Reformierakond

To: kasutaja26.
EKRE juhid arvavad, et rahvamassis on neid, kes Ukraina aktiivset igakülgset aitamist ei toeta, piisavalt suur hulk. Ja nad üritavad selliseid valijaid kõnetada. Ja üritavad oma demagoogiaga selliseid inimesi juure “kasvatada”. Oluline on, et sellised inimesed tunneksid oma eristumist ja “erilisust”.

1 Like

Kui sa pole veel aru saanud, siis kõigi siinsete parteirakukeste jutupunktid tulevad Brüsselist, parteide peakorterist. Ainus, kes tundub suht iseseisev olema, on Isamaa.

2 Likes

Toetusprotsendi järgi ei saa muidugi valitsust vallandada. Kõik need küsitlused on lihtsalt arvamuse peegeldus, mis rahval on, anonüümsed , täiesti tõestamata on isegi nende vastajate staatus.

Kuid see, et otsuseid teeb koalitsioon, mida 80 % rahvast ei toeta, on samuti loomuvastane.

Põhiseaduses peaks siiski olema rahvaalgatuse õigus ja et kodanikud saaks ise otse valitsusele umbusaldust avaldada. Seda rahvaalgatust on Eesti seadusandja kartnud nagu veegan kebabi, ehkki nad ise kirjutasid põhiseadusesse sisse: Eesti on iseseisev ja sõltumatu demokraatlik vabariik, kus kõrgeima riigivõimu kandja on rahvas.
Juba esimene ja kõige tähtsam paragrahv on põhiseadusest ära tühistatud de facto !, sest rahvahääletusi saab algatada ainult Riigikogu, mis seda iialgi ei tee, et ebapopulaarset koalitsiooni ( ehk siis iseeennast ) võimult maha võtta.

Rahvahääletuse korraldamiseks võiks olla näiteks allkirjade kogumine kodanikelt. Ütleme, et kui saadakse 100 000 allkirja Eesti kodanikelt rahvahääletuse toetuseks, siis tulebki see korraldada, kas võimudele see meeldib või mitte. Oma allkirja tuleb tõestada kas dokumendiga personaalselt rahvaalgatuse initsiatiivgrupi renditud ruumides Eesti linnades või digitaalselt digiallkirjaga .

100 000 on piisavalt kõrge lävend, et iga tühiasja peale rahvahääletust korraldama ei hakataks ja et seda isegi ei üritataks.
Rahvaalgatuse allkirjade kogumise periood võiks olla näiteks 2 nädalat, tulemused tehakse kindlaks järgmise nädala jooksul, ( ka saabunud hääled välismaalt ) Kui algatus saab 100 000 häält kokku, tulebki riigil rahvahääletus korraldada järgmise 3 kuu jooksul

Kui rahvaalgatuse seadus oleks praegu olemas, võiks initsiatiivgrupp hakata hääli koguma juba 1. juulil, 100 k oleks kokku loetud 22.juuliks ja rahvahääletus erakorraliste valimiste kohta saaks toimuda 19.okt koos KOV valimistega.

Kas initsiatiivgrupp saaks 100 000 häält kokku ? Ma julgen oletada, et saaks, ehkki suveajal ei viitsi paljud poliitiliste küsimusetaga tegeleda, lõbu, läbu ja reisimine tundub olevat tähtsam ( neile, kel raha on selleks ).

See rahvaalgatus poleks muidugi ka väga odav üritus, sest selleks, et inimesed oma allkirja annaks, tuleb kõvasti reklaami teha meedias ja ilmselt on vaja ka ruume rentida ja inimesi palgata selleks tööks, kes füüsilisi allkirju võtaks neilt, kellele digimaailm on tundmatu maa. ( ja neid on meil piisavalt, ärge uskuge seda jampsi, et 80. a. taadid ja memmed nagu üks mees öösi k.3 valivad valimistel Reformierakonda )

Kuid oodata veel kaks aastat ja taluda talumatu valitsuse susserdamist, mis kõigele muule lisaks püüab ka lausa kuuma sõda Eesti pinnale tuua, läheks veel palju kallimaks maksma

4 Likes

Rahvaalgatus:
Eesti vajab erakorralisi valimisi
Eesti Rahvuslased ja Konservatiivid, Raul Siem, 19.03.2025
https://rahvaalgatus.ee/initiatives/1360-eesti-vajab-erakorralisi-valimisi

7656 allkirja.
Ei ole kuidagi isegi 100000 täis, rääkimata muust.

