Reformierakond

Mitte, et see töö tegemisega seotud oleks, küll aga sinu jutuga:

"kosmik"
[...]karismat on [Kajas] samapalju kui vanatüdrukust raamatukoguhoidjal.

"kosmik"
Reformist näiteks Maris Lauri tundub mulle selles suhtes tunduvalt sümpaatsem.

Hmm...
"kosmik"
Kaja võib ju tark ja tore olla, kuid karismat on temas samapalju kui vanatüdrukust raamatukoguhoidjal. Naiseliku pehmuse suhtes jääksin ka eriarvamusele, pigem tundub olevat tegu oivikust koolitüdrukuga, kes ei ole issi põllepaeltest lahti lasknud. Näha on, et inimene ei ole pidanud ise millegi üle otsustama, ammugi võitlema. Sooviksin valitsusjuhina näha täiskasvanud inimest olgu selle karismaga, siis nii nagu on. Reformist näiteks Maris Lauri tundub mulle selles suhtes tunduvalt sümpaatsem.

Paluks vanatüdrukutest raamatukoguhoidjatele mitte liiga teha!
"raulir"
"kosmik"
Kaja võib ju tark ja tore olla, kuid karismat on temas samapalju kui vanatüdrukust raamatukoguhoidjal. Naiseliku pehmuse suhtes jääksin ka eriarvamusele, pigem tundub olevat tegu oivikust koolitüdrukuga, kes ei ole issi põllepaeltest lahti lasknud. Näha on, et inimene ei ole pidanud ise millegi üle otsustama, ammugi võitlema. Sooviksin valitsusjuhina näha täiskasvanud inimest olgu selle karismaga, siis nii nagu on. Reformist näiteks Maris Lauri tundub mulle selles suhtes tunduvalt sümpaatsem.

Milline originaalne "nali"!
"Kevad"
"raulir"
"kosmik"

Mul on naljadest arusaamisega veidike raskusi, palun selgita oma lauset.

Minu mõte oli, et vanatüdrukutest raamatukoguhoidjatel võib olla vägagi palju karismat. Valik mitte abielluda ja asuda tööle raamatukokku näitab pigem oma närvidele ja mittemateriaalsele elukvaliteedile mõtlevat inimest.

Selles suhtes ei saa sellist inimest võrrelda Kaja Kallasega, kes on korduvalt tõestanud, et tal pole pisikest raasugi isiklikku karismat. Põhimõtteliselt rolliti talle loomisel 0 karismat. On näha, et ta üritab seda erinevate vahenditega tõsta ja kompenseerida, aga tegelaskuju baas on väga madal.
"raulir"
"Kevad"
"raulir"
"kosmik"

Mul on naljadest arusaamisega veidike raskusi, palun selgita oma lauset.

Minu mõte oli, et vanatüdrukutest raamatukoguhoidjatel võib olla vägagi palju karismat. Valik mitte abielluda ja asuda tööle raamatukokku näitab pigem oma närvidele ja mittemateriaalsele elukvaliteedile mõtlevat inimest.

Selles suhtes ei saa sellist inimest võrrelda Kaja Kallasega, kes on korduvalt tõestanud, et tal pole pisikest raasugi isiklikku karismat. Põhimõtteliselt rolliti talle loomisel 0 karismat. On näha, et ta üritab seda erinevate vahenditega tõsta ja kompenseerida, aga tegelaskuju baas on väga madal.

Vahel sõimatakse kedagi näiteks seaks, siis tuleb vastu, et ärge solvake siga jne. See on nii vana ja kulunud ning igav nali. Muud midagi. Sellist pikka agendat nagu sa nüüd siin mainid ei olnud küll su kommentaarist võimalik välja lugeda.

Kui nüüd järgi mõelda, siis ka su kommentaar pole eriti loogiline - "vanatüdrukutest raamatukoguhoidjatel võib olla vägagi palju karismat". Kõike võib olla, mõeldud oli ju stereotüüpi, hakata siin rääkima, et vahel võib teisiti olla, on jabur. Aga las ta olla, pole eriti oluline teema, mida nüüd lahkama hakata.
"ElCato"
"marker"
"sakuska"
Kaja Kallas on tore ja tark inimene, võiks olla väga hea IT ja ettevõtlusminister näiteks, aga ta pole peaministri rolli jaoks karismaatiline ja mingit visiooni ka nagu pole.

