See on juba “levinud” mõtte- ja suhtumisviis USAs, Venemaal, osalt L-Euroopas. Pea see meie väikesel kodumaalgi kanda ei kinnita.
USAs on juba liikumine “Passport Bros” – Mehed lähevad välismaale abelluma. USA tibinad (tõsimeeli) karjuvad, et “välispasside välja andmine tuleks vallalistele noortele meestele ära keelata”… sest. muidu nad lähevad ja võtavad endale mingi normaalse “vana kooli kasvatusega” naise kusagilt Ida-Euroopast, Balkanilt, Aasiast, v. Saarestikust. Ja mis siis kohalikest “kullakaevuritest” saab … nad jäävad ju NÄLGA.
Mingi tore “poliitilise karjääri” suunas sihtiv neiuke nimetas seda ühes avalikus esinemises “väärtusliku ressursi röövimiseks USAst”.
Mehed – on mõne silmis lihtsalt nagu rauamaak või puit või teravili.
Aitäh muretsemast, mul juba on. Ma kuulun veel sellesse meeste põlvkonda, kes EI PEA IKEA kapi kokku panemiseks FB grupist “handymani” otsima.
Kui keegi veel aru ei saanud… kui noor poliitikuhakatis, justkui demokraatlikus riigis, võtab sõna teemal, et (noored vallalised, USA) mehed (koos nende poolt loodud ja loodava väärtusega) on serfid – pärisorjad, kes kuuluvad USA noorele naispõlvkonnale sünniõiguse ja pärilusjärjekorra alusel – siis on IMHO kusagil midagi väga valesti.
kui noor poliitikuhakatis, justkui demokraatlikus riigis, võtab sõna teemal, et pärisorjadelt tuleks passid kokku korjata (või neid mitte välja anda) ja keelustada riigist välja sõitmine (sunnismaisus!), siis on kusagil mõtteviisis läinud midagi väga viltu. Ei?
Palun väga, siin on ilmutatult välja toodud mõtteviis, mille tulemusena ei saagi mingeid lapsi sündima hakata.
Kui ma oleks naine, kelle potentsiaalne partner sellise suhtumisega on, siis ma otsikski paremat varianti edasi. Ja kui ma olen naine ise sellise suhtumisega, siis loomulikult ei tule lapsed kõne allagi.
Ja arvikangased propageerivad noortele sellist ideoloogiat.
”Avoid using powertools” ???
Mida see peaks tähendama? Et kokkupanija ei oska tööriistal väiksemat momenti valida?
Või äkki on ”mööbel” samamoodi kodutolmust kokku pressitud plaadid ja lainepapp? No sel juhul ei ole end tolle 3d doominoga väga mõtet vaevata.
/kolmas võimalus - su hiljutine AnkMorporki saabaste lugu/
See on tegelikult ikka uskumatu, milline läbilõige eesti väidetavalt (võiks ju olla?) keskmisest võimekamast meespopulatsioonist siin on. Kisub vägisi delfi peldikuseinaks. Sõim samasugune, ehk veidi looritatum ja rafineeritum, kuid mõte sama. Ikka otse ja labidaga ja kes sa selline üldse oled, et midagi arvad?! Kui kohe ja ruttu ja juba eile paljunema ei hakka, kärmelt üles ei rivistu ja kööki ei kakerda, siis mis sust üldse abi on? Heidik emane kullaotsija selline! Hakka astuma! Ja ära arvagi, et sa ise sellele mõttele tulid, siin on teised peremehed! Kohalikud krahvid, mölakad, aga peremees võib endale lubada! Ja nüüd ole vait!
närilise jutt kokkuvõttes: vana hea “kõik mehed on sead!”
närilise jutt veidike pikemas kokkuvõttes: “istusime mina ja mu kolm tütart maha ja arutasime ja jõudsime järjekordselt samale järeldusele - kõik mehed on sead!”
Tunnistan üles - omistasin huupi ja eksisin. Stiil oli igatahes väga sarnane.
