Reformierakond

Rowan Atkinson kõnet pidamas meenutab seda iga kord: www.youtube.com/watch?v=1Xrb9wkP-b4
Vaadake reformi vaenukõne eelnõud ise. Leiab selle nagu alati riigikogu protokollidest. Selles on sellised topelt-plus-head parandusettepanekud:

Olemasolev seadus:
§ 151. Vaenu õhutamine

(1) Tegevuse eest, millega avalikult on kutsutud üles vihkamisele, vägivallale või diskrimineerimisele seoses rahvuse, rassi, nahavärvi, soo, keele, päritolu, usutunnistuse, seksuaalse sättumuse, poliitiliste veendumuste või varalise või sotsiaalse seisundiga, kui sellega on põhjustatud oht isiku elule, tervisele või varale, –

Eelnõu:
§ 151. Vaenu öhutamine,,(1) Tegevuse eest, millega avalikult on kutsutud iiles vaenule voi vägivallale isiku voi isikuteruhma vastu seoses tegeliku voi arvatava kodakondsuse, rahvuse, rassi, kehalise tunnuse,terviseseisundi, puude, vanuse, soo, keele, päritolu, etnilise kuuluvuse, usutunnistuse,veendumuste, seksuaalse sättumuse, sooidentiteedi voi varalise voi sotsiaalse seisundiga, kui sellega on pöhjustatud oht avalikule korrale -

Ehk siis sees on selline asi nagu "oht avalikule korrale", "vaen isikurühma vastu". Kadunud on huvitaval kombel "vaenamine poliitiliste veendumuste pärast".
"opex"
Rowan Atkinson kõnet pidamas meenutab seda iga kord: www.youtube.com/watch?v=1Xrb9wkP-b4

Mulle tuleb pigem see meelde: Not Nine O'Clock News -- The Conservative Conference (1982) :)
https://www.youtube.com/watch?v=pXxyDZRUTDQ
Selle eelnõuga torkab silma, et kõige suuremad "sõnavabaduse" eest võitlejad on need, kes ühtlasi pidevalt kõige kõvemat kisa teevad, et keegi olla neid kogu aeg "tühistamas."
...ma kasvasin 80ndatel perekonnas, kus valitsesid rahvuslikud ning sügavalt dissidentlikud meeleolud valitseva (okupatsiooni)korra suhtes. Selle korra suhtes, mis kasutas vägivalda sõna suhtes ning üritas tsenseerida kõike, mis ei mahtunud kehtiva ideoloogilise terrori raamidesse.

Ma kasvasin 90ndatel Lasnamäel ning olles teistest erinev + seal linnaosas selgelt vähemusrahvuse esindaja, tean üpris hästi, mis on kiusamine. Noh, see, mida tänapäeval nimetatakse tühistamiseks.

Sorry, kuid igasugustel sellistel eelnõudel on juures sama maitse, mis neil kahel kogemusel. Inimesed ei saa aru, et neil on vaatamata headele kavatsustele väga korralikult lappama läinud.
Kindlasti koledad kogemused.

Aga kas sa arvikangase postitatud eelnõust leiad midagi, mida karta?
Mykoloog ma ei saanud aru kas sa nõustusid minuga või sa postidad selleks, et inimestele jääks pealiskaudsel lugemisel mulje, nagu oleks midagi päriselt vastu vaielda. Sa kirjutasid et kõvemat kisa sõnavabaduse kaitsel teevad need, kelle sõnavabadust rikutakse?

Sel juhul on su postitus samal tasemel poliittehnoloogia nagu see, kui Kaja Kallas teeb muigavat nägu telesaates kui tema oponent midagi räägib, ja siis oponendi jutu ajal filmitakse seda nägu. Mõte on sisendada vaatajale, et midagi on jutus ikka valesti.
Oh ma arvan inimestest kohe halba. Muidugi sa nõustusid minuga. Praegu varsti pühad, inimesed on head ja lahked, milleks viha pidada. Mulle sotsid tegelikult meeldivad ja Euroopa Liit on täitsa okei moodustis.
"arvikangas"
Mõte on sisendada vaatajale, et midagi on jutus ikka valesti.

Süvariigi poolt palgatud režissöör ja operaatorid, see on selge
"jpedro"
Kindlasti koledad kogemused.

Aga kas sa arvikangase postitatud eelnõust leiad midagi, mida karta?