1 Like

Ma ikka imestan, et kuidas ühiskonna kõige nõrgem ja kaitsetum seltskond hääletab valimistel endale kahjulikult reformierakonna poolt. See nn maksuküüru kaotamine ei anna alla 1200 teenivale mitte mingit võitu, küll aga nad saavad maksta reformierakonna taaskord tõstetavat käibemaksu, aktsiise, automaksu. Kas tegu on ühtlasi ka ühsikonna rumalaima osaga, kellel on samas varjatud oskus huultelt lugeda? See pisut alla 40% toetus eelmistel valimistel ei saanud tulla ainult “rikaste ja ilusate” häältest. Või kas keegi sealt 40% seltskonnas enne valimisi küsis endalt, et kus kohast tuleb raha reformierakonna valimiste eelseks pillerkaarepeoks, toetuste ja tasuta raha jagamiseks? Või kas nad said ikka aru, et peale valimisi esitatakse maksmiseks arve neile endile?

2 Likes

To: Fggjjhj.
Millise suure partei poolt see “nõrgem ja kaitsetum” seltskond peaks hääletama?

Inimeste eesmärk ei ole teenida väikest palka, ega nad Suurbritannia mingid eneseuhke proletariaadi klassi esindajad pole. Nende unistus on samuti teenida seda kõrgemat palka, milles annaks maksuküür tunda nende sissetulekutes.
Vana paks Käärkäsi süstis omal ajal seda tunnet sisse igale oma fanaatilisele jüngrile: “saagu teist keskklass!”

Miks mina toetan olemasolevat valitsust. Omavalitsuste valimistel valin Reformi ja riigikogu valimistel Parempoolseid. Meil on vaba riik, turumajandus ja kapitalism, kus rahatarkust omandanu, kätega ja peaga inimene on võimeline hästi ära elama. Elame juba täna enamustest endistest idablokiriikidest paremini. Ümber veenda ei ole mind võimalik, minu rahakott räägib Delfis ja Facebookis toimetavatele trollidele vastupidist. Päikest! :grinning:

Pidime ju viie rikkama sekka saama, aga ikka oleme viie vaesema piiril. Kusjuures 2007. aastal olime samuti 19. kohal, ei mingit progressi rehvide ”targal” juhtimisel.

5 Likes

Mis päeval või aastal oli sinul eelmine tööpäev? Minul alles eile. Täna oleksin samuti võinud minna, üksi, aga otsustasin puhata. Kuu aja jooksul, kui tahaksin, ei oleks ühtegi vaba päeva. Nii kehvasti elame, et töö ja raha tuleb sisse uksest ja aknast.

Sa vaata ka kes seda korraldas . Eesti kõige viletsam partei üldse, kel pole üldse mingit toetust, pole ka organisatsiooni ega finantseerimist ja kelle käilakujud jooksid üle Isamaasse ning Keski, Madisson aga keeldus üldse nendega ühinemast - sest nii nõrk partei on !

Rahvaalgatusel on mõtet ainult siis kui see on seaduse järgi , mis kohustab riiki positiivse vastuse puhul tegema rahvahääletust, kus allkirja andnud on tuvastatud allkirja või
digiallkirjaga .

Sellist seadust aga pole,mis riiki millekski kohustaks. Igast pöördumisi võib igaüks teha ja sellel pole muud efekti kui sooja õhu võngutamine lossi ees platsil plakatiga seista ja midagi seal hüüda samas kui Riigikogu saadikud mõnitavalt muiates neist tolvanitest mööda marsivad .

Ammu teada asi ja see on ka põhjus, miks opositsioon pole ühiselt mingeid rahvaalagatuse aktsioone korraldanud - isegi kui tuleks kokku 200 k allkirja, ikka saaks riigivõim selle peale lihtsalt sülitada,… sest ta pole kohustatud reageerima

3 Likes

To: stagna.
Kas sellel on vahet kes selle korraldas, antud juhul? Sõnum on tähtis, mille poolt toetusallkiri anda. Ma ei usu, et puhtalt selle EKREst välja karanud pundi taha asi jääb, et hääli pole. Lihtsalt pole huvi antud teema vastu, et 100000 või rohkem allkirja täis saada.
Inimesed teavad et mingi allkirjakorjamisega küll mingeid erakorralisi valimisi esile ei kutsu ja neil pole ka huvi uute valimiste vastu. Alles olid valimised ja need tõid sellise tulemuse, järgmised valimised toovad sarnase tulemuse.

Ma ju ütsin, et kui sellel mingeid tagajärgi pole, pole ka mingit huvi üldse allkirja anda .

Ma ka ei annaks, ükskõik , kes seda korraldaks, olgu kaabud, Isamaa või kes tahes
Milleks vaevuda ? ID kaart välja võtta, mingeid PIN koode toksida, mille jaoks, kui sellel pole mingit tagajärge?

Kui oleks selline tagajärg, et 100 k allkirja kokkusaamisel oleks EV seaduse järgi valitsus oleks kohustatud tegema rahvahääletuse erakorraliste valimiste korraldamise kohta, ma annaks selle digiallkirja .Isegi kui selle algatuse algataks näiteks sotsid või nn.parempoolsed, keda ma jälestan südamest .