Kui nüüd Kaja ja Jüri karismat ja visiooni võrrelda? Siis kumb jääks peale?

Viik...vähemalt karismaatilisuse osas:)

Jätke nüüd järele, üks on ikka täielik narts, kelle peal jalgu pühitakse, teine ikka mõistusega inimene.
"siimos"
Milleks Reformi poolitumine? Jäägu see pooldumine ja poliittehnoloogiad Isamaale. Ja mis sellest kasu, nagu Helme umbusaldamine näitas, pooldumise käigus jäid munad Viktoria Ladõnskaja-Kubitsale, Seeder-Sibul-Reinsalule ja nn "parempoolsetele" neid ei jätkunud :D

Tore jah, valitsuskoalitsiooni riigikogu saadikute hulgas on vähemalt üks inimene kes pole loll ja/või kaabakas.
"Vanaema"

Jätke nüüd järele, üks on ikka täielik narts, kelle peal jalgu pühitakse, teine ikka mõistusega inimene.

oleks toredam diskuteerida, kui iga su postituse tagant ei paistaks andunud Reformierakonna toetaja...
Tõnis Saarts kirjutab:
https://leht.postimees.ee/7106124/tonis-saarts-juhterakonnad-on-kaotanud-suuna
"ziff"
Tõnis Saarts kirjutab:
https://leht.postimees.ee/7106124/tonis-saarts-juhterakonnad-on-kaotanud-suuna

Artiklist: "Mõlemad Eesti juhterakonnad – Keskerakond ja Reformierakond – on juba tükk aega kriisis ja see aina süveneb, kirjutab kolumnist Tõnis Saarts."
Ma isiklikult ei näe et Keskerakond oleks kriisis. Pole seal parteis suuri avalikke sisemisi vastuolusid (Käärkäsi on tasalülitatud), Jury mõlemad valitsused on ilusasti püsinud, akna alla on istunud ainult 1 ebastabiilne isik (võrreldes varasemate riigikogu koosseisudega, kus Keskerakonna fraktsioonist astus pea alati hulgim liikmeid välja). Pigem on Keskerakond liikmeid juurde saanud, Reformist ja Sotsialistidest ... Kui EKRE liikmed teevad rumalaid avaldusi, siis lükatakse käima uus "valitsuskriis" mille tulemusena peab EKRE millestki loobuma ja Keskerakond selle võrra võitma .... Kõik tomib.
"peeter82"
"Vanaema"

oleks toredam diskuteerida, kui iga su postituse tagant ei paistaks andunud Reformierakonna toetaja...

Ega ma nii andunud ei olegi, nt Riigikogu valimistel olen sel aastatuhandel RE poolt ühe korra hääle endnud (viimasel korral). Pigem andunud Savisaare ja tema vihmavarjuhoidjate ja nende pukkiaitajate vastane.
Nädalavahetuse jutusaadetest jäi mulje, et RE ongi omadega kuskil seal, et kui kulutada 20+ tuhhi rahhi, siis selle eest saabki miinus kaks liiget.

Esiteks lubati korras riigirahandust. Ilus narratiiv. Ma toetan... seda igas muus keskkonnas kui praegune. Kui vaadata seda, kui peetis Euroalal olukord on, siis skaalal 1-10 pakuks 7. Keegi ei ole neid briifinud, et raha trükitakse, et reaalintressid aetakse miinusesse ning juba detsembris on tõenäoliselt tulekul mingid uuded meetmed. Mitte kellelgi teisel ei ole korras riigirahandus Euroalal järgneva viie kuni kümne aasta jooksul selle klassikalises mõttes mingi teema. Suured on võlaga hädas ja kogu edasine tegevus lähtub sellest. Kogu lugu. Minu aruks peaks neil olema inimesi küll, kes sellest aru saavad,

