Sellist AI jura ei suuda isegi pealiskaudselt läbi lugeda. Pmst tuhandest vingumisest kokku pandud seosetu udu. Mitmed punktid sinnamaani kuhu suutsin lugeda, on just need, mis vastavad mu negatiivsetele kogemustele naistega, kusjuures eriti Eestis - enamus inimesi ei suuda isegi suhet luua tahtes ennast teise inimese seisukohale kujutada.
Näiteks ühe puhul sai viimaseks tilgaks peale ca 2 kuud, et mis vetsupaberit ma võin osta (kusjuures ma olin täiesti nõus talle erinevat ostma) - ja siis vingumine, et kõike peab ise organiseerima ja planeerima ja kui raske tal on.
Ütle parem oma sõnadega 3 - 5 peamist probleemi su arvates.
Minu isiklik arvamus on see, et peamine mure sündivuse juures kogu maailmas on eluasemekindluse puudumine. Rahaliselt on äärmiselt keeruline ja ebakindel end kuhugi püsivalt sisse seada. Isegi kui on “oma kodu” kaasaegses mõistes, siis reaalselt peab veel paar aastakümmet regulaarset kümnist maksma.
Teine teema on see, et tavalist inimest vaadatakse kui ressurssi. Järjest odavamat ressurssi, kelle loodud lisandväärtus kaob kuhugi ära ja inimene ise ei saa sellest eriti midagi.
See antud AI-pläust, mille AI Sulle genereeris ja mille Sa siia kopeerisid, ei ole ei hea ega adekvaatne.
Raulir juba põhjendas selle ära. See on raske lugemine. Samasugust AI-pläusti toppis siia hiljuti veel keegi külahull Waffa.
Aga lisaks sellele kõigele “toredale”, ei pakkunud AI vastust, et miks just nüüd on sündivus langenud, kuigi täpselt sama olukord on olnud noortel viimased 35 aastat ja ega ka 1980-datel olukord parem polnud. Ka siis kehtisid samasugused takistused.
AI tegi lihtsalt olemasolevast infost kokkuvõtte, aga sellest pole kasu, sest selles infos pole midagi uut.
Nagu päriselt kõik TAHAKS ilgelt tööl käia, oma elu parimad aastad kusagil umbses kontoris mõnele suuromanikust investeerimisfondile annetada… N.A.G.U. P.Ä,R.I.S.E.L.T???
Selmet olla Õnnelik, elada rahulikku harmoonilist pereelu. Hoolitseda iluaia, laste ja lemmikloomade eest. Olla Ema ja Abikaasa Suure Algustähega.
Pere “tugisammas” ja “aidavõtmete hoidja”.
Ja kohe kõik noored naised väidetavalt TAHAVAD selle vahetada mingi üsna näruse numbri vastu, mis on lisaks kõigele muule üpris hüpoteetiline ja virtuaalne…
Selleks, et saavutada… MIDA SIIS?!?
Ma ütleks, et isegi eduka(!!!) Suunamudija karjäär oleks parem kui mingit mõttetut “kontoriplanktoni panemise” peale oma eluke ära raisata.
Ressurssi siis tööandja v partneri poolt?
Elukoha teemaga ainult nõustun.
JA partneri poole pealt, mida nooremana kokku saadakse, seda paremini ka kokku kasvatakse. Igasugune erinev taust (ealine, varanduslik, staatuslik, tuntus mingis keskkonnas vms) on juba lihvimiskoht.
?? Sa tõesti ei suuda ette kujutada, et on noori naisi, kelle eluunistus EI OLE olla kellelegi teenija - koduabiline? Et mitte kõikide naiste karjäär ei lõppe kusagil kontoris? JA PEALEGI, kas see aidaomanik annab naisele mingi garantii juhuks, kui nt temaga midagi juhtub? V leiab uue ja noorema loomasõbra? Millest sellise elu elanud iluaednik siis ennast ja lapsi üleval peab?
Ma pakuks, et peamine muutus on see, et naised saavad tänapäeval ise oma eluga edukalt hakkama ja ei soovi oma sõltumatusest loobuda.
Kõik riskid on naise kanda (tervis, sissetulek, aeg, tuleviku karjäär, pension jne) ja lastega lisanduv töökoormus märksa kõrgem kui meestel.
Jamajutt! 80- ndatel oli täiesti teine riigikord, suhtumine perekonda, haridusse ja tulevikku! Oli üks kindel pension ja valikuline haridustee, elu, kus poemüüjal oli rohkem materiaalset väärtust kui hambaarstil.
