Rahvastikumuredest kaine pilguga – oht on asendada üks tulekahju teisega

Ja sellest tuleb väide, et “Nõuka ajal oli elukoht garanteeritud”
Näiteks Narva õpetajaks minnes saab ka elukoha. Nüüd saab vist väita, et Eesti Vabariigis on samuti elukoht garanteeritud.

Mis selle Narva õpetaja elukoha tingimused on?

Too sovhoos polnud igatahes midagi eriti jubedat. Ja kraanist tuli seal sooja vett ka. Mu teada ei nõutud isegi eriti kõrget kvalifikatsiooni.

Samas ma ei mäleta, et kui ma Pärnus koolis käisin, alates ca 1981, et seal oleks olnud õpilasi, kes oleks elanud kuidagi väga vaeselt, nagu siin kirjeldatakse. Tagasi mõeldes tundub, et tolleks ajaks oli küll kõigil lastega peredel normaalne katus pea kohal.

1 Like

Kulla toonik, njah hetke mõtlesin, kas lisan juurde, et aroonia… ekstra rõhutasin suurtähtedega jne. Aga “Tema Ise” ei tunne ennast isegi puudutatuna ?

Kui mina sündisin, elasid vanemad kuskil Kalamaja kööktoas, seejärel kuskil taksopargi juures ühikas. Ühetoalise korteri saamiseks pidi isa töökohta vahetama. Selles Lasnamäe ühetoalises elasime ka pärast venna sündi, kuni 90ndatel oli ressurssi suurem korter osta. Ema vähemalt minu sünni puhul mingit puhkust ei saanud, läksin üsna kohe vanaema kantseldada.

Kaasaega pöördudes- katsuge näiteks kolme lapsega perele Tallinnasse sobiv elamine leida ja vaadake, mis eelarve selleks olema peab. Kui poolt milli välja käia pole, siis koli karumustikasse (kus koolid on kinni pandud). Sobivaid eluasemeid lihtsalt ei ehitata, rääkimata nende lihtsustatud korras kättesaadavaks tegemisest. Isegi põllupealsetel küprokkuutidel on tihtipeale ühe või kahe lapsega perele sobiv projekt. Minu tuttavad, kellel neli või enam last, on pidanud kõik oma elamise ise ehitama.

2 Likes

Tänapäeval - ka vanaemad käivad nüüd tööl. Ja käivad kaua.
Praegused 50+ aastased kellel pole olnud õnne omal ajal õiget erialavalikut teha ega evi kasvõi mingitki huvi rahaasjade korras hoidmise vastu, neil on juba väga raske. Pensioni veel ei saa, tervis vbla tööga lõhutud, lapsed (kui on) paremal juhul isemajandavad, ühest riigikorrast mõttetu pensionipositsioon, teisest veel hullem, ühest kriisist teise, stabiilsus null … perspektiiv??

1 Like

Et rohkem teenida ja paremini elada peab ka tänapäeval sageli töökohta vahetama …

Kusjuures tundub, et väiksemates kohtades sai vene ajal parema elamispinna muude muutujate samaväärne olemisel.

1 Like

Kiidetud nõuka ajal oli valem väga lihtne. Tubade arv korteris oli pereliikmete arv -1. See oli maksimum. Elati ka tihedamalt koos.
Oled praegu lati ikka väga kõrgele sättinud. Sellist riiki naljalt ei leia, kus noored pered pered elavad massiliselt poolemillistes eluasemetes.

Katsu lõpuks aru saada, et see oli tekstiroboti abil tehtud kokkuvõte ühest ajaleheartiklist. Täitsa adekvaatne kokkuvõte. Sisu osas kritiseeri artiklit, mitte masinat.

Toetage, toetage, makske kinni, toetage veel….

Kaldun mehena ja 2 lapse isana arvama, et närilisel on õigus. Tänane naine vaatab maailma teistmoodi ja soovib traditsiooniliste soorollide mõningast muutust lastega seonduvas.