Teiseks viidati korras riigirahanduse kontekstis väidetavalt maksutõusu võimalusele. Halloo? Tuleks nüüd äkki korrakski selle klassikalise liberalismi juurde tagasi ja vaataks, mida seal maksudest räägitakse? Kui juba üpris selgelt vasakule kalduv ajakirjanik rõkatab sõõmust, et ollakse dogmadest loobumas, siis on nats pahasti, mis?
Olen tabanud ennast mõttelt, et viimaste kuudega on ära kadunud kõik põhjused, miks peaks valimistel eelistama Reformierakonda Isamaale. Põhimõtetest pole enam ühegi erakonna puhul midagi rääkida, aga taktikalises plaanis on Isamaa viimasel ajal Reformist peajagu üle olnud.
Lisaks on taktikalisi punkte tulemas selle faking abieluküsitluse pealt veel juurde, sest Isamaa saab ainsa erakonnana seal üsna neutraalseks jääda. Reform astus roheliste ja E200 poolt üles pandud lõksu sisse nagu lammas - ükskõik, mida nad ütlevad, suurele osale nende valijatest see ei meeldi.
"sakuska"

Lisaks on taktikalisi punkte tulemas selle faking abieluküsitluse pealt veel juurde, sest Isamaa saab ainsa erakonnana seal üsna neutraalseks jääda.

Ma siiski loodan, et iga mõtleva inimese jaoks on arusaadav, et "küsitlus" on maksumaksja raha raiskamine ja sisuliselt EKRE valimisreklaam. Kui Isamaa seda palagani toetab, siis ma ei vali neid niipea uuesti. Pensionireformi eest olin juba valmis oma meelt muutma.
Isamaa toetab seda palagani, sest on koalitsioonileppes ju seda lubanud
Koalitsioonileppes ei olnud sõnastatud mis kujul see täpselt toimub. See ei pea toimuma EKRE palaganina. Ma oleks rahvahääletusega nõus kui sellel oleks mingi reaalne point ja selged tulemused. Praegu jääb mulje, et mingit tulemust ei taheta saavutada vaid ainult teemat õhus hoida. Sellepärast nimetasin seda ka palaganiks.
Isamaal on võimalus öelda, et sellisel kujul me seda ei toeta.
Palagan? Võib olla. Aga äkki eksisteerib võimalus, et pärast küsitlust saab selle viimased 7-8 aastat kogu tähelepanu hõivanud teema tsipakenegi riiulisse. Täiesti võimalik, et meil on mõningaid, tõsi küll ilmselt way vähem oluliseid muresid riigis lahendada.
Ise ilmselt osalema ei hakkaks, pean väheoluliseks probleemiks(kui muidugi emb-kumb osapool mingit eriti jälki agitatsiooni väljutama ei hakka)

"sakuska"
Olen tabanud ennast mõttelt, et viimaste kuudega on ära kadunud kõik põhjused, miks peaks valimistel eelistama Reformierakonda Isamaale. Põhimõtetest pole enam ühegi erakonna puhul midagi rääkida, aga taktikalises plaanis on Isamaa viimasel ajal Reformist peajagu üle olnud.
Lisaks on taktikalisi punkte tulemas selle faking abieluküsitluse pealt veel juurde, sest Isamaa saab ainsa erakonnana seal üsna neutraalseks jääda. Reform astus roheliste ja E200 poolt üles pandud lõksu sisse nagu lammas - ükskõik, mida nad ütlevad, suurele osale nende valijatest see ei meeldi.

Reformierakonna valijate arvamus erineb siiski Teie poolt pakutust ...

72% Reformierakonna valijaid kaldub referendumit ebaoluliseks pidama. Ka nende valijate seas oleks vastu rohkem (39%) kui poolt (26%).

5% piiril rabeleva Isamaa jaoks on aga iga taktikaline punkt loomulikult oluline - äkki saavad isegi toetuse üle 6% ... viimase kuu taktikaline üleolek Reformierakonnast on nad näiteks 4,7% toetuse tasemelt 5,5% juurde kergitanud ...

Muide, ka Reformierakonnal on täielik võimalus (isegi veel praegu) teha ettepanek see abieluküsimus põhiseadusesse kirjutada ilma igasuguse referendumita. Või panna referendumile põhiseaduse muutmise eelnõu, koos asjakohaste tagajärgedega. Nii ehk naa, mõttetu teema saaks maha võetud.
Minul küll seda illusiooni ei ole, et EKRE selle teema peale küsitlust riiulisse kavatseb panna.
Osalema ma selles kindlasti ei hakka.