Valikus ei olnud KAS lapsi saadakse, vaid mitu ja kui suure vahega! Naised on siiski enamasti lapsi ning peret soovinud. See KAS ja MIKS ja KELLEGA on tegelikult üsna oravaajastu märk.
Juba 1970-datel said Eestis elavad naised ise oma eluga edukalt hakkama, kuni tänaseni. Miskit pole muutunud. Samuti on kogu see aeg riskid samad olnud.
Seega – kas AI-lt on oodata mingeid uusi mõtteid sellel teemal?
Vaatamata kõigile su lahmimistele siin olid 70-80 ndate naiste elud riiklikult oluliselt enam toetatud. Töö kellaajad olid enamasti 8-17ni, lastele olid laagrid, mitmekesine vaba aja sisustamine, kaupluste töötajail oli loogiline töögraafik sh nädalavahetus vaba, 100% tasuta igasugune ravi (ka hambaravi), tervislik järelvalve oli kindel/kohustuslik mitte vabatahtlik jp muud.
Ise te ju kiidate siin õndsa Breku aega, ma lihtsalt konstanteerisin fakti kuidas sellajal asjad käisid, minu kaastunne Teile kui Te toda ajastut tundmata siin lahmite.
Ma võin ju olla, aga see pole siiski adekvaatne lahendus AI-pläusti probleemile. Kui ma hakkaksin olema mitteüleolev, ei kao sellega see probleem.
Mäletades aegu tollest ajast, ei olnud naiste elu siis kergem karvavõrdki. Mis on tänapäeval puudu? Lastele on hambaravi jätkuvalt tasuta. Ja naiste töökohad ei piirdunud ainult kauplustega ei tol ajal, ega ka nüüd.
Vale! Sa kirjeldasid midagi, mille keskel oled ise üles kasvanud. Mina olen selles samuti elanud, küll aga armastavas peres koos isa, ema, õe, vanaema, mõne hamstri, kahe bolonka ja kolme kassiga (erineval perioodil). See oli meie perele ilus aeg
Miks peaks ükski normaalne mees soovima ennast siduda pikemalt naisega, kes seab perekonnast olulisemaks oma sõltumatuse ja raha, ei soovi temaga lapsi saada ning võrdsustab nende kasvatamise teenijaks olemisega? Mis taolise suhte mõte on? Naisele aksessuaariks olemine? Keppi saab lihtsamal visiil ka. Sellised enesekesksed tööliseided tulebki pikalt saata. Las teevad oma “karjääri” ja “eneseteostust” üksinda. Abielumaterjali neist pole ja mingit õiget ema neist ka ei saa.
Wtf? Täiesti uskumatu, mida ma just lugesin. Ühetoaline korter, korteris vaid külm vesi, üks WC maja peale koridoris, marlimähkmed, pea kõigi toiduaainete, lasteriiete jne jne defitsiit, venekeelne lasteaed, lühike raseduspuhkus, praegusega võrreldes käsiteldamatult ohtlik liiklus ja kriminogeenne keskkond, Maardu tehaste rebasesabad ja hais Ülemistel, töötingimused, tööohutus, enamus liikumist kohutavalt nigela ühistranspordiga… seda loetelu võiks jätkata lõputult. Mõistet “kõigi mugavustega korter” ikka mäletame veel? Kas kellelgi oleks sel ajal pähe tulnud viriseda, et talvel ei saagi ratastega lastevankrit mõnusasti kõnniteel veeretada? Inimesed polnud lihtsalt mugavusühiskonna poolt nii ära hellitatud veel. Vingumist oli vähem, sest sellest polnud lihtsalt mingit kasu.
See, et pole vajalikke tingimusi või mugavusi ei ole küll põhjus, miks lapsed sündimata jäävad. Maailma praktika ju näitab üsna selgelt, mida mugavam elu, seda vähem lapsi. Hiirte paradiis. Kahjuks.
Pmst, ma ei viitsi sinuga siin taielda. Sa kas saad aru, mida ma mõtlen ja mängid lolli v siis ei mängi…
Mul pole mingit igatsust eelmise riigikorra järgi. EI. Aga kui seda praegusega võrrelda, siis naisel kui EMAL oli tollelt riigilt tuge rohkem. Praegu konverteeritakse viimanegi liigutus kupüürideks. Ok, AGA siis võiks naist ka vastavalt väärtustada! Mitte võtta kui koduabilist ja tasuta tööjõudu. Tulemused on juba käes. Kui te mõistate ainult numbreid, siis see ei ole ammu enam 2,1 , nüüd on juba ~ 1,8