Lugu ise umbes selline -
vaene mees ostab 10 tugriku eest jalavarjud, mis traadi-ja-papi- ja-tvajuumati abil ehk kaks talve vastu peavad ja kogu aeg lekivad, nii et kandjal on varbad vees.
Rikkam mees maksab 50 ja saab sellised, mis 20 aasta kandmise järel ikka veel kõlblikud.
Vaene selle-eest maksab sama aja jooksul kokku 2 korda rohkem, sealjuures pidevalt märgi jalgu kannatades.
Sinu postid läbivalt torkavad teiste hulgast silma misandria, vastandumise ja lahmiva provotseerimisega. Kui see ei ole sihilik trollimine, siis tuleks küll peeglisse vaadata.
Vaene olemise eest on, paraku, pea alati karistada saanud. Igal ajastul. Iga riigikorra ajal.
“Koerapööripäev”
Aksel laekus poest pilkude ja lauakaga ise särades nagu Baskerville’ide koer.
“Vähe praegu ei vedanud,” seletas Aksel õhinal: “jooksin otse poe ees Vaesuspolitsei patrullile pihku. A õnneks mul oli poes käimata, näitasin kõik pilkuraha ette ja sain tulema.”
“Tüüüüüünnng!” kommenteeris Kalle.
Süüdati sigaretid.
"Türa, vaesuse eest ju päris väikese trahvi saab, mh! Puts, päris hea lüke!"seletas Pets parasjagu, kui ta ta nägu äkki pikaks vajus nagu neegri algkool.
Aksli selja taga seisis Vaesuspolitsei patrull. Kolm suuremat sorti ambaali Armani ülikondades, ninal Oliver Peoplesi nullklaasidega prillid ja randmel Philippe Pateki käekellad.
Rihma otsas lõrises meeste peale kuningas Charlesi Spanieli tõugu teenistuskoer.
“Nii, nii, nii! Mis meil siin on? Kolm hullemat sorti vaesusejuhtumit, ma vaatan” lausus esimene politseinik õelal toonil, kõlgutades Pierre Cardini kumminuia: “Sellest te küll
puhtal välja ei vingerda.”
“Vastupanu on mõttetu!” haukus koer.
Ja kumminui kerkis…
(2025)
Pole vaja propageerida, noored jagavad sellist asja ise omavahel ja eks reaalne elu ja koolis valitsev ränk konkurents paremate hinnete saamiseks ja pingerea eesotsas olemiseks, surub sellist asja ise peale. Vanemad rabavad et ots-otsaga kokku tulla, konkurentsis püsida ja rohkem pappi teenida, siis lapsed näevad seda, saavad aru ja hakkavad ka ise seda sama asja tegema.
Kaupade hinnad hüppavad poes üles, kõik kallineb, kes arvab, et lapsed sellest aru ei saa, see eksib. Selle talve kõrged energiakulud valavad veelgi rohkem õli tulle. Lapsed saavad aru ja reageerivad sellega, et nende arust on elu võitlus teiste omasuguste suhtes. Nad õpivad seda koolist. See tingib ka nende edaspidise käitumise - kus tuleb rõhku panna võitlusele ja vähem pikkadele paarisuhetele.
See kipub tänapäeval kahjuks internetis olema jah nii, et minnakse üsna kiirelt äärmuslikuks. Samas ei tasu ära unustada, et tooni annab häälekas vähemus - seega ka siin foorumis osad teinekord tiba reljeefsete seisukohtade meeskodanikud (kes on elus üht koma teist saavutanud ja arvavad peale seda, et nad on äärmiselt võimekad ja peavad oma tõde kõigile kuulutama), on ikkagi… vähemus. Kas selle läbilõike pealt saab teha üldistusi - ma poleks selles nii kindel. Tavaline, rahulik ja mõistlik meeskodanik, kes ei käi netis suurustamas, on seni alles.
Iseenda kogemus on näidanud, et netis lollide peale vihastamine ja nendega suhtlemine ei ole väga meeldiv ega anna mitte mingit tulemust. EW põhiseadus sätestab, et igaühel on õigus tema lollile arvamusele - ja jumal nendega, mis tuuleveskitega ikka võidelda.