud kui mõne avaliku näo egotripi rahulduse.
"pahurik"

no selliseid "usun andrus veerpalu" on ....
"Lord Bogdanoff"
Ja ma arvan pole vaja, et mingi kaasaegne kusikust ajakirjanik, kes oleks end 10x täis pasandanud enne kui logiseva vene kopteriga tormiselt merelt inimesi päästma oleks lennanud, hakkaks ohvrite peredelt nüüd totaka naeratusega küsima [...]

Sa näikse teemaga hästi kursis olema.
Kas Sa palun jagaks pisut täpsemat infot, et mis tüüpi "logisevaid vene koptereid" tol ööl kasutati?
"Lord Bogdanoff"

"ziff"

imho pole mõtet. kogu tõde ei saa kunagi teada ja võigastest üksikasjadest tehakse vaid järjekordne tsirkus,m is saavuta muud kui mõne avaliku näo egotripi rahulduse.

Siinkohal jään Sinuga eriarvamusele.
"Läks ärikatel ja Laaril veidike see vene kola äri untsu - matame aga sajad hukkunud kõrvalised isikud maha (need, kelle surnukeha õnnestus üldse leida) ja unustame ära!"

Kes sedasi räägivad on uskumatul tasemel jobud.

Kusjuures omasteühendused üldiselt soovivad ka avalikustamist.

Eraldi teema on veel see, et austatud jobust kaasfoorumlase arvates nägid päästjad selgelt, et Estonia pardas polnud auku? Selles teemas on mitu aspekti ja üks suvaline päästja ei saa neid kõiki ei seletada ega isegi kõigest teadlik olla. Seega ei piisa, et su "koolitajast" sõber midagi räägib. Päästetöödel osalemine ei tee teda veel spetsialistiks selle laevahuku teemas.

See "koolitajast päästja" selgitaks ehk, kuidas väidetav logisev vene kopter pani mitu erinevat institutsiooni suht sõltumatult dokumenteerima vigaselt, et veel 7 inimest päästeti? Kui suur on tõenäosus, et see sama grupi inimestega korraga juhtub + teleklipis olemine + ühe neist kõne omastele?
"ziff"
Kas Sa palun jagaks pisut täpsemat infot, et mis tüüpi "logisevaid vene koptereid" tol ööl kasutati

No kunagi käis läbi uudis, et üks Mi-8, mis osales, läheb muuseumi. Eks oli seal päästjaid teistest maadest ka. Mu jutu mõte polnud niiväga kopterite üksikasjad, vaid see, et ajakirjanikud kipuvad sensatsiooni nimel olema ülekohtused inimeste suhtes, kes olid sellel ööl julgemad, kui sulesepad ise kunagi olema saavad.
Kas on võimalik, et õnnetuse põhjustajate ja kinnimätsijate hulgas on inimesi, kes polnud tol konkreetsel ööl julgemad kui kõige julgem sulesepp?
"Lord Bogdanoff"
"ziff"
Kas Sa palun jagaks pisut täpsemat infot, et mis tüüpi "logisevaid vene koptereid" tol ööl kasutati

No kunagi käis läbi uudis, et üks Mi-8, mis osales, läheb muuseumi.

17 aastat oli peale seda veel kasutuses ja sa väidad, et oli logisev? Soomest ma ei usu, et logisevaid vahendeid nii kriitilistes oludes veel 17 aastat kasutataks.
Mind üllatab, et kogu see valitsuse mätsimise vandenõu (sure, why not. Eesti on küll korrumpeerunud riik) juures püsib ikka lootus, et asitõendid-arhiivmaterjalid millegipärast hoiti vandenõulaste poolt seaduskuulekalt alles, selmet nendega muiates saunaahju kütta.

No mis seal ikka, max 2 päeva uudiskünnist veel ja liigume järgmise teema juurde. Kohtume järgmine aasta sama targalt!
"Lord Bogdanoff"
Mind üllatab, et kogu see valitsuse mätsimise vandenõu (sure, why not. Eesti on küll korrumpeerunud riik) juures püsib ikka lootus, et asitõendid-arhiivmaterjalid millegipärast hoiti vandenõulaste poolt seaduskuulekalt alles, selmet nendega muiates saunaahju kütta.

No mis seal ikka, max 2 päeva uudiskünnist veel ja liigume järgmise teema juurde. Kohtume järgmine aasta sama targalt!

sa ju eespool väitsid, et USAs on kõik materjalid olemas jne. Eesti valitsus kindlasti mingit vandenõud ei mätsinud, talle anti lihtsalt käsk tolle aja isandate poolt Rootsist ja USAst.
Ma usuks hea meelega ametlikku versiooni ja algul uskusin ka, kuni tuli see laeva betooniga katmise plaan. Kas keegi teab veel selliseid netooniga katmisi ajaloost? KUI midagi varjata polnud, milleks siis see?
Mis loengutesse peaks minema ja mis riigis? Ükski Eesti päästja helikopterioperatsioonis ei osalenud, et saaks mingeid kogemusi edastada. Kusjuures ma pole 30 aasta jooksul kordagi näinud, et päästjaid oleks keegi milleski süüdistanud. Isegi kopterite (va Turu valvekopteri) väljasaatmisega tunde viivitanud ametnikke pole keegi milleski süüdistanud.

"Lord Bogdanoff"

Tahate asja kohta kuulda, siis tol ajal päästjateks olnud õpetavad praegu ametit järgmistele. Minge loengusse. Mõnikord mainivad kogemust - kuidas pinge all tehnika andis järgi, kuidas tuli inimesi merre jätta, sest kütus hakkas lõppema.

Ma pakun, et tõde on tegelikult päevavalgel, tuleb vaid teatud isikud ja sündmused kokku viia. AI hammustab selle lähema 5 aasta jooksul läbi.
"decibel"
Ma pakun, et tõde on tegelikult päevavalgel, tuleb vaid teatud isikud ja sündmused kokku viia. AI hammustab selle lähema 5 aasta jooksul läbi.

Selleks pole AI-d vajagi - lihtsalt ei usuta inimesi, kes seda räägivad.

Milline on alus uskumiseks, et AI-d hakatakse uskuma?