Aga niiviisi pole mõtet. Keegi annab need allkirjad üle Riigikogu esimehele, see annab assistendile ja see viskab paberilasu kohe prügikasti, no milleks vaeva näha ?
‘’
Sest nii ju läheb täiesti kindlasti

2 Likes

tänu sellistele nagu Kaur saabki reform tegutseda, ullikestele enne valimisi natuke puru silma ajada ja Kaur siis tuleb veel räägib ka, kui hea, et teda rööviti ja näkku valetati.

6 Likes

Riigikogu v Maapäev. Tänane ntx vallavalitsus.
EW ajal oli reeglina 3 ametnikku. pealik, sekretär ja maamõõtja. Kõik said hakkama. Meil täna tohutu it riik ))) ikka jääb kusklit midagi puudu. Samas, maal elanikond kasvab )))) Mõtleme välja uusi seadusi ja regulatsioon, mida jälle teised ametnikud saavad/peavad kontrollida )))) nagu oleks leiutatud igiliikur )))) õks toidab teist ja kogu liikur panbe koguu aeg edasi ))) Ma nõõd vabandan oma mõttekõigu eest ))))

1 Like

Eduard von Dellingshausen – Vikipeedia

Ta on kirjutanud raamatu… Kodumaa teenistuses.

Kui suudate selle raamatu läbi lugeda, siis alles saate poliitikast ja selle tegemisest aru ja mis tähendab see kodumaa jaoks.
.

Panin sulle südame. Ma maksutõuse ei poolda, aga röövimisest rääkides, valdav osa nendest läheb sotsiaalkulutuste katteks ja pensionitõusudeks, mitte mingi müstilise valitsuse taskusse. Valetati? Oh, kas hakkan loetlema teiste erakondade valesid? Enne läheb päike looja. Ma muide olen alati toetanud Riigikogu valimistel uusi tulijaid. Alates Res Publikast ja Vabaerakonnast, kuni Eesti 200 ja nüüd Parempoolseteni välja, v.a. Ekre. Seda äärmust, uhhuusid ja vinguvaid inimesi ei salli silmaotsaski. Nagu ma ütlesin, ümber mind ei ole võimalik veenda, nagu ilmselt ka teidki. See ongi demokraatia võlu. Igalühel võib olla oma arvamus ja igaüks saab seda ka valimistel näidata.

nagu ma juba eespool ütlesiń, et on terve rida “kaure”, kes valivad reformi ja siis soiuvad kui sitaks elu on läinud.
Kui kaua meil EV on taastatud olnud ja kui palju on sel sajandil reform võimul olnud ja kogu selle aja jooksul ei suudetud eestkeelsele haridusele üle minna, vastupidi, kõik riigiasutused jne annavad kõike välja vene keelest. Selge, et pole mingit mõtet tsuhnaade keelt õppida kui kõike saab vene keeles ajada.
Või võtame majanduse ja energeetika, kõik prse keeratud, elektri hind on kordades kallim kui Soomes, põlevkivitööstus lubati sulgeda mõne sidruni eest, suure hulge sidrunite eest on toetatud tuuleparke ja päikesejaamu, 2,6 miljardit meretuuleparkidele jäi esialgu ära, aga…
Kaur muidugi on rahul, sest fake kliimapoliitika toob talle raha sisse, toetuste pealt teenimine on muutunud tööstusharuks, rääkimata sadadest miljonitest, mis MTÜ ja sihtasutuste kaudu liigub, eks tegijatel jää ikka näpud rasvaseks.
PS ära valeta, maksutõusud ei läeh pensionide tõstmiseks ja sotsiaalkulutusteks, vaid jutu järgi riigikaitseks.
PSS see pole mingi vabandust, et EKRE on veel hullem, eks viimastel valimistel nad tegid etukalt koostööd, nagu enne reform tegi kesikutega neile näiliselt vastanduses.

6 Likes

Mina just ütlesin, et elu on heaks läinud, millest sa aru ei saa? :joy:
Tööd on, leiba on, kulud on kenasti kontrolli all, investeeringud kasvavad jne., aga Reformi valin omavalitsuste valimistel just selle pärast, et pooldan linnas auto kasutamisele alternatiivide loomist.

Mina pole sellest aru saanud. Meil Tallinnas peaks olema väga palju neid autode vastaseid! Aga miks meil need ummikud siis on?!?! Minge ja kasutage ühistransporti!

Kui keegi ei tea, siis PS!

MEIL TALLINNAS ON JUBA OLEMAS SELLINE ASI NAGU ÜHISTRANSPORT!

JA SEE ON TASUTA!

Ka mina olen väga õnnelik, saan siis autoga kiiremini tööle :slight_smile:

Mul jääb vahest mulje, et teatud hipsterid ei jõua autot üleval pidada ja siis käivad kadedusest tegemast teistel elu põrguks!

1 Like

Balti raudtee – Vikipeedia

Miks siis sai teha sju kiiresti ja tollase tehnoloogiga? )))) Täna ootavad kogu asja juures jälle keegi nn sidruneid vä? ))))