Palun mitte valesti aru saada - kui ma võtan antud eelnõu as-it-is, siis ma saan sellest aru ja toetan. Kui ma aga lisan isikliku kogemuse, ilmavaate, teatud teadmised ajaloost, viimase mõne aasta uudised laiast maailmast ning eelduse (teadmise), et võimul on soodumus oma haaret pidevalt laiendada, haarab mind sõna otseses mõttes õõv. Misasi on täpselt näiteks oht avalikule korrale? Kus see defineeritud on? Misasi on üleskutse vaenule? Misasi on vaen?

Kas kunagine Kommarid ahju! on näiteks üleskutse? Kas sellelaadse selgelt sümboolse tähendusega loosungi, mis minu meelest esindab eelkõige halba maitset ja taktitundetust, eest peaks tulevikus kinni minema?
"Karum6mm"

Kas kunagine Kommarid ahju! on näiteks üleskutse? Kas sellelaadse selgelt sümboolse tähendusega loosungi, mis minu meelest esindab eelkõige halba maitset ja taktitundetust, eest peaks tulevikus kinni minema?

Jah.

"(Kaja) Kallas nentis EKRE saadiku Kai Rimmeli küsimusele vastuseks, et näiteks võib eelnõu raames vägivalla õhutamisena mõista väljendit "kommarid ahju!".

Reformierakonna vaenukõne eelnõu langes parlamendi menetlusest välja

"Karum6mm"

Risk on jah huumori, kunsti/kirjandusega. Samas oleks ebameeldiv kui näiteks mõni ekstreem-imaam saaks täiesti karistamatult avalikult üles kutsuda uskmatuid hävitama.
"Sekeldaja"
"Karum6mm"

Jah.

"(Kaja) Kallas nentis EKRE saadiku Kai Rimmeli küsimusele vastuseks, et näiteks võib eelnõu raames vägivalla õhutamisena mõista väljendit "kommarid ahju!".

"Karum6mm"
"Sekeldaja"
"Karum6mm"

Jah.

Nõrk. Harjumuspärase garneeringu võib siiski igaüks ise lisaks kujutleda.
"Karum6mm"
Tervitame RE-d südamlikult Rowan Atkinsoni kõnega.

Ühtlasi ootaks mingeid initsiatiive, mis on positiivse iseloomuga ja esindavad klassikalist liberalismi. Eilses saates "Esimene Stuudio" polnud sellest jälle ei kippu ega kõppu,

Aga koalitsiooni esindajate esinemise peale viskasid silda?
"mx77"
"Karum6mm"

Ühtlasi ootaks mingeid initsiatiive, mis on positiivse iseloomuga ja esindavad klassikalist liberalismi. Eilses saates "Esimene Stuudio" polnud sellest jälle ei kippu ega kõppu,

Kui konservatiivid on koalitsioonis, siis on kõik sealt tulev absurd koššer :D
"Karum6mm"

Misasi on täpselt näiteks oht avalikule korrale? Kus see defineeritud on? Misasi on üleskutse vaenule? Misasi on vaen?

Ma pidasin sind ikka targaks inimeseks. Vastuseks su küsimusele: näiteks pidas kunagi üks kapral õllekates kõnesid, millele järgnesid tegevused, mis kujutasid endast ohtu avalikule korrale. Või lähiajaloost, otsi üles Milosevici kõned, millele järgnes isegi enamat, kui vaid pelk oht avalikule korrale.
Kas töötamine rootsi pangas võtab arusaamisvõime?
"mx77"
"Karum6mm"

Misasi on täpselt näiteks oht avalikule korrale? Kus see defineeritud on? Misasi on üleskutse vaenule? Misasi on vaen?

Ma pidasin sind ikka targaks inimeseks. Vastuseks su küsimusele: näiteks pidas kunagi üks kapral õllekates kõnesid, millele järgnesid tegevused, mis kujutasid endast ohtu avalikule korrale. Või lähiajaloost, otsi üles Milosevici kõned, millele järgnes isegi enamat, kui vaid pelk oht avalikule korrale.

Tase.
"mx77"

Kas tõesti arvad et genotsiidid tekivad vaid õllekates kõnede pidamise peale? Kirjelda õige seda kõnet, mida isiklikult sulle endale õllekas rääkida tuleks, et sa selle peale nt lätlasi mättasse lööma läheks.
"mx77"
"Karum6mm"

Selle teema pealkiri siin on mis?